Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ekran Resmi 2023-12-25 09.00.05.png

    arkadaşlar merhaba daha önce munich aktarma denemediğim için sizinle paylaşmak istiyorum bu bilet için aktarma noktasında terminal change yazdığı için sormak istedim. herhangi bir shengen vizem yok. bu bilet ile sıkıntı yaşarmıyım ? Luftansa Uçuşu.


  • @ikizbabasi TS2023 - OWP ile üç yılın sonunda pr kalıcı oturum alma şansı nedir ?

    Mesela ingilterede 5 yıl boyunca belli süre yaşanırsa direkt kalıcı oturum hakkı alınıyor. Diğer bir çok gelişmiş ülkelerdede bu durum aynı gibi. Yani belli bir süre ülke içinde yaşamak kalıcı oturum almak için yeterli. Bunun dışında zorlu şartlar yok.
    En azından ülke içinde belli süre yaşadığında kalıcı oturum alacağının garantisini biliyorsun.

    Peki kanada için kalıcı oturum almak bu kadar kolay mı ? Yani üç yıllık ts2023 ile open work permit aldık diyelim ve bu üç yıl içinde kanada içinde yaşamak yeterli mi ? Yoksa üç yılın sonu herşey sil baştan ve gene turist statusune geri mi dönüyorsun ?
    Express entry ile puanlama sistemi ile pr kalıcı oturum almak zaten hayal ve çok zor. Herşeyden önce çok iyi dil seviye skoru, iyi bir eğitim şart ve bunların üzerine puanını artıracak bir sürü şartlar gerekir ki zaten herkes bunları elde edemez.
    Bu TS2023- OWP ile kalıcı oturum almanın formülü nedir ? Herşey gene express entry sistemine mi bağlı ?


  • @step_by_step benim bildiğim puanlama sistemiyle oluyor o, lakin 3 senedir kanadada çalıştıysanız gayet güzel bir puan olarak o dönecektir size.


  • @charon
    TS2023- OWP ile üç yıl çalışmanın çok puan getirisi yok gibi.

    İş tecrübesine, çok iyi dil seviye skoruna ve üniversite diplomasına sahip olsanız bile 400 puana temas edilmiyor neredeyse 😞 ( zaten çok iyi en üst dil seviye skoru elde etmek hayal , en üst skordan hesaplasam bile yeterli puana ulasmak çok zor )
    Genelde crs taban puanlar 500 bandı ve üzerinde 😞
    TS2023- OWP ile pr kalıcı oturum alma hayalim kalmadı benim. Umarım iyi nitelikli kişilere nasip olur.
    En avantajlılar sanıyorum yaşı 29 ve altı olanlar bayagı yuksek puan getirisi var. ( tam 100 puan kazandırıyor ).

    Kriterlerinize göre karşılığı olan puanlar resmi kaynak içinde var


  • @step_by_step Kanada icin ne yazik ki boyle bir durum soz konusu degil su anki gocmen alim kosullarina gore.
    TS2023 ile elde edilen calisma vizeleri sadece 3 yil gecerli daha sonra eger herhangi bir guncelleme yapilmazsa dediginiz gibi calisma vizesi sona erecek.
    Kanada'da kalici oturum izni icin benim dusunceme gore ulkenin ihtiyaci olan meslek gruplarina ait islerde calismak.Ornegin Tir soforlugu;ehliyeti almak oldukca maddi acidan zorlayici oldugu soyleniyor(net rakama hakim degilim ama 15000 CAD civarinda oldugunu duydum)
    Marangozluk,kasap,tesisatci,tarim iscisi v.b isler gerci bunlarda Express Enty e bagli ama yil icinde 2 kere bu meslek gruplari havuzdan seciliyor.
    Umarim TS2023 icinde 3 yilin sonunda belki +3 yil ya da Express Entry'de bir kolaylik saglanir.Daha once boyle bir program olmadigi icin sadece varsayimlarla ustune konusabiliyoruz.


  • @Ahmet-Gümüş Merhaba sorun yaşamazsınız. Havaalanı içerisinden çıkmıyorsunuz. Biz de aynı şekilde geldik. Eğer içinizin rahat etmesini istiyorsanız havaalanı firmasını arayıp sorabilirsiniz🙏🏻


  • @ikizbabasi evet TS2023- OWP için 3 yılın sonunda iyi bir uzatma destek programı veya express entry sisteminde kolay yolla pr kalıcı oturuma geçiş uygulaması yapılmazsa kötü olacak gibi. Ben ve benim gibilerin çoğu zaten şu an ki güncel şartlarda OWP ile pr kalıcı oturum alması hayal ve imkansıza yakın.

    Bahsettigin meslek grupları içinde her zaman kontenjan olmuyor ve düşük CRS taban puan açıklaması yapılmıyor. Seyrek zamanlarda oluyor 😞
    Yani nereden baksam TS2023- OWP sanki boşa aldım gibi görünüyor. Birde almak için üzerine seyahat masrafı ve finans harcaması yaptım 😞
    Tünelin ucunu göremiyorum 😞
    Yani 3 yıl kanada içinde yaşamaya karşılık pr kalıcı oturum alma garanti olsa her türlü mücadele veririm ve her günde benim için ayrı bir pozitif heyecan olur. Ama bu şartlarda hayal 😞 Ve gerçekleride ts2023 -owp aldıktan sonra öğrendim keşke ilk başta iyi bir inceleme araştırma yapsaydım. Work permit alayım gerisi kolay olur sandım ama yanılmışım 😞
    Not: Open work permit yeni bir uygulama değilmiş yani zaten önceden beri eğitim için gelen kişilerin eşlerine sağlanan bir çalışma izni. Hali hazırda zaten uygulaması var. Yani bununla pr kalıcı oturuma geçişte kolaylık yapsalardı zaten şimdiye kadar yaparlardı 😞


  • @step_by_step Hic bir sey bosa degildir oyle dusunmeyin.Elinizde bir imkan var ve bunu sonuna kadar kullanmaniz gerektigini dusunuyorum.Siz mucadelenizi verin hayat suprizlerle doludur.


  • @ikizbabasi haklısınız sizinle hem fikirim ama neticesi net olmayan bir durum için mücadele etme ruhunu kendimde göremiyorum.

    Belli yaştan sonra düşünceler ve hedefler eski yaşlara göre evrimleşiyor ve olaylara yüklediginiz anlam daha farklı oluyor.

    Hedefim pr kalıcı oturum almak ve TS2023-OWP ile benim bu hedefe ulaşmam çok çok zor hatta imkansız olduğunu düşünüyorum.
    En büyük dezavantajım YAŞ kriteri 😞 Maalesef 45 üzeri
    Burada yaş kriterinden elde edebileceğim puanı hiç bir özellik ile elde edemem fakat ne yazık ki yaşımdan dolayı kocaman bir sıfır puan oluyor benim için 😞
    TS2023 -OWP ile pr kalıcı oturuma kolay şekilde ulaşırım düşüncesi ile başvuru yapıp work permit aldım ama sonra detaylı inceleyince work permitin aslında çok avantajı olmadığını anladım 😞 Üç yıllık geçiçi oturum ve çalışma izni sonra süresi bitince gene sil baştan turist statusune geri dönüyorum. 😞 keşke ilk başvurmadan önce detaylı inceleseydim diyorum kendime ve bunları önceden bilseydim. Ama ok yaydan çıktı bir kere 😞
    Belki yaşım genç olsaydı ( 25-30 bandı ) belki o zaman mücadele verebilirdim OWP ile PR kalıcı oturum alma konusunda.
    Cidden pişman oldum TS2023 - OWP almak için yaptıgım emek ve finans harcamasına 😞 Uçuşlar, konaklamalar ve en kötüsüde beklenti.
    O kadar yaptığım harcamayı BALİ ADASINA gidip tatil yapsaydım çok daha mutlu olurdum inanın 😞


  • @step_by_step Sizi anliyorum.Ben de 46 yasindayim.Bizim de surecimiz oldukca zorlu hesapta olamayan isler cikti karsimiza.John Lenon'un dedigi gibi Hayat,sen hayal kurarken basina gelenlerdir.Benim de ilk hedefim IELTS'den 6 bandinda puan almak.Bunun icinde ortalama C1 sevieyesi yeterli.Her gun en az 1 saat Ingilizce calisiyorum bir de soyle dusunun zaten Ingilizceniz iyi degilse ya da gitmek istediginiz herhangi bir ulke gunluk hayatta kendi isinizi halledecek kadar dil bilginiz olmali.Evet Kanada PR icin oldukca zorlu bir yer ama elimizden geleni yapmak sonrasi da Allah'in isi.


  • @ikizbabasi express entry sisteminin puanlama formatı zaten pr kalıcı oturuma giden yolu zorlaştırıyor.
    Yaş 45 üzeri olunca zaten sıfır puan geliyor 😞 En buyuk avantaj yaş kriteri ve biz ne yazık ki bu avantajdan yararlanamıyoruz.
    Bahsettiginiz ielts dil seviye skoru, iş tecrübesi gibi konular zaten zorunlu olması gereken nitelikler. İşte bunlardan elde edilen puanlar en yüksek seviyede olsa bile CRS taban puanlara ulaşmak için yetersiz kalıyor 😞 Tüm sorun bu zaten. Tünelin ucunu görememek. Yani nereden baksanız CRS taban puanlara ulaşılamıyor 😞
    Ben tüm matematiksel hesaplamaları yaptım ( dil seviye, kanada iş tecrübesi, sertifika alma ve diğer puan katacak aktiviteler v.s. ) Kısaca CRS taban puana asla ama asla temas edemiyoruz 😞
    O nedenle tüm sitemim ve serzenişim TS2023- OWP ile 45 yaşından sonra pr kalıcı oturum elde etmenin çok çok zor olması hatta imkansız olmasından dolayı 😞
    Bu durumu ilk başlarda asla bilemedim ve incelememiştim. Bilseydim zaten bu yola hiç girmezdim masraf yapmazdım 😞 Detayları resmi kaynaktan inceleyince gerçekleri algıladım ama iş işten geçti elbette 😞


  • Selam herkese.Çalışmak için değil tamamen turistik amaçlı canada vizesine başvuru yapacağım. Gidiş tarihim temmuz ayında olacak. Şu an bankada yeterli bir birikimim yok. Düzenli geliri olan aylık yaklaşık 40 bin maaş alan bir çalışanım. Her ay yatan maaşım var. Elimdeki birikimleri ocak ayından sonra nakite çevirip hesaba yatırmayı düşünüyorum. 3 aylık banka dökümü yüklemeden onay alan var mı? Yoksa illa hesaptaki paranın 3 ay içeride kalmasını bekleyeyim mi? Vize süreci zaten uzun bir süreç ve 3 ay beklemeden başvuru yapmak istiyorum. Sizler ne önerirsiniz


  • @Seda-Uysal-Avcı çok teşekkürler. luftansayı aradım sorun olmayacağını söylediler.


  • @Ahmet-Gümüş en sağlıklı ve doğrusu havayolu şirketine sormak


  • @FISHER mantık doğru haklısın. amerika kıtasına uçuşlarda checkin yapamaya zorlayabiliyorlar bazen aynı havaalanı bile olsa. fly norse ile uçuşumda çok sorun yaşamıştım daha önce. derdini anlatmaya çalışmak bile zor oluyor. bi sürü telefonlar açıldı kapıda 1 buçuk saat bekletildim vs. Bazı havayolları bu işi kolaylaştırıyor.

    cevaplar ve geri dönüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.


  • @FISHER hocam çok doğru bir bilgi değil bu.
    bazı ülkeler transit vize ister. Tamamen pasaportunla alakalı bir durum. Hatta avrupa ülkelerinin havaalanı transit vizesi istediği ülkeler hep aynıdır, somali , eritre vs.
    Ayrica aktarma yapacaksanız bile eğer havayolları arasında bavul anlaşması yok ise bavulu alip tekrar check in yapmanız gerekir(skyscannerda yaziyor bu), o zaman transit vize gerekir.
    Hatta ve hatta bazı avrupa ülkeleri tc vatandaşından her türlü havaalanı transit vizesi talep ediyor.
    TC pasaportu varsa çok mantıklı düşünmemek gerek.


  • evet işte bagaj anlaşmasından ötürü olabilir. o seyahatte transit olmuş oluyor. beraber riskleri dile getirmiş olduk.


  • @She-Ra Turist vizesi için hesapta para olmasından ziyade her ay düzenli para girişi olmasıdır. Maaşınız yattığında üzerine birqz daha ekleme yapın 6 aylık döküm alın yeterli. Genelde öğrenci vizesi için birikim göstermeniz gerekiyor. Hatta tutarlar net bildirilmiş bu tutarı göstermek zorundasınız. Asıl en önemli konu geri dönceğinize inanmaları gerekiyor, iş yerinden izin yazısı, ev araba varsa, tapu ruhsatı, ve birde aile bağları daha önemli göstereceğiniz yüksek tutarlı paradan.


  • @Sbal travel history - seyahat geçmişi çok önemli. Daha önce yurtdısı geziler iyi referans olur. en önemli durum bu bence


  • merhaba öncelikle iyi akşamlar.
    kanada turist vizesine başvuru yapacam
    iş yerinden şu şu tarihlerde gidip dönecek diye ingilizce bi yazıya gerek var mı acaba tıpkı schengen de yazdığım gibi.
    çünkü bu belgeyi almak biraz problem oluyor benim için.
    bordoları mühürletmem lazım galiba dimi?
    kamu personeliyim bu arada. yardımcı olursanız çok sevinirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum