Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Seda-Uysal-Avcı pr kalıcı oturum izni alma konusunda zaten niteliklerinize göre puan hesaplaması yapabilirsiniz. Buna göre crs taban puanlarına yakın değilse pr alma şansınız çok az ve zor.

    Çünkü open work permit ile üç yıl çalışsanız sertifika filan bile alsanız size getirecegi ekstra puan çok olmaz. Ana puanlar yaş kriteri, dil seviye skoru , geçmiş kanada dışı iş tecrübelerinden oluşuyor. Bunları şimdiden alacagı puanı gorebilirsiniz. Yani 3 sene sonrasını şimdi bile netleşir.

    Kanada'nın pr kalıcıoturum verme konusunda böyle kötü bir yanı var. Sizin niteliklerinize göre pr kalıcı oturum veriyor. Kanada içinde geçirilen süre ve yaşamaya göre değil. İsterseniz onbeş yıl kanada içinde yaşayın niteklieriniz kriterlere uygun değilse pr vermiyor.

    Diger avrupa ülkeleri ise tam tersi onlar ülkelerinde yaşanılan ve geçirilen süreye göre kalıcı oturum veriyor. İngilterede 5 yıl içinde onların istedikleri süre kadar kalın hemen kalıcı oturum veriyor.


  • @Utku-Gelbal
    bence herşeyden önce express entry sisteminde niteliklerine göre puanının hesapla sonra çalışma iznine başvurursun.

    Çünkü ana kriterlerine göre eger crs taban puanlarına uygun puan alamıyorsan bilki 3 sene sonrada work permit suresi bitince pr kalıcı oturum alman çok zor olur. Şimdiden gelecegi görebilirsin.


  • @abdlkdr-ince34 "virtual mailbox canada " diye aratırsan bir çok bu hizmeti veren firmalara ulaşırsın. Sana kanada içinde istedigin şehirde bir adres tanımlıyorlar sende o adresi belirtiyorsun göndericilere.

    Posta bu adrese geldiginde teslim alıyorlar ve sana uygulama üzerinden veya e-mail olarak bildiriyorlar. Sende ona göre istedigin adrese göndermelerini talep edebiliyorsun.

    Önemli bilgi eger kanada dışına gönderim istersen dhl, fedex gibi özel kargo secenegide var ama kanada dışına gönderi fiyatları çok yuksek (150-170 dolar).
    Eger bu secenegi istemezsen normal posta pulu ile gonderiyorlar çok ucuza bununda sana ne zaman gelecegi belli olmuyor ve ayrıca postada kaybolma riskide var cunku takip numarası olmuyor.

    Bu posta ile gelen zarf içindeki work permit önemli bir belge teslim alman gerekiyor. bununla sin numarası alabiliyorsun. Ayrıca kişisel bilgilerini içerdiği için gizlilik ve sana ulaşması önemli.


  • @FISHER
    bence express entry için 400-450 civarı puanı olan biri için faydalı olabilir bu TS2023 olayı. İş teklifi ve kanada iş tecrübesi ile gelen extra puan Express entry için garanti sağlar.
    Diğer türlü PR için bir avukat ile görüşüp bilgi almak iyi olabilir.


  • @chemistontheroad 450-500 bandında puana sahipse fena değil. Bir sekilde sertifika iş deneyimi ile bir tık daha yukseltilir.
    İş teklifi almak kolay değil LMIA belgeli iş veren olmalı ve bunu bulmak zor. Her işverende bunu sağlamıyor.
    Ayrıca pnp eyalet aday programlarıda kolay değil. Eyaletlerde eğitime katılmak ve iş verenden iş teklifi gerekiyor.
    Ama 300-400 bandı için çok zor pr almak. TS2023 ile alınan open work permit fayda sağlamaz
    yaş kriteri çok önemli en yuksek puanı yaş sağlıyor .
    Tüm bilgiler puanlama ve guncel niteliklerinize göre puanın hesaplaması zaten resmi sitesinde mevcut. Kimseye ihtiyaç yok. Herşeyin farkında olan bilgili bir kişi kendi yapıp puanını ögrenebilir ve puan almak içinde neler yapılması gerektigini bilir zaten.


  • girişimciler için ticari yollarla pr mümkünmü?


  • @Ahmet-Gümüş bildigim kadarı ile girişimçiler için start-up vize türü var. ( bunun için belli yerlerden destek mektubu alman gerekiyor ve ayrıca iş fikrinin inovatif olması , katkıda bulunması lazım galiba. her girişimçiye verilmez sanki. Şartları zor )
    PR kalıcı oturum için alternatif yollar var 1- express entry puanlama sistemi 2- evlilik gibi aile birleşimi 3- self-employed ( sanatçı ve sporcular için )


  • @FISHER teşekkürler. benim türkiye deki işim amerika e1 vizesi profiline çok uyuyor acaba bu tarz birşey kanada için mümkün mü diye öğrenmek istedim.


  • @Ahmet-Gümüş kanada için start-up vize detayları resmi sitede var. Ayrıca kanada girişimçi vizelerinde belirlenmiş organizatör firmalardan destek mektubu - support letter istiyor. Herseyden önce projenizin bu organizatörler tarafından desteklenip size referans olması gerekiyor. Kolay değil. Çok iyi fikir ve proje lazım. Standart bir iş modeli için destek vereceklerini sanmam.


  • @FISHER bu konuya hakimiz 490civarı puanımız yaş 44 🙏🏻 quebec üzerinden ve EE üzerinden iki farklı başvuru ile sürece dahil olacağız. 4 aydır aktif çalışıyoruz Montreal de. 1 yıl sonunda herkesin yüzünün güleceği Ts2023 için ekleme geleceğini umuyoruz🙏🏻


  • @Seda-Uysal-Avcı TS2023 ile open work permit alanlara express entry puanlamada ayrıca ek bir puan mı sağlayacaklar ? Resmi kaynak var mı ?
    Kanada tecrübesi için payroll ile yapılan işler geçerli deniliyor. İşverende maaş bodrosu ile çalışmak gerekliliği var deniliyor.
    Freelancer olarak yapılan işler sayılmıyormuş.
    Kendi işini yapma , online satış amazon etsy gibi, uber, yemek dağıtım gibi işler canadian experience olarak sayılmıyor deniliyor.
    Ayrıca 490 crs taban puanı için az değil mi ? Ortalama 500 üzeri bandında açıklanıyor artık.

    Diger konu ise varsayalım PR kalıcı oturum alındı. Bundan sonra PR statusunu korumak için 5 yıl içerisinde mutlaka total 2 yıl kanada içinde kalınması zorunlu deniliyor. Bundan sonrada kanada pasaportuna başvuru oluyormuş. Peki work permit sahibiyken kanada'da geçirilen süreler bu PR alındıktan sonraki 5 yıla sayılıyor mu yoksa PR aldıktan sonra yeni bir sıfırdan 5 yıl süresimi başlatılıyor ?


  • @FISHER yasal olarak belli iş katagorilerinde çalışmak yeterli. 1 yıl çalışmış olmak puanımızı 500 üstüne atacak. 3 yıl Yasal olmanız burada size büyük artılar sağlar. Amerika ingiltere Avustralya da dil okulu bile düşünseniz cebinizden ekstra okul ücreti çıkacak. 3 yıl çalışıyor olmak bile müthiş bir fırsat. Dediğim gibi bazı hesaplarda Matematik yetersiz kalıyor. Bir yerden başlamak lazım. "3 yıl sonunda ne olacak" gibi soruların cevabı şimdilik " yaşayıp göreceğiz " gibi gözüküyor olsa da eliniz boş geri dönmeyeceksiniz. Dil öğrenimi, gelişimi, farklı bir ülkede yaşamış olmak, farklı deneyimler insana çok şey katıyor. Aldığınızı vermiş gibi bile olsanız Kanada da yaşamış olmak, yaşamaya çalışmış olmak, buraları koklamak hayata dahil olmak bizim için çok güzel. Çocuklarınızın dünyadı tanımasına, dil öğrenmesine, sosyal öğrenmesine katkı sağlıyor. Artık dünya bunu gerektiriyor. Çocuklarınız Sırtınıza çantanızı alıp bir yereden hayata sıfırdan başlamayı, yetinmeyi öğreniyorlar bu ara da siz de çok şey öğreniyorsunuz. Türkiye de oturup bir şeylerin değişmesinibeklemektense bu deneyim en azından ucu daha çok ışık görülen bir seçim🙏🏻 puan hesapları yapınız ama hiç bir şeyin garantisi yok ya da olmazı yok. Aralarda açıklanan eyalet programlarında Kanada da bulunma maddesi sizi herkesin önüne alır aldı da. O yüzden kılı kırk yarmaya gerek yok. En kısa sürede karar verip yola düşmek ya da bu filmi uzaktan izlemekten başka yapacak bir şeyiniz yok🙏🏻🫣


  • Crs calculator a bakın.Ts sadece çalışma vizesi 3 yıl sonunda geldiğin yere döneceksin. İltica edersen bu şekilde gelip anında deport.Dediğim gibi sade çalışma vizesi .30 yaş altı noc yada yeni adıyla teer kodlu bir iş yani mühendis olarak yada sağlıkçı olarak bir iş yerinde (listesine bakarsın google layın) iş bulup en az 1 sene çalışırsan bu puanı claim edebilirsin.Gelelim realiteye,realitesi, yukarı 2 küsür milyon sizin gibi geçici statüsü olan eğitimli dili bilen insanlar var ve ülke ne yazık ki toronto ve çevresinde bu işler.Kanadada şu anda büyük bir resesyon içinde ... dediğim gibi iyi düşünün taşının günün sonunda hiçbirşey elde edemeyip gidenlerde var.Bol şans


  • @Henry-bloor Evet doğru önermeler. CRS taban puanları çok yüksek ve her geçen zamanda daha da yükseliyor. Herşey açık ve net. Çok yüksek nitelikli ve taban puanlara ulaşacak özellikte olmak şart.
    Yaş kriteri, dil seviye skoru, kanada öncesi iş deneyimi ve kanadalı iş verenden nitelikli noc kodunda lmia belgeli iş teklifi çok büyük nitelikler. Bu avantajlar varsa pr daveti alma ihtimali yüksek gibi.

    Kanada içinde çalışma ve yaşama çok puan getirmiyor. PNP eyalet aday programlarıda kolay değil.
    CRS taban puana temas etsen bile herşey ve tüm kurgu online başvuru formuna bağlı. Başvurunu inceleyen ircc memurunun insiyatifinde herşey. Bazıları PR daveti alırken bazılarıda alamıyor

    Mesela ingilterede 5 yıl içinde belirli süre yaşamak kalıcı oturum almak için yeterli ve garanti. Ama kanada'da bu garanti durum yok gibi.


  • @FISHER ingilterede master yapmis biri olarak söyleyeyim, kanada pasaportu mu simdi yoksa ingiltere pr i simdi arti 2 sene bekle uk passport alimi deseler ,İngiltere yi seçerim. Artik kim ne anlarsa 🙂


  • @Henry-bloor her yaşta kişinin düşünceleri farklı olabiliyor. O zamanın dinamikleri ve konjonktür neyse ona göre aksiyon planı yapılıyor.

    Ve yaş ilerledikçe kişinin düşünceleride evrimleşiyor ve aksiyon planların ona göre daha farklı şekilleniyor.

    O nedenle ülkeler arasında seyahat önemli ve kişinin kişisel gelişimine çok büyük pozitif etkisi var. Bir ömrü tek bir ülkede yaşamak yerine değişik zamanlarda değişik yerleri gezmek görmek ve deneyimlemek her zaman iyidir.

    Bana göre en güzel yaşam tarzı dünyayı gezmek bir yerde uzun süre kalmamak. Ve kendini bir şeylere şartlandırmamak. Çunku zaman geçiyor ve ömrumuz bir kum saati gibi. Her gün bir tane kum tanesi düşüyor.


  • Ekim ayı içerisinde kanada içinden turist olarak başvuru yapmıştım ve ts2023 ile çalışma iznim onaylandı .
    Sonuç olarak 19 ekim 2026 tarihine kadar geçerli open work permit orjinal belgem zarf içinde elime ulaştı.

    Onay geldikten sonra kanada dışına çıkmıştım ve şu an halen kanada dışındayım.
    SIN numaramı filan henuz almadım , ayrıca banka hesabıda açtırmadım. Sadece open work permit belgem elimde.
    Pasaportumun içinde ayrıca 12 temmuz 2033 tarihine kadar geçerli multi visitor vizemde mevcut.

    Tekrar kanada'ya gidip sin numarası ve banka hesabı açtırmam gerekiyor mu ? Herhangi bir zaman şartı var mı ?

    19 Ekim 2026 tarihine kadar geçerli olan work permitimi bu son tarihe kadar ne zaman istersem kullanabilirmiyim ?
    Kanada dışında geçen her sürenin herhangi bir dezavantajı veya zararı var mı ? Belki önümüzdeki bir yıl kanada'ya hiç gitmeme durumum olabilir.


  • @pink-stone SIN almak icin herhangi bir zaman yok.Work permitinizi istediginiz zaman kullanabilirsiniz.OWP Canada experience icin yani Express Entry'den faydalanabilmek icin(Eger Turkiye'den rahat bir sekilde EE havuzuna katilabilecek ve PR almani mumkunse burada bir deneyime ihtiyaciniz yok)


  • @ikizbabasi SIN numarasını online olarak alabilirmiyim ve bu belge posta ile zarf içindemi gönderiliyor ? Adres kanada içindemi olmalı ? Ve gelen SIN numarası kaybolur veya başkası teslim alırsa gizlilik derecesi ne olur ?
    Galiba SIN numarası önemli deniliyor sadece kişinin kendisi bilmesi gerekiyormuş herhangi biri ile paylaşılması riskliymiş. Bu tarz durumlarda ne gibi durumlar olur ? Bize zararı olur mu ?
    Banka hesabınıda online kanada dışından açabilirmiyim ?
    Üç yıllık open work permitimin süresi bitince otomatik olarak uzatabilirmiyim ?

    Not: ts2023 ile aldığım open work permit ile beklentim çok yüksek değil. Şu an için zaten kanada dışındayım ve uzun süre gitmeyide düşünmüyorum. Amacım müsait oldugum belli bir zamanlarda hava değişimi olsun diye kanadaya gidip orada zaman geçirmek ve bunu yaparkende belki bisiklet ile uber doordash gibi online mobil uygulamalar uzerinden gelir elde etmek oda kiralama yeme icme masraflarımı çıkarsın yeterli. Amac gezmek eglenmek ve kanadada zaman gecirmek.
    Muhtemelende ilkbahar ve yaz aylarında olur. Hem bisiklete biner hemde ek gelir elde ederim dusuncesindeyim. Ayrıca oradanda amerikayada gezmeye geçerim.
    Bana göre en verimli bu şekilde kullanırım ts2023 çalışma iznini.
    Getirisi kanadada üç yıllık oturumum ve çalışma iznim var demenin verdiği bir ufak bir özgüven olur hepsi bu.
    Bunun dışında yüksek bir beklentim yok.


  • @pink-stone I inperson olarak service canada ya gideceksin baska bir yolu yok


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum