Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Aleister, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Herkesin yeni yilini kutlarim.
    Benim sormak istedigim 180 gun kurali.Vatandaslik icin gereken 6 aydan fazla yurtdisinda kalmamamiz gerektigi konusunun nasil isledigi.6 ayda bir 1 haftaligina giris cikis yapsak vatandaslik suremiz devam ediyor mu?
    Yoksa 1 yil icinde mutlaka 6 aydan fazla Abd'de ikamet mi ediyor olmamiz gerekli?

    Kural soyle; son 5 yıl içerisinde 30 ay ABD'de icinde kalmış olmak ve tek seferde 180 gunden fazla ABD disinda kalmamış olmak. Ornegin; ilk giriş-cikisi yaptınız, 5 ay sonra bir giriş cikis yaptınız, 5 ay sonra yerleştiniz ve bir daha uzun sure ABD disinda kalmadınız, sadece 3-4 haftalık tatillere gittiniz. Bu durumda ilk girişten 4 yıl 9 ay sonra vatandasliga başvurabilirsiniz. Fakat kısa sureli giriş cikislari 2 yıl boyunca sürdürmek isterseniz, bu sefer sinir gorevlilerini ABD'de yasadiginiza ikna etmek zor hale geliyor ve sizi göçmen mahkemesine yönlendirme ihtimalleri ortaya cikiyor. Genellikle ilk yıl ABD'ye kesin olarak yerleşemediysek, vatandaşlık suresi sifirlanmasin diye 180 gün dolmadan bir giriş cikis yaparak, sürekli ikamet durumunu bozmamaya calisiyoruz. Yani yılın diğer 6 Ayi ABD'de olmanız gerekmiyor. Bu konunun ilk sayfasını okursanız, orada detaylı bilgileri bulabilirsiniz.


  • Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak. Benim greencardım var ve daha önce 2 kere giriş çıkış yaptım ve bir iki ay içerisinde de Almanyada yüksek lisansa başlayacağım, şu anda pasaportum almanya konsolosluğunda olduğundan giriş çıkış yapamıyorum. Greencardımın gitmemesi için kime yüksek lisansa başlayacağımı bu yüzden o süre zarfında giremeyeceğimi bildirebilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Laçin-Boz merhaba.
    hangi yolla green card aldınız?
    abd seyahatlerinizin tarihleri ve kalış süreleriniz nedir?
    green cardınız 10 yıllık süresi ne zaman bitiyor?

  • Yasaklı

    Merhaba. 2023 talihlilerindenim . Agustos başı itibari ile ülkeye ailece giriş yaptık. TR' deki işim hala devam ettiği için Ekim ayından bu yana USA- TR arasında gel git yapıyorum. Kesintisiz olarak 6 aydan fazla USA dışında kaldığınızda sorun oluşabildiğini öğrenmiştim. Benim durumum biraz daha farklı . Git geller ile yine 1 yıl içinde USA dışında kalabileceğim süre yine aynı mı? Bunun için bir kurumla irtibata geçmem gerekiyor mu?


  • Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ILHAN-FARUK peki sayın ilhan bey,
    forumun bu kadar ekmeğini yemiş olmanıza rağmen, neden mülakat deneyiminizi foruma aktarmadınız?
    iletilerinizi kontrol ettim, bütün süreciniz boyunca sorularınıza net ve açıklayıcı ceveplar almışsınız.
    ama bizim tek beklediğimiz şeyi, mülakat deneyiminizi yazma kısmından hiç ses seda yok..
    hatta imzanızı bile güncelleme zahmeti göstermemişsiniz.

    sonra bir gün işiniz yine foruma düşüyor ve sorup cevap almayı bekliyorsunuz.
    forum; sizin gibi bütün işi bittikten sonra bu oluşuma zerre faydası olmayanlara sadece şu bilgiyi veriyor;

    madem bir konuda bilgiye ihtiyacınız var, o zaman avukat tutup halledin işinizi..

