Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

• herkese iyi akşamlar son 24 gün 22 saat... vay zaman çabuk geçti. Umarim herkes hayallerine kavuşur :)

• @SonsuzlukVeÖtesine yazdıkların çok anlamlı yer yer tam isabet çıkarımlar var. Fakat konuyu şöyle ele almak lazım. USA olgusu ile bakalım. Yani 52 ülke ile kıyaslama yapılmalı. Kısacası LA ile Almanya kıyaslama yapsak yada Washington ile İtalya. Komple ele almak olmaz kısacası. Nevada mesela bırak göçmeni beyaz ırkında katı milliyetçisi olman lazım yaşaman için.

Amerika'nın tamamına bakmak Avrupa + Arap kısmını işin içine katalım. İngiltere'yi ülke olarak aralarından ayırırım. Ama oraya bırak göçmen gitmeyi vize alırken bile belli bir şartların oluşması lazım.

Amerika'da eğitim, uygun şartlarda insani ihtiyaç, teknoloji ve gelecek kurmak için Avrupa ülkelerinden yada Kuzey ülkelerinden çok fazla önde. Tabi Güney Virgina'da ucube bir şehirde ki okula bakarak değil Orta Kuzey denilen biraz daha sakin kesimlere bakmak lazım. Bizim İstanbul'da bile polisin giremediği Sarıgöl, Karabayır gibi yerler var. Yani orada ki okul tarayan ile aynı mantık var. Her ülkenin var böyle yerleri.
    Sokakta kalanlara gelince 100% bir oranı değil tabi ama çok yüksek bir kesimi o hayatı istediği için evsiz. Bir kültür bu . Buna en yakın örnek Türkiye'de ki halen bazı yerlerde çadır kültürü olan Romanlar var. Evsiz oldukları için değil kültürü herşeyi bırakıp böyle yaşamak istiyorlar.

Ama tabi Amerika gidip 3 gün çalışma ile araba alınacak 2 ayda ev alacağın sonsuz limitsiz bir ülke değil ama çalışıp karşılığını ucuza aldığın olumsuzlukları absorbe edebilecek bir Komple Ülkeler topluluğu. Dediğim gibi katıldığım ve isabetli şeyler var ama bazı noktada yanlış bir aktarım olduğunu düşündüğüm için atıf yapmak istedim. Yoksa tabi ki herkesin aidiyet ve hayat amaç öyküsü farklıdır. İyi bayramlar şimdiden 🙏

• @sonar ilkokul mezunuyum gc kazanabilir miyim 🤣 bu soru başta olmak üzere

• @Uçan-hollandalı, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@sonar ilkokul mezunuyum gc kazanabilir miyim 🤣 bu soru başta olmak üzere

Ben okula yeni başladim 🤐

• @Uçan-hollandalı Anaokul terkim ama kreşe gittim, bunu ds260 da eğitim bilgilerine eklemeli miyim :rolling_on_the_floor_laughing:

• @Uçan-hollandalı CN 1xxx ama gitmeyi düşünüyorum. Şansımı denedim sadece diyenler olacak daha 😂😂😂

• ⭐⭐

Vize bülteninde 21000 e kadar aktif etmişler DV Lottery için. Ankara hangi rakamlara veriyor acaba şu an? ABD vizesi olanlar cidden çok şanslı bu konuda.

image.png

• @Riethian en son 5000 seviyesine ulaşmamıştı daha ankara bu yeni bültenden sonra bir dağıtım yaparlar yüksek ihtimalle ama kaç bine ulaşabilirler muamma

• @Emre-Kurtulmuş Geçen sene max. 14K civarını vermiş sanırım. Listede en son onaylanan o tarihi görmüştüm.

• @Riethian evet yanlış hatırlamıyorsam 14bin seviyesine ulaşmıştı ama bu rakam son gün konsoloslukta kota dolduğu için vize alamadıklarını öğrenen arkadaşlarımızı içeriyor muydu ondan emin değilim. 14bin seviyesi mülakat maili alan mıydı vizesini alan mıydı tam emin değilim

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş Vize alandı diye hatırlıyorum. Onu öğrenmek için bakmıştım. Kafada o kaldıysa odur :)

Edit: Kontrol ettim. DV-2023'te 14K civarında bitirmişler. DV-2024'te şu anda 4700'lerde gözüküyor en son vize alanlar.

• @Riethian daha önümüzde mülakat verilebilecek 4 ay var gibi düşünebiliriz bu süreçte umarım oldukça fazla mülakat verirler ve bir çok talihli arkadaşımız vizesine kavuşur 🙏

• @Riethian Hocam bence bu sene size çıkacak siz en iyisi bir turist vizesine başvurun :grinning_face:

• Her zamanki gibi günü fotoğrafsız geçmek olmaz :statue_of_liberty:

Hayallere son 24 :crossed_fingers: :united_states:

Salt Lake City, Utah

alt metni

• ⭐⭐

@korki Geçen sene ailece başvurduk vermediler :)) Zaten EB3 süreci başladı. Göçmenlik niyetimiz resmi olarak gözüküyor. Tekrar başvuru sıkıntı yaratır. Hayırlısı bakalım :) 50 yaşıma kadar tırmalamaya devam :)

• ⭐⭐

@Riethian Haziran ayı için 21.000. Vizeniz olsa bile burada da en iyi ihtimalle 1 ay sonra başvuru yapabiliyorsunuz. Kötü bir ofise denk gelirseniz Ankara'yı mumla aratır.

• ⭐⭐⭐

İyi bayramlar kaşla göz arası 24 Erzincan a gelmişiz :)

• ⭐⭐

@Ekto-Oktan daha güzeli gelsin inşallah alanda helal paranın hayrını görmez :)

• ⭐⭐

iyi bayramlar herkese kocaman günaydınlar

• @debbieLA77 günaydın size de iyi bayramlar dilerim

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sonuç Kontrolü Sırasında Karşılaşılan Hatalar

28
    5
    8 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    M
    Merhaba arkadaşlar ceca state.gov adresini visa status check sayfasına giriyorum bilgilerimi girmeme rağmen Invalid Immigrant Visa Case Number. bu hatayı alıyorum sebebi nedir yardımcı olur musunuz
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k