@Emre-Kurtulmuş merhaba.
Dediklerinizde çoğu konuda haklısınız fakat bir ailenin Türkiye'de okula giden bir çocuğu varsa ve o ailenin ABD'de yanında bir müddet kalabileceği bir yakını yoksa (SSN vs. gelene kadar) inanın çocukla veya çocuklarla eşin sonradan ABD'ye yerleşmesi daha akıllıca olur gibime geliyor. Bu benim fikrim. Ben demiyorum ki anne ve çocuk(lar) ABD'ye girmesin, girsin ve 180 gün dolmadan geri dönsünler ama okula giden çocuk(lar) anne ve babanın iş konusunda mobilitesini düşürüyor. Baba tek başına bir oda kiralayabilir ya da paylaşımlı oda bile olabilir ama aile olunca kira masrafı artıyor. Kontrat müddetinden önce evi terk etmeye kalkarsanız (başka bir eyalette veya şehirde iş buldum diye) ev sahibi kontrat süresi sonuna kadar olan kiraları talep edebiliyor. Diyeceksiniz ki kredi skoru olmadan ev kiralayan var mı, evet bazı Türk çakallar var, hem de daha fazla paraya kiralıyorlar.Tabii bu yazdıklarım geçerli bir mesleği olan ve Ingilizce'yi bilenleri kapsıyor, çünkü onlar 6 aya kadar mesleklerinde iş bulabiliyorlar, bu arada geçici işte yapsalar para biriktirebiliyorlar. ABD'deki ailenin harcaması Türkiye'ye göre biraz pahalı, ABD'ye ilk gelindiği zaman aile fertlerinin henüz sağlık sigortaları yokken çocuklardan biri hastalansa (üşütürse, anjin vs. olsa bile doktora gidildiğinde) aileye ekonomik olarak büyük darbe vurur. Bütün bu yazdıklarım direkt olarak ailenin Türkiye'de olan maddi durumuna ve okula giden çocuğuna ve aile fertlerinin sağlıklarına bağlıdır. Burada önemli olan moralinizi yüksek tutmak, yılmamak, çalışkan olmak, olabildiği kadar sağlığınıza dikkat etmek ve harcamalarınızı kontrol etmektir, gereksiz lüks harcamalara baştan yönelmeyin, ilk başta hayat standartlarınızı düşük tutun, içinizden zamanla düzelecek, bugünler mazide bir hatıra olarak kalacak deyin. Bu ilk zorluklar zamanla yavaş yavaş kayboluyor, her zaman sakin olun.