Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @alpha2015tr Merhaba, bizde hastaydık hala da tam iyileşmiş değiliz. Yeni yıl haftasında ABD de göçmenlik işleri yavaşlıyormuş. O sebepten belki bir tık fazla bekleyebiliriz gibi geliyor.


  • Merhaba, 9 Ocak'ta eşimle birlikte girdiğim mülakatta konsolosluk görevlisine tüm evraklarımızı eksiksiz teslim ettik. Fakat bize olumlu olumsuz hiç bir cevap vermeden biz bunları araştırıp size öğlen bilgi vereceğiz deyip görüşmeyi bitirdi. O gün hiç bir bilgi gelmedi. Ertesi gün 10 Ocak akşam üstü kontrol ettiğimde benim statüm Issued olarak değişti ve PTT ile pasaportumun gönderildiği bilgisi geldi. 12 Ocak tarihinde vize basılı pasaportumu teslim aldım. Maalesef yine 12 Ocak tarihinde akşam üstü eşimin satatüsü Refused olarak değişti. Fakat pasaportu gönderilmedi. Sanırım araştırma için bekliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu süreç ne kadar sürer.

    Daha sonra ayrıntılı olarak tüm süreci anlatacağım. Yine de kafasına bir şey takılan olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Bu aşırı stres dolu süreçte herkese bol şans.


  • @Mango2014 inşallah eşinizinki de tez zamanda sonuçlanır. Umarım 5 Kasımdan önce süreçlerimiz sonuçlanır. Seçimde ne olur belli olmaz.


  • @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    Merhaba, 9 Ocak'ta eşimle birlikte girdiğim mülakatta konsolosluk görevlisine tüm evraklarımızı eksiksiz teslim ettik. Fakat bize olumlu olumsuz hiç bir cevap vermeden biz bunları araştırıp size öğlen bilgi vereceğiz deyip görüşmeyi bitirdi. O gün hiç bir bilgi gelmedi. Ertesi gün 10 Ocak akşam üstü kontrol ettiğimde benim statüm Issued olarak değişti ve PTT ile pasaportumun gönderildiği bilgisi geldi. 12 Ocak tarihinde vize basılı pasaportumu teslim aldım. Maalesef yine 12 Ocak tarihinde akşam üstü eşimin satatüsü Refused olarak değişti. Fakat pasaportu gönderilmedi. Sanırım araştırma için bekliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu süreç ne kadar sürer.

    Daha sonra ayrıntılı olarak tüm süreci anlatacağım. Yine de kafasına bir şey takılan olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Bu aşırı stres dolu süreçte herkese bol şans.

    Nasil yani? Basvuru yapan eslerin birisine onay, digeri red verme gibi bir case var mi? O zaman birisi green card alip, oburu geride mi kalacak? cok sacma geldi bana. Boyle bir green cardi kimse istemez. Amerikan hukumeti aileleri birlestirmek yerine ayirmayami calisiyor.

    ?????


  • @alpha2015tr Merhaba, bizim kategorimizde anne babaya ayrı ayrı başvuruluyor ve ayrı ayrı değerlendiriliyor. Yani evet eşlerden birinin red alma olasılığı var. Tabii red vermek için ellerinde bir neden olması gerekir. Şimdilik sabırla bekliyoruz. Ama dediğiniz gibi eşim red alırsa benim green cardın hiç bir anlamı olmayacak.


  • @Mango2014 pasaportunuzun süresi 6 ayın altında kalmış olabilir mi?


  • @mrme12 Hayır, 4 yıl var daha sürelerinin bitmesine.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M mrme12 

  • @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    @alpha2015tr Merhaba, bizim kategorimizde anne babaya ayrı ayrı başvuruluyor ve ayrı ayrı değerlendiriliyor. Yani evet eşlerden birinin red alma olasılığı var. Tabii red vermek için ellerinde bir neden olması gerekir. Şimdilik sabırla bekliyoruz. Ama dediğiniz gibi eşim red alırsa benim green cardın hiç bir anlamı olmayacak.

    Umarim her ikinizi de cikar ve sag salim, cocugunuzun yanina amerikaya tasinirsiniz.


  • @Mango2014 merhaba eşimin 3 ay sürmüştü. Yaşamayan bilmez cok sancılı bir süreç


  • Merhabalar, uzun stres dolu bir süreç sonrası bu sabah mutlu haberi aldık. Sonunda eşimin green cardı da onaylanmış ve PTT ye teslim edilmiş.
    Öncelikle bu süreçte Yeşilkart Forum kurucularına burada tecrübelerini paylaşan üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki avukat tutsam burada ki kadar sorularıma cevap bulamazdım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mango2014 hayırlı olsun, gözünüz aydın.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim.


  • @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    Merhabalar, uzun stres dolu bir süreç sonrası bu sabah mutlu haberi aldık. Sonunda eşimin green cardı da onaylanmış ve PTT ye teslim edilmiş.
    Öncelikle bu süreçte Yeşilkart Forum kurucularına burada tecrübelerini paylaşan üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki avukat tutsam burada ki kadar sorularıma cevap bulamazdım.

    Hayirli olsun. Yolunuz acik olsun. Darisi basimiza 🙂


  • Bugün hanımla sağlık kontrolümüzü yaptırdık. Kan testine gerek duymadılar.. (Yaşımız gereğince "Pert" oluşumuz böylece onaylanmış oldu.). Sadece röntgen çekildik, ikimiz de sağlam tiryakiler olarak röntgen sonucunu heyecanla bekledik. Daha sonra klasik muayene ve aşı karnemiz olmadığı için 2 koldan nikah tazeler gibi aşı tazelemesi yaptırdık. Sonuçlarımız elektronik olarak konsolosluğa iletilecekmiş pasaportlarımızı alıp ayrıldık.

    Unganlarda 2*270, Düzende de toplam 70 küsur dolar ödedik.

    Haftaya mülakat..


  • @Yamtar Bu Unganlar ve Duzen adreslerini yazabilirmisiniz acaba? Muayene toplam USD olarak 2 kisi kac mal oldu acaba?


  • Unganlardan muayeneye 1 hafta kala bir email alıyorsunuz adres ve detaylı ulaşım bilgileri var emailde. Yukarıda yazmıştım ödemeleri. 610 dolar civarında. Kredi kartıyla ödedim. Düzen Unganlarla aynı binada, alt ve üst katı..

    Ataturk Bulvari No : 237/45, 4. kat, Kugulu Park Kavaklidere ANKARA
    (Harita) http://www.doctorun.com/en/getting-here


  • @Yamtar teşekkürler


  • Merhaba, Yeşilkart Forum’dan sürecimizde o kadar çok yararlandım ki belki benimde birilerine ufakta olsa bir faydam olur diyerek aklımda kalan bilgileri paylaşmak istedim.
    Biz eşimle birlikte sağlık muayenesi için 6 Ocak tarihine Unganlar’dan randevu almıştık. Sağlık muayenesi hakkında verebileceğim pek bilgi yok. Gittiğinizde yönlendirmelerle her şey ilerliyor. Bizden kan ve idrar tahlili alınmadı. Sadece ciğer filmi çekildi ve muayene olduk. Muayenede sağlık geçmişinize ilaç kullanıp kullanmadığınıza dair bir kaç soru soruluyor. Daha sonra doktor sanırım mental sağlığınızı anlamak için kısa bir sohbet ediyor ve bu sohbet arasında gerekli aşılarınızı siz anlamadan yapıyor 🙂 Sağlık muayenesi için dikkat etmeniz gereken durum Covid aşısı. İster hiç aşınız olmasın ister 4 veya daha fazla aşılanmış olun 1 yıl içinde yapılmamışsa hiç bir şekilde kabul edilmiyor. Birde bizim kategoride sarı zarf verilmiyormuş. Konsolosluğa gerekli sonuçları Ungan’lar elektronik olarak gönderiyor. 2 kişi toplam 22.500TL. ödedik.
    Mülakat randevumuz 9 Ocak saat 07:45'di biz araba ile gittik. Konsolosluğun etrafında park sorunu yoktu. Tüm eşyalarımızı telefonlarımızı arabada bıraktık sadece evraklarımız ve araç anahtarımız yanımızdaydı. Kapıda pasaportlarımızı verdik. Randevu saatine göre çağırıyorlar. İçeri girdiğimizde bize iki numara verildi iki numarada aynıydı. İçeride zaten sizi yönlendiriyorlar.
    İlk numaramız yandığında evraklarımız istendi. Talep edilen evrakları aşağıda maddeler halinde belirteceğim. Evrakları teslim ettikten sonra başka bir gişeye yönlendirdiler. Burası mülakat yapacağımız yerdi. Numaramız burada da yanınca mülakat başladı. İlk önce yemin ettik. Sonra parmak izlerimiz alındı.
    Eşimde bende daha önce ABD’de de oturum iznimizi geçirmiştik. Eşim 5 yıl ben 3 yıl kadar. Aslında bu 21 yıl önceydi 2003 yılında Türkiye’ye dönmüştük ama yine de vize alamamaktan en çok endişe duyduğumuz durum buydu. Sorularda hep bu konudan geldi. Konsolosluk görevlisi eşime daha önce oturum iznini geçirmişsiniz dedi. Ve hangi yıllar arasında ABD’de bulunduğunu sordu. Eşim tarihleri söyledi. Konsolosluk görevlisi kontrol edeceğim giriş yasağınız var mı diye dedi ve bilgisayarından kontrol etti. Herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Bana da aynı soruları yöneltti ben döndükten sonra aynı yıl içinde tekrar vize başvurusu yapmış ve 10 yıllık vize almıştım. Buna biraz takıldı nasıl vize alabildiğimi sordu. Başvurdum verildi dedim. Geçerli vizem olup olmadığını sordu. Olmadığını söyledim.
    Oğlumuzun nerede yaşadığı soruldu. Türkiye’de bizimle yaşadığını Üniversitede okuduğunu bu dönem okulunun biteceğini ve ABD’de yaşamak istediğini söyledik. Sorun yok bunu kabul ediyoruz dedi. Zaten daha önce NVC bizden bu konu ile ilgili açıklama istemişti ve oğlum bir dilekçe yazmış ve öğrenci belgelerini sisteme yüklemişti. Daha sonra sponsorumuzun ismini söyleyerek kim olduğunu sordu. Bizim mali sponsorumuz oğlum değil ABD vatandaşı kardeşim ve eşiydi.
    Daha sonra evraklara baktı ve mali sponsorun 2022 yani son yıla ait vergi beyannamesinin sisteme yüklü olmadığını bu belgenin yüklenmesi gerektiğini söyledi. Ben yine Yeşilkart Forum sayesinde konu hakkında önceden bilgi sahibi olduğum için bu belgeyi yanımda götürmüştüm. Belgenin yanımda olduğunu verip veremeyeceğimi sordum. Kabul etti ve evrak için bu gayet iyi görünüyor bunu biz sizin için sisteme yükleyeceğiz dedi. Hepsi bu kadar.
    Bize vize alıp almadığımıza dair hiçbir şey söylemedi. Sadece biz evrakları kontrol edip bugün öğleden sonra size haber vereceğiz diyerek görüşmeyi bitirdi. O gün hiçbir haber alamadık. Ertesi gün akşamüzeri kontrol etiğimde benim statüm Issued oldu ve bir saat sonra pasaportumun PTT ye verildiği maili geldi.
    Eşim için hiç bilgi yoktu. 2 gün sonra statüsü Refused oldu. Baya endişelendik moralimiz bozuldu. Tabii ki yine Yeşilkart Foruma başvurup araştırdım. Neyse ki bu durumunda çok normal olduğunu öğrenip biraz rahatladık. Birkaç gün sonra yine Refused olarak güncellendi. En son 19 Ocak’ta statüsü AP oldu 22 Ocak akşam üstü PTT’den mesaj geldi fakat statüsünde bir değişiklik olmadı. Sabah baktığımızda Issued olmuştu.
    Talep edilen evraklara gelince;
    Pasaport (AP sürecine girince daha iyi anladık ki pasaport expire süresi uzun olmalı)
    Bir adet güncel fotoğraf (5X5)
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile)
    Başvuran çocuğunuza ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    Askerlik belgesi (eşim için)
    Evlilik cüzdanının aslı
    Mali sponsorun son yıla ait vergi beyannamesi
    Başvuran çocuğunuzun ABD doğum belgesinin fotokopisi

    (Evraklarınızı E-devletten mülakat gününüze yakın yeni tarihli çıkarmanızı tavsiye ederim. Bazı belgelerin geçerlilik tarihi kısa olabiliyor.)

    Bizim başka evliliklerimiz veya mahkeme ile ilgili bir durumumuz olmadığı için başka belge talep edilmedi. Fakat diğer mülakatlardan şahit olduğum eğer evlenip ayrılmışsanız ayrıldığınız eşe dair boşanma evraklarını veya vefat durumu varsa ölüm kayıt örneklerini mutlaka istiyorlar. Birde herhangi bir mahkemeniz olduysa kayıtları mutlaka talep ediyorlar.
    Mülakat sırası beklerken üç kişinin mülakatına şahit oldum. Anladığım kadarı ile vize türüne göre aynı kişi görüşüyor. Üçü de IR-5 kategorisiydi. Onlardan da bizden istenen aynı evraklar talep edildi. Üçünün de mali sponsoruna ait son yılın vergi beyannamesini yoktu. Çocuklarına ait vukuatlı nüfus kayıt örneği olmayan ve boşanma belgelerini getirmeyen vardı. Maalesef üç başvuruda eksik evrak kağıdı alarak ayrıldı.
    Umarım herkes kolaylıkla vizesine kavuşur.


  • @alpha2015tr Teşekkürler. İnşallah sizde kolaylıkla kavuşursunuz vizenize.


  • @Mango2014 Detay bilgilendirme için teşekkürler. Ayrı dosya numaralarımız olmasına rağmen eşimizle birlikte mülakat yapılıyor anladığım. Teyid eder misiniz.

    Bir de anlamadığım sponsörün son yıla ait vergi dökümü olmadan NVC nasıl DQ yaptı.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 57
  • 5
  • 1164
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum