Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @pointcloud hayırlı olsun. Benim de Pd 31 Ocak. Umarım welcome letter en kısa zamanda gelir hepimize. Benim 6 şubatta approved oldu. Bakalım welcome letter ne zaman gelecek ?


  • @pointcloud size de şu an further process için uygun değilsiniz kota dolu , yıllarca bekleyebilirsiniz gibi bir mail geldi mi ?


  • Herkese merhabalar,

    Dün 26.02.2024 de Unganlarda sağlık kontrollerimizi tamamladık. (4 kişilik aile, anne-baba 2 çocuk şeklinde)
    Öncelikle bir gün önceden Ankaraya gidip sabah unganlardaki 10.05 randevumuz için yola cıktıktan sonra 10.00 gibi Unganları bulabildik.
    4. Katta bulunan Unganlara pasaportlarımız, DS-260 onay sayfalarımız, aşı kartlarımızı(bizim Covid, cocukların enabız ve yurtdışı aşı kartlarını) teslim edip beklemeye başladık. 15 dakika içinde fotograflarımız çekilerek 5. kata kan vermek için yönlendirildik. 5. katta röntgen ve kan alımı için 130 $ ödemeyi (kızım 15 yaşında olduğu için ondan sadece röntgen istediler, 9 yaşında olan oğlumdan ise kan ve röntgen istenmedi) yapıp beklemeye başladık. Eşim ve ben kan verdik (burda da sanırım 35-40 dakika bekledik). Sonra 4. kata tekrar döndüğümüzde 11.15 gibi bizi 3. kata röntgen için yönlendirdiler. Burada da 15-20 dakika sonra sıra bize geldi. Evraklarımızı tekrar Unganlara teslim ettiğimizde 12.30 gibi sağlık kontrolü için tekrar gelin dediler. Kuğulu parka gidip 1 saat kadar vakit geçirdikten sonra 12.25 gibi unganlara geri geldik.Döndüğümüzde oturacak yer kalmayacak kadar kalabalıklaşmıştı. Nerdeyse tüm bekleyenler İran vatandaşıydı, bizden hariç 2 aile daha vardı Türk kalan herkes yabancıydı. Bu aşamada oldukça uzun süre bekledik (Yaklaşık 1.5 saat). Doktor muayenesinde önce eşimi,sonra beni sonra da çocukları tek tek aldılar.
    Kıyafetlerimizle boy ve kilo ölçümünden sonra üzerimizde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde siyah bir önlük giyip doktoru beklememiz söyleniyor. Dr. bey geldiğinde klasik burda da sıkça değinilen soruları sorup aşıları yaptı. Sorulardan bazıları:
    sigara içiyormusun,
    alkol kullanıyormusun
    Abddeyken herhangi bir ceza aldın mı
    daha önce ameliyat oldun mu( bunu 2 kez sordu) vb.
    Bana ve eşime 5 aşı, 15 yaşındaki kızıma meningokok ve influenza, 9 yaşındaki oğluma ise influenza ve suçiçeği aşısı yaptılar (herkese 2 enjeksiyon şeklinde).
    Muayene bittiğinde 340$ * 2 ve cocuklar icin de 230*2 olmak üzere toplamda 1140 $ ödemeyi yapıp ayrıldık.
    Aşı kartlarımızın bir gün sonra maillerimize ve konsolosluğa gönderileceği bildirildi ki bgn aşı kartlarımız mailimize geldi.
    Otopark için kuğulu parkın yakınlarındaki bir yere yaklaşık 4.5 saatlik park etme karşılığı 100 lira ödedik (ilk saat 60 lira sonraki her saat 10 lira:).

    10.00 da girmiş olduğumuz Unganlar maceramız 14.30 gibi tamamlandı.

    Biraz detaylı yazdım bundan sonraki arkadaşlar için.

    14 Martta konsolosluk randevumuz için tekrar Ankara ya gideceğiz. Umarım onu da hayırlısıyla tamamladığımızda detaylıca yazarım.


  • @pointcloud evet eğer close to current ise yolluyor. Bana öyle geldi.


  • @meli yok henuz bir mail gelmedi. Size öyle bir mail mi geldi NVC’den? Normal bir durum mu bu?


  • @begumm current olmaya kaç ay kala geldi size? Bana avukat iki ay içinde gelir mail dedi; o farklı bir mail mi?


  • @pointcloud umarım normaldir . 6 şubatta approved maili gelip 9 şubatta ayrı bir mail geldi. Yıllık kota dolu diye. Welcome letter 2 günde gelen de var 11 ayda gelen de var. Maalesef uygun pozisyona göre geliyor sanırım. bir sıralama yok anladığım.


