@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@Riethian mutlaka farkı var ama geçen sene yapılan gırgır şamatanın da bu sene yarısı bile yapılmadı , bu tür faktörler var ayrıca başvurmaktan sıkılmış , ve gereksiz heyecan yaşamamak için foruma artık uğramayan bir çok kişi var
-
@Cycraft Evet biliyorum , her yerde greencard muhabbeti vardı
-
@hdemircanusa, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Cycraft Evet biliyorum , her yerde greencard muhabbeti vardı
bakalım bu sene çok az çevremde geçen sene 10 kişi başvurmuştu bu sene o 10 kişiden 3'u tekrar başvurdu etkiler umarım diyelim de bizi
-
@Arda-Yılmaz bu forumun dışında başka hiçbir yere bakma çünkü yalan yanlış bilgiler ile dolarsın sonra da yanlış yol izlersin. Şimdi sana adım adım gidelim. Sen yada nişanlına çıktı diyelim. Çıktığı zaman ikinizde bekarsınız. Ondan dolayı kime çıktıysa sadece KENDİSİ için formu dolduracaksınız. Yani sana çıktıysa onun için form dolduramazsın. Nişanlına çıktı ozaman sadece kendisi ds260 formu dolduracak. Ne zamana kadar bekleyeceksiniz. Hanginiz için mülakat maili geldiği zaman işte ozaman adım atma zamanıdır. Yani mülakat maili geldiği zaman daha önceden evlendiğiniz için artık bir aile olduğunuz için kazanan kişi KCC mail atıyor. Benim ds260 formumu açar mısınız. Yani ben güncellemek istiyorum diyorsunuz. İşte ozaman kazanan kişi bekar olan medeni durumunu evli olarak yapıyor. Sonra eşinin bilgilerini giriyorsunuz. Daha sonra da tekrar giriş yapınca bu sefer eşin için numaranın sonuna -1 ekleyerek eşinin bilgilerini girerek 2. bir ds260 dolduracaksınız. Bu şekilde tekrar yükleyceksiniz. Mülakat tarihi gideceğiniz zaman işte oraya giden kişiler gibi gitmeyeceksiniz evraklar konusunda. Söz - nişan - evlilik gibi olayların sadece green kart için değil gerçek sevgi içinde olduğunu ispat etmen gerekiyor. Ondan dolayı mektup - whatsapp yazışmaları - resimler videolar gibi elinde ispat etmek için ne kadar belge varsa götüreceksin.
-
@mert0653 other travel documents seçeneği var onu seçeceksiniz gerisi ayvalik10'un anlattığı gibi
-
@Darko gelir vergisi alınmaz derken, maaştan hiçbir vergi verilmiyor mu
-
@Murat-4 amerika da iki tane vergi var. Oturduğun eyaletin vergisi bir de amerika hükümetin aldığı vergi vardır. Sen sadece hükümet için vergi veriyorsun. Eyalet vergisi (gelir vergisi dediği olay) vermiyorsun
-
@ayvalik10 maaştan vergi alan hangisi, oturduğun yermi
-
-
Bu sene geçen seneki kadar başvuru yok sanırım.
-
Ds260 formunda sağlık çalışanı mısın diye bir meslek sorusu var. Yesilpasaportlu olmak ya da sağlıkçı olmanın istatiksel olarak bilinen bir avantajı var mı
-
@Murat-4 Her eyalete göre bu vergiler değişiyor.
Bazı eyaletler'de maaştan vergi alınmıyor, aşağıdaki listeden bakabilirsiniz.Amerika Birleşik Devletleri'nde gelir vergisi alınmayan eyaletler şunlardır:
- Alaska
- Florida
- Nevada
- Güney Dakota
- Teksas
- Washington
- Wyoming.
-
@minion_2 hiçbir faydası yok herkes birdir.
-
Bu arada Houston'da evler baya uygun görünüyor, muhtemelen Amerika'ya yeni gelenler hayat pahalılığı düşük olduğu için ilk buralara geliyor.
200k altı mortage ile yüzde 20 peşin ödemeyle 1000 dolar gibi bir aylık ödemeyle ev sahibi olunabiliniyor. Biraz chatgpt ile hesaplama yaptırdım
Örnek evler:

-
@ayvalik10 Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Peki evlilik için şuan ki normal planımız eylül gibi card çıktığı takdirde evlenmek için ne zaman harekete geçmeliyim mülakat maili gelmeden ne kadar önce evlenmiş olmalıyım veya o güzel mail tahminen ne zaman gelmeye başlıyor :)))
-
@Darko, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Bu arada Houston'da evler baya uygun görünüyor, muhtemelen Amerika'ya yeni gelenler hayat pahalılığı düşük olduğu için ilk buralara geliyor.
200k altı mortage ile yüzde 20 peşin ödemeyle 1000 dolar gibi bir aylık ödemeyle ev sahibi olunabiliniyor. Biraz chatgpt ile hesaplama yaptırdım
Örnek evler:

araziyi satın alamama olayı vardı bazı yerlerde ilanlardaki evlerde varmı o
-
@Arda-Yılmaz dünya da tüm ülkeler de mülakatlar 1 ekim itibaren başlar. Yani 2024 yılında çekilişi kazanmış bir kişi 30 eylüle kadar dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun konsolosluğa gidip mülakat sonrasında pasaportuna vize basılması gerekiyor. Evlilik kaç gün öncesi oalcak diye bir kural kaide yok. Ayrıca ankara da mülakat tarihi gelmiyor. 1 ekimden itibaren mülakata başlıyor ancak devamı yok. 3 yıldır bu şekilde inanılmaz bir şekilde mağdur oluyor insanlar. O yüzden senin çıkacak numaran 500 altında ise eylül de evlenirsin.
-
Green Card çekilişini kazanıp 6. ayımda yeşilliğin bol olduğu tenha bir parkta banka oturup "arkadaşlar Amerika'da 6. ayım" konulu kısa video çekmek için son 2 gün..
Bu arada asla youtube çekemem o ayrı ama çekene saygım da sonsuz.. -
Benim de yaşamak istediğim bölgenin özelliklerinin şöyle olmasını istiyorum: ''Doğal afetlerden uzak (deprem, kasırga vb.), vahşi hayvanlardan uzak (timsah gibi) '' Amerika'da böyle bir bölge var mı önerebileceğiniz?
-
@mamo32 Boston MA
Benzer Başlıklar
118
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k