@T-C-Kubilay-Dikici şimdi şöyle düşünüyorum , hadi diyelim bu arkadaşın ailesi , nişanlanacak kadar aklı selim ve evlenince ailesine bakabilecek kadar kendi ayakları üzerinde duracağını düşünüyor . Nişan evlilik vs gibi geri dönüşü ve hata yapıldığında telafi etme ihtimalinin zor olduğu bir yola yönlendiriyorlar .
Fakat iş nişanlısından ayrıldıktan sonrasında yeni bir hayat ve nefes almak için hatta belki bundan sonra ki sülalesinin geleceğini etkileyecek bir kararda gidemezsin diyorlar .
Ben ve eşim 6 yasında ki oğlumuz için 3 senedir . Daha iyi eğitim ve gelecek mottosu ile avrupanın tüm ülkelerine ve amerikaya gitmek için gözümüzü kararttık . Sizinde dediginiz gibi eşim tamam dedikten sonra ailem ne isterse diyebilir . Düşünebilir.
Ha keza benim ailem benden önce burada kalırsan , bu çocuga yazık olur git biran önce diyip duruyorlar . Tek problem ailemin maddi durumu orta seviye türk aile ekonomisi ...
Bu sürecte eşimin ailesi bizi sürekli taciz edip , gidemezsiniz , olmaz sürünürsünüz , ne işiniz var , burada okuyanlar bir ere gelemiyormu , aptal mı vs vs gibi konusarak motivasyonumuzu yeteri kadar kırdı .
hatta o kadar ileri gittiler ki , ( bu kısım normalde özel olacak ) benım bos hayaller ıle aılemı pesımden surukleyıp bır hayal yuzunden mutlu yuvamı yıkacagımı falan dusunup . konusmama , eşimin aklını çelmeye kadar gittiler .
Eşim gereken cevabı kendı aılesı olsada verdı fakat bir süre aıle malesef tavırlı davrandı .
Sımdı ben bekar olsam sevgili @newbie97 nin dedigi gibi . Kredi çeker borc alır , bankada parayı gosterır sonra ıade eder o vizeyi bir sekılde alır . yinede giderdim .
Bu arada katılır / katılmazsınız saygı duyarım ama dedıgım gıbı bu benım yapacagım bırseydır.
Belki yadırgayacak ve yargılayacaksınızdır.
Ama benım bu hayatta ki en büyük mottom .
Bir ana sayesinde geldik tek basımıza dunyaya
Bir tabutla dönecegiz öte ki dünyaya
geldik yanlız
gidecegiz yanlız .
o yuzden kimin ne soyleyıp , ne dediginden cok sizin ne yapmak istediginiz ve etrafınızda ki olumsuzluklardan kurtulmanız önemli ...
Hepinize kucak dolusu sevgıler . İyi bir aksam diliyorum sevgili amerikan vatandaşı aday adayları