    bol şans.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   misha90 misha90 

  • Degerli forum üyesi arkadaşlarım, ben de deneyimimi paylaşmak istedim. Ilk girişten sonra iki kere daha giriş yaptım. Son girişimi 1 ay once kalici olarak yaptım. Vizeyi aldıktan sonra ilk girişimi Haziran 2022 de yapmiştim. 3 ay kalıp Eylül 2022 de geri dönmüştüm. Ikinci girişimi Haziran, 2023 sonunda yaklaşık 10 ay sonra JFK den yapmiştim. Herhangi bir soru sorulmadan rahat bir sekilde girisi yaptım. İki ay kaldıktan sonra Eylül, 2023 başında Tr'ye geri dondum. Geri döndükten sonra pasaportumu yeniledim. Ve Aralik,2023 te kalici olarak son girişimi yeni pasaport ile yaptım. Bu sefer Dulles, DC den giriş yaptım. Bu girişte memur birkaç soru sordu. En son ne zaman Amerika'da yaşıyordun, Turkiyeye geri donme sebebim vs. Üniversite okuduğumu, okulu bitirir bitirmez kalici girişimi yaptigimi, caliscagim isin vs. her seyin hazır oldugunu söyledim. Bir problem cikmadi ama neden bilmiyorum yaklaşık 40 dakika Green Cardi process etmesini bekledim bir turlu bir seyler olmuyordu kullandigi bilgisayarda. En son camdan Green Carda başvuruda kullandigim fotoğrafı gordum. 2020 yılında DV başvurusu icin çektirdiğim fotograf. Bu sefer de sorunsuz bir sekilde girisi yaptım sadece GC yi process etmesi icin biraz fazla bekledim. Herkese sevgiler,


  • Merhaba, DV vizesiyle ABD'ye ilk girişimizi ailece 21 Ocak 2023'te Dulles, DC'den yapmış, iki hafta kaldıktan sonra TR'ye geri dönmüştük. Eşim, kızım ve ben Temmuz 2023'te Irvine, California'ya yerleştik. Oğlum üniversite son sınıfta okuduğu için yanımıza ancak 27 Aralık'ta (ilk girişimizden yaklaşık 11 ay sonra) gelebildi. Tom Bradley International Terminal (LA)'den giriş yaptı. Görevli memura TR'de eğitiminin devam ettiğini, ABD'ye ancak Haziran-Temmuz 2024'te yerleşmek için gelebileceğini, ailesinin Temmuz 2023'ten beri ABD'de yaşadığını ve tatilde bizi ziyarete geldiğini belirtti. Memur, öğrenci belgesini hiç sormadan, daha fazla soru sormadan oğlumun girişini onayladı. Sadece pasaportundaki vizenin(DV) 21 Ocak'ta sona ereceği ve vizeyi uzatması gerektiği konusunda uyarmış. Biz ilk girişimizi yaptıktan sonra eşim ve benim greencardlarımız verdiğimiz adrese ulaşmış, ancak çocuklar biyometrik randevusu için çağrılmıştı. Temmuzda gelir gelmez kızım için tekrar biyometrik randevusu aldık. Fakat greencardın elimize ulaşması 5 ayı buldu. Oğlumun biyometrik randevusunu da gelir gelmez aldık. Ancak kızımızda olduğu gibi aylarca bekleme ihtimalinin bizi çıkmaza sokabileceğini düşünerek adit stamp başvurusu yapmayı da planlıyorduk. Neyse ki USCIS, bizim ayrıca başvurmamıza gerek kalmadan, 6 aylık adit stampi kendiliğinden basıp gönderdi. Şimdi oğlum ocak sonunda TR'ye dönüp elindeki adit stamp ile haziran-temmuzda yerleşmek üzere geri gelecek. Sonuç olarak eğitim sebebiyle TR'de 11 ay kalması bizim durumumuzda sorun yaratmadı. Yine de benzer durumda olanların yanlarında öğrenci belgesi bulundurmalarını tavsiye ederim.


  • @crazycells merhabalar . Kardeşim 15 senedir ABD de LPR . Vatandaşlık almamıştı bu sene 2 aylığına Türkiye’ye geldi ancak rutin sağlık kontrolleri sonunda üzücü bir tanı aldık ve acil beyin ameliyatına alındı . Tedavisi devam etmekte ve Dr lar uçuş izni vermediler . Ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar sonucu Resmi işlemlerini ben yürütüyorum . Şubat 2023 te Türkiye ye girdi tedavisi bitimine kadar ve Dr izni çıkıncaya kadar USA e dönemeyecek . Green card statüsü nü kaybetmemek adına yapılması gerekenleri araştırırken danıştığım bir kişi re entry permit deneyin online dedi sistem izin verirse doldurmayı ve belge ( parmak izi) büyükelçilikten alınabilir dendi veya usa girişte bütün medical recordları sunun dendi . ancak re entry USA den çıkmadan doldurulmadı gereken bir form Uscis te incelediğimde. Böyle bir planı olmadığı için doldurmamıştı Tabi olağan dışı sağlık nedeni ile gelişen bir durum söz konusu su an . Uscis hesabından deneme yaptık ancak online doldurulmuyor I 131 . Döküp posta deniyor . Daha önce deneyimlenen bır yıldan fazla usa dışında kalan varmı ? Acaba . Ayrıca N400 ü doldurmak istiyorum şartlar ok ama son 11 ay dır usa dışında . Bir yılı gecırırsek süreç sıfırdan başlıyor diyor genel bilgi . Sağlık nedeniyle zorunlu olduğumuzu belgeleriyle Sunarsak vatandaşlık sürecin de sorun yaşarmayız ? Ve Türkiye den müracaat yapmış olucam haliyle . Form ok lenırse diğer aşamalar Türkiye de yapılabilirmi? Büyükelçilik sayfasında ( ceremony için Yunanistan daki ABD elçiliğiyle irtibata geçin diyor) gerek uscis gerek büyükelçiliğe yazdım ancak henüz cevap alamadım . Deneyimi olan bilgisi olan varmı ???

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gnygky öncelikle çok geçmiş olsun.
    kardeşinizin tahmini türkiye'de kalış süresi ne kadar öngörülüyor acaba?


  • @gucarslan teşekkürler . Kemoterapi alıyor ve 3 aylık periyodlarla Mr kontrolü oluyor. Beyin cerrahımız şu an uçamaz sın dedi ilerleyen süreci henüz bilemiyoruz . Mart ayında ameliyat oldu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gnygky acil şifalar dilerim.
    şuan için önceliğiniz kesinlikle sağlık durumu olsun, abd dışında kalış süresi halledilir.
    abd dışında kalma sebebiniz sağlık olduğu için ve bunu belgeleyebilidiğiniz için telaş edecek bir durum yok.
    sağlığına kavuştuğundaki son durumu tekrar kontrol eder, süreç için destek oluruz tekrardan.
    öenmli olan sağlığı, abd'ye her şekilde tekrar gidebilir içi rahat olsun.


  • @gnygky Cok gecmis olsun. Acil sifalar dilerim.


  • Merhaba,
    Green card elime hiç ulaşmadığı için yenilenmesi adına başvuru yaptım. Şu an Türkiye'deyim ve yaklaşık bir ay sonra ABD dışında bir yıl geçirmiş olacağım o yüzden bir yıl dolmadan önce seyahat folyosuna başvurup ABD'ye giriş-çıkış yapmak istiyorum. Konsolosluk randevusu için bugün arandım, önce önümüzdeki bir kaç hafta için boşluk olmadığı söylendi. Bu esnada telefonda görüştüğüm kişi randevu bulunamazsa diye bana boarding foil için ücreti ödediğim tarihten itibaren bir yıla kadar daha ABD dışında kalış süremi uzatabileceğimi söyledi. Daha sonra bir iptal olduğunu belirtip randevu tarihi oluşturdular. Ben gc yenilemek için biyometrik randevusu verilirse o tarihlerde gitmek istiyordum ama bir yıldan uzun süre de ABD dışında kalmak istemiyordum. Bugün öğrendiğim bu bilgi sonrasında ücreti ödeyip bir süre daha burada kalmanın çok mantıklı olacağını farkettim ama bu bana bir sonraki boarding foil başvurumda bir dezavantaj yaratır mı? Daha önce bu yola başvuran oldu mu? Yani 575 dolar ödeyip ABD dışında bir yıldan fazla kalıp sonrasında tekrar boarding foil alabilen olduysa tecrübelerini aktarmasını çok isterim. Teşekkürler.


  • @gucarslan teşekkür ediyorum sağolun . Önceliğimiz sağlığı tabi ki ben acaba yapmamız gereken bir şey varsa atlamayım istedim . Sağolun


  • @Ryback teşekkür ediyorum sağ olun


  • Cevap için teşekkür ediyorum


  • Merhaba Sayin gucaslan
    Tekrar size sormam gereken kafami karistiran bolum subat 24 2022 newyorktan 2018de expired olan 10 yillik validated green cartimla cikis yaptim daha sonra aralik 22 2022 de boarding foil muracat ettim konsolosluk bana ocak 11 2023 une kadar sure verdi cikmam icin sure verdi o anda benim dis tedavim suruyordu konsolosluktan beni aradilar benim subat 24 2023 tarihine kadar cikmam gerektigini soylediler bende boarding foil min expired oldugunu soyledim ve tabiiki dis tedavim Martda bitti usa disinda 1 yili gecirdigim icin returning resident visaya muracat ettim Aralik 18 2023 ds 117 approved oldu simdi ds 260icin tekrar randevu almam gerekiyor SB1 alma sansim yuksekmi birde bana verdikleri ocak 11 2023 deki boarding foil aldiktan sonra tekrar boarding foil icin muracat etsem olurmu kafam cok karisik ne yapacagimi bilmiyorum birde newyorkta 2019 tarihi ile gitmedigim mahkemeden dolayi adima arama cikmis jfkye girdigimde gozukurmu trafik cezasi lutfen bilgilendirersiniz sevinirim simdiden tesekkurler saygilar

  • ⭐⭐

    @Prince1971 Subat 2022 de 2018 de expired olan kartinizla cikis yaptim dediniz. 4 yillik surede neden yenilemediniz ki bu karti. Sanki sartlari biraz fazla zorlamissiniz gibi. SB1 almanin cok zorlu bir surec oldugunu biliyorum. Cok gecerli bir nedeniniz olmasi lazim. Bence bir avukatla gorusun derim. Dis tedavisinin disinda gecerli bir nedeniniz varsa SB1 tek cozum gibi duruyor.


  • @crazycells I am a 2020 green card winner. As a result of my appointment at the consulate in February 2020, me, my wife, my son and my daughter received our visa. My plan was to move to United States in March and have my family move in with me in June.
    I bought a ticket to Tampa for March 16, 2020. In accordance with the presidential decree issued on March 13, 2020, I could not come to America from Europe because the entrances were closed due to Covid. I bought a flight ticket directly from Turkey to Miami on March 19, 2020. At that time, I was working in Antalya Municipality and I was resigned. My resignation date would be effective on April 4, 2020. I was going to take 3 weeks annual leave between March 16th and April 4th and not return to work. Since a decree issued in Turkey imposed a travel ban on public personnel, I could not get on the second flight.
    I bought a new ticket to New York to make my first attempt on July 12, 2020. Due to Covid, the flight was canceled on the last day. On July 15, 2020, I could only come to New York by myself.
    At the time I entered, there were approximately 6000 deaths each day in United States. That's why I didn't want to bring my 1 and 5 years old children to America. Besides, on these dates, ticket prices increased to $2500 for per person. So I came for 2 days to just to check in. I knew I couldn't move there during Covid. Because the opportunities to find a job and work in America have decreased due to the pandemic, and my daughter is too young, I could not leave her and come.
    I founded my own company on September 8, 2020, because I resigned from my job and had to earn money. After completing a few projects, I made an agreement for the project and construction of a villa on March 22, 2021. I received the construction permit on April 21, 2021. I received the construction completion permit on December 31, 2021. The construction was totally completed on April 15, 2022. But a fire broke out on August 15, 2022. The upper floor was completely burned and the lower floors became unusable due to the fire brigade's water. I completed the construction again in 4 months.
    I started making preparations to come again in the first months of 2023. But as you know, there was a major earthquake in Turkey on February 6, 2023, and according to official sources, 50.000 people died, and according to unofficial sources, 250.000 people died. As an expert architect, I attended in studies on collapsed buildings in the region.
    Then, I waste time to finish the projects I was working on again. I completed the projects by obtaining permissions on January 5, 2024.
    Throughout this process, I applied for jobs in America. I created a detailed portfolio on my Linkedin profile, but I could not receive any positive response.
    Now I'm here to check the employment status, and if I can achieve employment opportunities, I want to start making arrangements for my family to live legally in United States again.

    bu şekilde bir yazı hazırladım. şirketlerin evrakları, inşaat izinleri, yangının fotoğrafları ve videolarıyla deprem bölgesinde çalıştığıma daire mimarlar odasından aldığım yazılarla beraber bunu sunayım diyorum. orada konusurken gergin ortamdan tam ifade edemeyebilirim belki diye yazıya döküp gitmeye karar verdim. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum