DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @TOK Hocam hayırlı olsun. Benim de PD Haziran 2022, DQ 24 Nisan 2023. Bu tarihler sizinkine çok yakın. Acaba DQ tam tarihiniz nedir? Nisan 2023 başı mı? Dolayısıyla bizimkine de az kalmış diyebilir miyiz? Teşekkürler.


  • Merhaba, eb2 niw onaylandıktan sonra, ivp de olumlu geçerse vizeyi alırsak, usa ya girişi önden ben yapsam, aile fertleri 3-5 ay sonradan giriş yapabilirlermi.
    Ailecek mi giriş yapmak zorundayız?
    Teşekkürler.


  • @TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Günaydın herkese
    Bana randevu maili geldi, görüşmeye çağırıyorlar

    Hocam hayırlı olsun. Benim DQ 24 Nisan 2023. Sizin DQ tarihiniz Nisan 2023 başı mı? Benim randevu da yakın diyebilir miyiz? Teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @nano Burada asıl önemli olan PD, yani EB-2 kategorisi için I-140'ın gönderilme tarihi. Bültende A tablosuna göre current olmadığı sürece mülakat randevusu / vize almanız mümkün değil. DQ olmak tabi ki önemli ve sıralamaya etkisi olabilir. Ancak öncelik sıralaması ve kriteri PD'dir. Bülten EB-2 kategorisinde vize almak için 01NOV22'yi gösteriyor. Yani PD'i 1 Kasım 2022 ve öncesinde olanlar DQ olmuşsa randevu alma şansları var. Ancak her dosya birbirinden bağımsız ilerliyor.


  • @tufank, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @nano Burada asıl önemli olan PD, yani EB-2 kategorisi için I-140'ın gönderilme tarihi. Bültende A tablosuna göre current olmadığı sürece mülakat randevusu / vize almanız mümkün değil. DQ olmak tabi ki önemli ve sıralamaya etkisi olabilir. Ancak öncelik sıralaması ve kriteri PD'dir. Bülten EB-2 kategorisinde vize almak için 01NOV22'yi gösteriyor. Yani PD'i 1 Kasım 2022 ve öncesinde olanlar DQ olmuşsa randevu alma şansları var. Ancak her dosya birbirinden bağımsız ilerliyor.

    Bizim PD tarihi Haziran 2022. Dolayısıyla current durumundayız. TOK hocamla tarihlerimiz çok yakın. Ondan yakın zamanda bekleyebiliriz.


  • Randevu alanları tebrik ederim, benim sanırım 1 haftayla önümüzdeki aya kaldı randevu işim inşallah🙏 en son 11 Nisan 2023 DQ olan hocamıza randevu geldi sanırım. Benim DQ um 18.04.2023 bu arada randevu alan hocalarım ilk sayfadaki excelde randevu tarihlerinizi doldurabilirseniz sevinirim @kelle @niwss @dil @yusufcorba


  • @TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Günaydın herkese
    Bana randevu maili geldi, görüşmeye çağırıyorlar

    Hocam çok sevindim sizin adınıza darısı bize olsun inşallah artık🙏


  • Merhaba arkadaşlar. Vize sürecimizin hızlandığını memnuniyetle görüyorum ve randevu alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Benim de DQ tarihim Mayıs 2023. Benim sorum oğlumla ilgili. Oğlum gelecek sonbaharda Amerika da üniversite okumaya gidecek. Bunun için öğrenci vizesi alması gerekecek. Aynı zamanda bizim gibi EB,-2 NIW vize randevusunu da bekliyor. Acaba konsolosluk görüşmelerinde bu durum bir sorun teşkil eder mi? Bu konuda deneyimi ya fa fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler.


  • Arkadaşlar merhaba,
    Bugün itibariyle dosyam DQ oldu. Sizlere sormak istediğim bu durumu Ankara elçişiğine maille bildirecek miyim? Yoksa hiçbirşey yapmadan bekliyor muyum? Sizler DQ olduktan sonra herhangibirşey yaptınız mı? Teşekkür ederiö.
    PD: 02May 2023
    DQ: 05 January 2024


  • @Hilal-2
    Tebrikler umarım randevunuz kısa sürede gelir.


  • Arkadaslar merhaba
    Benim durumumda olan varsa cevaplayabilir mi?
    Doktorami 2023 de bitirdim.
    Makine muhendisligi
    Tezli yuksek lisansim var
    Lisansim da makine muhendisligi
    Ayrica isletme diplomam ve bilgisayar muhendisligi yan dal diplomam var.
    Hepsini de bolum birincisi olarak bitirdim.
    16 yildir da cesitli yerlerde calismisligim var yani fabrikalarda.
    Makalem mevcut degil. 8 tane bildirim var bir kac da atifim.
    Sizce basvurmalimiyim yoksa makale mi yazmaliyim?
    Benim anlamadigim sadece lisans derecesiyle Niw visa alan varmis. Onlar alirken bizden neden birde makale istiyorlar?


  • @Hilal-2 tebrikler.... birşey yapmadan bekliyoruz. Sıramız gelince elçilikten randevu gelecek.


  • @Tracy çok karışık bir durum. bildiğim kadarıyla sadece O-1 ve H1B dual intent vize türleri. F1 vizesiyle gidip sonra sizin üzerinizden greencard a nasıl geçebilir konusunu çok iyi bir avukata danışmak lazım. Hocam zaten bu hızla devam ederse sizin randevu da 1-2 ay içinde gelir gibi..... O zaman F1 a gerek kalmayacaktır.
    'The F1 student visa is a single intent visa, meaning you promise to enter the US to study, and then return to your home country once you finish your studies.'


  • Bu arada @steve2021 ve @adedammy009 sizlere randevu geldi mi?


  • @GÖK Çok teşekkür ederim hocam. Vize mülakatınızda başarılar dilerim.


  • Merhabalar,
    Amerika'ya turist vizesiyle gidip NIW başvurusu yaparsam süreç nasıl olur? Amerika'da mülakat olmadığını söyledi görüştüğümüz avukat. Sürece bu şekilde başlayıp Green Card alan var mı acaba?


  • @duzmuhendis
    I140 için nerede olduğunuzun bir önemi yok bildiğim kadarıyla, I485, IVP ye göre daha hızlı bir süreç ama turist olarak I485 doldurabilmeniz için minimum 3 ay gibi bir süre orada kalmanız gerekiyor diye bahsetmişti bir avukat. wegreened veya ellisporter gibi bir firmadan daha detaylı bilgi alabilirsiniz bu konuda.


  • @chemistontheroad 3 ay kuralı statü değişikliği için gerekli. Turist gidip ogrenci vizesine veya calisma vizesine dinmek icin 90 gun kurali var ama eb2-NIW icin ondan bahsetmediler. Var mi bende bilemedim simdi. Hatta amerikaya gelir gelmez yapariz diye konustu avukat. Ama insan emin olamiyor yine de.

  • ⭐⭐

    @duzmuhendis I-485 işlemlerine başlayabilmek için bültenin "all current - C" yani tüm tarihler için başvuruya açık olması lazım. Ancak böyle bir durumda I-140 ile birlikte I-485, tercih etmeniz durumunda geçici çalışma belgesi ve seyahat izni için (Concurrent Filing şeklinde) başvurabilirsiniz. Mevcut bültende EB-2 kategorisinde B tablosu kullanılıyor. Bu tablodaki tarih "15FEB23" 'i gösteriyor. Yani bu kategori için I-140 formu gönderme tarihi 15FEB23 ve öncesinde olanlar I-485 AOS başvurusu yapabilir. ( her ayın bülteninde AOS filing için A mı yoksa B tablosu mu kullanılacak belirtiliyor.)

    Turist vizesi ile ABD'ye giriş yaptıktan sonra yazılı olmasa da 60-90 gün arası ( iyi niyet ) süresi var. Yani buradaki amaç ben turistik amaçla gelmiştim ama bir süre sonra bu fikrim değişti. Bu "bir süre" den kasıt yazılı olmasa da 60-90 gün arası diyebiliriz. Bazı kategorilerde bu tarihi beklemeden de başvuranlar ve olumlu sonuçlananlar elbet olmuştur. Bültende current olmadan giriş yaparsanız kalış sürenizi koruyamayabilirsiniz. Bunun için farklı bir statüye ( F1 veya E2 yatırımcı ) geçiş yapmanız gerekebilir. Ya da I-140 burada doldurup bülten ilerlediği zaman ABD'ye giriş yapabilirsiniz. I-485 formunu doldurmaya uygun hale geldikten sonra yani bültende current olduğunuz zaman artık kalış süreleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız.


  • @Webster-Rinki bir avukata free evaluation yaptırın. İş tecrübesi de önemli bu kategoride. O nedenle olabilir. 16 sene az değil


Benzer Başlıklar

  • 976
  • 35
  • 53
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum