DV2025 Sohbet Odası
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 Hocam her sene her şey daha zorlaşıyor hem ekonomik açıdan hem manevi açıdan
Yani ekonomik anlamda dahada kotuye gidilicek zaten bunu kimse inkar edemez. Hele belediye secimlerinden sonra gorun siz. Faturalar kol gibi articak suan mesela devlet halk tan tepki almamak icin faturalari dusuk gosteriyorlar. Benim arkadasim gecen sene 1000 tl gelen faturasi bu senede 1000 geliyor en az 2000+ gelmesi gerekiyordu yaptigi ise gore. En ufak ornek. :) Tabiki.kendi ekomomik tarafinizi iyilestirmeye de cabaliyabilirsiniz. Keza ben oyle yapiyorum...
-
Arkadaşlar aylık 45 bin lira maaş alıp ev-araba tarzı herhangi bir mülk sahibi olmayan biri mi yoksa aylık 20K maaş alıp evi + 600 bin liralık arabası olan biri mi sizce daha şanslı? Fakat ne evi ne de arabayı satamaz öyle düşünün.
-
@HilalÜstün, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Arkadaşlar aylık 45 bin lira maaş alıp ev-araba tarzı herhangi bir mülk sahibi olmayan biri mi yoksa aylık 20K maaş alıp evi + 600 bin liralık arabası olan biri mi sizce daha şanslı? Fakat ne evi ne de arabayı satamaz öyle düşünün.
Şahsi dusuncem 2 side degil. Ustune hicbirsey olmuycak ama yuklu miktarda paran olucak :) istedigin yerde calisabilecegin bir is olucak bknz kendi isim :)
-
@HilalÜstün 45k ile 20k arasında gerçekten çok fark var. Dolar bazında özellikle biri 1459 dolar biri 648 dolar yapıyor. Fakat ülkemizdeki malum kurdan dolayı ikisi de öyle ya da böyle eriyecek ama ev ve arabanın değeri azalmayacak. Evet dolar bazında belki onlarda az da olsa eriyecek fakat sonuçta bu ülkede ev-araba bir şekilde zarar ettirmez diye düşünüyorum. 40k üstü maaşım olmasındansa evim arabam olmasını tercih ederdim. Sonuçta bir nevi toplu para demek bunlar. Amerika'ya ailesini alıp gidebilenlerin çoğu evini arabasını satıp gidebiliyor böyle artıları var :)
-
@HilalÜstün Şu an en kötü araba bile 350 bin lira yapıyor. 45k maaş alan biri hiç harcamadan 8 aylık maaşını biriktirmek zorunda. Baktığın zaman 45k çok değil aslında ne yazık ki. Çünkü artık ne kadar yüksek maaş alırsan al mülk edinmek çok zorlaştı. 2 milyon liranın altında ev kalmadı. İyi bir araba alayım desen 700-800 bin liranın altında düzgün araba kalmadı. Zaten 45k alan biri en ama en iyi ihtimalle 10 bin lira kira ödüyordur. Maaşı zaten 35k oluyor bir nevi. Mülk edinmek çok ama çok zor artık ve bu sadece bizim ülkemizde de değil dünyanın çoğu ülkesinde böyle. O yüzden her türlü ev sahibi olmayı yeğlerim. Araba olmasa da olur.
-
@gtx295 Evet zamların geleceğini biliyorum aslında en iyisi dolar kazanmak yoksa bu ekonomik durumun içinde kaybolur gideriz :)
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 Evet zamların geleceğini biliyorum aslında en iyisi dolar kazanmak yoksa bu ekonomik durumun içinde kaybolur gideriz :)
Oyle tabiki. Yoksa normal maas ile calismak kadar zoru yok. Bu yuzden calismayi birakmistim acikcasi maasim baya iyi olmasina ragmen. Bakalim hayat bizi nerelere goturucek gorucez belki fakirligin dibini gorucem belkide cok daha zengin olucam :face_with_tears_of_joy:
-
@gtx295 Bu sene bu forumdaki insanlar çok mutlu olsun inşallah :)
-
@lawyergirl Amin İnşallah :)
-
5.000$ I’m var GC çıkarsa yeterli değil bu beni üzüyor diyenler akşam Rizespor Fenerbahçe maçına basın. Skor veriyorum 0-3
2.18 oranı var.
2 saatte 5.000$ inizi 10900$ yaparsınız.
YTD 😂İddaa nın bu haftaki kalesi MS 2
🙃 -
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
5.000$ I’m var GC çıkarsa yeterli değil bu beni üzüyor diyenler akşam Rizespor Fenerbahçe maçına basın. Skor veriyorum 0-3
2.18 oranı var.
🙃Bu tur seyler gereksiz. Bunlar direk kumar ve paranin tamamini kaybetme riskin var. Bence bu riske girilmeye degmez hele ki az paran var ise. Kumarda bile R/R yi ayarlamak lazim. Risk Reward :)
-
@gtx295, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
2.18 oranı var.
🙃Bu tur seyler gereksiz. Bunlar direk kumar ve paranin tamamini kaybetme riskin var. Bence bu riske girilmeye degmez hele ki az paran var ise. Kumarda bile R/R yi ayarlamak lazim. Risk Reward :)
😂 Aynen dostum.
Espri olsun maksat.Benim en çok zorlandığım konulardan birisi olacak yıllarca Fenerbahçe’m in maçları a gidememek. 😞
Sanırım en çok yıprandığım zamanlar maç günleri olacak.
Düşünsene şampiyon olmuşsunuz sen saat farkından uyuyorsun. Tüm arkadaşların deli gibi paylaşım yapıyor. Sen binlerce km uzaktasın. Kalbim sıkıştı düşününce 😂
-
@Ping-PONG :) ben futbol izlemiyorum zevk te almiyorum. Yani benim acimdan pek onemli degil :) ama kumar= pismanliktir. Evliler icin yuva yiktirmaya kadar gider aman diyim bu ise hic bulasmayin 3 gun kazanirsin 10 gun kaybedersin. Total de hep zararli olursun.
Herseyin fazlasi zarardir. Herseyi dengede tutmak gerekiyor. Kendim bu dengeyi yillarca sagladim :)
-
Selamlaar.. aramızda avukat var mı? Bir sey sormak istiyordum.. 😊
-
@Ping-PONG Stuttgart işine dönmesin 😂😂
-
@hashirama, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Ping-PONG Stuttgart işine dönmesin 😂😂
Olimpiyat çocuğu yok bizde 😂
-
@Ping-PONG elimizde Gökhan çok onu napcaz 😂😂
-
@Ping-PONG Fenerbahçeliyim ama berabere biter hocam :)
-
@aysegl12345 maalesef elenmiş oldum :)
-
@hashirama avukatım buyrun sorabilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum