Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

  • @Ecehzr Ece bu soru konsolosluğa gidene kadar benimde aklımdaydı. İnternetten araştırdığımda bireysel veya evli bireyler uç rakamlar 10-15-20 bin dolarlardan bahsediyordu ve bu durum beni çok geriyordu. Toplamda 110bin türk lirasını beyan ettim. Vizem kargoda 🙂


  • @ptcuye35 Case numaram 38xx girdim, görüştüm, aldım eğer bekarsanız işiniz diğer durumlara göre daha kolay. Olumsuz yorumlara bakmayın kendinizi motive edin çünkü siz bir talihlisiniz. Vizeyi aldım gözüyle bakabilirsin.


  • @UniqueCowboy yahu arkadaşın case 20k nasıl vizeyi aldim gözüyle baksın, dalgamı geçiyorsunuz


  • @UniqueCowboy yazdığınız son 2 mesajda riskli mesajlar. 2-3bin dolarla evet vizeyi alabilirsiniz ama bu herkesin alabileceği anlama gelmez sizin gittiğiniz eyalet farklı olabilir, işiniz hazırdır onu sunmuş olabilirsiniz, bir yakınınızda kalacaksınızdır gider masrafınız düşük olabilir , ev araba tapu vs sunmuş olabilirsiniz veya görevli sizin için yeterli görmüş yada umursamamış olabilir. Burada talihlilere ortalama bir miktar söylenirken insanların gözünü korkutmak için değil hem en mantıklı şekilde sorun yaşamamaları için hemde vizeyi aldıktan sonra gitme noktasında burada masraflrını karşılayabilmesi için öneriliyor.

    20K sırasındaki birine talihlisiniz zaten vizeyi aldınız sayın demekte çok ironik. Özellikle Türk vatandaşları için mülakat almak, lotteryi kazanmaktan daha zor son 3-4 senede


  • @Emre-Kurtulmuş ben dalga geçtiğini düşünüyorum arkadaşın, insanların ensesinde boza pişiyor dosya taşımak için gelip dediğine bak


  • @UniqueCowboy "benden sonra tufan" başlıklı yazınız için teşekkürler. Bu başlık dışında bir başlıkta yazınız olmadığına göre büyük ihtimalle diğer "2024 aşamaları" başlığını, "sayılarla DV2024" başlığını ve hatta "2024 mülakat" başlığını dahi ziyaret etmediğiniz göze alınırsa süreçle ilgili bildiğiniz tek şey kendi deneyiminiz. O da henüz nihayete ermedi. İnsanları yüreklendirmek ayrı şey, bol keseden sallamak ayrı.

    Şu gidişata göre belki 11 bine dahi sıra gelemeyecek, sizin 20 bindeki arkadaşa bunu söylemeniz onun ve bunu okuyan diğerlerinin sürecine balta vurabilir.

    Diğer iletinizde gösterdiğiniz miktar size -şimdi- sıkıntı çıkarmadı, yaklaşık 3500 dolar ile Amerika'da yaşamaya başlayınca da yorumlarınızı merakla bekliyorum.

    NOT: yazdıklarım kimseyi negatif etkilemek için değil; düşünülerek konuşulmasını teşvik etmek için yazılmıştır.


  • @mustafa_27 siz beklicek misiniz yoksa dosyayı taşımak mısınız


  • @Ecehzr 2-3 sayfa öncesine gidersen okuyabilirsin 🙂


  • @Vildan-0 Vildancım 3500 daha sadece göstermelik bir miktar bunun 6 ay içinde ilavesi var, askerden 2 ay önce gelmiş biri 6-10bin dolar gösterecek bir durumda olmayabilir.

    Ayrıca dediğin gibi buraya post&mention atmadan önce sadece kendi deneyimlerimi paylaşacağımı bahsettim.

    Ayrıca "nihayete ermeyen" vizem şuan kargo da, sormak istediğin her hangi bir durum varsa sana da yardımcı olabilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @UniqueCowboy öncelikle hiç tanımadığınız birine bu şekilde hitap etmeniz doğru değil forum ortamında.
    siz deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin tabii ama insanlara akıl vericek yorumlardan kaçının bence. Verdiğiniz fikirlerin tutarlılığı ve pek akla yatar yanı yok çünkü durduk yere kimsenin sürecini etkilememiş olursunuz. Vizenizde hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @UniqueCowboy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Ayrıca "nihayete ermeyen" vizem şuan kargo da, sormak istediğin her hangi bir durum varsa sana da yardımcı olabilirim.

    Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde diyerek cümleye girmek istedim çünkü kişilere lütufmuş gibi yardımcı olabileceğinizi düşünüyor oluşunuz ve forum geçmişinizde bir kişiye bile yardımcı olmamanız üzere sizi sözleriniz üzere değil de yaptıklarınız üzere değerlendirmek en doğrusu.Bunun yanı sıra kişilere yardımcı olmadığınız gibi sükut etmeyide başaramayarak eksik ve tehlikeli cümlelerinizle de kişileri yanlış yönlendirmekten de geri durmuyor oluşunuz ziyadesiyle şaşırtıcı buluyor ve fazla cüretkar olduğunuzu düşünüyorum. Talihli olmanın yeterli olduğunu düşünüyor oluşunuz zaten ayrı bir fecaat.

    Ek olarak lütfen üslubunuzda 'cım', 'cim' eklerini de sosyal hayatta tanıdıklarınıza kullanmanız daha doğru olur çünkü rutubetli üslubunuzu görmek istemeyen forum üyeleri kesinlikle vardır benim gibi. Tabi ben daha fazla görmeyeceğime eminim çünkü mesajlarınızı görmemek için sizi engelleyeceğim.


  • @Revolter benim içimden geçen kaba sözlerin en naif halini yazarak duygularıma tercüme olduğunuz için size çok teşekkür ederim azizim 😉


  • @Revolter dostum bu kültürlü girişin ankara'da mülakat tarihi alamadığından mı 😃 sakin ol ben sadece yaşadığım tecrübeyi birebir aktardım. Herkesin durumu,case'i,sorunları farklı olabilir zaten bunu herkes biliyor. ben bunları yaşadım ve daha öncesinden üye değildim çünkü ilk başvurumda çıktığı için alakam bile yoktu bu siteyle, başvurunun son günü ve son bir saat kalmasına başvuran biri olarak greencard hakkında hiçbir bilgim yoktu. Şuan kendime new yorkttan iş bakıyorum yani nerden nereye.


  • @hsn-kartal Öyle bir algı olduysa yanlış anlaşılmışım demekki 😃


  • @UniqueCowboy hayat şartlarınızın gelişeceği gibi umarım kişiliğinizde gelişir


  • @UniqueCowboy nasıl bir algı, bende sizi bekliyordum aslında karşılıklı konuşup yanlışınızi anlatmak için sonda yaptığınız gülücük de çok antipatik .bilmiyorum önemli mi sizin için ama burda bazıları hayallerine kavusamiyacak.Ha tabii sizin işiniz bitti artık forumla da buradaki insanlarla da


  • @UniqueCowboy son olarak Allah kalbine göre versin diyorum


  • @hsn-kartal Hayır işim daha bitmedi bende tecrübesizdim ve şimdi yaşadıklarımı paylaştım. Benim gibi bu işlemlere yeni başlayanlar için başlıklarda açacağım.

  • ⭐⭐

    MonkeyDLuffy

    @hsn-kartal Duygularınıza tercüme olabildiysem ne mutlu bana efendim, saygılarımla 🙂


  • @melikemim Biz mayıs ayına kadar bekleyeceğiz. Umuyorum ki en geç mayıs ayında mülakat maili alırız. Ancak allah korusun mail almama durumumuz olursa dosyayı taşımak için elimizden geleni yapacağız. Dosya taşımanın da ayrı riskleri var diye düşünüyorum.Schengen vizesini alamadığımız durumlarda dosyamızın tekrardan Ankara'ya taşınıp taşınamayacağı da belirsiz. Dolayısıyla biz mayıs ayına kadar beklemeyi seçtik. Siz ne düşünüyorsunuz? Mayıs ayına kadar bekleyecek misiniz yoksa dosya taşımayı düşünüyor musunuz?


Benzer Başlıklar

  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum