Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 119.4k 195

• @Seda-Uysal-Avcı teşekkür ederim 🙏🏻 değerlendirilip sonuçlanana kadar Kanada’da kalacağım ve Türkiye’de devam eden iş hayat var biliyorsunuz. En doğru zamanı ayarlamaya çalışıyorum. Eğer 23 ünde gelirsem mesela ve 25 inde tatile girip 2 sine kadar government tatilde olduğu için değerlendirme olmayacaksa bir sürü maddi kayıp. Ama zaten sistem otomatik işliyorsa onu bilmiyorum. Sizler daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim 🙏🏻 ona göre 2 sinde gelmem daha mantıklı gibi.

• @Ahmet-Gümüş kaç gün oldu Ahmet bey sizin ve Ankara’ya mı göndermiştiniz

• @pirilparlak size katılıyorum🙏🏻ocak 1-2 gibi gelip başvurursanız belki daha az zaman kaybı olur gibi .

• @pirilparlak Kis doneminde ucuslarda rotarlari dusunurek 1-2 gun erken varmak mantiklidir.

• Arkadaslar merhaba son gunlerdeki postlara istinaden elimden geldigince bilgi vermek isterim.(Toronto)
    Evet kiralar ne yazik ki oldukca yuksek.Yerine gore degismekle birlikte sadece 1 odaya minumum 1000 CAD isteniyor.Yasam maliyeti de son 3-4 yila gore oldukca yukseldigini belirtiyor uzun zamandir burada yasayanlar.Malum Covid sonrasi her sey bambaska bir hal aldi.Esimin okulu bitti ama henuz bir iste calismadigi icin gecimimizi agirlikli Uber(passenger),Doordash ve Insta ile sagliyorum.Gunde minumum 10-12 saat calisarak gecimimizi sagliyoruz.
    Kanada'da eskilerin tabiri ile altin bileziginiz varsa(tesisatcilik,boyacilik,marangozluk vb) cesitli uygulamalarla is bulup geciminizi saglayabilirsiniz.Ve zamanla daha iyi bir yerlere gelebilirsiniz.
    Ve en onemlisi TR de ki kariyerinizi ve egonuzu bir kenara birakmazsaniz, ve eger Ingilizceniz cok iyi degilse is secme luksunuz yok.Bir kac arkadasimizda bu konuya deginmis zaten.Ve sanirim en onemlisi caliskan degilseniz ilk baslarda ne is olsa yaparim dusuncesinde degilseniz oldukca zorlanirsiniz.
    Elimden geldigince sorulariniza cevap vermekten mutluluk duyarim.
    Eskiden oldukca aktiftim Yesilkartforum'da ben de cok sey ogrendim forumdan o yuzden bilgi paylastikca cogalir felsefesini cok severim.
    Niyetimiz GC di malum ama su an Kanada'da yiz.Hayat bu suprizlerle dolu.

• @pirilparlak ankaraya gönderdim 3 gün oldu dün ircc ofise teslim edilmiş. bildirim aldıkça buraya ekleyeceğim.

• @Ahmet-Gümüş benim de bugün ircc ofise teslim edilmiş hayırlısı hakkımızda

• @pirilparlak en büyük sorun zaten bekleme süresi. çünkü netice ne zaman çıkacağı belli olmuyor. başvuru yapıp kanada dışına çıksan ayrı bir dert . netice çıkana kadar beklesen ayrı bir süreç ve en önemlisi yüksek masraf. Çünkü kanada içinde eğer ücretsiz bir konaklamanız yoksa her gün çok yüksek rakamlar harcıyorsunuz. Birgün kalmanın bile masrafını düşünüyorsunuz. Yaşayanlar ve deneyimleyenler bu durumu çok iyi bilir. Herkesin herşey gönlünce olsun

• Bilgi vermek açısından: her ne kadar başvurudan başvuruya değişiklik gösterse de en son duyduğum TS2023 başvurusunun sonuçlanma süresi 4 hafta (Kasımın ilk haftası başvuru, Aralığın ilk haftası sonuç). Daha önce burada yazılanları da dikkate alırsak en erken 2 hafta, en geç 2 ay gibi bir tahmin yapmak mümkün gözüküyor hala. Kanada'ya gittikten sonra izin çıkana kadar orada beklemeyi planlayanların dikkate almasında fayda var.

• @itsybitsy değerli bilgiler için teşekkürler. Bir ara neticeler on ile onbeş gün içinde seri bir şekilde açıklanıyordu ( galiba eylül ayı içindeki başvurulardı ) o zaman bir plan yapıp en azından netice ne zaman çıkacağını tahmin ediliyordu ve çok kişi o zaman kısa sürede aldılar oturum ve çalışma izinlerini ama sanıyorum bu sıralar bu şekilde seri değil gibi. Yani net bir süreç yok. :( iki ayda bayağı uzun süreç yani :(

• @itsybitsy dün bir arkadaşın netice belli oldu. Hemen hemen 1,5 ay önce başvuru yapmıştı. Kısa sürede çalışma izni onaylananlar oluyor ama her zaman değil. başvuru yapmıştı sonra kanada dışına çıkmıştı sonra netice belli olmadan tekrar kanadaya gitmişti ve neticeyi orada bekledi.

• @summer-vacation ortalama 2 ay gibi bir süreyi göze almak gerekir. Kısa sürede netice belli olur düşüncesi olmaz. Çünkü net bir süre belli olmuyor.

• @pirilparlak pr kalıcı oturum almak için en bilinen yol express entry puanlama sistemi . Belli aralıklarda taban puan açıklanıyor ve bu puana sahip yada üzerindeki kişilere pr kalıcı oturum için davet gönderiliyor. Değişik alternatif programları içeriyor. Mesela pnp-eyalet , federal skilled worker , canadian experience class gibi.
    Belki ilerleyen zamanlarda bu üç yıllık oturum ve çalışma izni alan kişilerin daha kolay ve kısa yol ile pr kalıcı oturum almalarına izin veren programlar çıkabilir. Bu konularda hiç beklenmedik süpriz program ve uygulamalar çıkarırlarsa şaşırmamak laızm. Üç yıllık çalışma izni olanlar bir şekilde potansiyel göçmen olarak değerlendirebilirler. İnsan güçü ve potansiyeli her zaman gerekli. Kanada zaten bir göçmenler ülkesi tüm ekonomisi ve sistemi bunun üzerine kurgulanmış. Bir şekilde bu üç yıllık oturum ve çalışma iznini almak her zaman avantaj görünüyor. En azından kullanılmasa bile ileride çok farklı fırsatlar oluşabilir.

• Kiz arkadasim ile birlikte 7 kasim da basvurmustuk. Hic beklentim yoktu yetismez diyordum ama 14 Aralikta bir gece vakti ayni an da ikisi de aciklandi. Tahminimce yapay zekaya bagli bir sistem. Daha önce amerika vizeleri almistik 3 kere sonuncusu da hâlâ aktif aciklanmasini ve onayi buna bagliyorum. Pasaportlari 15 inde teslim ettik konsolosluğa da gittik ama ses seda yok yetismeyecek gibi geliyor bana. Hayırlısı

• @eseses37 amerika vizesi olması veya kanada'dan daha önce vize almak , seyahat artı referans deniliyor. Hatta canplus olarak adlandırılıyor bu durum. Basit ve sadeleştirilmiş bir başvuru ile yapılıyor zaten. Neticede ona göre hızlı olmuş olabilir. Umarım ts2023 başvuruya yetişirsiniz. 03 ocak 2024 son tarih olarak belirtilmiş.

• @eseses37 benim durumuma benzer sizin de. Ben de 20 Kasım’da başvurmuştum ve 13 ünde açıklandı. Bence herkesin aynı anda açıklandığı bir sistem var. Şuan pasaportları da basıp bekletiyorlar, hepsini belki de birlikte kargolayacaklar :/

• @lupen evet size katılıyorum, alıp kenarında bile dursa gelecekte ne olacağını bilemeyiz dediğiniz gibi.

• @pirilparlak merhaba siz diyince bir daha kontrol ettim bizim de 13 unde aciklanmis. Daha önce amerika vizesi olup basvuranlardan ayni an da aciklanan duymustum tamamen bir sistem var ve ayni gun aciklaniyor buyuk ihtimal belli kriterler ayni olunca. Yapay zeka oldugu bariz zaten. Umarim sizin de pasaportlar gelir bir an önce.

• @Nevadan sanırım ilk başvuru gibi işleme alıyorlar. 90 gün kuralı.

• @pirilparlak pr kalıcı oturum almak kolay değil zaten. express entry puanlama sistemi ile alınıyor. Ortalama minimum 450-500 bandında hatta bunun üzerinde puan gerekir ve kolay değil bu puanları almak. Herşeyden önce iyi bir dil seviye test skoru ielts, yaş ktiteri ve iyi bir eğitim diploması şart.

Zaten bu puanı alabiliyorsan direkt kanadaya gelmeden express entry basvurusu ile pr kalıcı oturumu alıp gelmek en mantıklısı.

Benzer Başlıklar

• Kanada'da college (önlisans veya lisans) eğitim başvurusu ve ücretleri

Kanada
    10
    0 Oy
    10 İleti
    599 Bakış
    iced latteI
    @mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
  • Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

Kanada
    51
    1
    1 Oy
    51 İleti
    6k Bakış
    lorenZoL
    @Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
  • Kanada hakkında özel bir soru

Kanada
    4
    0 Oy
    4 İleti
    454 Bakış
    CalibraturboC
    sor bana
  • Kanada mı ? Amerika mı ?

Taşındı Kanada
    131
    -3 Oy
    131 İleti
    12k Bakış
    V
    @üçgen kanada çok yanlış tercih olur. Gidenlerin hepsi bin pişman. İyice detayları inceleyin ona göre plan yapın. Kanada güzellemesi yapanlara övenlere aldanmayın. TS2023 ile work permit alanların çoğu mağdur ve beklentilerini bulamadılar. Kalıcı oturum almaları imkansız.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k