K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@sltn Hayır apostil içim adliyeye gidilmiyo. vukuatlı nüfus kayıt örneğini nüfus müdürlüğünde apostil yaptırabilirler. zaten herkes yardımcı oluyo. vericeğiniz yer olarak us embassy ankara diceksiniz gişe memuruna. apostilin amacı o zaten. eğer mahkeme kayıtlarınız var ise bunları yeminli tercüman ile çevirmeninz gerekli. adli sicil vesaire e devletten ingilizce seçeneği ile alıyosunuz. whatsap konuşmaları vesaire türkçe ise bunu siz veya nişanlınız çevirebilir.
-
@onuronur onur grupta varsın sen bende aldım zamanında rfe benim 90 gün sürdü. ama 15 günde sonuç alan da var.
-
@Emir-1 var. yaptırın muhakkak apostil. adki scili vukuatlı çıkartın muhakkak ve seçeneklerde yabancı ülke seçeneği ile nereye veriliceği kısmı us embassy ankara diceksiniz. vukuatlı nüfus kayıt örneği apostilli ama çeviri olmıcak. biz vizeye başvurunva avukat sadece vukuatlı nüfus kayıt örneğinin çevirisini istedi mülakatta istenmiyo.
-
@DOGANLEYLA Nişanlım başvuru yaparken ben apostil ve yeminli tercüme ettirmedim.
Ne gerekiyorsa E devletten çıkartıp taratıp yolladım.Adli sicil kaydı ingilizce olarak çıkartıp nereye göndereceğimi yazmıştım.
Nüfus kayıt örneği türkçeydi.Mülakat günü için talimatlarda apostil ve çeviri yazmıyor,insanların deneyimleri ve tecrübelerini okuyorum ama net bir şey yok.
Bazıları çevirip apostil yapmış, bazıları e devletten çıkarttığı gibi götürmüş, ama problem yaşayan görmedim ve duymadım.Boşanma belgesinde sorun yaşayanlar gördüm orjinalini istedikleri için.Ne olur ne olmaz ikisini de götürüp ne isterlerse buna hazır olmak en iyisidir aslında.Fazladan belgeden zarar gelmez.
-
@Emir-1 bununla alakalı dahil olduğum grupta apostil yaptırmayanlarda nadir de olsa idari işlemlere kalan arkadaşlar var. o yüzden neredeyse 2 yıla kadar beklediğimiz süreçte bence vakit var iken her şeyi eksiksiz yapmakta fayda var. çünkü benim gördüğüm hazırlanan belgeler arasında apostilli ibaresi yer alıyo.
-
Arkadaşlar Approved statüsünden Issued statüsüne geçiş kaç gün sürdü sizde
-
Ve ayrıyetten travel ready dökümanları varmış. Almanya aktarmalı gideceğim. Bulundurmam gereken ekstra bir evrak var mı?
-
@spenb sen vizeni aldın mı?
-
@yasmnksc konsolosluktan gelen mailde yapmanız gereken her şey yazıyor. Orayı dikkate almanızı tavsiye ederim.
-
@tncymz statüm Approved şuan. Issued olup bana gönderilmesini bekliyorum
-
@spenb tebrikler, yakında pasaportunuz gelecektir.
-
@DOGANLEYLA adli sicil kaydı ve boşanma kararı-şerhi adli belgeler olduğu için adliyeden yapılıyor. Nüfus kayıt örneği apostili kaymakamlıkta apostil yapılıyor😉 Noa1 başvurusu için ben bu şekilde gönderdim ve yeminli tercüme yaptırdım..
-
@tncymz 10 gündür approved. Uçağımı ertelemek zorunda kaldım gelmediği için. 12 şubata çektim. Umarım yetişir o zamana kadar
-
@spenb muhtemelen o tarihten önce elinde olur
-
@spenb tebrik ederim. Konsolosluğa e-mail atıp durumu sorun 10 gündür aprroved olması normal değil. Bir sorun var mı öğrenin lütfen. Vize basımı için bir evrak eksik, yanlış formatta yada kaybetmiş olabilirler
-
Merhaba, ben K1 vize ile ABD'ye gitmek isterim ve 8 yaşında bir oğlum da yanımda K2 vizesi var. Ben Türkiye'de üniversite öğrencisiyim ve oğlum da ilk okula gidiyor. Benim soracak sorum hemde benim ve hemde oğlumun okulumuzu Türkiye'den ABD'ye transferi imkanı var mı? Eğer varsa, nasıl? Nereden başlamam lazım?
Bilen varsa bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Önceden teşekkür ederim. -
@sltn adli sicil kaydı için apostil gerekli değil zaten :)
-
Arkadaşlar 1040 belgesi nedir mülakatta isteniyor mu?
-
@tncymz form 1040 - tax return , emin olmamakla birlikte istemiyor diye hatırlıyorum uzun süre geçti mülakattan hatırlayamadım o yüzden.
-
@tncymz 1040 denilen dokuman amerikan vatandasin her yil yapmasi gereken federal tax return dokumani. her yil bildirdikleri vergi yani. dokuman olarak alabildikleri bir sey degilmis. irs( tax service) sitesinden ciktisini aldigi bir seyi gonderdi, secilen yilin ozetinin ciktisi gibi bir sey. state tax, social security, medical, gelirinin detaylarini iceren bir dokum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum