EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@dytmelek valla artik "hayirlisi" kelimesini kullanmaktan da soylemekten de bikkinlik geldi ama yapacak bir sey yok, hayirlisi :)
hepimiz icin guzel olsun... -
@btek14 amin hepimiz için ben de aynı şeyi diliyorum 🙏🏻
-
@dytmelek bülten bizi görürse AOS yapacağız :) biraz daha ilerlemesini bekliyoruz diyelim.
-
@dytmelek Mart vize bülteni yayınlandı, maalesef hem 3. Kategori hem de others kategorisinde bir ilerleme yok, yanlış bakmadıysam sadece final action dates tablosunda 7 günlük ilerleme olmuş. En azından gerileme olmadı diye mi sevinmeli acaba artık.

-
@dytmelek evet maalesef A tablosunda 1 hafta ilerlemiş sadece. Bu tarih aralığında birikmiş çok dosya var sanırım, kotaları dikkate alarak temkinli ilerliyorlar. Ekim 2024 e kadar çok hızlı bir ilerleme olmayacak gibi Other Workers tarafında. En azından gerilemiyor diye sevineceğiz artık.
-
evet dediginiz gibi maalesef ilerleme A tablosunda 1 hafta
Takip ettigim baska bir forumdan alinti su sekilde;Here is a summary of the changes:
<<<<< EB2 >>>>>
===Final action===
ROW: 15NOV22 → 22NOV22 (Advanced 7 days)
China: 01JAN20 → 01JAN20 (No change)
India: 01MAR12 → 01MAR12 (No change)
Mexico: 15NOV22 → 22NOV22 (Advanced 7 days)
Philippines: 15NOV22 → 22NOV22 (Advanced 7 days)
===Filling date===
ROW: 15FEB23 → 15FEB23 (No change)
China: 01JUN20 → 01JUN20 (No change)
India: 15MAY12 → 15MAY12 (No change)
Mexico: 15FEB23 → 15FEB23 (No change)
Philippines: 15FEB23 → 15FEB23 (No change)<<<<< EB3 >>>>>
===Final action===
ROW: 01SEP22 → 08SEP22 (Advanced 7 days)
China: 01SEP20 → 01SEP20 (No change)
India: 01JUL12 → 01JUL12 (No change)
Mexico: 01SEP22 → 08SEP22 (Advanced 7 days)
Philippines: 01SEP22 → 08SEP22 (Advanced 7 days)
===Filling date===
ROW: 01FEB23 → 01FEB23 (No change)
China: 01JUL21 → 01JUL21 (No change)
India: 01AUG12 → 01AUG12 (No change)
Mexico: 01FEB23 → 01FEB23 (No change)
Philippines: 01JAN23 → 01JAN23 (No change) -
S serel bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba benim konum aslında farklı biraz ama NVC ile ilgili aşamada olduğum için burayı görünce yazmak istedim eb3 unskilled green card başvurusu yaptım priorty date 01/08/2020 şuan Ocak 22 2024 evraklarım NVC teslim edildi şuan at NVC de gözüküyor ne kadar süre de dönüş yapıyor NVC bilen var mı bana da bir mail geliyor mu yoksa sadece avukatıma mı gelecek ? Eğer eksiksiz olursa konsoloslukta mülakat bekleyeceğim
-
-
@Riethian bu yasa tasarısı hiç görüşülmedi sanırım. ( cumhuriyetçiler istemedi) bize faydası olması için öncelikle 10k sınırı kaldırmaları gerekiyor sanırım. şu tıkanıklığı açmaları gerekiyor bir şekilde.
-
bu arada bir seyi simdi farkettim. USCIS (AOS yapacaklar icin) March 2024'te Tablo A'yi (Final Action Dates) baz alacagini aciklamis.

-
@btek14 bu iyi bir şeymi ?
-
@yunus-karataş AOS yapacaklar icin degil. tarihler geriye cekilmis oluyor bazi kategorilerde yani basvuru yapamiyor.
-
@btek14 İçeride yeteri kadar dosya birikmiş olsa gerek. Ekim 2024 e kadar büyük ihtimal A tablosu baz alınacak.
-
@tufank bir diger olasilik da 1 Nisan itibari ile artacak olan fee oncesi dosya yigilmasi yasanmamasi icin 1-2 ay bu sekilde gidecek olmasi.
-
M mesut1905 bu başlıktan bahsetti
-
Selamlar, aranıza yeni katıldım. Tüm sayfaları okudum kaçırdığım yerler olabilir kusura bakmayın 🙂
1- Turist vizesi ile abd ye gidip orada 60-90 günlük süreci geçirdikten sonra f1'e aos yapıp sonrasında da eb3' e aos yapmayı planlıyorum. Merak ettiğim konu ise eb3-bdv gibi firmalar yasal kalış sürecini uzatmak için almayı düşündüğüm f1 vizesi sürecine dahil oluyorlar mı yoksa belgeleri hazırlamak ve okulu bulmak tamamiyle bana mı ait olacak ?2- Kafamı karıştıran bir konu ise turist vizesi ile gidip önce f1 sonrasında eb3 başlatmayı düşünen birisi tahminen yasal olarak çalışmaya ne zaman başlayabilir ? Yani abd ye giriş yaptıktan sonra ne kadar süre birikimimden harcamak zorunda kalıcam ? Bunun kafamı karıştırma sebebi ise çalışma izni başvurusu diğer evrak başvurularına paralel yapılabiliyor mu ? Yani sürecin hangi evresinde geliyor onu tam anlayamadım.
3-Diğer bir seçenek de öğrenci vizesi ile uğraşmamak ve cepten para yememek için kendi ülkemden LC başlattığımda ve current olmaya yakın turist vizesi ile ülkeye girmek istediğimde sınır polisi benim aktif LC başvurumu görebiliyor mu ? No-aos damgasi yemekten cok korkuyorum acikcasi.
-
Merhaba :)
1- f1 ayarlamasını siz yapıyorsunuz firmalar bu konuda destek vermiyor
2-çalışma izni ı-485 formuyla birlikte veriliyor yani bültenin current olması gerekiyor yani bugünden itibaren 3 sene var diyebiliriz. Çalışma ve seyahat izni içeriye verildikten sonra 8 ay civarı onaylanıyor.
3- bu konuda bdv yetkilileri ileriye dönük bir talep olduğu için sorun olmayacağını söylüyor. Bizde bu şekilde yapacağımız için araştırmalarım sonucunda ve daha önce bu şekilde girş yapanlar olduğu için sorun olmayacağını düşünüyoruz. Önemli olan girerken verdiğiniz intiba... bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalıştım diğer arkadaşlarda yanıtlayacaktır. Sizden ricam başvuru yaptıysanız excel tablosuna kayıt olun lütfen 🙂 -
@serel ayrıca f1 çalışma izni vermiyor sanırım sadece bulunduğu eğitim kurumunda belirli saat çalışabiliyor
-
evet sanırım 20 saat kampüs içi çalışma hakkınız oluyor. başka bir yerde çalışamıyorsunuz diye biliyorum.
-
Arkadaşlar LC dosya numaranızı bir kontrol edebilir misiniz sistemden? Hata mesajı alıyorum. Sizde de aynı şekilde midir? Sanırım sistemsel bir problem.
https://flag.dol.gov/case-status-search -
@Riethian hata veriyor.Bizim dosyaları yaktılar. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum