DV2024 Sohbet Odası
-
@erenotti haklı olabilirsiniz siz orada olduğunuz için konuya daha hakimsiniz. Benim kastım aslında genel durum içindi pandemi dv dahil herseyin üstüne etki etti bunun yanında ülkenin saçma sapan ekonomisi...Geçen bir istatistik okudum mesela doktor yok diyoruz ülkede almanyada sadece 3000 üzeri Türk doktor var sadece almanya bu... Durum katlanarak gidecek gibi geliyor sonumuz hayır olsun..
-
@MomisCan umarım mülakatlarımızı alırız. Dosya taşıma konusunda da vize konusu bizi endişelendiriyor. Dosyamızı taşıyıp vize alamama ihtimalinden dolayı mayıs ayını da bekleme taraftarıyız biz açıkçası. Vize durumu olmasa biz de bu ay mail atmaya başlardık diye düşünüyorum. Umarım her şey güzel olur. Hiç dosya taşımaya çalışmadan Ankara'dan mülakatlarımızı alırız.
-
@melikemim sizin vize sorununuz da yoktu diye hatırlıyorum. Bizim de vize sorunumuz olmasaydı biz de bu ay dağıtım yapılmadığı takdirde mail atmaya başlardık diye düşünüyorum. Bence aşırı da geç kalınmış sayılmaz. Bugüne kadar sadeve viyana dosya kabul etti fakat bu süreçten sonra geçen sene olduğu gibi belki başka konsolosluklar da dosya kabul ederler. Umarım hiç bunlara gerek kalmadan Ankara'dan mülakatlarımızı alırız.
-
@mustafa_27 evet bugünde mail gelmezse sabah itibari ile tüm konsolosluklara atmaya başlayacağım
-
@melikemim Bugün herkesin karar vereceği gün sanırım, aynı şekilde taşımak için bugünü bekliyorum, gelmediği takdirde biz de taşımak için mail atmaya başlayacağız.
-
@Cumutey Biz de aşırı kararsısız. Her ihtimal var çünkü. Dosyamızı taşıyıp vize alamamak, taşımazsak Ankara'dan mülakat alamamak, en kötüsü dosyamızı taşıdıktan sonra Ankara'nın bizim dosya numaramızdaki talihlilere mülakat dağıtması. Tüm bu ihtimaller gözümüzde canlanıyor ve bir karar veremiyoruz. Umarım bugün herkesi şaşırtırlar da mülakat dağıtımı yaparlar.
-
@mustafa_27 Evet, maalesef çok bilinmezlik var ve bu sisli ortamda her adım sonrasında uçurum var mı yok mu adımım boşa mı gidecek diye korkarak ilerliyoruz. Günün sonunda ever bir kazanım var, ama bu kazanım olması seni net olarak alacakları anlamına gelmiyor ( mülakat vermediği takdirde neden mülakat vermiyorsun diyemiyorsun ve hakkın yanıyor ) bu bir loto, çıktı ama garantisi yok, o yüzden ya vize alamazsam veya mülakat alamazsam diye düşünmekten elimizde en azından alabileceğimiz aksiyonları da zaman daraldığı için kaybediyoruz. Umarım bireysel olarak aksiyon alan veya ankarayı bekleyen herkes mülakat ve vizesini alır.
-
Merhabalar biz Avrupadan davetiye bekliyoruz Haziran ayı için. Davetiye geldikten ve schengen vizesine başvurduktan sonra mı taşıma talep etmeliyiz ? Bugün talep maili atsak hazirandan önceye mülakat verirler mi ? Çünkü eğer hazirandan önceye mülakat verilirse bu benim işime gelmez. En son dosyasını taşıyan ve mülakat tarihi alan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
-
@salih-atilla empati yaptığımda sizi anlayabiliyorum. Ne hayaller ile başvurulup bir de kazandığınızı görünce iyice hayal kuruyor insan. Sonra da sancılı bir bekleme süreci. Her şey gönlünüzce olur inşallah. Şuanda en az sizin kadar üzüldüm. Takipteyim buradaki arkadaşları. Umarım bekleyen herkesi çağırırlar
-
@Thracian kıymetli kardeşim hayallerinin peşinden git gecikebilir ama mutlaka gerçekleşir
-
@SY5858 birsey sormak istiyorum ,dosya tasiyabileceginize gerçekten bu kadar eminmisiniz? Haziran temmuz diye tarih begenmemezlik yapmadan bence direk taşımaya bakın
-
@SY5858 ayrıca dosya taşımanın olağan bir süreç olmadığını fark etmeniz gerekiyor
-
@erenotti ne yapıp edip bi şekilde dosya taşımanın yolunu bulmalıyz
-
@hsn-kartal sanırım yanlış anlaşıldım. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki daha öncesinde bir mail atıp olumlu bir dönüş almıştık viyanadan fakat schengen vizemiz olmadığından taşımayıp beklemeye karar verdik. Fakat şimdi işler değişti iki yakınımız biri almanyadan biri avusturyadan olmak üzere davet mektubu gönderecekler fakat bu süreç 4-6 hafta arası sürüyor yani ben davet mektubum geldiğinde mi mail atmalıyım viyanaya yoksa şimdiden mi atıp şansımı tekrar denemeliyim onu sordum çünkü olur da kabul ederlerse ve davet mektubu elime ulaşmadan, ben de schengen vizesine başvurmadan randevu tarihi verirlerse bu beni sıkıntıya sokar. hazirandan önce randevu gelmesi işime yaramaz dememin sebebi buydu.
Yani kısacası forumda viyanaya yeni mail atıp randevu tarihi alanlar hangi tarihlere aldılar bunu merak ediyorum.
-
@SY5858 tamam şimdi anladım ama ben yerinizde olsam dosya taşımayı kabul ettikleri anda evet der sonra schengen vizesi almaya bakardım olası bir olumsuzlukta mulakatimi ertelemelerini rica ederdim.Suan tasiyacaklarinin garantisi yok ,dediğiniz gibi schengenin de garantisi yok
-
Herkese bu süreçte başarılar diliyoruz
-
@hsn-kartal benim için çok önemli bir noktaya değindiniz, Bundan haberim yoktu. rica durumunda mülakatı ileri bir tarihe taşıtabiliyor muyuz ? Konu hakkında detaylı bilgiye sahipseniz ve detaylıca bilgilendirirseniz çok sevinirim.
-
@SY5858 detaylı bilgi derken bu süreci ben tecrübe etmedim ama yesilkart forum diye bir site var 2 senedir uzun uzun okur takip ederim ,size de tavsiye ederim.
-
@SY5858 bu arada evet vize alamayıp, mülakat erteleyenler oldu kesin bilgi ,siz de surecinizi buna göre belirleyin. Bana sorarsanız geçmiş maillerine dönüp rica edip tasimlarini isteyin zaten tasimazlarsa schengen almanızın çok da bir anlamı yok.Ana hedefle, hedefe giden yolu biraz karıştırmışsiniz
-
Arkadaslar, lutfen kissiel algilamayin ama bu uyariyi yapmak durumundayim.
Lutfen mecbur olmadikca ve karsi taraf yesil isik yakmadikca hele de ortada sebep ve bir tarih yokken mulakat ertelemesi icin niyetlenmeyin ve mail atip kendinizi ve baskalarini (bu tip sikistirmalar potansyel transfer olan herkesi etkileyebilir) karsinizda konsololuk oldugunu unutmayin. Iyi niyetlerle baslatilan surecleri baskasi icin imkansazlastirmayin...Evet gerekli durumlarda erteleme yapmak tabii ki konsoloslugun tasarrufundadir ve ellerinden geleni de yaparlar ama yapmak zorunda degiller. Yapmazlar da demiyorum. Biliyorsunuz, kendileri de belirtiyor, ziyaretci vizesi almak tasima yapan kimselerin sorumlulugundadir bu bir bahane degildir.
Gecen sene olan yigilma, transferler arasi transferler ve ozellikle Schengen problemi sonucu herkes puruzsuz bir surec yasamadi, hatta erteleme talep edip son haftalara ve Eylul'e randevu verilen ve maalesef idari isleme giren bazi arkadaslarimiz ustelik vizeler de bitince maalesef GC vizelerini alamadilar.
Sayin @SY5858 , surecinizde size basarilar dilerim. Sizin durumunuz ozelinde sunlari eklemek isterim, basta reddettiginiz transferi simdi tekrar talep ederseniz ve Viyana Kons. OK derse, cok buyuk ihtimalle ilk dagitimda (CN siraniz nedeniyle- gecen sene bu sekilde oldu nitekim sonradan tasiyan dusuk CN'ler aylar once tasiyan kimselerden mantikli olarak daha once mulakat aldilar) mulakat alirsiniz. Bununla birlikte henuz ortada bir tarih ve kesin kabul yokken lutfen konsolsoluktan erteleme talep etmemeye calisin, atese atmayin surecinizi.
Bilginize, bol sanslar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum