Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.7k 279

  • Bu ileti silindi!


  • @justmansam biliyorum evet kendi kendimizin sponsoruyuz ve hatta yararlanici da bizim adimiz var. Niw kisaltmsi vs yazmiyor onu teyit etmek istedim. Tesekkurler


  • @begumm yok aslinda stres yapmiyorum sadece mumkun oldugunca birseyi gozden kacirmamak istiyorum. Isin asil kismi i140i alabilmek ve acikcasi o raporuavukattan gecirebilmek yani cok titiz calisma acikcasi. Bizden onceki arkadaslarin deneyimleri bizecok faydali oluyor sagolsunlar. Evet ben de aklimdan ve internetten iklim, goreceli ilik olan, is imkani, universiteler, ekonomiklik gibi bircok parametreyle yer belirlemeyle calisiyorum habire.... aile ve tek herbirinin avantaji dezavantaji var, ama tahminim bildik birisinjn oldugu yere gidince cok fayda sagliyor:)oyle bir sans olsa iyi olur.


  • @begumm ayrica unuttum suc kaydindan bahsediyorsunuz, bence onu hukukcunuza danisin, yoksa a bulup sorun, o konularda bizlrin yorum yapmasi pek anlamli olmaz sanirim, daha garanti olur.


  • @Hilal-2 mulakat sirasinda once yemin, sonra bana muhendismissiniz dedi, doktora bitmis dedi, job offer yok ama national interest waiver missiniz dedi, Cv me bakti hizlica, nereye gitmeyi planliyorsun dedi, dedigim gibi sehir ismi verdim ok dedi ve onayladi. Bu kadar 5 dkk surmedi. Baska bisey sormadi. Aslinda sorduklarina da kendi cevap verdi gibi oldu. Ekstra soyleyebilcegim bisey sormadi bana


  • @Hilal-2 eligible olduguma dair bir memo hazırladı avukat. Sucun engel olmadığına dair..Ama tabi içimde korku var.


  • @niwss tebrik ederim
    Hayırlı olsun


  • Merhaba,

    22 Ocak'ta NIW başvurusunu avukatlarım iletti. (Tüm detayları, hangi alandan ilerlediğimi ilk fırsatta detaylandıracağım) Ancak bugün itibariyle hala receipt notice gelmemiş. Premium processing yapacağız ama bazen adreste sorun çıkabildiği için kısa bir süre bekleyip öyle regular'dan premium'a çevirmenin daha güvenli olduğunu (teknik bir hatadan ötürü premium ücreti yanmasın diye) aktarmışlardı.

    Bu sürede hala receipt notice gelmemesi normal mi? Sizin dosyayı file etmenizden ne kadar süre sonra USCIS receipt notice'i göndermişti acaba? Çok uzun bir hazırlanma süreci oldu benim için. Her şey yolunda gitse bile sürecin uzunluğu da malum. Bu yüzden biraz da sabırsızca premium'a çevirip sonucu görmek istiyorum. Sizlerin yorumları, çok kıymetli...Çok teşekkür ederim :)


  • Tebrik ederim @niwss hocam, ne kadar stresle bekledik bu günler gelmeyecek gibi ama sonu hayırlı oldu🙏


  • @u2rem tesekkur ederim hocam. Sizin de az kaldi, guzel gecicek umarim 🙏🏻


  • @niwss Aslında olması gerektiği bu, bizi gözüyle görüp, teyit etmesi. İnşallah benimki de bu şekilde olur.:) Tekrar tebrikler hocam, artık next and last step USA:) Bol şans.


  • @begumm Doğru , normal böyle hissetmeniz. Kolay gelsin.


  • Merhabalar. önceki mesajlara bakınca 3 yıl gibi bir bekleme süresi görüyorum. bunun nedeni covid midir acaba? ben de dün itibari ile I140 onayı aldım. sizce ne zaman mülakat tarihi gelir. forumu detaylı okuma fırsatım henüz olmadı malesef. sorumun cevabı var mıdır bilemedim.


  • @meli I140 onayı aldıktan sonra döküman gönderme aşaması ve o dökümanların kabul edilme süresi var. Yaklaşık 4-6 hafta. Sonra beklemeye başlıyorsunuz 18-24 ay gibi bir sürede randevu alırsınız şimdiki hıza göre ilerlerse. Ama bunu net olarak kimse bilemez


  • @TOK teşekkür ederim


  • @TOK su anda bekleme sureleri ciddi sekilde dustu ben en fazla 12 ay derim DQ olduktan sonra


  • @meli Son randevulara baktığımda bana göre DQ olduktan sonra 10-12 ay içerisinde randevu verilir gibi görünüyor, fakat tabiki hiçbirimiz bunu kesin bilemeyiz.


  • Sağlık muayenesine girmiş olan arkadaşlardan bir fikir almak isterim. Aşılar konusunda. İstenen aşı listesi zaten belirli. Mülakatımızı aşağı yukarı tahmin ettiğimiz tarihlere yakın, (yani son bir yıl içerisinde olacak şekilde bir tarih aralığı içerisinde) gidip aşılarımızı biz hem kendimiz hem çocuklar için sağlık ocaklarında veyahut devlet hastanelerinde yaptırıp e-devlete işletsek veya aşı karnesini alsak ve bunu Dr. Unganlara giderken götürsek olmaz mı? Böylece sadece mauyene tahlil vs parası ödemiş oluruz bir dünya aşı parası vereceğimize ve aynı zamanda aynı gün bir dunya aşı olup vücudumuza yükeleneceğimize. Sizce bu mümkün değil mi?


  • @Hilal-2 Buna Unganlar sıcak bakmıyor diye biliyorum. lottery ile greencard alanların daha önceki yorumlarında hep bu vardı. ne olursa olsun kendileri aşıyı yapıyor diye biliyorum. yanlışım var ise düzeltin ama .


  • @Hilal-2 tesekkur ederim


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    949 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum