DV2024 Sohbet Odası
-
@salih-atilla forumda ben sanmıyorum ki mail geldiğinde üzülecek biri olsun. Size mail gelse ben sevinirim, aynısını sizin de yaşayacağınızı biliyorum, isteyen, hayal kuran, oraya dair bir umut besleyen herkese mail gelsin, herkes vizesini alsın. Mülakat deneyimlerini okuyunca bile mutlu oluyoruz, heyecanlanıyoruz. Umarım bugün veya cuma artık ayı atlamadan mülakat dağıtımları olur, güzel haberlerinizi alıp mülakat deneyimlerinde sizin de deneyimlerinizi okumak nasip olur.
-
@salih-atilla hocam umarım sıra gelir. Ne durumdasınız? Beklemekte çok zor olsa gerel
-
dvcharts. yazarak Google dan aratırsanız şuan güncel hangi numaraların çağrıldığını kaç kişinin onay aldığını, dosya numarasıyla önünüzde kaç kişi olduğunu görebiliyorsunuz. Konsolosluk tan alınmış güncel veriler içeriyor.
-
dvcharts incelerseniz ds260 formunu dolduran bütün numaraların çağrılmadığını birçok dosyanın atlandigini göreceksiniz. Mülakata giren birçok kişinin red aldığını, onay alan kişilerinde kaç kişilik aileler olduğunu tolam vize verilen sayıyı görebilirsiniz. Çok merak eden var fakat araştıran yok galiba...
-
Bugün konsoloslukların çoğunun mail içeriğini dahi okumayıp kalıp cevaplarla dönüş yaptığını Bern'e attığım mailde fark ettim.
Mailde Bern'e transfer etmek istiyorum yerine başka bir konsolosluğun ismini yazmışım hemen geri çekmeye çalıştım ve doğru bilgiler yazılı maili attım sonrasında iki tane birbinin aynısı şekilde mail düştü ard arda kabul edemiyoruz diye 🥲 yanlış mailim okunmuş olsaydı biz bunu yapamayiz vs diye dönmesi gerekirdi. Bazen yanlış yolda olduğumu düşünüyorum.
-
@Thracian çıktığında çok mutlu oldum ama süreç ilerledikçe psikoloji çöküyor hiç bir olay mantıklı değil 3 ay önce gelir dediğimiz mail ve mülakat belki temmuza kalacak belkide 5000 bu süreci bitirecekler ama görünen 2025 kazananları case 5000 aşağı ise ankara yı beklesin yukarısı ise hemen dosya taşıma faaliyetlerine girsin belliki her yıl sıfırlayana kadar mülakatı azaltacaklar
-
@salih-atilla her gecen sene bir öncekini aratıyor pandemi bozdu bütün herşeyin düzenini inşallah bira an önce gelirde kafanızdan atılır ha bu gün yarın mevzusu
-
@salih-atilla 5bin caselere verecekleri en yakin mulakat tarihi Haziran olucak şaka gibi o da verirlerse.
Coğrafya kederdir.
-
Umuyorum ki bugün ya da yarın mülakat dağıtımı yapılır. Süreç boyunca bizim dosya numaramızın çok yüksek olmamasından dolayı siz mülakat alırsınız, dosya numaranız yüksek değil dendi ancak ben artık ciddi ciddi gelmeme ihtimalini de düşünmeye başladım. Bu ayı da boş geçerlerse geriye temmuz ve ağustos ayı kalıyor. O aylar da mülakat dağıtımı yapılıp yapılmayacağı belli değil. Dosya taşımak içim mail atmayı düşünsek dosyamızı taşıyıp taşıyamayacağımız belli değil. Dosyamızı taşıyabilirsek vize isteyen bir ülke olursa vize alıp alamayacağımız belli değil. Ömrümde bu kadar belirsizliğin olduğu bir süreç geçirmedim. Hatta belirsizliği geçtim son 1 yıldır eşimle hayatımızda belirli olan bir şey yok. Bu ay iyi mülakat dağıtımı yapılır, bu ay olmadı öbür ay iyi yapılır diye diye bugünlere geldik ve maalesef hiç de umduğumuz gibi olmadı. Bu aya kadar hatta 2 gün öncesine kadar umudumu koruyordum fakat artık umudumu yavaş yavaş kaybetmeye başladım. Case numaramız 7000 civarı olmasından dolayı numarası çok daha yüksek olan arkadaşların moralini bozmamak için umutsuz yorum yazmamaya dikkat ettim fakat artık bizim case numaramızın da düşük olmadığını düşünmeye başladım. Umuyorum ki bu ay ve diğer aylarda çok fazla mülakat dağıtımı yapılır ve herkes müakatını alır. Her şeye rağmen yine de mayıs ayına kadar bekleyip mayıs ayında da umduğumuz olmazsa dosya taşımak için elimizden geleni yapmayı düşünüyoruz. Mayıs ayını beklemek de geç mi olur orası da ayrı bir konu tabi. Bizim case numaralarımızda olup da şu an dosya taşıma işlemleri için mail atmaya başlayanlar var mı? Ya da bizim gibi mayıs ayını beklemek niyetinde olanlar var mıdır acaba? Sizlerde yorumunuzu belirtirseniz sevinirim.
-
Godot' yu bile bu kadar beklemediler.
-
@mustafa_27 selamlar, maalesef biz de sizinle tam olarak aynı durumdayız. Yaşadıklarınızı aynen yaşıyor olmakla birlikte, 3 tane de çocuğumuz var. Eşim de ben de kendimizi boşluğa bakıp düşünürken buluyoruz.
Şu ana kadar kesin mülakat maili gelmiş olmalıydı diye beklerken şu an ya gelmezseyi düşünüyoruz. Dediğiniz gibi sözde çok düşük bir numaramız var diye düşünülüyordu ama şu an kritik noktadayız.
Geçen sene eylülde biten vize ya bu sene ağustosta biterse? Bunun bir garantisi yok.
O yüzden daha fazla bu düşüncelerle boğulmak yerine biz de bu ay boş geçerse mayıs ayını beklemeden taşımak için maillerimizi atacağız. -
@mustafa_27 ben bu ayı bekliyorum eğer dağıtım yapılmazsa mail atmaya başlayacağım ama geç kaldık gibi de düşünüyorum
-
merhaba ben açık öğretim lisesi mezunuyum ds-260 formunda okul ile ilgili sorular mevcut bu sorulara nasıl yanıt vermem gerek açık öğretim lisesi ile ilgili bilgilerim sınırlı e-devlet üzerinden sadece resimdeki bilgilere erişebiliyorum. diğer bilgilere nerden erişebilirim yardımcı olabilecek var mı

Ds-260 formunda sorular şu şekilde:
Okul adı :
Okul Adresi :
İl ilçe:
Posta kodu:
Ülke:
Okuduğunuz bölüm:
Okula başladığınız tarih:
Okulu bitirdiğiniz tarih: -
Var mı haber
-
@melikemim
Nop :( -
@olcay54 Pandemi ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ülkeye kaçak yollarla giren ve turist vizesiyle gelip ilticaya başvuranların rakamları belli, üst sıralarda olan bir ülke olduğumuz için adamlar da haliyle ilave göçmen statüsü verme konusunda cimri davranıyorlar. Başka açıklaması olamaz.
Bir ülke düşün dünyada örneği var mıdır, önümüzdeki 1.5-2 senenin turist vizesi slotlarını patlatmış. Amerika Amerika diye ölüyor. Sizce turist vizesine başvuranların hepsi New York’u gezmek, Grand Canyon’da resim çektirmek için mi gelmek istiyor.
5 aydır burdayım, turist vizesi ile gelip asylum’a başvuran Türklerle karşılaşıyorum sürekli hem de. Instagram keşfeti, iltica üzerine reklam veren Türk avukat kaynıyor.
İğne - çuvaldız hikayesi.
-
@yusufalak bugünde gitti
-
Arkadaşlar benim sıralamam 4800lerin sonlarında bana da hala mail gelmedi biraz merak gidereyim. İnşallah herkese sıra gelmesi dileğiyle ama bu böyle beklencek çile değilmiş tüm sıra bekleyen green card arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Herhangi bir mail gelirse haber veririm.
-
@erenotti her alanda olduğu gibi bu alanda da maalesef yasal yollar dışında yasal yollarla ülkeye gitmek isteyen insanların önüne geçip sosyal medyada hesap açıp, ballandıra ballandıra kaçak yollarla nasıl gittiğini anlatan, ne kadar para harcadığını, nasıl yol izleyeceğini söyleyip bu yolla insanların oraya gitmesine sebep olanlar çok. Bu kişilerin çokluğunu geçtim, yorumlarda bu kişileri destekleyici yorumların olması bir o kadar can sıkıcı.
-
Bu ayda randevu dağıtılmadan geçerse helva kavura biliriz artık kotalar her geçen gün dolarken bize ne yazık ki helva yemekten başka bir çare kalmıyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum