Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @afokaro hocam bende de albüm bardı normal karışık küçük 300 lük albüme koydum fotoğrafları bakmadılar bile ben çok heves ettim hazırlarken göstereyim mi albümümü dedim iyi göster bakalım dediler de baktılar yine de siz bilirsiniz

• @afokaro 4 albüm fotoğraf çok fazla, götürmeye gerek yok. Çoğuna bakmayacaklardır. Aralarından seçin. Farklı mekanlarda ve zamanlarda, ailenizle, arkadaşlarınızla olanları özellikle dahil edin. Tatile çıktıysanız onları gösteren fotoğrafları ekleyin. Vizeniz onaylanırsa pasaport dışındaki bütün belgeleriniz mülakat günü size geri veriliyor.

Beraber yaşadığınızı söylemişsiniz. Sırf fotoğraf ve biletler bence sizin durumunuzdaki bir çift için yeterli olmayabilir. Ortak tapu, kira kontratı, fatura, ortak banka hesabı vs. gibi daha kuvvetli kanıtlar sunmanızda fayda var. Sonuçta aynı ülkede aynı evde yaşayan bir çiftsiniz. Çok daha güçlü kanıtlar sunabilecek bir konumdasınız. Sizden bunları bekleyebilirler. Bunlara ek olarak, birbirinize attığınız e-mailler, mesajlar, para transferleri, otel rezervasyonları, düğün davetiyesi, mektup, kart vs ekleyebilirsiniz.

Mesajlara gelince, ben şöyle bir yol izledim. Whatsapp konuşmalarınızı text'e çeviren uygulamalar var. Ben ilişkimizin başından mülakata kadar olan zamandaki yazışmalarımızdan kesitler alıp bunları bir pdf'e aldım ve bastırdım. Uzun süredir iletişimde olduğumuzu göstermek için. Mesela 2018 ocak ayindan mesajlarımız var, 2020 kasımdan var vs vs. Şöylece bir bakıp kağıtlara geri verdi bana görevli. Zaten detaylı sayfalarca mesajı okuyacak halleri yok :)

Sisteme yüklemeniz gerekmiyor bu kanıtları, mülakata giderken yanınızda götürüyorsunuz.

• Arkadaslar selamlar, yenilerde randevu maili alan oldu mu hic?

• Yarın mülakatım var 60 tane fotoğraf ve birkaç yazışma götüreceğim yeterli diye düşünüyorum tek aklıma takılan whatsap vs yazışmaları ekran görüntüsü alıp çıkarttırdım yanlış mı sizce nasıl yapmalıyım

• Arkadaşlar yanımda götüreceğim belgeler
    Sicil kaydı arşivli olan
    Nüfus kayıt örnepi
    Evlilik cüzdanı
    Irs transcript
    Bunlara çeviri yaptırmadım avukatım gerek yok dedi, ek olarak birşey eklemeli miyim ?

• @ecom teşekkür ederim hemen inceliyorum. 🙏🏻

• @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Yarın mülakatım var 60 tane fotoğraf ve birkaç yazışma götüreceğim yeterli diye düşünüyorum tek aklıma takılan whatsap vs yazışmaları ekran görüntüsü alıp çıkarttırdım yanlış mı sizce nasıl yapmalıyım

Fazlasiyla yeterli. Ben 20 tane fotograf goturmustum sadece. Bir alttaki sorunuz icin de, ceviri yaptirmaniza gerek yok. Size gelen evrak mailinde yer alan tüm belgeleri göturun yeter.

• @kadargo çok teşekkür ederim

• @Sdf Merhaba, eşinizin orijinal boşanma belgesi ABDden istendimi? bizde aslı yok nereden alabiliriz onu? copysı noter california noter onaylı var sorun olur mu?

• Selamlar, 29 Ocak'ta DQ olduktan sonra, Şubatta bedelli yaptım. Nisan 8 gibi yeni askerlik durum belgesini yükledim. Halen submitted olarak gözüküyor bu normal mi? Sadece belgeyi upload edip submitledim Başka bir şey yapmam gerekir miydi? Şu an iki tane military status belgesi gözüküyor. Diğerini kaldırmak için mail atmam gerekir mi

• @Olkan-Oflaz-0 benimki terhis olduktan yaklaşık 1 ay sonra güncellendi. Beklemekten Başka yapacak bir şey var mı bilmiyorum.

• @Busra-Akdag Hayırlı olsun umarım mulakatiniz iyi geçer. Acaba ne zaman DQ oldunuz?

• @xylz24 26 aralık

• Merhaba, daha önce 1 yıldan uzun bir sure Amerika'da yasamıştım. NVC yuklenmesi gereken evraklar icerisinde 1 yildan uzun kalınan her ülkeden adli sicil kaydı isteniyor. Buna Amerika da dahil mi? Şuan Amerikadan adli sicil kaydı almak oldukca uzun sürüyor.

• Arkadaşlar sabah mülakatım vardı çok şükür vizemi aldım toplamda 14 ay sürdü sürecimiz f2a ile başlayıp eşimin vatandaş olmasıyla cr1e geçmiştik. Mülakat çok kısa sürdü. Tek tavsiyem evraklarınızın tam olması gördüğüm herkes eksik evrağa takıldı veya evrağın yanlış yüklenmesine ben ve önümde başka bir hanımefendinin sorunsuz alabildiğini gördüm sadece herkese çok teşekkür ediyorum umarım sürecinizi sizde tamamlarsınız

• Arkadaşlar sabah mülakatt onayımı verdi ama şimdi sistemden baktığımda administrative processing diyor bu durumu yaşayan oldumu ? Onaylandı pasaportunuz pttle gönderilecek dedi ama şimdi bu yazıyor

• @Busra-Akdag öyle yazması normal hayırlı olsun vizeniz onaylanmış

• @Alfa-Centauri teşekkür ederim

• @Busra-Akdag hocam çok tebrikler adınıza çok sevindim, kaç yıllık green card aldınız hocam evliliğiniz kaç yıllıktı?

Benzer Başlıklar

• F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k