Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    Forumda örneğini 1 kişide gördüğüm bir süreç yaşadık(oğlum adına re entry sürecine girdik)
    Lise öğreniminin devamı için Amerikaya gitmesine karar verdik. (talihli annesi, anne tr de kaldı) Gitti fakat çeşitli nedenlerle geri dönmesine karar verildi yine. Bu karardan sonra hızlıca formları doldurup adresimiz görünen Texas'a yolladık. Bu sırada oğlum iowa'da. Belgelerin ellerine ulaştığına dair, Nebraska'dan mektubu aldık ayrıca Case Track uygulamasından baktık. Bu kesinleşince, Chicago-İstanbul biletini akşam saatlerine aldık. Sabah erkenden ilgili büronun adresine yolladım oğlumu. Okulların açıldığını, 1 hafta olduğunu. Geri dönmesi gerektiğini ama green card hakkını korumak istediğini ama okuldan dolayı biyometrik görüşmeye tekrar gelemeyeceğini, akşam uçağı olduğunu ifade edip (ing seviyesi a2-b1, ağzı laf yapar sempatik) biyometrik işlemlerinin yapılmasını rica etti. Görevlilerin çok nazik olduğunu, memurun hemen durumu şefe bildireceğini, beklemesini söylediğini ifade etti. Sonra şef kabul edip bir belge hazırlayıp yakındaki başka binaya yollamış. Orda gerekli işlemleri kısa sürede yapıp eline işlem yapıldığına dair kağıdı da alıp akşam uçağına bindi.


  • @baranpeltek_ merhaba, hayırlı olmasını dilerim.
    uscis online hesabınız varsa orada ileri bir tarihe randevu alma adımı var.
    Eğer yoksa başvurularda kullandığınız mail adresiniz ile uscis de hesap açıyorsunuz sonrasında canlı destek hattını arayarak receipt number ile ilişkili access code unuzu istiyorsunuz.
    Access codunuz ile file ı hesabınıza yüklüyorsunuz. Hesap işlem yapabileceğiniz şekilde düzenleniyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emrah Borazan Emrah Borazan 

  • Merhaba, eşim green card sahibi, Türkiye'de doktor olduğu için bir süredir git gel yapmaktaydı ve Temmuz 2023'te 2.defa reentry permit'e başvurdu.(ilk reentry permit 2021 yılında sona ermişti.)
    4 ay geçmesine rağmen hala biometrics alındı şeklinde görünüyor. Reentry permit son yıllarda 1 yılın üzerinde bir sürede geldiği yazıyor bazı sitelerde.Eşimin ABD dışında 6 ayın üzerinde kalması sıkıntı yaratır mı bu durumda? Reentry permit bekleme sürecinde giriş çıkış yapmasını önerir misiniz?


  • @keskins, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba, eşim green card sahibi, Türkiye'de doktor olduğu için bir süredir git gel yapmaktaydı ve Temmuz 2023'te 2.defa reentry permit'e başvurdu.(ilk reentry permit 2021 yılında sona ermişti.)
    4 ay geçmesine rağmen hala biometrics alındı şeklinde görünüyor. Reentry permit son yıllarda 1 yılın üzerinde bir sürede geldiği yazıyor bazı sitelerde.Eşimin ABD dışında 6 ayın üzerinde kalması sıkıntı yaratır mı bu durumda? Reentry permit bekleme sürecinde giriş çıkış yapmasını önerir misiniz?

    Guncel olarak 17 ay sürüyor basvuru alindi tarihinden itibaren.Her 5.5 ayda bir giris cikis yapmasi gerek yoksa sikinti yasar.Olay 6 ayi gecmemek.Benimkide 2.5 ay oldu.Eskidendi 8 ay maksimum olayi.Umarim hizlanir surec


  • Re-entry için başvurup, başvuruda biometrics için daha sonra geleceğini belirterek 2 gün sonra ülkeden çıksak başvuru geçersiz olur mu sizce? Buna benzer bir deneyimi olan var mıdır aramızda?


  • Merhabalar ben 26 Ekim 2022 de re entry permit başvurusu için biometric randevusuna gitmiştim yaklaşık 14 aydır beklemede iken 15 Aralıkta re entry permitimin kabul edildiğini öğrendim. Şuan Türkiye’deyim ve formda permitin Türkiye’de teslimini istemiştim. Bu süreçten sonra benim yapmam gereken ne var? Permits nereden nasıl ulaşabilirim?


  • @nihalozcan Ben konsolosluktan teslim almıştım. Arada konsolosluğa mail atın geldi mi diye.


  • @haleluja bilgilendirme için çok teşekkür ederim sizinki ne kadar sürede gelmişti


  • Şimdi Chicago'ya giriş yapmış bulunmaktayım. Şu an baya bir zorluk çekiyorum. Forumu araştırmama rağmen bilgi bulamadım. Kütüphane'den araştırma yapmaya çalışıyorum. Sorum şudur ki elime daha greencard geçmedi. Ben green kartsız, re-entry permit başvurusu yapabiliyor muyum?

    Anladığım kadarıyla vize sayfası, mühür ve pasaport biyometrik yeterli. Doğru mudur?


  • @DedicantEEE merhaba. Ne zorluğu çekiyorsunuz
    öğrenebilirmiyim lütfen? Re-Entry Permit ile ilgili bilgiye ulaşma zorluğu mu?


  • @Beykentli İnternet ve hattımla ilgili sıkıntılarım var. Bilgiye ulaşmakta güçlük çekiyorum. Kütüphane'ye 1.5 saat yürümek durumunda kaldım. Kredi kartlarım US içinde geçmiyor. TEB'den çekebildiğim para ile idare ediyorum. Ben sonuç olarak re-entry permit için stamp, vize ve pasaport biometric yeterli midir?


  • @DedicantEEE tekrar merhaba. Forumun bu konusunun 1. sayfasını dikkatlice okursanız fiziki Green Card'ınız elinizde olmasa bile pasaportunuz, pasaporttaki vizeniz ve ABD'ye ilk giriş mühürünüzden dolayı (1 yıllık süre geçmediği için) yazdığınız belgelerin kopyaları Re-Entry başvurunuz için yeterli olmalı diye düşünüyorum.


  • @nihalozcan 4 yıl önce almıştım ben, başvuru 1 ayda tamamlanmıştı ama covid'e denk gelmişti sanırım o yüzden konsolosluktan biraz geç almıştım, 5-6 ay kadar sonra.


  • @haleluja Cevap için teşekkür ederim 8 Ocakta konsolosluğa geldiği bilgisini mail aldım belgeye ulaştım herkese kolaylıklar diliyorum


  • Merhabalar, 2023 yilinin eylul ayinda re entry permite basvurdum ve en son 11 aralik tarihinde biometrics randevusuna gittim daha sonra 12 aralik tarihinde ulkeden cikis yaptim. Henuz muhtemelenn erken olmasina karsin bundan sonraki sureci takip edebilecegim bir yer var mi? Egitim dolayisiyla bu permite ihtiyacim var ve bu nedeni belirttim basvuru formumda da. Basvurumun reddedilme olasiligi bu asamadan sonra hala var mi? En azindan basvurumun kabul edilip edilmedigini ogrenebilecegim bir yer olmali diye dusunuyorum. Fikiri olanlar benimle paylasirsa cok sevinirim. iyi gunler


  • @baranpeltek_ ayniyiz takip edecegin tek yer case status oda pek birsey bekleme 2025 engec mart gibi eline ulasir 16 ay sonra yani .Besbucuk ayda bir gel biraz kal sonra cik.alabiliyoraan ev al yada kirala bagin olsun.Yatirim yap araba falan al ki sinirda maraz cikarsa bagin olsun.Kolay gelsin


  • Merhaba. Re-entry Permit için başvuru yapmıştım, başvurumun kabul edildiğini ve onlarda parmak izi için biyometrik randevuya gerek olmadığını belirtmişler. Bu durumda Amerika dışına hemen çıkabilir miyim? Teşekkür ederim.


  • Merhabalar, re entry permit için başvuracağım, I-131 formu ile G-1145 formunuda gönderip e bildiri almak istiyorum buna göre
    ** Bu formu gönderdiğim de yinede kağıt olarak I-797C formu adrese gönderimi oluyor mu Uscis tarafından

    ** Biyometrik randevu bildirimi adrese mi geliyor yoksa mail olarak mı geliyor.

    **Fiziksel adres ile yazışma adresi farklı olabiliyor mu biyometrik veriler alınana kadar ABD içi yazışmalar için, permiti Turkiyedeki konsolosluğa isteyeceğim.


  • @Nenes önceki yazışmalara göre işleme alındı yazısı size ulaştığında ABD den ayrılabilir siniz yazıyor.
    Rica etsem yazışmalarınizi tarih olarak belirtir misiniz?
    (Evrak gönderim tarihiniz ve onların işleme alındı yazısı geliş tarihi)
    Bunlar bildirimi size sms/mail ve posta yoluyla mi geldi.
    Hangi eyaletten başvurdunuz
    Cevaplarsanız sevinirim.


  • @artemis61 . Başvuru Tarihi: 18 Dec. 2023
    Formu aldıkları tarih: 21 Dec.
    Notice date. : 26 Dec.
    Daha sonra gelen mail de biometrics appointment a gerek olmadığını yazıyor. Bu mailin Notice date i 01/02/2024.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum