Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @HairTrans yetiştim çok şükür ayın 2 sinde girdim başvuruyu. 🙏


  • @Ahmet-Gümüş Hayırlı uğurlu olsun. En kısa sürede netice belli olur umarım.
    Bundan sonra planlar nedir ?
    Sürekli orada yaşamak, çalışmak ? Work permit alıp geri dönmek ? Konaklama nasıl buldunuz ? İş aramaya başladınız mı ?


  • work permiti alabilirsem mayis haziran gibi gelip surece devam etmeyi planliyorum. otelde kaliyorum simdilik, turkiyedeki islerime uzaktan devam.


  • @Ahmet-Gümüş otel ücretleri yuksek değil mi ? Bayagı pahalı olmalı ?


  • evet ucuz oldugunu soyleyemem. hamama giren terler 🙂


  • @Ahmet-Gümüş netice çıkana kadar orada mı kalacaksın ? Yuksek butce gerektirir. Airbnb veya hostel yok mu ? daha ekonomik olur


  • evet sonuc bekliyorum.


  • @Ahmet-Gümüş umarım en kısa sürede neticelenir.
    03 ocak 2024 son başvuru tarihiydi bundan sonra yogunluk olmaz ve umarım en kısa sürede neticeleri gönderirler.


  • Merhaba devlet memuruyum.
    7. Yılıma girdim
    Maalesef 3 abd reddim var.
    Nasıl bir niyet mektubu yazmam lazım acaba.
    Daha önce 4 kez yurtdışına çıktım.
    Bir schengenim var.
    Alabilir miyim sizce?
    Abd deki gibi hatalar yapmak istemiyorum lütfen yardımcı olun.


  • @Picasso 3 yıl içinde herhangi bir statü uzatması yapmazsanız ( PR, Öğrenci yada çalışma iznin uzatılması gibi ) 3 yıl sonra statünüz turiste döner ve ülkeyi terk etmek zorunda kalırsınız.


  • @grounddreamer kanada en zor kalıcı oturum PR veren ülkelerden bir tanesi. Ülke içindeki kalış süreniz değil niteliklerinize göre puanlama sistemi neticesinde kalıcı oturum daveti gönderiyor. Puan hesaplaması yapan tool var zaten. Daha gelmeden kalıcı oturum alabilme durumunuzu görebiliyorsunuz
    Bunların dışında turist gibi gelip normal standart nitelikler ile ts2023 başvurusuyla 3 yıllık çalışma izni aldıktan sonra PR kalıcı oturum almak çok zor ve bu kişilerin çoğu zaten tekrar üç yılın sonunda turist statusune geri döneceğe benziyor. Çoğu kişi bunu daha yeni anlamaya başladı. Çünkü ts2023 ilk çıktıgında bu konulardan hiç bahsedilmedi farklı algılatıldı. Gerçekleri görünce geri dönüşler ve ilk başlardaki istekler bitti.
    ts2023 ile turist statusuden çalışma iznini alıp gerçekleri görunce kanadayı tercih etmeyen çok tanıdıgım kişi var. Kalıcı oturum almanın zorlugunu sonradan anladılar.
    Kanadayı gördüler ve gerçeklerin yerinde deneyimlediler.
    Avrupa ve ingiltere gibi ülkelerde ise ülke içinde geçirdiğiniz süre baz alınıyor ve belli bir kalış süresinin sonunda kalıcı oturumu alabiliyorsunuz. Kanada böyle değil.


  • @gamsesiz İnsanlar bir bezmişlikle hareket edip, gerçeklerle yüzleşince zor gelmiş olabilir. Kanada kolay bir ülke değil

    Dediğiniz her cümleye katılıyorum. Gelmeden önce iyi ölçüp biçmek lazım. Özellikle ilk gelişte maddi bir gücünüz yoksa çok muhtemel geri döneceksiniz. Eğer BC eyaletine geliyorsanız ki çok yüksek ihtimalle Vancouver ve civarı olacaktır eğer BC ise bugünün şartlarından cebinizde 35K CAD olsun Kanada’ya iniş yaptığınızda . Yani uçak paraları vs hepsini düştükten sonra. 2600-3000 arası kiralık evler , genelde. 2 kira peşin yarım deposit isteniyor. Evin içine koltuk yatak vs 10 K gidiyor zaten

    Ben burada neyle karşılaşacağımı zaten biliyordum hem mental olarak hem maddi olarak kendimi hazırdım.

    Türkiye de Uluslararası bir firmada yöneticilik yapıyordum. Buraya gelince asla aynı statüden başlayamayacağımı biliyordum vs vs .Keza Doordash Uberle başladık , Şimdi Teknisyen seviyesinde bir iş buldum. Zamanla tecrübe kazandıkça Daha farklı fırsatlarda çıkacağına eminim .

    PR konusu bu ülkede kimisine çok kolay kimisine çok zor oda tamamen niteliklerinizle ilgili .

    Çok uzun yıllar Kanada da kalmayı düşünmüyorum. O yüzden şu anda bir şekilde düzen kurup 3,4 yıl sonra kalıcı olarak USA e gitme planlarım var .

    Zaman me gösterir bilinmez ama eğer bana sorarsanız bugün olsa yine gelirmiydin Kanada ya diye .

    Cevabım net EVET yine gelirdim .


  • @grounddreamer hep bir mücadele serüveni var orada. Bir statu alıyorsun sonra digerini bekleme aşaması ve kalıcı oturum almak çok zor. Belkide bu insanları etkiliyor.
    Avrupa böyle değil. Belli bir süre ülkede kalırsan neticesinde kalıcı oturum bir sekilde alıyorsun
    Ama kanada için ise çok zor ve nitelik gerekiyor. Ülke içindeki kalış suresi önemli değil.
    İstersen 20 yıl kanada icinde zaman geçir neticece niteliklerin uygun degilse puanın yetmiyorsa kalıcı oturum vermiyor.
    Gider ile gelir arasındaki oran her gecen gun artıyor. Kiralar cok yuksek. Bunların hepsi aslında birer etken neden insanlar kanadayı tercih etmiyor sorusuna.


  • @grounddreamer Amerika bu konuda çok daha kolay. Greencard çıkarsa direkt oturum ve çalışma izni sahibi olunuyor. Niteliklerin ve özellikler önemi yok. Ama kanada için kalıcı oturum almak çok zor ve gittikçe daha zorlaşıyor. Niteliklerinize göre puanlama sistemi var. Bu nedenle çoğu kişi kanadadan bir süre sonra ayrılıyor. Eskiden kalıcı oturum almak kolaydı. Kanada dışında elde edilen eğitimin çok önemi yok. Kanada'da herşeye en baştan başlanıyor. Biz ts2023 ile 3 yıllık çalışma izni almamıza rağmen geri döndük beklentilerimizi bulamadık maalesef. Finalde kalıcı oturum almamızda çok zor ve imkansız.
    Puanımıza baktık hesapladık ve yeterli değil. Mücadele versek bile gene yetersiz kalacaktı. Şu an 3 yıllık çalışma izni hatıra olarak kaldı bize.

    İşi nasıl buldunuz ? Maaş durumu nasıl net kazanç ? Gelir giderinizi karşılıyor mu ? Ev kiralama nasıl ?


  • @ikizbabasi iş yerinden alacağım evrak kaşesiz ve imzasız olursa ne olur?


  • @lfcali Kaşesiz ve imzasız bir evrak resmi değer taşımaz.


  • Merhablar dv2024 talihlisiyim. Eğer sürecimiz guzel Bi şekilde tamalarsak. Greencard aldığımızda, amerikada yaşayıp orda ikamet edip günlük olarak kanadaya gir çık yapabilirmiyiz orda çalışabilirimiyiz acaba . Kanadaya yakın Bi yerde ikamet edip. konu ile ilgli bilgisi olan varmidir acaba teşekkürler..

  • ⭐⭐

    @mrt-gkce Kanada’da çalışamazsınız , çünkü yeşil kart sadece ABD’inde oturum ve çalışma iznidir. Ama bu kartla Kanada’ya giriş çıkış yapabilirsiniz.


  • @lumos teşekkürler cevap için


  • Merhaba, bu aralar kanada turist vizesi başvurusu sonuçlanan varmı acaba yaklaşık 3,5 aydır bekliyorum henüz cevap gelmedi ve en son güncelleme olarakta 13 ekim verdiğim biometri tamamladı olarak görünüyor başka bir şey yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum