@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@Ping-PONG soru cevap verilen cevap

-
@hasnotben, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Haftanın son ve artık sıkıcı gelmeye başladığı iş gününden selamlar. Buradaki berbat iş ortamından ayrıldığım ve çekilişi kazandığım ekranı görmenin hayaliyle yaşıyorum. Önemli değil bu sene olmaz başka sene olur diyemiyorum çünkü olmalı olmalı. Artık tahammül edemiyorum. Maaşımın düşük ve geç yatırılmasından, (yeni evlendim diye kapıyı çekip gidemeyeceğimi bilerek), emeğimizin hiçe sayılmasından, hayat pahalılığı, hayal kırıklığı, sosyal yaşamımızın olmamasından, hava kirliliği vsvsvs. İş yerindeki boş zamanlarımı boş muhabbet yaparak değil de dosya taşıma ve diğer gelişmeler için kendimi hazırlayarak geçiriyorum. Hayat benim için bu süreçte akıyor. O gün gelecek biliyorum.
Ben de altyapısını kendim ayarlayarak, onbinlerce gencin hayalini kuracağı bir işi kendimi attırarak sonlandırıyorum.
Hakkımızda hayırlısı olsun.

-
@Ping-PONG Hayallerimiz ne güzel :))
-
@hasnotben, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Ping-PONG Hayallerimiz ne güzel :))
Mayısta 35 olucam, bekarım. Az çok, cüzi bir rakam da olacak cebimde ama hala yapabilir miyim, bir şekilde greencard ı elde edebilir miyim diye düşünüyorum.
Hala düşünceleri bırakıp faaliyete geçemedim.

-
@Ping-PONG Bırak ve faaliyete geç hocam, hemen hemen yaşıtız, evimi ve tüm sevdiğim arkadaşları bırakıp da geldim.
-
@EasternStar, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Ping-PONG Bırak ve faaliyete geç hocam, hemen hemen yaşıtız, evimi ve tüm sevdiğim arkadaşları bırakıp da geldim.
Bakalım hocam. Kafam atarsa bir anda ben geldim ABD deyim yazabilirim.

-
Merhaba birşey soracağım amerikanda şirket kurup şirket üzerine ev aldığımız zaman yatırımcı gibi olup greencard çıkar mı?
-
@SYTSNGR ahhaha üşenmedim youtube açtım dinledim : D
-
@T-C-Kubilay-Dikici Tek ev için olmaz, birden fazla ev satın alıp airbnb veya diğer kiralama siteleri üzerinden kiraya vermeniz ve ev sahibi olan şirketi bir otel işletmesi gibi kullanmanız gerekir. Miami civarında bunu deneyen kişiler var ve duyduğum yatırım miktarları 700k civarından başlıyor.
-
@T-C-Kubilay-Dikici göçmenliğe dönebilecek olan bu tarz vize türü EB5 ama ondada 500bin$ gibi bir yatırım şartı vardı ve process biraz sürüyordu galiba
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici göçmenliğe dönebilecek olan bu tarz vize türü EB5 ama ondada 500bin$ gibi bir yatırım şartı vardı ve process biraz sürüyordu galiba
800.000$ yükseldi o.
Kalkınmaya yönelik olan yerlerde 800k normali 1050k -
Bugun de mesai başladı bugunde sabah trafiğinde aceleci bir kaç insanın yol açtığı kazadan dolayı 15dk gittiğim yolu 1 saatte gittim şuan kahvemi yaptım ilk işim forumda yazılanları okumak oldu biraz kendime gelince çalışmaya devam.
-
@Emre-Kurtulmuş rakam yüksekmiş merak etmiştim trusa diye bir sitede 70k civarı evler var olmadı bir ev alıp kiraya vereyim gibi düşünmüştüm
-
@T-C-Kubilay-Dikici 500dende yukarı çıkmış hatta yukarıda belirttiğine göre diğer arkadaşımızın
-
@T-C-Kubilay-Dikici kolay gelsin. İş yerine varır varmaz forumu açmak çok hoşuma gidiyor. Beni iş yerine götüren tek sebep bu aralar.
-
@ATS16 @T-C-Kubilay-Dikici ATS16 ellerine sağlık yanıtlamışsın ama nazichane küçük eklemeler yapayım. Kişi AOS'a başvurduktan , "Olumlu yada Olumsuz" sonuçlanana kadar Ülkeden ayrılamıyor. (En azından ben böyle biliyorum.) Yine "AOS" %100 Green Card ile sonuçlanıyor diye bir durum da yok. Ayrıca bu sene (2024 için) 6 ay önce başvurmuş hala dosyalarında hareket olmayan arkadaşlar oldu. (AOS başlığında yakın zamanda yazıldı.) Dolayısıyla geleceğiniz tarihe göre burada kalış süreniz değişebilir. Örneğin: 2023 yılında 7 Eylül'de kotalar bitti. AOS başlatıp alamayan arkadaşlarımız oldu. (Aklıma geldikçe sinirleniyor ve üzülüyorum.) Dolayısıyla AOS'un zamanlaması da önem arz ediyor. Avukatların çoğu ülkeye girdikten 90 gün sonra işlemleri başlatmayı öneriyorlar. (En az risk bu yol) Ancak ben bu yıl 60 gün sonra işlemi başlattım. Dosya numarasına göre 2023 yılında Haziran'da ülkeye girip Ağustos sonu AOS ile GC alan da oldu.(90 gün bekleme kuralını uygulamadan) Mart-Nisan-Mayıs (Örnek anlamında yazdım, AOS'da geçmiş tecrübelerini okuyun lütfen.) da girip 6 ay bekleyip Green Card alamayan da oldu. Dolayısıyla ciddi bir maddi kaynak gidiyor. O süre zarfında "Konaklama,Yeme-İçme, Gsm, Kişisel giderler Vb." ciddi rakamlar tutuyor. Dolayısıyla Kubilay Bey geliş tarihine göre değişecektir ama iyi bir bütçe yapmanızı öneririm.
Not: Aylarca SSN olmadan burada yaşamak ayrıca çok zor onu da söyleyeyim. Banka hesabı açmak, ev kiralamak vs zor şeyler. iyi araştırmakta ve planlama yapmakta fayda var.
Saygılarımla... -
@T-C-Kubilay-Dikici Bu tamamen size bağlı bir şey ama, ben olsam risk alır ve en kısa sürede Amerika Turist vizesine başvururum. "Teknik olarak başvurmaya ters bir durum yok ise" Bildiğim kadarıyla Amerika vize başvurularında en son 12-14 ay sonlarına randevu veriyordu. Bu konu özelinde tecrübeli insanlar yorum yaparsa süper olur yada Turist Vizesi başlığına bir bakmanızı öneririm. Ben sohbet kanalında genel olarak yazmıyordum umarım bilgi kirliliği yaratmam yada size yanlış bilgi vermem. Öncelikle GC'ye neden başvuruyorsunuz. "Amerika'da yaşamaya karar verdiğiniz için." Peki Amerika'yı gördünüz mü? "Hayır" dolayısıyla Amerika'yı turist olarak görmeyi istemek çok normal ,gezmek, tecrübe etmek bence en doğal yol diye düşünüyorum. Dolayısıyla GC ve Turist Vizesinin ayrı kulvarlar olduğunu düşünüyorum. Bir parantez açayım. GC çıktı diyelim ve Numaranızda yüksek, tamam o zaman zaten DS-260 doldurduğunuz için DS-160 doldurmak saçma olur ancak daha henüz çekilişi yapılmamış bir şey yüzünden yaklaşık 4 ay kaybeceksiniz. (Toplam süre içerisinde 16 ay demek) Peki diyelim ki sizin yönteminiz ile gittik ve 10 Mayıs 2024 tarihinde başvuru yaptınız. Peki Amerika 1 yıl sonraya randevu verdi ancak ne yaptıysanız yapın randevuyuda öne çekemediniz. (Öne çekiliyor bu arada bunda problem yok.) O zaman 2025 yılının Mayıs ayında GC çıktı diyelim. (Canı gönülden 2024 Mayıs ayında çıkmasını diliyorum.) eeee o zaman yine GC ile Turist başvuruları bir şekilde denk gelmeyecek mi? (Çünkü muhtemelen Mayıs'dan sonraya randevu almış olacaksınız.) Umarım ne demek istediğimi anlatıyorumdur. Yada insanlık hali hatalı bir yorum yapıyorsam, başka bir değerli arkadaşımız beni düzeltir. Özetle ben olsam en kısa sürede Turist vizesine başvururum. (En kötü 185 Dolarınız yanacak. Dosya taşımayı düşünen, AOS yapmayı düşünecek kadar geniş perspektiften bakan ve Amerika'yı isteyen birisi için önemli değil diye düşünüyorum. Bu arada sizi taktir de ediyorum.) Allah nasip ederse 10 yıllık vizemi cebime koyarım. Hatta GC'yi beklemeden düzgün bir tatil planı yapar Amerika'yı tatil amaçlıda olsa tecrübe ederim.
Not: Sonradan yazılan iletileri okumadan bu iletiyi yazdım. Tekrar edilmiş bir husus var ise şimdiden affola.
Saygılarımla.. -
@Emre-Kurtulmuş Muhakkak daha uyguna yapılabilen yerler vardır; ama neticede bir konaklama işletmesi kuracağımız için sıklıkla farklı insanlar tarafından ziyaret edilebilen bir bölge olması lazım. Güney floridada ev fiyatları Kaliforniya gibi yüksek olduğundan haliyle toplam tutar da yüksek oluyor.
-
küçük çocukları olanlar muhakkak bu videoyu seyretsinler
-
@ayvalik10 bence herkes izlemeli. Hepimiz potansiyel anne baba adayıyız. Çok faydalı olmuş.
Benzer Başlıklar
138
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum