Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.5k 173
  • ⭐⭐

    @btek14 Aynı şey E-2 başvurularında da geçerlidir.


  • @EasternStar premium process olan tum dosyalar icin gecerli diyebiliriz o zaman. guzel bir ozellik bence.

  • ⭐⭐

    @btek14 bdv firması anahtar teslimi fiyat verdiği için premium prosesi mecbur yapıyoruz. Bültenden dolayı çok bir avantajı yok ama tabii dosyanız nvc ye transfer oluyor ordaki süreci devam ettirmiş oluyorsunuz.
    Bu detayları öğrenmek güzel tabii. Tşkler bilgi için.

  • ⭐⭐

    @btek14 O kadar spesifik bir bilgim yok; ancak 2 aydır E-2 başvurusuna yanıt gelmeyen bir tanıdığım premium process başlattıktan 2 gün sonra onay geldi. Keramet premium'da mıdır bilmiyorum :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    Ocak 2024 Vize İstatistikleri ( konsolosluklarda basılan vize sayıları):

    Toplam vize sayısı:

    • EB3 Other Workers ( EW ) : 869
    • EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 1052

    Ankara'da basılan vize sayısı:

    • EW: 5
    • E3: 35

    TR vatandaşlarının aldıkları vize sayısı:

    • EW: 5
    • E3: 27

    EW kategorisinde en çok vize basan 3 konsolosluk:

    • Manila / Filipinler: 306
    • Ciudad Juarez / Meksika: 203
    • Ho Chi Minh City / Vietnam: 131

  • bence Türkiye'den basılan vize sayısı artacak herkes farkında artık bu kategorilerin. keşke herkes buraya üye olup deneyimlerini yazsa.... Teşekkürler Tufan bey...

  • ⭐⭐

    @tufank Umarım birgün şu 5 sayısı 15-20 olur artık. Ortalamayı bozmamak için herhalde 5 kişiye vize veriyorlar. :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @selamibasaran belkide başvuran kişi bu kadardır :) TR'de sürecini bekleyen kaç kişi var kuyrukta bilmediğimiz için yavaş mı, hızlı mı ilerliyor yorum yapamıyoruz. Ortalamayı biz yükselteceğiz bu gidişle.


  • Ben de eb3 other works kategorisine başvuru yapmıştım en son NVC eksik evrak talebinde bulundu 28 şubatta yolladım hala dönüş bekliyorum ne kadar süre de dönüş yaparlar bilen car mı ?


  • @Duygu-Çelik henüz sizin aşamanıza gelen kimse olmadığı için ,özellkle bizim kategoride, kimse bir tahmn yürütemez diye düşünüyorum duygu hanım ama EB-2 NIW başlığındaki iletilerde mutlaka böyle bir ayrıntı vardır diye tahmn ediyorum :) ve lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın böylece sorularınıza daha çabuk ve doğru cevaplar alabilirsiniz :)

  • ⭐⭐

    @Duygu-Çelik Merhaba, Hepimizin önündesiniz anladığım kadarı ile. Bizimle de sürecinizi paylaşabilirseniz peşimizden geleceklere de bilgi birikimi kalması bakımından güzel olacaktır. Umarım hızlıca sonuçlanır işlemleriniz. :)


  • @Duygu-Çelik Genelde bir ay içerisinde sisteme yüklemiş oluyorlar.

  • serelS serel bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

    2023 mali yılı biteli çok oldu ama yıllık raporlarda eksik bilgiler vardı, şimdi baktığımda eklendiğini gördüm. Bu verilere göre:


    2023 mali yılında (1 Ekim 2022 ile 30 Eylül 2023 arası) konsolosluklar ve AOS ile basılan toplam vize sayısı:

    EB3 Other Workers ( EW ) : 9,315
    EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 56,261


    Konsolosluklarda basılan toplam vize sayısı:

    EB3 Other Workers ( EW ) : 5,930
    EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 20,013


    AOS (Adjustment Of Status) ile basılan toplam vize sayısı:

    EB3 Other Workers ( EW ) : 3,385
    EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 36,248

  • ⭐⭐

    @tufank Geleneği bozmayıp yine kotayı tamamen doldurmamışlar yani :))

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Riethian bülteni biraz daha ilerletseler anladığım kadarıyla sıradaki adaylar ve aileleriyle birlikte yıllık kotayı aşma riski olacak. Yasalarla 10k sınır belirlendiği için ellerini korkak alıştırıyorlar biraz :)

  • ⭐⭐

    @tufank Ah o yasalar :))

  • ⭐⭐

    Konsolosluk reddi için bize söylenen, yalan beyan, sabıka kaydı ve uyuşturucu geçmişi idi. Aksi bir kararda itiraz hakkı var deniyordu. Konsolosluk mülakatında red oranı %61, AOS için %4 diyor. Biraz içimi karartmadı değil bu ablamız :) Sanırım mülakat öncesinde bir kaç ay McDonald's da çalışacağım her ihtimale karşı :))

    https://www.youtube.com/watch?v=PHDEpWHDaso


  • Merhaba arkadaşlar benim dosyam da DQ oldu 19 Mart 2024 de şuan mülakat tarihi bekliyorum sizce tahminen ne kadar süre için de bir tarih belirleniyor 3 ay diye duydum bir tarih vermeleri doğru mu ?

  • ⭐⭐

    @Riethian bu istatistiği nerden bulmuş acaba. Redleri açıklamıyor konsolosluk. Abd içerisine müşteri çekmek için bir Pr çalışması olabilir mi acaba. 😬
    Gerçi baktığında bir kişinin dudaklarının arasında aslında süreç. Hayırlısı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Riethian burada bahsedilen EB2 ve EB3 kategorileri. Yani daha spesifik bir deneyim gerektiren işler için. Other workers için zaten çok özel bir deneyim aranmadığı için, eğer iş gerçek bir iş ise ve aday bunu gerçekten yapmaya istekliyse bir sorun çıkmayacaktır. Adayın özellikle bir iş deneyimi kanıtlamasına gerek yok zaten kategori adı üstüne “unskilled workers” olarak geçiyor :) bu nedenle bülten geride ve kota sınırı var.

    Edit: eğer 4-5 sene beklettikten sonra, ortada şaibeli bir durum yokken ve son aşamada ret veriyorlarsa kategorinin ismi “cruel / acımasız” olsun diye bir önerim var :)


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    1 İleti
    498 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB vizeleri için AOS (Adjustment of Status) vs CP (Consular Processing)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MartinOceanM
    @crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
  • E3 Vizesi

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum