Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• merhaba arkadaşlar,

bir arkadaşım eşiyle ocak ayında vizelerini aldılar. şimdi 3 yaşındaki çocuklarına da almak istiyorlar.
    Daha amerikaya girmediler. Çocuksuz gideceklerdi. Çocukla gitmeye karar verdiler.
    şimdi çocuk içinde başvursalar sorun olur mu?

• @arkinist cocuk icin mulakata gerek olmuyor. Basvururlarsa 15 gun icinde vizeyi alirlar.

• @arkinist anne babada vize olduktan sonra genelde çocuğa vizeyi postayla verebiliyorlar. Ama anne baba çok yeni almış vizeyi çocuk için mülakatta isteyebilirler belki çünkü anne babaya onay verirken çocuk türkiyede olucak geri dönmek zorundalar gözüyle bakmış olabilirler bu yüzden düşük bir ihtimal ama çocuk için mülakata çağırabilirler belki

• Merhaba, 2023 Green Card kazananıyım. Ekim 2023 tarihinde eşimle birlikte ABD ye geldik. Sonrasında Annem ve Babam için Turist vizesi başvurusunu yaptıktan sonra Şubat 2024 tarihinde Ankarada mülakata girdiler ve red aldılar. Red almasının sebepleri arasında benim düşüncem erkek kardeşim WAT ile buraya geldi ve vize statüsünü turist vizesine çevirdi o yüzden kardeşimde bende ABD deyiz. Bizlerden dolayı ailemin ABD ye gidip yerleşeceği fikrinden dolayı.

• ABD den turist vizesi alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyiz. Tecrübelerinizi, bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

• @ramsen18 İşiniz gerçekten zor gözüküyor çünkü mevcut durumda ailenizin gerçekten Türkiye ile bir bağının kaldığını söylemek oldukça zor. Benim aklıma gelen belki muhtemel bir sağlık operasyonu veya yakın tarihte sizin veya kardeşinizin bir düğün/nişan vb. önemli dönüm noktaları varsa o yönde ilerlemek şansınızı artırabilir.

• Merhaba, bugün istanbul konsolosluğunda eşimin vize görüşmesi vardı. randevuyu geçen yıl mayıs ayında oluşturmuştuk yani neredeyse 1 yıl bugünü bekledik. 1 ay öncede randevusu Şubat'tan Mart'a ertelenmişti otomatik olarak. Bir kaç hafta önce bilgilerin daha güncel olması için yeni bir ds160 formu doldurup aisten güncelledik. 3. sırada girdi içeriye önündeki 2 kişi red almış, eşimin vizesi onaylandı, umarım isteyen herkesin onaylanır 🤗

• ⭐⭐

@tylnrock tebrikler hayırlı olsun

• @tylnrock, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba, bugün istanbul konsolosluğunda eşimin vize görüşmesi vardı. randevuyu geçen yıl mayıs ayında oluşturmuştuk yani neredeyse 1 yıl bugünü bekledik. 1 ay öncede randevusu Şubat'tan Mart'a ertelenmişti otomatik olarak. Bir kaç hafta önce bilgilerin daha güncel olması için yeni bir ds160 formu doldurup aisten güncelledik. 3. sırada girdi içeriye önündeki 2 kişi red almış, eşimin vizesi onaylandı, umarım isteyen herkesin onaylanır 🤗

eşinizin profili hakkında detay verebilir misiniz?
    benim de vizem var. eşim ağustosta mulakata girecek. merak ediyorum ne olur diye.
    teşekkürler.

• @arkinist, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

merhaba arkadaşlar,

bir arkadaşım eşiyle ocak ayında vizelerini aldılar. şimdi 3 yaşındaki çocuklarına da almak istiyorlar.
    Daha amerikaya girmediler. Çocuksuz gideceklerdi. Çocukla gitmeye karar verdiler.
    şimdi çocuk içinde başvursalar sorun olur mu?

tek cocuk başvurusunu yaptık. Konsolosluk Onayı Bekliyor durumunda.
    Ds160 ı submit etmek lazım mı?
    6 hafta bekleme süresi diyor.

• arkadaslar merhaba. Ben daha once de benzer birsey sormustum ancak ds-160 formunu bugun doldurabildim. Benim soy adimda harf hatasina bagli olarak bir degisiklik olmustu daha once. (Ğ varken bunu G olarak düzelttik vukuatli nufus kaydi orneginde de cikiyor) . Ben bunu ds-160’ta ne yaptiysam belirtemedim , daha onceki kullandiginiz soy adlariniz kisminda yumusak g harfini sistem kabul etmiyor, normal g olarak girmeyi denedigimde de ust kisimda ismimin aynisini yazdigim icin ayni ismi girdiniz hatasi verdi. Bende mecburi olarak daha once farkli bir soy soyadi kullandiniz mi kismina hayir isaretledim ve formu doldurdum ancak parayi yatirmadim. Buraya sormak istedim, bu bir sorun yaratir mi , ben yine elimde vukuatli nufus kayit ornegini goturecegim mulakata ancak sonucta sistem kabul etmiyor yumusak g harfini. Tesekkurler

• @arkinist merhaba, eşim çevre mühendisi, klasik soruları sormuşlar. kiminle gideceksiniz sorusuna eşimle dedikten sonra eşiniz ne iş yapıyor, eşinizin vizesi var mı, daha önce gitti mi gibi sorular sorduktan sonra onaylamışlar.

• Merhabalar herkese,

Annem ve babam turist vizesiyle haziran ayinda yanima kaliforniyaya gelecekler. Bende 3 ay kadar kalip oradan abimin yanina Chicagoya gececekler. 2 ay da orada kalirlar sanirim. Bu, ulkeye ilk kez girisleri olacak. Simdi sizlere sorum su. Annem ve babamin donus biletini almasam olur mu? Yani donusu 5 ay sonraya alsam donus cok uzun sure sonra diye sikinti cikar mi? Donus icin 3 hafta sonraya ucak rezervasyonu yapip cikti alip sonra iptal ettirsem? Nasil yapmaliyim sizce? Lutfen yardim edin hicbir fikrim yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@rhyten Ben "daha önce kullandığınız soyadları" diye bir bölüm göremedim. Sorunun ingilizcesi nedir, yazar mısınız?

• ⭐⭐⭐⭐

@rhyten evet TR karakter için bu problem söz konusuymuş. Test ettim ve şu hatayı aldım “ Alias matches Given Name.”. TR karaktere de izin vermediği için bu alana veri giremiyoruz. “No” demekten başka seçenek görünmüyor. Demek ki değişiklik sadece “native alphabet” ile ilgiliyse yani TR karakter kaynaklıysa bunu belirtemiyoruz. Formda buna benzer mantık hataları olan kısımlar var. Yanınıza belgeyi alın, görüşmede gerek duyarsa görevli sunabilirsiniz, bunun dışında belirtmenize gerek yok.

• Merhaba, bir yakınımın cuma sabah ankarada vize görüşmesi var. Ben ülke dışında olduğum için krndisini götüremiyorum. Öne çekmeye de çalıştım ancak çekemdim. Birkaç arkadaşa sordum o gün müsait değillermiş. Kendisi de evden kendi kendine gidemez görüşmeye. Yakınımı mülakata götürüp eve geri getirecek bir transfer hizmeti veren bir şirket var mıdır?

• @Rainman merhabalar, giristeki memura bagli donus bileti gormek isteyebilirler ne kadar sure kalacaklarini sorabilirler büyük ihtimal. Annem geldi bir 10 gun kadar once 3 ay kalacagini soylemis parmak izi almislar donus bileti gormek istememisler ama bazen isteyebiliyorlar. Chicago dan giris yapmisti. Ilk girdiginde 20 gun kalmisti o zaman gidis donus biletlerine bakmislardi

• @lbsryts Cok tesekkur ediyorum cevap icin. İlk girisleri olacagi icin sorma ihtimalleri yuksek bence. Sizin de annenize sormuslar ilk seferde. Yani simdi 15 gun sonrasina donus alsam, onu iptal etmem ertelemem gerekecek, o zaman da dunya para kaybi. Rezervasyon yaptirip iptal ettirsem bu sefer de kontrol ederlerse ne olacak. 5 ay dese memurlara cok gelecek. Oyle kaldim yani gelis biletlerini bile alamiyorum:(

• Selamlar,

DV24 talihlisi olarak Mayıs 2023 de sonuçlar açıklanır açıklanmaz Anne ve Babam için de B1/B2 vizesine başvurmuştuk. Haziran 2024 de planlanmış mülakatları var. Açıkçası başvuruyu yaptığımızda Haziran ayında biz de GC vize görüşmelerini yapmış oluruz diye düşünmüştük fakat Ankara'nın performansı malum. Mayıs ayı için mülakat alamadık.

Merak ettiğim konu Anne ve Babam'ın vize görüşmesinde benim GC sürecimden bahsetmelerinin iyi mi yoksa kötü mü olacağı yönünde. Bu konudaki tavsiyeniz nelerdir?

Ek olarak US'de kuzenim yaşıyor. Onlardan davet mektubu almamızı önerir misiniz? Gittiklerinde onlarda kalacaklar.

Bu arada bizimkiler Emekli ve yaşları 65 ve 68. Aynı zamanda Yeşil Pasaportları var ve her ay Yunanistan Bulgaristan ya da diğer avrupa ülkelerine turistik amaçlı gidip geliyorlar. Bu gözle bakıldığında gidip orada kalma gibi bir niyetlerinin olmadığı belli ama yine de bu konudaki önerileriniz nelerdir?

Son olarak illa uçak bileti alınması gerekir mi? Ya da gidiş-dönüş mü alınması gerekiyor?

Teşekkürler.

• ⭐⭐

@ridetowild Merhaba öncelikle çekiliş sonucunuz hayırlı olsun vize mülakatını hızlıca alırsınız umarım.
    Anne babanızın turist vizesi konusunda ise tavsiyem kendileri çift olarak düşünüp ilerlemesidir. ne sizden bahsetmesi ne de kuzeninizden bir davete gerek duymaması yönünde. sizin GC süreciniz sonlanmadığı için halen kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Kuzeninizin adresini kalacak yer olarak bildirebilirler ancak seyahatin turistik olduğunu bu ziyaretinde seyahatin bir parçası olduğu yazmak yeterli.
    uçak bileti konusunda zaten abd bilet almanızı istemiyor. emekli ve sık seyahat eden bir çiftin vize alma olasılığı çok yüksek zaten detaylara girmek ret ihtimalini yükseltir sadece

• ⭐⭐

@Rainman bu durumda tamamen iade edilebilir esnek bilet almanız daha doğru olur.

Benzer Başlıklar

• Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k