Dolar Çıldırdı
-
@EasternStar Hocam ABD de yasiyoruz diye asla soylememeye calisiyoruz ama ne yaparsak yapalim, yurtdisindan geldigimizi anliyorlar. Sanirim biraz Turkce de konusunca arasira tutukluk oluyor veya araya Ingilizce kelimeler karisiyor. Bir de bazen Turkiyedekilere oldukca normal gelen ama bize tuhaf gelen durumlar oluyor. Mesela fiyatlar veya urun sunumlari gibi. O zaman bizim verdigimiz tepkilerden anliyorlar sanirim.
Oglumla beraberken Turkiye de alisverisde falan sakin Ingilizce konusma diyorum, Turkcesi cok yeterli olmadigi icin mecburen bizi aciga cikartiyor.
Bir de bahsis olayi var. Buradan alistigimiz icin alisverislerde, restaurantta falan bahsis birakmaya kalktigimizda tuhaf karsilaniyoruz. Oglumu bir seferinde 2019 da mahalledeki firina ekmek almaya gondermistik. 20 TL vermistik. Ekmekleri almis, ustunu firinciya bahsis birakmis. Ertesi gun dedesi gittiginde firinci senin torun dun paranin ustunu almadan gitti deyip, bizimkinin biraktigi bahsisi dedesine geri vermis. 🤣🤣
-
@MySea Ahaha bu tecrübeler aklımda dursun, memlekete gittiğim gün ihtiyacım olacak :)
-
Cilginliga devamke 😉
$1= 30.45 TL -
Secim sonrasi yaza 40 TL , ne hikmetse dolar ulkede artmiyor ama domatesin kg'su 50 TL dolardan degerli :)
-
Silindi.
-
@Murat-4 Yenisi gelir faizi indirirse başa sararız gibi hissediyorum...
-
@Murat-4 Bir Amerikali gitti, digeri geldi yani. Yeni atanan da Amerika'dan 🤣
-
Hayda daha senesi dolmamisti ama burda kilit cumle bence gorevden affini istemek ulkenin yonetim bicimi krallik oldugundan heralde kimse gorevinden kendi hur iradesiyle istifa edemiyor uygun gorulmezse galiba el mecbur devam edecekler :)
-
-
bence maliye bakanida gorev almamaliydi,bir zaman sonra onuda harcarlar.
-
silindi.
-
Silindi.
-
-
Dolae kazanmadığım her gün lanet
-
$1 = 30.73 TL
-
Aybasinda 1.000.000TL yaticak hesabıma. Acaba direkt dolar a mı çevirsem yoksa başka yerlerde mi değerlendirsem diye düşünüyorum. Dolar seçimden sonra bir anda tırmanmaya başlar mı sizce?
Bu konuda ne düşünüyorsunuz
-
@Ping-PONG Dün duydum sanırım dolar ile altın alınabiliyormuş hem altın hem de dolar arttıkça kazanıyormuşsun. Bunu duyan başka birisi var mı acaba böyle bir şey mantıklı mı
-
silindi.
-
Silindi.
-
Dolar alacaksanız, kambiyo gelirlerinde Cumhurbaşkanına %40'a kadar vergi koyma yetkisi verildiğini unutmayın. Muhtemelen seçimden sonra kambiyo gelirleri vergisi aktif edilecek.
31 TL'den 1.000$ alıp daha sonra 40 TL'den bozduranlar gelir elde ettikleri 9.000 TL'lik farkın %40'ını vergi olarak ödeyebilirler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum