Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @charon benim iki farklı aile olarak arkadaşlarım başvurdu. 1 aile onay aldı diğeri red aldı aile olarak.


  • @Seda-Uysal-Avcı kac gunde sonuclandi?


  • @Seda-Uysal-Avcı ısrar edince yapay zekanın kafası karışmış sanırım 😂 Ama iyi olmuş


  • @charon biri 10 gün diğeri 15 gün içerisinde Ağustos ayında


  • @Muhtaradana Azmin sonu mu biz de bilemedik. Bazılarımız her şey bir anda olsun istiyoruz biz 44 ve 45 yaşında iki çocuklu bir aileyiz. Hayat hiç kimseye kolay sunulmuyor şanslı olanlar var %1 lik bir payda. Ama ne istediğini bilmek ve istediğini elde etmek insana her zaman enerji ve güç veriyor. Ne Amerika ne Kanada kolay bir hayat sunmuyor. Sabır kavramanı yitirmişiz. Belki de Türkiye nin içinde bulunduğu her türlü olumsuzluk istemeden kişiliklerimize bile yansımış. Geç kaldığımızı düşünüp acele edip her şeyin bir anda olmasını istiyoruz. Ama bu olmayacak. Elimizdekilerin şükrünü yapıp hedeflediğimiz noktaya ulaşmak için bazen de ısrarcı olmak gerekiyor. Herkesin hikayesi farklı saygı duyuyoruz. Nefes aldığımız sürece umut hep var. 9 yıldır bu yoldayız. Bazen olumsuzluklarla dolu süreçler içerisindeydik ekonomik ve psikolojik olarak. Aksilikler ve hiç hesapta olmayan Covid. Tüm planlarımızı alt üst etti. Biz fazla doğrucu ve yasal yol alma çizgisinde olduğumuzdan hedefe yakınlaştığımız dediğimiz anda Covid belirdi. Hayat sizi planladığınız değil planıyla yaşatıyor. Her deneyim bizi farkında olmadan güçlendirmiş bunu şimdi daha iyi anlıyor gözlemliyor ve yaşıyoruz. O yüzden yaşadıklarımızla beraber umut ettiklerimi eninde sonunda hepimizi bulsun🙏🏻


  • @Seda-Uysal-Avcı güzel bir deneyim


  • Merhaba,
    Kanada’ya dil okulu için gidilince haftalık belli bir saat çalışma izni verilmiyor diye biliyorum. Peki, dil okuluyla gidip oradan çalışma iznine başvuru yapılabiliyor mu? Bu konuda bilgisi olanlar destek olabilirse çok sevinirim.



  • @Özge86 dil okulunda bazıprogramlara sadece kampüs içi çalışma izni veriyor yani closed work permit. Programınızın detaylarını inceleyin lütfen.


  • @Özge86 Dil okulları ile gidince calışma izni verilmiyor zaten yeni kurallar getirildi. Belirlenen okulların dısında okula kayıt olanlara artık çalışma izni asla verilmeyecek aynı şekilde eşlerinede çalışma izni kaldırıldı. Her eyalet içinde belli kontenjan şartı getirildi. Artık bir çok kişi kanadayı bu nedenlerden dolayı tercih etmiyor. Diğer ülkelere yöneldiler.


  • @step_by_step Cok umutsuz yazilarinizi gorunce, sizin gibi 40 yas uzerinde, yaklasik 7 aydir study ve open work permitle Ottawa'da yasayan biri olarak cevap yazmak istedim. Kagit uzerinde yazdiginiz hersey dogru ancak sunu unutmayalim ki covid doneminde Kanada, TR to PR pathway altinda 70 CRS taban puani ile 40000 kisiye PR verdi. Yani o yapilan hesaplarin hepsini bir gecede cope attirdilar. Acizane tavsiyem, eger ingilizce dil seviyeniz islerinizi halledecek kadar iyi ise, maddi ve manevi dayanma gucunuz de varsa ve en onemlisi gercekten burada yasamak istiyorsaniz firsatin olusabilecegi yerde olmanizdir. Burada oldugunuz surece bu firsattan faydalanma ve onlarin size bunu sunma sansi hep var. Elinizdeki OWP burada cok degerli, lutfen umutsuz olmayin. Saygilar


  • @Muhtaradana her hangi bir sonuca ulaşılıyor mu mail atınca. bence umursamıyorlar gibi.


  • @loremipsum Bahsettiğiniz CRS puanı 75 olarak açıklandıgı zaman pandemi dönemi ve istisna bir durum belki 100 yılda bir olacak bir durum. Genelinde puanlar 500 bandı ve üzeriki bu puanlara herkes ulaşamıyor. Diğer düşük puanlar ise gene istisnai durumlar her zaman olan bir durum değil. Şansınıza ne zaman denk gelirse gibi bir durum. Kısaca artık kolay değil pr almak. Bu işin zaten tüm detayları resmi sitede var ve puanınızı otomatik hesaplayabiliyorsunuz. O nedenle referans alınacak yer resmi kaynak sitesi. Herşey açık net ve doğru şekilde var.
    Düşük puana bile pr kalıcı oturum veriliyor demek dogru olmaz. Çünkü her zaman olan birşey değil.


  • @lorenZo Dusuk puana bile pr veriliyor demedim zaten, verildi dedim. Verilebilir de diyorum hicbirimiz bilemeyiz. Ben subat ayinda study permit aldigimda owp verilmiyordu, sonra owp verildi. Eylulde bitecek dendi ocaga uzadi. Category based yoktu sonra onu cikardilar yurtdisi is deneyimini de saydilar, fransizca yetkinlikle 380 puana pr verildi gecen cekilis, Ogrencilerin calisma izni 20 saatti sonra bir ara bir grubu full yaptilar, simdi sp ve es calisma izinleri degisti vs. yani burada her an her degisebiliyor. Ayrica nerede yasadiginizi bilmiyorum ama Kanadada iseniz burada yillarca sadece wp uzatarak yasayan insanlar oldugunu biliyorsunuzdur. Resmi sitede burada yasanan bu ornekler maalesef yazmiyor. Kagit uzerinde Ihtimali dusuk gorup denemek istemeyebilirsiniz ama yukarida saydigim seylere sahipseniz ve o yonde dusunuyorsaniz “bana gore” umutsuzluga kapilmadan denemeye deger oldugunu belirttim


  • @loremipsum dediklerinizde hem fikirim elbette ne zaman nasıl fırsatlar ve kolaylıklar çıkacagı belli olmaz


  • @lorenZo LMIA sadece bu yontemlerden bir tanesi. Resmi sitede diger uzatma basvurusu yollari da yaziyor. Bunlarin da hicbiri garanti uzatilacak anlami gelmiyor tabii ki sadece basvuru yapilir demek ama bu sekilde burada yasayan cok kisi var.


  • @loremipsum work permit nasıl uzatılır bu bahsettiginiz yöntemleri soylerseniz super olur. Sadece tek bir yol kalıyor geriye pr kalıcı oturum almak work permit suresi bitince bunun dısında uzatma yöntemini nasıl oluyor ?


  • @loremipsum ilerleyen zamanlarda netice belli olur


  • Arkadaşlar merhaba bende yeşil pasaport var. Bi instagram sayfasında kanadaya e vize ile gidilebildiğini gördüm. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. E vizeyi nasıl alacağım netten araştırdım fazla bişey bulamadım


  • @xSpace, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    Arkadaşlar merhaba bende yeşil pasaport var. Bi instagram sayfasında kanadaya e vize ile gidilebildiğini gördüm. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. E vizeyi nasıl alacağım netten araştırdım fazla bişey bulamadım

    .birader E-vize dediginiz zannedersem ETA.ELEKTRONIK TRAVEL SISTEMIDIR..bu on- line vize almak icin canada hukumetinin listesinde olan 27 devletten birinin pasaportuna sahip olmaniz lazimdir,maalesef turkiye ulkemiz,bu devletler listesi icinde degil, adamlar bir iki milyon nufuslu ICELAND i listelerine koymuslar,ama turkiye gibi onlarca ulke listelerinde yok.

    ..kendim iki sefer kanadaya gittim, 2012 yilinda australya vatandaslari icin hic vize istemiyorlardi,,,,yani gumruk girisinde vize bastilar, 2016 yilinda bir daha gittim,bu defa yola cikmadan evvel on-line uzerinden vize aldim galiba 9 dolar filan ucret odedim..

    ........yesil pasaport turkiye icinde guya kiymetli bir pasaport,ama bir cok gelismis devletler icin hic onemi gecerliligi yoktur.......bilgisayarinizdan canada ETA VISA diye yazarsaniz karsiniza aradiginiz sey cikar, bol sanslar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum