Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mahkemeye katılmak için vize başvurusu yapmak

• Merhaba Arkadaşlar

Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim.

Şimdiden Teşekkürler

• @mehmetakbulut, içinde söyledi: Mahkemeye gitmek icin vize alma

Merhaba Arkadaşlar

Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim.

Şimdiden Teşekkürler

Sayin @mehmetakbulut , cok gecmis olsun. Bu dediginiz durumda B1/B2 vizesine basvuru yapmanizi tavsiye ederim. Acaba dava kamu davasi mi, yoksa siz taraflardan biri misiniz? Elinizde bu davaya ait ve davayi sizinle iliskilendiren belgeleri konsolosluktaki mulakatta yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederim.

Ayrica sorunuzu isterseniz suradan Muslu Hukuk Burosu'na da sorabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

• @crazycells Cok tesekkurler. Mahkeme kamu mahkemesi. Eger gereken sonucu alamazsam kendim de dava acmak istiyorum

• @mehmetakbulut Helen Bükülmez Amerikada kaza davalarına bakıyor. facebook ve instagram hesapları var. İletişime geçmeyi deneyin

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    81 Bakış
    G. GulecG
    Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik. Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz? Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/ Cok tesekkurler.
  • 0 Oy
    4 İleti
    564 Bakış
    B
    Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm. Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var: 180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor? 2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak? Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur? Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
  • Çocuğu ABD' de olan Aileye Turist Vizesi Başvurusu Yapmak

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    19
    0 Oy
    19 İleti
    1k Bakış
    orhanozbekkO
    @gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik :) tesekkurler kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak?
  • Otomatik vize guncelleme nedir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    589 Bakış
    crazycellsC
    @kirik Otomatik vize guncelleme nedir? içinde söyledi: Turist vizesiyle geldim. F1 statu degisikligi icin USCIS'e basvuru yaptim. Fakat bu surede 6 aylik turist vizem bitti. Duygudum kadariyla Kanada ve Meksika'ya 30 gunden az ziyaretci olarak gittiginde Amerika'ya giris yaparsan sorun olmuyormus. Bu sureci gerceklestiren var mi? Amerika'ya giristeki gumrukde boyle deneyimi yasayan varsa bilgilendirebilir mi? Bu olayin gercekligi nedir? Tesekkurler Boyle bir olanak olsa bile TC vatandaslari icin gecerli oldugunu zannetmiyorum. Visa Waiver Programi ile ilgili olabilir. Eger gecerli bir vizeniz yoksa ABD'ye tekrar alinacaginizi zannetmiyorum, change of status ya da extention of status sureci size otomatik olarak ABD'de kalma izni ya da vize vermiyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k