-
Selamlar,
Forumda çeşitli başlıklarda soru sorup "bilenler yeşillendirsin" diye yazanlar görüyorum.
Kendi adıma, bu tarz ifadeleri gördüğümde konu hakkında bilgim olsa bile cevap vermemeyi tercih ediyorum.
Güzel Türkçemizi özensiz kullanmayalım. "Bilenler yardımcı olabilir mi" ya da "fikri olan paylaşabilir mi" demek hem daha şık hem de forumun kalitesine daha çok yakışıyor.
Hepinize iyi günler dilerim🌸 -
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@Atlantis00 Benim de arkadaşım aynı şekilde Almanya'ya gitti. Çalışma vizesi Polonya. Çalışma şartları çok kötü gecesi gündüzü belli değil. Bence burada kaybedecek bir işi yoksa her türlü mantıklı. Oraya ayak bastıktan sonra her türlü şansı var hayat karşısına her şey çıkarabilir ama burada her şey belli.
-
Merhabalar. Arkadaşım ve ben (Arkadaşım 25/işsiz/kadın/hiç yurt dışına çıkmadı ve ben 24/bir yıllık çalışan/kadın/bir kere yurt dışına çıktım) bir yurt dışı gezisi yapmak istiyoruz. Sizce İspanya veya İtalya'dan vize alma ihtimalimiz var mı yoksa vizesiz ülkelere mi yönelelim? Şimdiden teşekkür ederim.
-
@hasnotben Aslında içimden gitme demek geliyor. Çünkü hem dili yok hem 12 saat iş sabah 10 akşam 10 hem yabancı insanlarla ufacık evde kalacak ama gitme dersem sonra pişman olursa suçlu ben olurum. Seni de konuşup gelmeni sağlayacağım diyor fakat bu koşullarda ülkede ki durumum çok daha iyi
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@SYTSNGR şehir içinde pcx kullanıyordum çok güzel motor ktm1290 test sürüşü yaptığımda titreşim çok olduğu için vrsys1000 almıştım yenilerini kullanmadım çözdüklerini düşünüyorum
inşallah kazanır gidersem orada da bu tutkuya devam edeceğim allahtan eşimde seviyor motosikleti ondan motorsuz bir yer düşünemiyorum 
Bende 4 mevsim motor kullanabileceğim bir yerde yaşamak istiyorum.
Amerika gitme isteği en çok da bundan dolayı.
Kimileri ailesi için kimileri daha iyi hayat şartları için gidiyor. Benim de Amerikada yaşamak isteğimin en temelinde 4 mevsim motosiklet kullanmak var
Ben oldum olası arabaları pek sevmiyorum, hele istanbulda motosiklet olmadan arabayla bir yerden bir yere gitmek zulüm gibi geliyor.
-
@lavender Merhaba. İtalya diğer ülkelere oranla daha az vize reddediyor. İtalya'dan başvurmanızı öneririm
-
Motor ehliyetine sahip biri olarak ben de buradan yerimi alayım

Hiç motorum olmadı, yaza doğru 50 cc almayı planlıyorum markete pazara vs gitmek için
-
@lavender, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Merhabalar. Arkadaşım ve ben (Arkadaşım 25/işsiz/kadın/hiç yurt dışına çıkmadı ve ben 24/bir yıllık çalışan/kadın/bir kere yurt dışına çıktım) bir yurt dışı gezisi yapmak istiyoruz. Sizce İspanya veya İtalya'dan vize alma ihtimalimiz var mı yoksa vizesiz ülkelere mi yönelelim? Şimdiden teşekkür ederim.
ABD turist vizesi için pasaport mu doldurmaya çalışıyorsunuz?
-
@Darko, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@SYTSNGR şehir içinde pcx kullanıyordum çok güzel motor ktm1290 test sürüşü yaptığımda titreşim çok olduğu için vrsys1000 almıştım yenilerini kullanmadım çözdüklerini düşünüyorum
inşallah kazanır gidersem orada da bu tutkuya devam edeceğim allahtan eşimde seviyor motosikleti ondan motorsuz bir yer düşünemiyorum 
Bende 4 mevsim motor kullanabileceğim bir yerde yaşamak istiyorum.
Amerika gitme isteği en çok da bundan dolayı.
Kimileri ailesi için kimileri daha iyi hayat şartları için gidiyor. Benim de Amerikada yaşamak isteğimin en temelinde 4 mevsim motosiklet kullanmak var
Ben oldum olası arabaları pek sevmiyorum, hele istanbulda motosiklet olmadan arabayla bir yerden bir yere gitmek zulüm gibi geliyor.
Benim ehliyet A dan Z ye dolu. Tek kullanamadığım iş makinası. Her türlü motoru kullanabilecek ehliyetim var ama pratiğim yok.
Ama o dediginiz ABD de çok mümkün gibi gelmedi bana.
Giyim, korualiklar, kask kullanımı ve sürekli motorun başına bisey gelebilme ihtimali bir yerden sonra acayip yorar gibi hissediyorum. Mesela Mia da o kiyafetleri vesaire sürekli kullanırsanız derinize yapışır gibi geliyor bana
-
Bu aralar bende turist vizesi olan çok yakın/samimi olduğum kız arkadaşlarıma biktiracak seviye de sardım. Bırak çıkmaz Greencard kalk beraber gidelim diye. Küfür aşamasına geldiler. Amacım evde yemek yapmayı bilen biri olsun. Tek korkum aç kalmak. Her gün yemeğe, tatilde yaptığım gibi 100$ vermek istemiyorum.

-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@hasnotben Aslında içimden gitme demek geliyor. Çünkü hem dili yok hem 12 saat iş sabah 10 akşam 10 hem yabancı insanlarla ufacık evde kalacak ama gitme dersem sonra pişman olursa suçlu ben olurum. Seni de konuşup gelmeni sağlayacağım diyor fakat bu koşullarda ülkede ki durumum çok daha iyi
Oraya gittiğinde o işte çalışma şartı var mı? Yani sadece o işte mi çalışabilir yoksa başka bir işe de gidebilir mi?
Eğer sadece o işse, günde 12 saat iş sonra uyu, sonra gene iş. Kalacağı yer de sıkıntı. Psikolojik olarak da fiziksel olarak da yıpranır gibi. Gitme diyebilirsin.
Ama gider bir süre idare eder sonra farklı bir işe zıplama olanağı varsa ve kullanır daha düzgün bir işe geçerse, süper olur sanki. Neticede green kartla gittiğimizde de sıkıntı kaçınılmaz.
-
@SYTSNGR hahahaha eşimle evlenmeden önce dedim bak benim motorum hayatımda hep olacak benim hayallerim var ilerde motorla dünyayı gezeceğim yok dersen hiç başlamayalım dedim

-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Oraya gittiğinde o işte çalışma şartı var mı? Yani sadece o işte mi çalışabilir yoksa başka bir işe de gidebilir mi?
Eğer sadece o işse, günde 12 saat iş sonra uyu, sonra gene iş. Kalacağı yer de sıkıntı. Psikolojik olarak da fiziksel olarak da yıpranır gibi. Gitme diyebilirsin.
Ama gider bir süre idare eder sonra farklı bir işe zıplama olanağı varsa ve kullanır daha düzgün bir işe geçerse, süper olur sanki. Neticede green kartla gittiğimizde de sıkıntı kaçınılmaz.
Bence burada kritik iki tane soru var.
Birincisi yaşı kaç
İkincisi Finlandiya’ da İngiltere gibi 5 sene oturum/çalışma ile bulunanlara permanent veriyor mu.Yaş genç ve ikinci sorunun cevabı da evet ise okey ama ikisinden birisi hayır ise nanay.
Edit: Baktim da ikinci sorunun cevabı evet. Eğer yaş genç ise ve Fince öğrenebileceğine inanıyorsa bence gidebilir. Yaş genç değilse kendi bileceği iş.
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Motor ehliyetine sahip biri olarak ben de buradan yerimi alayım

Hiç motorum olmadı, yaza doğru 50 cc almayı planlıyorum markete pazara vs gitmek için
Bu sene içerisinde meclise B sınıfı ehliyetle 125 cc kullanma gibi bir şey gelecekmiş. (Ehliyetin olmadığını anladığımdan yazdım. Hani ileride 125cc de alabilirsin gibilerinden. Sonradan ehliyet sahibi olduğunu farkettim. Bakar körüm
)Motosiklet ehliyetini 2017'de aldım (B sınıfı vardı. Ona A eklettim. 200 ₺ ) Motosiklet ehliyeti aldığım kursun motosikleti yoktu

Bodrum'da yaşadığım dönem, 2017'de de ilk motorumu aldım. Dominar 400. Yaklaşık 4k km yaptım. Bunun yarısı uzun yol. İstanbul'a geldiğimde ise burada kullanmak yemediği için sattım. Uzun yoldan acayip keyif aldım. Acemi olarak yaptığım riskli bir şey olsa da tadı damağımda kaldı valla.
Bodrumdan Fethiye'ye oradan Kuşadasına, oradan Altınoluk sonrasında Balıkesir merkez tekrar Altınoluk sonra Çanakkale üzeri Silivri ve İstanbul. Ahhh ahhh.
Calide ben de motosiklet alacağım. Sadece ilk alacağım çok ağır olmasın yeter. Dominar kuru ağırlık 180kg. Acemi olarak beni ara ara zorladı. Acemiliği atınca da ne alırım bilmiyorum. Ama naked severim

Uzun zamandır böyle motosiklet muhabbeti yapmamıştım valla. Oohhh
-
@Darko hocam benim amacım sadece hayallerimi yaşamak tr de de 4 mevsim biniyordum 22 li yaşlarımda artık 30 olunca sadece yazları ama hayallerim tüm ddünyayı motorla gezmekti ama ekonomik şartlar bunlara engel oluyor yeni evli olunca çocuk yok daha ondan rahat rahat harcıyorum geziyorum ama çocuğum olursa ilerde bir sorumluluğum olacak birşeylerden ödün vermek zorunda kalacağım neden buna zorunlu oluyorum sistem neden bana ödün verdiyor bendeki bu yada bunu kabulettim ilerde çocuklarımda mi hayallerinden vaz geçecek ben şuan iyi bir işte iyi bir konumda çalışmamın tek sebebi hayallerimin olması vve hayallerimin ulaşılabilr olmasıydı ben goldwing geçen sene adlım 600k aldım şuan motur 1200k ve daha 1 yıl olmadı şuan bu motor alınacak fiyattada değil yani 1200 çok yüksek bir rakam keza evler evlndiğimde evler 400k olan ev şuan ilanda 5milyon ne değişti evin değeri bu kadar arttı ev sahibimle davalığım neden moralimi bozuyorum artık yeter dedim çcouklarım bu hayatı olmasın yoksa işimde imkanlarımda iyi eşimin işi de iyi çalışıtğım konum gelmek için çok uğraştım ve şuan piyasada bir çok iş teklifi alıyorum bunu kolay kazanmadım peki ben bunu bırakıp neden abd gidiyorum orada dil bbilmiyorum belki garson olacam belkide uber yapacam bunları küçümsemiyorum para kazanmanın helal kazanmak her meslekte kutsal ama ben bu seviyeye gelmek için o kadar emek verip gelip sonra neden sıfırlıyorum sadece çocuklarım hayallerindne benim gibi vazgeçmesin diye insanları hayalleri olursa ileri götürür seni yani evet motor benim içinde herşey hayatım boyuncada öyle oldu herşy oldu ama artık yaş ilerledikçe önceliklerim değişti
-
@Ping-PONG o günün şartları ne elveriyorsa öyle bir planlamam olacak karadeniz turu yaparken yaylada donup inince yanıyordum bu oralarada kat ve kat fazlası olcağını düşünğüyorum ama ona görere ekipmanlarım vardı ona görede malzemeler almıştım yanıma biliyordum öyle olacağını ondan dolayı çok zorlanmadım illaki bir çözümü vardır .
-
@newbie97 olsun arkadaşım ev evdir başka evler getirir… her ev güzeldir

-
Herkese iyi akşamlar, benim gibi İngilizcesi çok iyi olmayıp oraya gittiğinde dil bariyerini nasıl aşacağını düşünen yahut tereddüt eden var mı...?
-
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Herkese iyi akşamlar, benim gibi İngilizcesi çok iyi olmayıp oraya gittiğinde dil bariyerini nasıl aşacağını düşünen yahut tereddüt eden var mı...?
Belli bir seviyeyi geçene kadar insana dil öğrenemeyeceğiz gibi geliyor.
Ben de aynı şeyi yaşadım. Çok iyi değil ama tahminim B2 seviyeleri de. Şuan İngilizce ve İngilizce altyazılı veya dili kolay bir filmi, 3 sezonluk bir dizinin 2 sezonunu izlediysem 3. Sezonunu altyazısız izliyorum. Her halti tabiki anlamıyorum ama bir kelime gördün mü açıp çeviriyi bakıyorum. Böyle böyle pekişiyor.Dili burada öğrenip orada pratik yapmak, orada öğrenmeye çalışmaktansa çok daha kolay. Buna emin olabilirsiniz. Orada bambaşka bir kosturmacaniz olacak çünkü.
İnanın belli bir seviyeyi geçtikten sonra hem özgüven geliyor hem de vay be konuşuyorum diyerek mutlu oluyorsunuz. Gerisi kendi kendine geliyor.
Naçizane tavsiyem burada öğrenmeye başlayın. 1 yılda akıcı seviyeye çıkılabilecek bir dil İngilizce. Gerçekten çalışınca o kadar zor değil.
-
Herkesin kandilini kutlarım. Kandiliniz mübarek olsun.
-
Hayırlı Kandiller
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k