Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 121.4k 195

• artık eskisi gibi kimse ts2023 ile çalışma izni konusunda deneyimleri soylemiyor. Neler oluyor , iş buldular mı ? beklentilerini yakaladılar mı ? cogu geri döndu soylentisi var. galiba bu şekilde olacak ve cogu kalıcı oturum filan alamadan geri dönecek deniliyor. egitimli master dereceli nitelikli ve yaşları genç olanlar bile artık kalıcı oturum almanın zor oldugundan bahsediyorki çoğuda puanların çok yuksek oldugunu soyluyor

• ⭐⭐

@lorenZo arkadasim gitti Torontoda deri ceket dukkani acti mesela.
    Express entry kasacak

• @charon express entry'de galiba kendi işini yapmak puan getirmiyor. bir iş verende payroll ( maaş bodrolu) ile nitelikli noc kodlu çalışmak gerekiyor deniliyor..şirket açıp kendi işini yapmak sayılmıyor diye duymustum. Ayrıca yemek dagıtım , uber gibi işlerde pr kalıcı oturum almada iş tecrubesinden sayılmıyor yani bir ekstra puan getirisi filan yok diyorlar.

• ticari yolla permanent resident yolu açık. yol biraz taşlı ama mümkün.

• @Ahmet-Gümüş start-up vize turunden mi bahsediyorsun ? Onun dısında girişimçi olarak pr kalıcı oturum alma yolu var mı ? Zaten bu start-up vizede her girişimçiye verilmiyor deniliyor. Yenilikçi, teknolojik kanada ekonmisine deger katan bir iş fikri olmalı deniliyor. Yani sıradan standart bir iş fikri girişim modeli çok etkili değil gibi.

Duyduklarımıza göre uber , yemek dagıtım gibi işler kanada tecrubesi sayılmıyor express entry sisteminde. Payroll ( maaş bodrolu ) çalışılan noc kodlu nitelikli bir iş kolu olmalı deniliyor.

• Herkese merhabalar, son zamanlarda kanada turist vizesi basvurusu sonucu gelen varmi acaba ? Ekim 2023 itibaren halen vize sonuçunu beklemekteyim.

• @7Eagle7 22 Ocak 2024 te bir akrabam için yaptım. 18 Nisanda cevap geldi. Onay aldık.

Profile gelecek olursak. ilk defa pasaport almış 50 + yaş.

• @7Eagle7 Benim de yakınım ocağın son haftasında başvurmuştu bugün sonucu gelmiş, onay alınmış.

• @7Eagle7 bende 28 kasımda başvurup 14 martta sonuç almıştım. Ekimden beri sonuç gelmemesi biraz anormal geldi bana. Genellikle max 4 - 5 ayda sonuçlanıyor diye biliyorum. Bir mail atıp bilgi talebinde bulunmanızda fayda var diye düşünüyorum.

• Ben ve eşim Kanada turist vizesi için 8 Kasım 2023 te başvuru yaptık, Vancouver'da ünüversitede okuyan kızımız ziyaret etmek için.13 Kasım'da ise biyometri ve parmak izi işlemlerini tamamladık. Hala herhangi bir sonuç gelmedi. Sorgulamak veya hızlandırmak için ne yapabiliriz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Yusuf-5 Epey zaman geçmiş aradan. Hangi aşamada takip edebiliyor musunuz? GCKey hesabınızla giriş yapıp bakabilirsiniz. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/account.html

Vfsglobal ile iletişime geçip kendilerine de durumu sorabilirsiniz. Hangi aşamada tıkandığını bilmediğimiz için değerlendirme yapmak zor.

• @Yusuf-5 sizinde çok geç kalmış hocam, umarım en kısa zamanda sonuçlanır.

• Günaydın arkadaşlar TS2023 icin Kanada da bulunan, Federasyon ve parlamento calismalari icin olusmasini istedigimiz haklar ve talepler icin whatsup grubu kuruldu. Bilgi almak, paylasmak adina yer almak isteyenlere link paylasmak isterim🙏🏻

• Arkadaşlar portal değişmiş sanırım. Formu dolduruyorum Purpose of Travel - Other (required) bu kısımda uçuş biletini istiyor. Eski portalda bu yoktu. Uçak bileti kesmeden nasıl yapabiliriz.

• @zubeyira seyahat amacını kanıtlayacak uçak ,otel rezervasyonunu yada medikal tedavi amaçlı gidiyorsa tıbbi belgeleri sunulmasi isteniyor. Oteli netten rezerve yapabilirsin diye dusunuyorum
    Bu kanıtlayıcı belgeler daha önce opsiyonlu olarak isteğe bağlı ekleniyordu galiba şimdi ise zorunlu yapılmış.
    Bu arada eğer son 10 yil içerisinde kanadaya seyahat ettiyseniz veya Amerika vizeniz varsa detaylı belge talep edilmiyor
    Örneğin finansal kanıtlar maaş bordrosu gibi belgeler istenmiyor. Başvuru yaparken kanadaya son 10 yıl icerisinde seyahat ettiniz mi diye soru var

• kanada eyaletlerinde hangisi yaşamak için en iyisi ? yaşam giderlerine bakıyorum hemen hemen hepsinde aynı masraflar kiralar yüksek ve pahalı.
    Alberta
    Britanya Kolumbiyası
    Manitoba
    Newfoundland ve Labrador
    Ontario
    Prens Edward Adası
    Québec
    Saskatchewan
    Yeni Brunswick
    Yeni İskoçya

• @diclombia, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

kanada eyaletlerinde hangisi yaşamak için en iyisi ? yaşam giderlerine bakıyorum hemen hemen hepsinde aynı masraflar kiralar yüksek ve pahalı.
    Alberta
    Britanya Kolumbiyası
    Manitoba
    Newfoundland ve Labrador
    Ontario
    Prens Edward Adası
    Québec
    Saskatchewan
    Yeni Brunswick
    Yeni İskoçya

.....kendim bir hafta toronto sehrinde bir haftada vancover sehrinde tatil yaptim,her ikiside guzel sehir, vancouver deniz kenari oldugu icin cok ruzgarli gibi geldi.....misal olarak kanadanin bir eyaletine yerlesmek istesem kendi fikrim olarak toronta sehrini tercih ederim, guzel bir sehir,kocaman bir golu var tekneler isliyor,,insanlari cok saygili,tabi kendim sehir merkezinde kaldigim icin sehiri cok temiz gordum,ordada cok gocmen kokenli insanlar var.

• @sir-altan önemli olan geçinmek.kiralar ve ücretleri.

• @diclombia şu an uygun ucuz yer yok. heryerde kiralar pahalı. artık çoğu kişi kanadayı terk ediyor yeni gelenlerde bir süre sonra geri dönüyor. uber yemek dağıtım gibi işler boş işler. kısa süreli geçiçi olur. uzun sürede sizi geçindirmez çok bel bağlamayın bu işlere. gelince en az sizi altı ay geçindirecek para olmalı yoksa bayağı zorlanırsınız. kanada güzellemesi yapanlarada çok aldanmayın gelince gerçekleri görürsünüz , hayat burada gerçekten kolaymı yoksa zormu diye.
    Uzaktan davulun sesi hoş gelir atasözü her zaman aklınızda olsun

• @diclombia Eyalet olarak bir yorum yapamam ama Toronto da 9 gün kaldım turist olarak dolayısıyla kiraları falanda bilmiyorum, yaşantı olarak beğendim güzeldi, dışardan yeme içme pahalıydı. Montrealde de 9 gün kaldım kesinlikle uzak durun derim, küçük paris diyebilirim her şey fransızca, bazı restorantlarda ingilizce menü bile bulamıyorsunuz, burda hayat fransızca üzerinden dönüyor. Kiraları falan hiç bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla da Toronto dan ucuz olduğunu söyleyemem.

Benzer Başlıklar

• Kanada Turist Vizesi İçin İyi Niyet Mektubu

Kanada
    1
    0 Oy
    1 İleti
    317 Bakış
    A
    Merhabalar bu yıl bilgisayar programcılığı 1.sınıfa başladım.Kanada turist vizesi almak istiyorum ve abimin kanadada çalışma izni var. Ve bir iyi niyet mektubu hazırlamam gerekiyor fakat abimin çalışma iznini kullanmak istiyorum. Ve başvururken şuna dikkat et dediğiniz bir yer var mı bire iyi niyet mektubunu belge yükleme yerinde nereye yüklemeliyim ek belgeler kısmına mı eklemeliyim rica etsem birisi bana yardımcı olsun.
  • Kanada'da geçim çok mu zor?

Kanada
    26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    praguebudapestP
    @ibrahimasar çok doğru tespitler ve özellikle son zamanlarda masraflarda çok fena artışlar var. İş bulma sıkıntısı ve giderleri karşılamada çok zorlanılıyor.
  • Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)

Taşındı Kanada
    93
    1
    5 Oy
    93 İleti
    18k Bakış
    serkanistS
    @P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan .... usa vizesi olanlara veriyorlardır selamlar.
  • Kanada Göçmenliği

Taşındı Kanada
    88
    1
    6 Oy
    88 İleti
    24k Bakış
    P
    Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada.html Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst) https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/works.html Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/compare.html Otomatik olarak puanını hesaplama araçı https://ircc.canada.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/find-national-occupation-code.html Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/mandate/policies-operational-instructions-agreements/ministerial-instructions/express-entry-rounds.html
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k