Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @pirilparlak ankaraya gönderdim 3 gün oldu dün ircc ofise teslim edilmiş. bildirim aldıkça buraya ekleyeceğim.


  • @Ahmet-Gümüş benim de bugün ircc ofise teslim edilmiş hayırlısı hakkımızda


  • @pirilparlak en büyük sorun zaten bekleme süresi. çünkü netice ne zaman çıkacağı belli olmuyor. başvuru yapıp kanada dışına çıksan ayrı bir dert . netice çıkana kadar beklesen ayrı bir süreç ve en önemlisi yüksek masraf. Çünkü kanada içinde eğer ücretsiz bir konaklamanız yoksa her gün çok yüksek rakamlar harcıyorsunuz. Birgün kalmanın bile masrafını düşünüyorsunuz. Yaşayanlar ve deneyimleyenler bu durumu çok iyi bilir. Herkesin herşey gönlünce olsun


  • Bilgi vermek açısından: her ne kadar başvurudan başvuruya değişiklik gösterse de en son duyduğum TS2023 başvurusunun sonuçlanma süresi 4 hafta (Kasımın ilk haftası başvuru, Aralığın ilk haftası sonuç). Daha önce burada yazılanları da dikkate alırsak en erken 2 hafta, en geç 2 ay gibi bir tahmin yapmak mümkün gözüküyor hala. Kanada'ya gittikten sonra izin çıkana kadar orada beklemeyi planlayanların dikkate almasında fayda var.


  • @itsybitsy değerli bilgiler için teşekkürler. Bir ara neticeler on ile onbeş gün içinde seri bir şekilde açıklanıyordu ( galiba eylül ayı içindeki başvurulardı ) o zaman bir plan yapıp en azından netice ne zaman çıkacağını tahmin ediliyordu ve çok kişi o zaman kısa sürede aldılar oturum ve çalışma izinlerini ama sanıyorum bu sıralar bu şekilde seri değil gibi. Yani net bir süreç yok. 😞 iki ayda bayağı uzun süreç yani 😞


  • @itsybitsy dün bir arkadaşın netice belli oldu. Hemen hemen 1,5 ay önce başvuru yapmıştı. Kısa sürede çalışma izni onaylananlar oluyor ama her zaman değil. başvuru yapmıştı sonra kanada dışına çıkmıştı sonra netice belli olmadan tekrar kanadaya gitmişti ve neticeyi orada bekledi.


  • @summer-vacation ortalama 2 ay gibi bir süreyi göze almak gerekir. Kısa sürede netice belli olur düşüncesi olmaz. Çünkü net bir süre belli olmuyor.


  • @pirilparlak pr kalıcı oturum almak için en bilinen yol express entry puanlama sistemi . Belli aralıklarda taban puan açıklanıyor ve bu puana sahip yada üzerindeki kişilere pr kalıcı oturum için davet gönderiliyor. Değişik alternatif programları içeriyor. Mesela pnp-eyalet , federal skilled worker , canadian experience class gibi.
    Belki ilerleyen zamanlarda bu üç yıllık oturum ve çalışma izni alan kişilerin daha kolay ve kısa yol ile pr kalıcı oturum almalarına izin veren programlar çıkabilir. Bu konularda hiç beklenmedik süpriz program ve uygulamalar çıkarırlarsa şaşırmamak laızm. Üç yıllık çalışma izni olanlar bir şekilde potansiyel göçmen olarak değerlendirebilirler. İnsan güçü ve potansiyeli her zaman gerekli. Kanada zaten bir göçmenler ülkesi tüm ekonomisi ve sistemi bunun üzerine kurgulanmış. Bir şekilde bu üç yıllık oturum ve çalışma iznini almak her zaman avantaj görünüyor. En azından kullanılmasa bile ileride çok farklı fırsatlar oluşabilir.


  • Kiz arkadasim ile birlikte 7 kasim da basvurmustuk. Hic beklentim yoktu yetismez diyordum ama 14 Aralikta bir gece vakti ayni an da ikisi de aciklandi. Tahminimce yapay zekaya bagli bir sistem. Daha önce amerika vizeleri almistik 3 kere sonuncusu da hâlâ aktif aciklanmasini ve onayi buna bagliyorum. Pasaportlari 15 inde teslim ettik konsolosluğa da gittik ama ses seda yok yetismeyecek gibi geliyor bana. Hayırlısı


  • @eseses37 amerika vizesi olması veya kanada'dan daha önce vize almak , seyahat artı referans deniliyor. Hatta canplus olarak adlandırılıyor bu durum. Basit ve sadeleştirilmiş bir başvuru ile yapılıyor zaten. Neticede ona göre hızlı olmuş olabilir. Umarım ts2023 başvuruya yetişirsiniz. 03 ocak 2024 son tarih olarak belirtilmiş.


  • @eseses37 benim durumuma benzer sizin de. Ben de 20 Kasım’da başvurmuştum ve 13 ünde açıklandı. Bence herkesin aynı anda açıklandığı bir sistem var. Şuan pasaportları da basıp bekletiyorlar, hepsini belki de birlikte kargolayacaklar 😕


  • @lupen evet size katılıyorum, alıp kenarında bile dursa gelecekte ne olacağını bilemeyiz dediğiniz gibi.


  • @pirilparlak merhaba siz diyince bir daha kontrol ettim bizim de 13 unde aciklanmis. Daha önce amerika vizesi olup basvuranlardan ayni an da aciklanan duymustum tamamen bir sistem var ve ayni gun aciklaniyor buyuk ihtimal belli kriterler ayni olunca. Yapay zeka oldugu bariz zaten. Umarim sizin de pasaportlar gelir bir an önce.


  • @Nevadan sanırım ilk başvuru gibi işleme alıyorlar. 90 gün kuralı.


  • @pirilparlak pr kalıcı oturum almak kolay değil zaten. express entry puanlama sistemi ile alınıyor. Ortalama minimum 450-500 bandında hatta bunun üzerinde puan gerekir ve kolay değil bu puanları almak. Herşeyden önce iyi bir dil seviye test skoru ielts, yaş ktiteri ve iyi bir eğitim diploması şart.

    Zaten bu puanı alabiliyorsan direkt kanadaya gelmeden express entry basvurusu ile pr kalıcı oturumu alıp gelmek en mantıklısı.


  • Bende 6 eylulde parmak izi vermistim yeni sonuçlandı. Demekki abd vizesi olanlari peşpeşe vermeye başladılar. Yarin pasaportu teslim etcez ama yetişmiycek tabii.
    Gerçi pek niyetimde yoktu zaten benim meslet terzilik. Orda pek iş bulabilecegimi sanmiyorum. İngilizce de zayıf zaten
    Ama genç olsaydim ne olursa olsun giderdim.


  • @kugutex 03 ocak tarihine yetişirseniz ancak üç yıllık oturum ve çalışma izni alırsınız. Daha sonra pr kalıcı oturum almak için express entry puanı gerekecek. Ve iyi derece dil seviyeniz, eğitim ve yaş gibi kriterlere bu puanlamada öne çıkan özellikler. Bu niteliklere sahip olmak şart yoksa express entry ile pr kalıcı almak çok zor hatta hayal gibi birşey.

    Zaten bu niteliklere sahip olan bir kişi kanadaya gelmeden önce express entry puanlaması ile pr kalıcı oturum alıp öyle gider. Şimdiden sizin profilinize denk gelen puana bakın eğer düşük puan ise zaten ts2023 ile çalışma izni alsanız bile pek bir şey değiştirmez.


  • @kugutex Gecen gün foruma ben de yetismez diye düşünüyorum yazmistim. 14 unde vermistik pasaportlari vize basilmis yola cikmis bugun yarin almis olacagim. 2 gün de haftasonu girdi araya baya hizli gonderdiler. Sizin de yetisebilir benim sikintim pasaport son tarihinden dolayi bana 2 yillik verilecek olmasi gidip gitmemek arasinda kaldik.


  • @lupen dostum selam benim vizem 2 yillik olacak pasaport tarihinden dolayi. Sikinti yasamam degil mi calisma iznine basvurunca. Normalde 3 yıllık ya bana 2 yillik verilir yani diye düşünüyorum. Sartlari saglmiyor diye red lik bir durum olmaz umarım. Var mi bir bilgin


  • @eseses37 Genelde pasaport bitim süresine kadar geçerli vize veriyorlar diye biliyorum. 03 Ocak 2024 tarihi son başvuru ve ts2023 için bu tarihe kadar kanada içinde olmanız gerekiyor. Umarım yetişirsiniz.
    TS2023 ile çalışma izni genelde 3 yıllık veriliyor ama pasaport bitim süresine iki yıl varsa belki bu çalışma izninide iki yıllık verebilirler.
    Herşeyden önemlisi aslında bu süreler bitiminde ne olacağı ? Hedef üç yılın sonunda pr kalıcı oturum almak olacaktır ve bunu elde etmek için express entry yöntemi genelde kullanılıyor. Ama şartları ve yeterli puanı almak çok kolay değil.
    Geçiçi olarak üç yıl bir şekilde kanada'da yaşarım ve ne iş olsa yaparım mantığı ilk aşamada olabilir. Sonrasında tünelin ucunu görmek net değil gibi sanki.


Benzer Başlıklar

  • 93
  • 11
  • 9
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum