Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.4k 275

  • @hamsilipilav iptal ettirmeyin. H1b ile geldikten sonra aos ile devam edicem diye mail atıyorsunuz.


  • @niw_2 Cevabınız için teşekkür ederim. İptalden kastım belirttiğiniz şekilde AoS ye geçişti aslında. IVP daha hızlı sonuçlanabilir gibi şeyler okuyorum. Zaten onaylandığı için baştan başlamanın dezavantaj yaratır mı acaba?


  • @hamsilipilav Buna benzer bir yolu bizde düşündüğümüz için merak ettim, bulduğunuz H1b pozisyon üniversite üzerinden mi yoksa farklı özel bir şirket mi?


  • @chemistontheroad Özel şirket. Vize H1B olduktan sonra fark etmez diye düşünüyorum.


  • selamlar. benim de bugün I-140 approved oldu. Böylelikle bekleme kervanına katılmış oldum. interview süreleri çok korkunç çok moralim bozuldu. Umarım sıra gelene kadar iyileşir süreçler.


  • @pointcloud premium processing mi kullandınız?


  • @chemistontheroad evet. Premium başvuru kabul maili 22sinde geldi. 26sinda onay geldi.


  • benim aklıma takılan bir konu var. PD gelmeden NVC welcome letter gönderiyor mu? dökümanlara başlayabiliyor muyuz?


  • @pointcloud hayırlı olsun. Benim de Pd 31 Ocak. Umarım welcome letter en kısa zamanda gelir hepimize. Benim 6 şubatta approved oldu. Bakalım welcome letter ne zaman gelecek ?


  • @pointcloud size de şu an further process için uygun değilsiniz kota dolu , yıllarca bekleyebilirsiniz gibi bir mail geldi mi ?


  • Herkese merhabalar,

    Dün 26.02.2024 de Unganlarda sağlık kontrollerimizi tamamladık. (4 kişilik aile, anne-baba 2 çocuk şeklinde)
    Öncelikle bir gün önceden Ankaraya gidip sabah unganlardaki 10.05 randevumuz için yola cıktıktan sonra 10.00 gibi Unganları bulabildik.
    4. Katta bulunan Unganlara pasaportlarımız, DS-260 onay sayfalarımız, aşı kartlarımızı(bizim Covid, cocukların enabız ve yurtdışı aşı kartlarını) teslim edip beklemeye başladık. 15 dakika içinde fotograflarımız çekilerek 5. kata kan vermek için yönlendirildik. 5. katta röntgen ve kan alımı için 130 $ ödemeyi (kızım 15 yaşında olduğu için ondan sadece röntgen istediler, 9 yaşında olan oğlumdan ise kan ve röntgen istenmedi) yapıp beklemeye başladık. Eşim ve ben kan verdik (burda da sanırım 35-40 dakika bekledik). Sonra 4. kata tekrar döndüğümüzde 11.15 gibi bizi 3. kata röntgen için yönlendirdiler. Burada da 15-20 dakika sonra sıra bize geldi. Evraklarımızı tekrar Unganlara teslim ettiğimizde 12.30 gibi sağlık kontrolü için tekrar gelin dediler. Kuğulu parka gidip 1 saat kadar vakit geçirdikten sonra 12.25 gibi unganlara geri geldik.Döndüğümüzde oturacak yer kalmayacak kadar kalabalıklaşmıştı. Nerdeyse tüm bekleyenler İran vatandaşıydı, bizden hariç 2 aile daha vardı Türk kalan herkes yabancıydı. Bu aşamada oldukça uzun süre bekledik (Yaklaşık 1.5 saat). Doktor muayenesinde önce eşimi,sonra beni sonra da çocukları tek tek aldılar.
    Kıyafetlerimizle boy ve kilo ölçümünden sonra üzerimizde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde siyah bir önlük giyip doktoru beklememiz söyleniyor. Dr. bey geldiğinde klasik burda da sıkça değinilen soruları sorup aşıları yaptı. Sorulardan bazıları:
    sigara içiyormusun,
    alkol kullanıyormusun
    Abddeyken herhangi bir ceza aldın mı
    daha önce ameliyat oldun mu( bunu 2 kez sordu) vb.
    Bana ve eşime 5 aşı, 15 yaşındaki kızıma meningokok ve influenza, 9 yaşındaki oğluma ise influenza ve suçiçeği aşısı yaptılar (herkese 2 enjeksiyon şeklinde).
    Muayene bittiğinde 340$ * 2 ve cocuklar icin de 230*2 olmak üzere toplamda 1140 $ ödemeyi yapıp ayrıldık.
    Aşı kartlarımızın bir gün sonra maillerimize ve konsolosluğa gönderileceği bildirildi ki bgn aşı kartlarımız mailimize geldi.
    Otopark için kuğulu parkın yakınlarındaki bir yere yaklaşık 4.5 saatlik park etme karşılığı 100 lira ödedik (ilk saat 60 lira sonraki her saat 10 lira:).

    10.00 da girmiş olduğumuz Unganlar maceramız 14.30 gibi tamamlandı.

    Biraz detaylı yazdım bundan sonraki arkadaşlar için.

    14 Martta konsolosluk randevumuz için tekrar Ankara ya gideceğiz. Umarım onu da hayırlısıyla tamamladığımızda detaylıca yazarım.


  • @pointcloud evet eğer close to current ise yolluyor. Bana öyle geldi.


  • @meli yok henuz bir mail gelmedi. Size öyle bir mail mi geldi NVC’den? Normal bir durum mu bu?


  • @begumm current olmaya kaç ay kala geldi size? Bana avukat iki ay içinde gelir mail dedi; o farklı bir mail mi?


  • @pointcloud umarım normaldir . 6 şubatta approved maili gelip 9 şubatta ayrı bir mail geldi. Yıllık kota dolu diye. Welcome letter 2 günde gelen de var 11 ayda gelen de var. Maalesef uygun pozisyona göre geliyor sanırım. bir sıralama yok anladığım.


  • @u2rem hocam bunu da atlattınız geçmiş olsun. Emeğinize sağlık tek tek anlatmışsınız, sağolun. Umarım hayırlısıyla kolayca interviewı da atlatırsınız. Tekrar teşekkür ederiz.


  • @pointcloud henüz current olmadım. PD haziran 2023. Ama onaydan 1 ay sonra welcome letter geldı NVC den.


  • @begumm o zaman siz PD gelmeden DQ da oldunuz diye anlıyorum. Bu konuda biraz kafam karışıktı. doğru ise güzel birşey bu.


  • @u2rem vakit ayırıp detaylı paylaşım yaptığınız için çok teşekkürler. mutlu şekilde tamamlarsınız umarım süreci.


  • @pointcloud Pd gelmesi ne demek tam anlayamadım . PD zaten başvuru yaptığımız tarih değil mi ? Biz I140 onayı aldıktan sonra beklediğimiz welcome letter diye biliyorum . Ds260 doldurduktan sonrası da DQ . Eksiğim varsa lütfen düzeltin


Benzer Başlıklar

  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum