Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhablar,
    Eşim ve benim turist vizelerimiz var. Benim annem babam ve kardeşim de amerikan vatandaşı. Yılda 1-2 sefer yanlarına ziyarte gidiyoruz. Bu sene giderken vize alabilirsek yanımızda çocuklarımın bakıcısını da götürmek istiyorum. Kendisi 4 senedir benimle çalışıyor, gürcü vatandaşı. Türkiye'de çalışma izni ve sigortası var. Ben de iyi bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışıyorum. DS-160 formunda sponsor olacağımı belirttim ancak vize görüşmesinde başka nelere dikkat etmek gerekir? Belge olarak da eşim ve benim ayrı ayrı masraflarını karşılayacağımıza dair mektup. Bakıcımızın SGK dokümü, benim maaş bordrom, sgk dokümüm, eşimin gelirini gösteren bir belge.
    Aslında bu belgelere kendi başvurularımda hiç bakıldığını görmedim ama durum biraz karışık olduğu için burdan da danışmak istedim. Belki benim gibi bakıcı için başvuran birileri olmuştur.


  • Merhaba, 27 Şubatta turist vizesi randevum var. İç Denetim Yöneticisi olarak çalışıyorum. Daha önce 2 kez Hollanda, 1 kez sırbistan ve iş için olmak üzere 1 kez Kenya ve İranda bulundum. İranda sanırım anlaşma gereği giriş çıkışlarda damga basılamadı pasaportuma ama türkiyeden giriş çıkış damgası var haliyle. Sizce İran ve Kenya iş seyahetlerim vizem için dezavantaj olur mu?


  • Selamlar arkadaşlar,

    1 hafta önce B1/B2 vize mülakatım vardı. İş seyahati sebebiyle başvurmuştum vizeye, turistik bir amaç taşımıyor. Mülakat olumsuz geçmese de sonunda sarı bir kağıt ve boş pasaportumu geri verdiler ve ayrıldım oradan. Sonrasında olayın Administrative Processing olduğunu farkettim eve gidince.

    Eve gidince ilk iş DS5535 word belgesini doldurup gönderdim konsolosluğa. Son 15 yıldır yaşanan evler vs. gibi soruların olduğu form.

    1 saat sonra, istanbul konsolosluktan bir mail geldi, "Further action is needed" diye başlayan bir mailde benden 20 ye yakın doküman talebinde bulundular. Askerlik belgesinden tutun, cv'ye, financial support letter a kadar. Ben de bu 20 ye yakın belgeyi 2 gün içerisinde toplayıp gelen mail'e cevap olarak reply ettim (dokümanları da yükleyerek).

    Bana verilen sarı kağıtta herhangi bir şey işaretli değildi, sadece DS-5535 formunu mail atmam söyleniyordu. Fakat formu attıktan sonra gelen mailde istenen tonlarca bilgi bu AP sürecini uzatabilir diye korkmuyorum değil. Bu benden ek talep edilen belgeler e-mail üzerinden talep edildi ve o şekilde gönderdim. Ek belge olarak ptt ile gönderme olarak istenen bir şekilde değildi.

    Soruma gelecek olursam: Sizin tahmininizce ben uzun süren AP sürecine mi düşmüşümdür? Yoksa kısa süren bir AP'de miyimdir? Araştırdığım kadarı ile AP genelde 60-100 gün içerisinde çözülüyor. Fakat bendeki AP durumu uzun süreçli olacak mı yoksa kısa mı sürecek hiç fikrim yok. 2 yıl sürecek bir şeyin içine girmiş olmaktan korkuyorum açıkcası.

    Çok teşekkür ediyorum şimdiden,


  • @charon gorus icin tesekkurler, benzer bir durum oldu vize gorusmesine girdiler onay almislar beyaz kagit vermisler sonra durumu soylemis kayinvalide onlarda pasaportu geri verip beyaz kagidi geri alip yesil bir kagit vermisler. gelince pasaportlari gonderin demisler, Yesil kagit da normalde eksik belgeden reddettik belgeyi tanimlayin yeniden degerlendirin gibi bir form, orada other'i secip seyahattan sonra pasaport gonderilecek gibi bisey yazmislar.


  • şimdi başvuru yapanlara randevu ne zaman veriliyor bilgisi olan var mı ?


  • @Erdem-AKDEMİR dün ankara için 2025 şubat ayı açık görünüyordu. Ama ara ara kontrol ederek öne çekilebiliyor. Ya da bunun için program çalıştıran kişiler var. Ben Ocak 2024'ten Mart sonuna çekebildim bu şekilde.
    Bugün de kontrol etmek için giriyorum ama randevu sayfası hata veriyor. Benden kaynaklı mı genel mi bilemedim.


  • Merhabalar, B1/B2 vizesi için DS-160 doldururken mülakat yeri için İstanbul'u seçmiştik. Şu anki tarih İstanbul - Haziran 2025, tarihi erkene çekmek için mülakat yerini Ankara olarak değiştirmekte bir sakınca var mıdır?

  • ⭐⭐

    @starlet aisten istediğiniz yere değiştirebilirsiniz mülakat yerinizi. Ds160 formunu 1 kereye mahsus değiştirebiliyorsunuz. Mülakata yakın değiştirirsiniz.


  • Merhaba ben aralık 10 da giriş yaptım 1 ay kalıp döndüm. Şimdi haziran gibi annemle gitmek istiyorum 6 ay dolmadan girmek sorun olur mu 5 ay oluyo haziran başı gibi olabilir.


  • @stella çok kısa aralıklarla defalarca giriş yapan kişiler var. Ama her zaman girişte soru sorulma ve sorun yaşama ihtimali var. Bunlara hazırlıklı olup gerekçenizi güzelce açıklamanız gerekebilir.

  • ⭐⭐

    @Burak-Kucuker işiniz gereği veya turistik amaçlı yaptığınız bu seyahatlerin olumsuz bir durum yaratacağını düşünmüyorum. son 5 sene içerisinde yaptığınız seyahatleri belirtmeniz gerekiyor formda. ABD'ye ziyaretiniz turistik amaçlı ise ve belirttiğiniz ülkeler harici gezdiğiniz başka ülkeler, aldığınız vizeler var ise olumlu olarak yansır. görüşmenizde bol şans.


  • Merhaba, Green Card çekilişi sonrası DV vizesi aldım ama ülkeye giriş yapmadım. Daha önce de hiç ABD'de bulunmadım. DV vizemin son kullanma süresi bitmek üzere, Göçmen olmaktan vazgeçtim ve kullanmayacağım. Dolayısıyla DV vizesi ile ülkeye giriş yapmak istemiyorum. Göçmenlik kararımdan vazgeçtim fakat hayatımın ilerleyen günlerinde ABD'ye turistik olarak ziyaretlerde bulunmak istiyorum. Bu sebeple B1/B2 turistik vize başvurusunda bulunmayı planlıyorum.
    Bu durum B1/B2 turistik vize alma durumumu engeller mi? Bilgi verirseniz sevinirim.


  • Selamlar, Mart Ayı'nda vize görüşmem var. DS-160 formunda Abd'de bulunan tanıdık kısmını yok olarak belirttim fakat ablam Abd'de bulunmaktadır. Sizce görüşme esnasında yine yok olarak mı cevaplamalıyım yoksa ablamın Abd'de olduğunu fakat görüşmediğimizi mi belirtmeliyim. Değerli yanıtlarını bekliyorum.


  • Selamlar. 2023 Eylül ayında eşimle ayrı ayrı vizeye başvurduk. DS-160 formlarını doldurmadık. Temmuz 2024'te randevumuz var, ancak şimdi DS-160'ları doldurmak istediğimde, ilgili websitesinde Application ID'mi girdiğim zaman 'No matching data can be found' diye bir hata verip formu getirmiyor. Kaydolduktan 30 gün sonra formlara ulaşımın kesildiği ile ilgili bir bilgi gördüm. Böyle bir durumda ne yapmak gerekiyor acaba? İkinci bir form doldurursam, bu formu ve Application ID'sini kendi randevuma nasıl iliştireceğim?

  • ⭐⭐

    @celalsalik Yeni form doldurmanız gerekiyor.Ais kaydınıza girip isimlerin yanındaki dişliye tıklayarak ds160 numaranızı yazıyorsunuz ve güncellemiş oluyorsunuz.Görüşmenize yakın formunuzu doldurmayı tavsiye ederim.

  • ⭐⭐

    @Lgelada3daMgda bunu gizlememeniz faydanıza olacaktır.


  • @Lgelada3daMgda, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Selamlar, Mart Ayı'nda vize görüşmem var. DS-160 formunda Abd'de bulunan tanıdık kısmını yok olarak belirttim fakat ablam Abd'de bulunmaktadır. Sizce görüşme esnasında yine yok olarak mı cevaplamalıyım yoksa ablamın Abd'de olduğunu fakat görüşmediğimizi mi belirtmeliyim. Değerli yanıtlarını bekliyorum.

    DS160 formunu yeniden doldurup form numarasını AIS'e girip değiştirin. Akrabanız varsa mutlaka yazın fakat sorarlarsa görüşmediğinizi söylersiniz.


  • Merhabalar, bir arkadasim sirketi vasitasiyla Amerika'da bir konferansa katilacak. 15 Subat gibi mulakata girdi ve ertesi gun status'u 'approved' oldu. Is arkadaslarinin status'leri 3 4 gun icinden 'approved' tan 'issued' a dondu ve pasaportlar postalandi fakat, arkadasimin statusu hala approved. Ne yazik ki 2 gun sonrasi icin ucak biletleri var. Son durumu sorup aciliyet bildirmek icin elcilik sitesindeki soru formunu defalarca doldurup gonderdi fakat cevap alamadi hicbir sekilde. Ayrica ilgili telefon numarasini ariyor ve karsisina bir menu cikiyor, menudeki tum kombinasyonlari denemesine ragmen herhangi bir insan ile direkt iletisime gecemedi. Bu durumda siz ne onerirsiniz? Bu arada kendisi Ankara'da yasadigi icin, pasaport teslim edilir edilmez alabilir.


  • Herkese merhaba,

    28 Mart'ta Ankara da turist vizesi görüşmemiz var, ilgili süreç için iki farklı planım var ama hangisini kullansam daha mantıklı olur diye karar veremedim. 2023 Kasım da Makedonya, 2024 ocakta Kosova ve Gürcistan seyahatimiz var

    Plan 1;
    Hali hazırda 30 yıllık bir firmada Satınalma ve İdari İşler Yöneticisi olarak 1 yıldır çalışmaktayım. Burada şirket vekaletlerim bulunuyor ayrıca firmaya ait otel de dahil tüm satınalma ve idari işler süreci bende , eşim avukat ve bir avukatlık şirketinde yaklaşık 2 senedir çalışıyor öncesinde de farklı bir ofiste yaklaşık 3 yıllık bir çalışması oldu , beni şirket gönderiyor gibi gösterip "10 günlük bir seyahat olacak arada 2-3 günlük bir boşluk var o arada da eşimle gezeceğiz tüm masrafları şirketim karşılıyor"

    Plan 2;
    Eşimle bu sene 9. Yılımızı kutlayacağız ve özel olmasını istedim öncesinde bir kaç Balkan ülkesi gezdik ve 1 haftalık ABD seyahati planlıyoruz, (henüz eyalet kararı vermedim ona bakacağım ) şu şu eyalete gideceğiz hem farklı kültürler görmek hem de çocuğumuz olmadan önce gezebildiğimiz kadar ülkeyi gezmek istiyoruz malum çocuk olduktan sonra süreç biraz zorlu oluyor."

    Sizce hangi plan daha mantıklı olur


  • @ErdalK
    Merhaba, eşinizle 9. yılınız şimdiden kutlu olsun. ABD sizi profilinize göre değerlendirir, bu süreçte son 10 yıldaki tüm iş deneyimlerinizi beyan etmenizi ister. 1 yıllık süre son iş deneyimi için uzun değildir.

    1. Plana ilişkin olarak; bir şirket satın alma ve idari işler müdürünü hangi gerekçe ile yurtdışına gönderip sponsor olacak? Buna uygun inandırıcı bir gerekçeniz olmalı ve talep edildiğinde onlara belge/bilgi gösterebilir olmalısınız. Eğer böyle bir gerekçe yoksa veya seyahat gerekçesine ilişkin belge/bilgi sunamıyorsanız seyahatinizi işinizle ilişkilendirmenizi tavsiye etmem.

    2. Plan bana daha samimi ve inandırıcı geldi. Zaten sizden beklenen de samimi ve gerçekçi planlarla başvurmanızdır. Araya bir de Schengen vizesi sokabilirseniz harika olur.

    Biz ne dersek diyelim karar karşınıza o an gelen konsolosa aittir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

36
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum