Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Foruma yeni üye oldum. Umarım sorumu doğru yerde soruyorumdur.

    Ben Şubat'ta ABD'de olacağım ve Mart'ta 10 yıllık vizem doluyor. Dil okuluna yazılmak istiyorum ama izlediim videolardaki arkadaşlar ; bu işlemin ,vize bitimine 6 ay kala yapılmasını söylüyorlar . Bilginiz var mı acaba?

  • ⭐⭐

    @Merve-Durgut tekrar para ödemeniz gerekmiyor. Retrieve - Cretea a new application ile bilgiler büyük ölçüde yeni forma aktarılır ( seçmeli ve koşullu alanlar hariç)

    Yeni doldurduğunuz bu form numarasını AIS üzerinden 1 kereye mahsus güncelleyebilirsiniz ( randevuyu iptal etmeden). Bu işlemi görüşmeye 10 gün kala yapmanız daha sağlıklı olacaktır.( hakkınızı erken kullanmamak adına)


  • @EasternStar 14 Şubatta randuvum var, yaklaşık 2,5 yıldır Akkuyu NGS'de Türbin(AB merkezli taşeron firmada) binasında çalışıyorum. Formu aracı ile hafta sonu dolduracağız. Belirttiğiniz şekilde Reaktör binasında yada reaktörle ilgili yapılarda değil. anladığım kadarıyla hayır demem gerekecek, teşekkürler.


  • @sefa238 Evet, ilgili soruya hayır yanıtını vermeniz gerekecek. Umarım form doldurmak için para ödemiyorsunuzdur, zira ihtiyacınız yok.


  • @EasternStar Buna özelden cevap versem iyi olacak 🙂


  • Merhabalar, forumda yeniyim. Mutlaka daha önce konuşulmuştur ama benzer bir yazı bulamadım o sebeple soruyorum. 4 yıldır GC için başvuru yapıyoruz ve çıkmadı. Bu kez en azından elimizde hiç yoktan turist vizemiz olsun diye B1/B2 vizeye başvurmayı düşünüyoruz. Diyelim ki bu vize için randevu aldık ama daha randevu tarihimiz gelmeden GC çekilişini de kazandık o zaman bu randevunun ödemesini yapmış olduğumuzda statü değişikliği gibi bir aksiyon alıp DS-260 formunu doldurabiliyor muyuz? Yoksa bu vize için ödediğimiz para boşa mı gitmiş oluyor ve GC için tekrar baştan vize ücreti mi yatırmamız gerekiyor?.

    Ya da diyelim ki bu B1/B2 için randevumuz duruyor GC çekilişi de kazandık ve akabinde DS-260 doldurduk başvuru yaptık ama radevu bekleme sürecinde vakit kaybetmemek için turist vizesi ile amerikaya gidip buradan başvuru yapıp orada statü değişikliği yapabiliyor muyuz?


  • @K-ardenadam Merhabalar. Öncelikle ne Ds160 ne de Ds260 formunu doldurmanın bir ücreti yoktur. Ödediğiniz ücret vize mülakatı ücretidir. Bu yüzden sorunuzu turist vizesi mülakatı ücretini greencard mülakatı ücreti olarak saydırabiliyor muyuz gibi varsayıyorum ve cevap hayır. Her vize türü kendini bağlar ve ücretler de değişiklik gösterir. Zaten greencard sürecinde doktor muayenesine kadar herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Diğer sorunuza gelecek olursak. Hali hazırda bir turist vizeniz varsa dosya numaranız current olduktan sonra statü değişikliği yapabilirsiniz. Yani turist vizeniz var diye mayısta kazandığınız çekilişin haziranında statü değiştiremezsiniz.


  • Arkadaşlar merhaba.Benim 10 yıllık turist vizem var.22 Ocakta ABDye giriş yaptım pasaport memuru pasaporta 21 July yazdı fakat ben 11 Şubatta Türkiye'ye döneceğim.Bu yıl içinde yeniden ABD'ye giriş yaparsam 21 Temmuza kadar mı kalabiliyorum yoksa kalma hakkım 6 ay olduğu için bu kaldığım 20 günü çıkartarak 5 ay kalma hakkı mı veriyorlar ? Bir de aynı yıl içinde 2 kere giriş yaparsam sıkıntı olur mu ? Bazı kişiler öyle dedi.


  • @Brownhood Turist vizesi ile size 1 yıl içerisinde en fazla 180 gün kalış hakkı tanınır. Çıkış yaptığınızda bu süre otomatikman sona erer ve vizenizi ihlal etmemiş olursunuz. Çıkış yaptıktan sonra yeniden giriş yaptığınızda yine en fazla 1 yıl içerisinde 6 ay kalma izni verilebilir, bu 6 aya 1 yıl içerisinde önceki girişinizde geçirdiğiniz süreler de dahil edilir. Böylelikle size ikinci girişinizde 160 gün hakkı verilebilir. Bu süreyi kısaltmak pasaport kontrol memurunun inisiyatifindedir.

    Kısa süre içinde gerçekleştirilen ikinci girişlerde, yeniden geliş sebebinizin sorgulanması kuvvetle muhtemeldir. Seyahatinizden ve yeniden geliş amacınızdan eminseniz sorun yaşamazsınız. Kardeşim aynı yıl içerisinde ikinci kez giriş yaptığında işlerim sebebiyle en fazla 20 gün kalabiliyorum, ilk seferinde Kuzey Atlantik yakasını şimdi ise Kuzey Pasifik kıyılarını gezeceğim deyip ABD içi uçuş biletini göstermiş ve sorguya çekilmeden giriş yapmıştı. İç uçuş bileti olmasaydı sorun yaşamam muhtemeldi demişti.


  • @EasternStar Kardeşim ABD'de yaşıyor.Şimdi annemle geldim ve kardeşimi ziyaret edeceğimizi söylediğim de pasaport kontrol memuru ne kadar kalacağımızı sorup hemen geçirmişti.Yazın da babamla gelicem onun pasaportunda abd giriş-çıkışı yok yine kardeşimi ziyarete geldiğimizi söylemeyi planlıyorum sıkıntı olur mu sizce ?


  • @Brownhood Durumu açıkladığınız takdirde bir sorun yaşamamanız lazım. Uzun bir süre kalmıyorsunuz, kardeşinizi annenizle beraber ziyaret edip geri dönüyorsunuz ve sonra babanızla beraber tekrar geliyorsunuz. Sorunlu ve takıntılı bir kontrol görevlisine denk gelmediğiniz sürece problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.


  • @Hope-Breaker cevap icin tesekkurler peki bu sekilde neden yaziyoruz


  • @EasternStar Teşekkür ederim.


  • @lbsryts o soruların türkiye sistemine en uygun kısa cevabı genel olarak onlar olabilir. Çalıştığım firmada o şekilde doldurduğum birçok kişi vizelerini aldılar. Doğru olmasa bile yanlış da değil yani.


  • Merhaba, ds160 formunu doldurduğum tarihte pasaportumda vize yoktu vize tarihine kadar 2 kere Shenzhen bölgesi gittim geldim.ds160 formunu tekrar doldurmam gerekir mi? Mülakat ta pasaport zaten görecekler orada açıklamam daha mi doğru olur?


  • Merhabalar, foruma yeni üye oldum ve bir sorum var. 27 şubatta İstanbul' da b1/b2 vize görüşmem var. Daha önce 2 defa j1 vizesi mülakatına girdim ve 2 seferde de vizeyi aldım. 1.vizeyi aldıgımda korona yüzünden Abd ye gidemedim 2.vizeyi aldıgımda Abd'ye gittim 3 ay kaldım ve vizem bitmeden yasal olarak Türkiye'ye geri döndüm. Geldiğimde yasal olarak vergi basvurusunu yaptım ve iademi aldım. Çevremdeki herkes red alırsın diye sorumu sormak istedim.

    Ds160 formumu 1 ay kalacağım şekilde doldurdum. Bu kalacağım tarihler arasında otel rezervasyonları vb yaptırdım, vize mülakatında istenirse sunacagım. Ayrıca 6 aydır hesabıma düzenli olarak her hafta dolar yatıyorum. Ayrıca bir tane +350.000 TL'lik kredi kartım var ve bunları banka onaylı belgelerle sunacagım. Sizce red alır mıyım yada onay alma ihtimalim var mıdır ?


  • Merhaba,

    Ben Şubat'ta ABD'de olacağım ve Mart'ta 10 yıllık vizem doluyor. Dil okuluna yazılmak istiyorum vizemin bitmesine 20 gün kala. Çok mu geç kaldım?

  • ⭐⭐⭐

    @alihan1314 daha önce j1 aldınız diye red alacaksınız diye bir şey yok size o dönemle ilgili sadece soru sorabilirler test etmek amaçlı zamanında döndünüz mü vs gibi. Kredi kartınızın olması bir etken olcağını sanmam bunu zaten gösteremezsinizde çünkü kredi kartındaki para sizin paranız değil normal hesap bakiyenizi gösterebilirsiniz sadece.

    Bu söyleyeceğim kısım benim kendi yorumum olacak ama 1 aylık seyahat planı uzun gelebilir bu dönemde orada bir şekilde çalışmayacağınızdan emin olmak isteyebilirler belki


  • @alihan1314 Turist vizelerinde sizden otel/uçak rezervasyonu yapmanız tavsiye edilmez, çok gerekmedikçe de kredi kartı/banka hesabı bilgilerinizi talep edeceklerini sanmıyorum.

    Kendinize iyi bir seyahat planı ve gerekçesi hazırlayıp bunu forma yazmalı ve mülakatta da forma uygun olarak gerekçeleri sunmalısınız.

    Geçmişte J1 ile ABD'ye gitmeniz ve sürenizi aşmadan çıkış yapmanız olumlu olarak algılanabileceği gibi, J1 süresince kaldığınız (eğer WAT ya da staj kapsamında gittiyseniz) şehirden farklı bir bölgeye seyahat planlaması yapmanızı tavsiye ederim. Zira turist olarak gitmenizin gerekçesini ancak böyle açıklayabileceğinizi düşünüyorum.


  • @EasternStar Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Dediklerinizi not aldım, ona göre bir plan oluşturayım ozaman.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum