Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba mart 2023 te ucsis formunu doldurup bir cevap alan oldu mu ? 26\03/2023. Teşekkürler


  • Arkadaşlar merhabalar. Benim eşim green cardlı. Biz I130 formuna başvurmuştuk. 20.07.2023 tarihinde dq olduk. Randevu bekliyoruz. Eşim pazartesi vatandaşlık sınavını geçti. Bu süreçte statü değişikliği nasıl yapacağız. Green cardlıyken dq olup, randevu beklediğimiz sürede statü değişikliği nasıl oluyor? Yardımcı olur musunuz? Bir de bir arkadaşımızda aynı durumda o da dq oldu bizden birkaç ay önce ama onun evliliği 2.yılını doldurmadı. Onunda ne yapması lazım. Yardımcı olursanız sevinirim 🙏


  • @astranger Rica ederim.

  • E ecom bu başlıktan bahsetti

  • @drk-24 amerika içi mi başvurunuz aosla mı yani sizin süreciniz ne zman başladı.Bilgi vermek için detaylı bilgi almak gerek,


  • Merhaba, CR1 icin kollari sivadik fakat kafama takilan bir kac soru var. Bilen varsa yardimlariniza talibim.

    1- Tum belgeleri yeminli tercumana cevirtmemiz gerekiyor mu? E-devletten ingilizce seklinde alinabilecek belgeler var mi? Varsa yetiyor mu?
    2- Bosanma belgemin orijinali bende yok, avukatlar eski esime vermisti bende sadece UYAP tan indirebildigim 'e -imzalidir' yazan cikti ve bosanma belgesinin ingilizce cevirilmis hali var, yeterli midir?
    3- TR'de yasayan esin Ingilizce bilmesi sart mi? Ben Greencard gorusmemde Turkce konusanlar da gormustum mulakatta ama emin olamadim :)
    4- Whatsapp, instagram gibi sosyal mecralardaki konusmalari da cevirirken yeminli tercuman mi gerekiyor?

    Simdiden cock tesekkur ederim.

    Keyifli gunler!


  • @yasmin982 Ocak 2021. Hayır Türkiye’den başvurduk. Depremzede hızlandırması yapmıştık.


  • 3 ay oldu randevu maili alali hala mail qelmedi hala randevu ayarlayip mail atacaklar bu kadar uzun sürermi ya bi randevu ayarlamak


  • @MyLife-0 Uzun süren mülakatı ayarlamak değil aslında. Dosyanızın öncelik tarihine ve büyükelçiliğin uygunluğuna göre aylık olarak planlanmasından kaynaklanıyor. Şu belgeden ben öyle anlıyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    'There will likely be several weeks between becoming “documentarily qualified” and receiving a visa interview appointment. NVC schedules interviews on a monthly basis. We receive each embassy’s list of available appointment dates and times, and we fill them in the order that cases became documentarily qualified, as long as there is an available visa number.'

    Burda da gördüğüm kadarıyla toplu halde birçok kişiye atıyorlar mülakat tarihlerini. O da mülakatınıza 1-1.5 ay kala oluyor genelde.


  • Tekrar merhabalar benim sürecim uzadıkça uzuyor. 27 Şubatta eksik evrağı yükledik (2022 tax ) bir de join sponsorun hanımının pasaportunu ve I864A formu işaretlenmiş sonra karalanmış sarı makbuzda bizde yüklemedik bu evrakları şimdi baktığımda eksik evrak yazıyor. kafamız karıştı ne yapmalıyız kime sormalıyız. Avukata göre o her şeyi doğru yaptı.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Mülakat Randevusu mailini aldım AIS ten PTT şubesi seçmek için hesap oluşturmak istediğimde ( randevu için hazir degil ) uyarısını alıyorum, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

    IMG_8164.jpeg


  • @Davut-Korkmaz merhaba dq tarihiniz neydi ??


  • @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Davut-Korkmaz merhaba dq tarihiniz neydi ??

    Ben burada DQ tarihinin onemli olmadigini dusunuyorum, soyleki, sordugunuz kisi 5 ocak 24 de NVC ye dosyasi aktarilmis, hemen evraklarini ekleyip, DQ oldugunu varsayalim, Ocak ortasi ve subat basi gibi, Ben bu basvuranin DQ tarihinin 15 ocak 24 oldugunu dusunuyorum. Ekim, Kasim, aralik, ocak aylarinda DQ olanlar var, henuz vize mulakat randevusu almamis daha, lakin NVC oncelik tarihi, yani PRIORITY DATE e dikkat ettiklerini dusunuyorum. Bu basvuraninda priority date i kasim 2022.

    yani onceden DQ olsan dahi, PRIORITY DATE i senden once olup, DQ su senden sonra olanlar bile randevu veriyorlar, ve bu basvuranlari bekliyorsun. randevu verilirken DQ degil, PRIORITY DATE e bakiyorlar. DQ randevu verilebilmesi icin sadece gerekli bir surec diyelim bence. benim anladim bu


  • Merhaba arkadaşlar geleli 1ay olucak 3 gün sonra ssnim 1 haftada geldi bankadan kredi karti ve banka karti cikarttim şimdi sira ehliyette malesef sinavi gecemedim tekrar sinava giricem calistigim sorularda 2 tane çıktı ve kolay bi sinav degildi bana baska kaynak soyleyebilirmisiniz NEW JERSEY eyaliti için 🙏🏽🙏🏽


  • Eşim ABD de vatandaşı .Benim greencard işlemlerim Amerika’da başladı .Türkiyedeyim .Ankarada mülakata katıldık .2 çocuğuma 6 aylık vize verdiler ama benim için joint sponsor istediler .İstedikleri belgeleri yükledik .Hemen pasaportumu postalayabilir miyim Ankara’ya?Yoksa onay için bir bilgi maili gelir mi beklemem mi gerekir?Yardımcı olabilir misiniz?


  • @Nailaysegul , Fikrimi soyleyeyim, Turkler Road testine girmedikleri icin NJ yi tercih ediyorlar. Ben olsam,
    https://cheat-sheets.dmv-written-test.com/en/new-jersey/car
    sorulari satin alir, oyle girerdim, yada TX dan written test evde alabiliyorsun, road testine girer ehliyeti alirdim.
    WA eyaletinde turk ehliyeti olanlarin ehliyetini WA eyalet ehliyeti ile degistiren Uygurlu ehliyet kurslarinin oldugunuda biliyorum.


  • Uscis sayfasinda I -864 Income sartlari guncellenmis. buna gore;

    These poverty guidelines are effective beginning Mar. 1, 2024.
    2 kisi icin $25,550, 3 kisi icin $32,275, 4 kisi icin $39,000 (Bu rakamlar asker esleri yada alaska,hawaii icin farkli)
    Nisan 15 den sonra CR-1 / IR-1 vize randevusu olanlarin sponsor eslerinden bu rakamlari gormek isteyecekler.


  • @hasanmakinaci nasıl yani nvc onayını almış oluyorlar zaten ekstra bir gelir eklemesimi yapmak gerekiyor öyleyse


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum