@HilalÜstün ah seni çok iyi anlıyorum.
2023 mart ayında ev sahibim arıyor;
E: Kubilay bey merhaba
B: Merhabalar
E: Biz evi satmayı düşünüyoruz siz oturduğunuz için ilk size soralım dedik
B: Ne kadar düşünüyorsunuz
E: 2,5milyon
B: Maalesef bize uygun değil bu fiyatlar
E: O zaman siz evi boşaltın!!
B: Sebep? siz evi satabilirsiniz satın alacak kişi belki yatırımlık alacak kirada oturmaya devam edeceğiz eğer eve oturmak isterse çıkarız ayrıca kontratım ağustosta doluyor. öyle durumda 6ayda sürem var
E: Biz eve tadilat yapıp satacağız
B: Eğer amacınız kiraya zam yapmaksa zam yapabilirim
E: Eşimle konuşup bilgi vereceğim.
Ramazan ayında böyle bir konuşma yaptık o sırada bende oturduğum yerde kiralar ne kadar onu araştırmaya başlamıştım benim kiram düşük değildi ama maalesef enflasyon ve deprem sonrasında bulunduğum şehirde kiralar aşırı yükselmişti ben 2.400TL otuyordum oturduğum sitede 1500 1800 oturanlarda vardı ve 5. yılım dolacaktı sitede sonra yeni taşınan bir kaç aile sordum siz kaça otuyorsunuz 4.500 4000 ve 5500 fiyatlar söylediler. bunun üzerinde teravinden gelindikten sonra ev sahibini aradım karar verdiniz mi diye sordum şu şekilde bir konuşma geçti
E: Biz sizden çok memnunuz komşularımız sizi çok seviyorbu yüzden biz kirada devam etme kararı aldık dedi
B: Teşekkürler aklınızdaki rakam nedir?
E: Biliyorsunuz oturduğunuz muhitte kiralar 7500 ile 15bin arasında
( karşımızda 4+1 havuzlu rezidans kira 15bin di bira kaç rezidans' da kiralar 10 civarı )
B: evet rezidanslarda öyle biliyorsunuz ben rezidans oturmuyorum 12 yıllık bir binada 5 yıldır kiracınızım bu yüzden konuştuk sorudum bizim sitede 1500 1800 oturanlarda var ama ben yeni taşınan 3 aile var isterseniz sizde sorabilirsiniz kiraları ilettim bu yüzden 5000tl kira yapabilirm dedim
E. Bunu kabul edemeyiz 8000tl yaparım ocakta memura ne zam yapılırsa aynı oranda bir daha zam yapacağız biz memuruz bundan sonra yılbaşında memura ne zam yapılırsa aynı oranda yaparız
B: Ben memur değilim özel sektörde çalışanım enflasyon maalesef bizide vurdu sizin 5 tane eviniz var siz enlfasyondan şikayetciyken biz ne yapalım ben maaşıma %100 zam almıyorum kiramı 5bin yapayım yılbaşında maaşıma ne zam alırsam yılbaşında 1000 2000 ne alırsam bir daha yapayım dedim
E: Sizden gelen kirayla eskiden çocuğumuzun okul taksitini veriyorduk şimdi kitaplarını bile alamıyoruz
Demeye başladı bunun üzerine bende kabul etmiyorum o zman eski kiradan yatıyorum siz evi satınız evi alan biri çıkarsa ben yasal sürem 6 ay oturur o sırada da çıkarım dedim bende ev bakarım dedim ve 1 ay sonra tahliye tahhütnamesinden tarafıma yazı geldi ve evi boşatmamı istedi...
bende avukat tuttum ve bu ay sonuçlandı tahliye kararı çıktı kiram%25 zam yapmıştım ama allah yüzüme baktı iş yerinde terfi aldımve maalesefki yatırım danışma olduğum için ben krizlerde daha çok kazanıyorum krizlerde zengin daha çok zengin fakir daha çok fakir oluyor bende zengilere hizmet verdiğim için 1 yılda evin parasını biriktirdim evi 1 hafta önce 3,5milyon aldım