  • @u2rem hocam bunu da atlattınız geçmiş olsun. Emeğinize sağlık tek tek anlatmışsınız, sağolun. Umarım hayırlısıyla kolayca interviewı da atlatırsınız. Tekrar teşekkür ederiz.


  • @pointcloud henüz current olmadım. PD haziran 2023. Ama onaydan 1 ay sonra welcome letter geldı NVC den.


  • @begumm o zaman siz PD gelmeden DQ da oldunuz diye anlıyorum. Bu konuda biraz kafam karışıktı. doğru ise güzel birşey bu.


  • @u2rem vakit ayırıp detaylı paylaşım yaptığınız için çok teşekkürler. mutlu şekilde tamamlarsınız umarım süreci.


  • @pointcloud Pd gelmesi ne demek tam anlayamadım . PD zaten başvuru yaptığımız tarih değil mi ? Biz I140 onayı aldıktan sonra beklediğimiz welcome letter diye biliyorum . Ds260 doldurduktan sonrası da DQ . Eksiğim varsa lütfen düzeltin


  • @meli PD priority date evet başvurunuzu USCIS in aldığı tarih ve bulletinde o tarih "current" olmadan inrerview için sıra alınmıyor.

    Ancak bana NVCden eposta onayı aldıktan bir ay kadar sonra geldi. Aralık sonunda gelmişti. DS 260 formu doldurup evrakları NVCye yollayınca DQ olursunuz yani evraklar complete oluyor ancak yine de PD niz current olunca mülakat gerçekleşiyor. Burada mülakata girenlerden 10 ay önce DQ olan var ben de muhtemelen seneye bu zaman konsololsulkta mülakata gireceğim inşlh iyi geçer hepimizin.


  • @meli onay akdıktan 1- 2 ay sonra USCISden NVCye geçiyor evraklar ve size eposta ile welcome letter geliyor ancak burada kota doldupu için o epostayı alamayan da var. ben de 2 ay geç onay alsaydım o gruba girecektim.. şansa girmedim ama süreç uzun DQ olduktan sonra 8-10 ay en az mülakat bekleme süresi.. önceden 2 yılmış şu an böyle yine de ortlaama 1 yıl bekleniyor sanırım.. ben dün DQ oldum ancak seneye mülakata ancak girerim bence.. zira burada bu ay mülakara girenler geçen sene nisan da DQ olanlar ve PD leri de benden daha önce tabi ki.. @TOK hoca mesela öyle DQ olduktan 10 ay sonra mülakat haberini aldı mülakata girdi.


  • @pointcloud evet PD nizin current olması daha sonra,, ondan önce zaten konsoloslukta mülakata girmek için DS 260 formu doldurulup gerekli evraklar NVCye yolllanıyor sonra Ankaraya geliyor.


  • @pointcloud onay alınca 1-2 ay içinde eğer kota dolmamışsa size NVCden eposta geliyor. bana 1 ay sonra geldi o epostada invoice no ve case no var.. 345 dollar ödeme yapıp DS 260 formunu dolduruyorsunuz aynı şekilde formu doldurunca civil documents (sabıka kaydı vukuatlı nüfus kaydı gibi) NVCye postalanıyor. NVC de tam ise DQ diyor veya eksik ise tamamlamanız için iletişime eposta ile geçiyor.. sonra aylar sonra PD current hale gelince randevu oluyor konsolosluk mülakatı için. bu süreç 1 yıl şu anda.. ben 1 yıl daha beklerim büyük ihtimal.


  • @Hilal-2 çok teşekkür ederim hocam darısı en kısa sürede sizin için olsun.


  • @Rdem09, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem vakit ayırıp detaylı paylaşım yaptığınız için çok teşekkürler. mutlu şekilde tamamlarsınız umarım süreci.

    Çok teşekkürler darısı sizlere. Hocam ben burada bu detaylı anlatımlardan çok faydalandım gittiğimde ne yapacağımızı bilir durumdaydım o yüzden ben de detaylı anlatayım belki birilerine faydası olur dedim. Bu arada bilmeseniz bile ordaki personel gayet güleryüzlü ve sizi çok iyi bir şekilde yönlendiriyor hiç stres yapmamak lazımmış ben biraz yapısal olarak detaycı olunca stres yapmıştım ne yalan söyleyeyim. Umarım mülakat kısmını daha az stresle atlatabilirim.


  • Bana bugün NVC'den @meli ye gelen mail geldi.

    "However, your case is not currently eligible for further processing because there is an annual limit on the number of immigrant visas that the Department of State can issue. For some visa categories, the wait could be many years."

    Anladığım kadarı ile "PD Filing Date" current olduğunda dökümanları isteyecekler.


  • @pointcloud demekki artık bu mail kendilerini de korumak için gelecek. Standard mail olması rahatlattı açıkçası. Bekleyeceğiz artık .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum