Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @negahkon Esas merak edilen konu ts2023 ile alınan 3 yıllık oturum ve çalışma izninin süresi üç yıl sonra bitince ne olacak ? Tek yol kalıcı oturum almak ama onun içinde nitelikli ve kalifiyeli meslek dallarında çalışmak gerekiyormuş. Yani uber , yemek dagıtım , kuryelik gibi işlerde çalışılan süreler kalıcı oturum almak için sayılmıyormuş. Nitelikli işlere girmek içinde kanada tecrubesi , kanada icinde egitim ve donanımlı bir profil gerekiyormuş. Zaten bu ts2023 ile çalışma izni alanların coğu geri dönüyormuş


  • @Sozer sorun olacağını zannetmiyorum 🙏🏻


  • @negahkon yaşadığınız olay üzücü. Ağustos 15 den beri Montreal deyiz. Ailecek. Şimdiye kadar bize olumsuzluk yaratan ,yaşatan hiç bir durumla karşılaşmadık. Ne Ev kiralamada ne araba almada ne okul kaydında ne de sosyal hayatta. 5 yıl Boston Usa de yaşadık burası da bize Boston kadar ruhumuza iyi geldi. Mcgill in şehrin merkezinde olması tarih kokan şehre ayrı bir hava vermiş . Concordia ve Montreal üniversiteleri ,church ler , adanın ortasından akan nehir, evler ve insanların kibarlığı saygısı bizi çok etkiledi. Belki kışın soğuk etkisi sizi etkilemiş olabilir. Ya da enerji de alamamış olabilirsiniz. Ama biz gerek çocuklarımızın okulları ve yaşam konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Belki yabancı ülkede yaşamış olmamızın deneyimi, alışma süremizi kısalttı. Work permitlerinizin cebinizde olması bir avantaj hepimiz gibi. İyi bir şehir seçmek ve eyalet programlarını araştırmak geleceğimiz 3 yıl içinde size PR yolunda yardımcı olacaktır. Karşılaştığımız her 3 kişiden 3 ü son 3 yılın sonunu merak ediyor. Yaşayıp görülecek 🙏🏻Resmi olarak bir işe girip vergi ödeyerek vatandaşlığa alışmaktan ve sürekli araştırmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok gibi. 🙏🏻


  • @Seda-Uysal-Avcı Esas merak edilen konu ts2023 ile alınan 3 yıllık oturum ve çalışma izninin süresi üç yıl sonra bitince ne olacak ? Tek yol kalıcı oturum almak ama onun içinde nitelikli ve kalifiyeli meslek dallarında çalışmak gerekiyormuş. Yani uber , yemek dagıtım , kuryelik gibi işlerde çalışılan süreler kalıcı oturum almak için sayılmıyormuş. Nitelikli işlere girmek içinde kanada tecrubesi , kanada icinde egitim ve donanımlı bir profil gerekiyormuş. Zaten bu ts2023 ile çalışma izni alanların coğu geri dönüyormuş


  • Kanada’da olan arkadaşlar, 22 sinden itibaren 2 Ocak a kadar resmi tatil mi acaba devlet için? Böyle bir söylenti var size sormak istedim. Boş yere gelip maddi manevi kayıp yaşamamak adına öğrenmeye çalışıyoruz da arkadaşlarımızla.


  • @pirilparlak Ben sadece Noel 25 Aralik. 26 Aralik ve 1 Ocak resmi tatil olarak biliyorum.

    Ayrican resmi tatil olsa da basvuru online oldugu icin fark eder mi ?


  • @MYANGEL Başlangıç olarak iyi bir iş bulamayabilirsiniz ama bir yerden başlamak lazım. İş beğenmemek gibi bir lüksümüzün olduğunu düşünmüyorum. İyi kötü bir işden başlayıp her iş alanımıza uygun yerlere cv göndermeliyiz. Burada iş fuarları oluyor hiç kaçırmıyoruz. Service Quebec in işkur gibi ilgili alanı var oraya cv ile gidip bize iş konusunda cv hazırlama düzeltme konusunda ücretsiz yardımcı oluyorlar. Bu yolculuk kolay değil farkındayım ama lüksümüzden de ödün vermezsek hiçbir şey ne öğrenebilir ne deneyimleyebiliriz. Driver lık la başlayıp şehri tanımak bence 2-3 ay için güzel. Çünkü bu da hayatı kolaylaştırıyor. En azından cepten yemiyorsunuz. Diplomalarımızın denklikleri bile bir süreç . Son yapılan kararla Kanada deneyimi aranmayacağını sorgulanmayacağı söylemişti avukatımız. Bu arada international öğrencilerin sayısındaki artışı gözönünde bulundurarak onların başvuru şartları maddi anlamda zorlaştırıldı. Kiralar ve iş anlamında da bunun etkilerinin olacağını söyledi. Ama oturup beklemek ya da sonu ne olacak diye karalar bağlamak zaman kaybı. Hayata bir yerden giriş yapmak lazım. Son yıllarda yapılan gereksiz ilticalar ve insanların yardım parası kesilecek diye çalışmaması ya da cash çalışması bizim gibi check li çalışacaklara da fırsat. Her şirket cash le çalışmaya da yanaşmıyor. Vergi ödemeleri için. Ve her şeyi de araştırıp plan yapmak mümkün değil. Kafanızda şartlarınıza uygun bir yeri kestirip başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü yaşadığınız her an deneyim . Bu size görünmeyen bir güç katıyor inanın. 🙏🏻Bazen de ne olacaksa olsun deyip şu güzelliklerin de tadını çıkarmak gerekiyor.


  • @pirilparlak ts 2023 başvuruları online yapılıyor sizin yaptığınız başvuru tarihi baz alınıyor. Değerlendirme belki 5 gün gecikir. Önemli olan buraya gelip başvurunuzu yapmanız 3 ocak tann önce.


  • @mrme12 değerlendirilip sonuçlanana kadar Kanada’da kalacağım ve Türkiye’de devam eden iş hayat var biliyorsunuz. En doğru zamanı ayarlamaya çalışıyorum. Eğer 23 ünde gelirsem mesela ve 25 inde tatile girip 2 sine kadar government tatilde olduğu için değerlendirme olmayacaksa bir sürü maddi kayıp. Ama zaten sistem otomatik işliyorsa onu bilmiyorum. Sizler daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim 🙏🏻 ona göre 2 sinde gelmem daha mantıklı gibi.


  • @Seda-Uysal-Avcı evet evet biliyorum online olduğunu çok teşekkür ederim cevabınız için🙏🏻 değerlendirilip sonuçlanana kadar Kanada’da kalacağım ve Türkiye’de devam eden iş hayat var biliyorsunuz. En doğru zamanı ayarlamaya çalışıyorum. Eğer 23 ünde gelirsem mesela ve 25 inde tatile girip 2 sine kadar government tatilde olduğu için değerlendirme olmayacaksa bir sürü maddi kayıp. Ama zaten sistem otomatik işliyorsa onu bilmiyorum. Sizler daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim 🙏🏻 ona göre 2 sinde gelmem daha mantıklı gibi.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @negahkon Boston dedik mi sular duruluyor🙏🏻🥰 Kesinlikle size katiliyorum. Dil bilmenin kesinlikle artilari da var. Yolunuz yine Montreal e duserse tanismak isterim🙏🏻Sevgiyle kalin umduklarinizin fazlasiyla sizi bulacagi yere ulasin🙏🏻


  • @Seda-Uysal-Avcı elbette, biz de çok isteriz. Nezaketiniz için ayrıca teşekkürler 😊


  • @Seda-Uysal-Avcı Selamlar 🙂 Takip edebildiğim kadarıyla forumda süreçle ilgili en çok donanıma sahip kişi sizsiniz. Bu nedenle benzer bir soru ile sizi rahatsız edeceğim. Müsait olduğunuzda yanıt verebilirseniz çok sevinirim.

    Ben Kanada'ya student olarak giriş yaptım (dil okulu) ve giriş yaptıktan 3 gün sonrada youtube içeriklerini baz alarak work permit'e başvurdum (status değişikliği gibi ilerleyerek).

    Web sitelerinden tahmini sonuçlanma süresini kontrol ettiğimde Online:130 Paper:17 görünüyor..Ben hiç bu kadar bekleyen görmedim duymadım. Herkes 2-3 haftada bir yanıt almış ama onlar da paper başvuru yapmamışlar. Hala vakit varken Service Canada'ya gidip paper başvuru mu yapmalı, yoksa bu şekilde beklemeli mi?

    Bir de sonuç bilgisi önce adrese posta olarak mı geliyor, yoksa önce e-maile mi geliyor?

    Not: Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar da yanıtlayabilirse çok sevinirim.

    Sevgiler


  • @Unseen Merhaba,TS2023 online yapilan bir basvuru turu.2-3 haftalik sure ozellikle TS2023ten redler alindiktan sonra bu konu ile ilgili Kanada'da ki Turk avukat ve danismanlarin konuyu yargiya tasidiklarindan sonraki ondan once basvurularin sonuclanmasi oldukca uzun suruyordu.Sistemde gormus oldugunuz sure workpermit basvurularinin sonuclanma suresidir.
    Basvurunuz onaylandiginda mail adresinize statunuzde degisiklik olduguna dair bir mail geliyor.O mailden sonrada yaklasik 1 hafta gibi bir surede belirtmis oldugunuz adresinize OPW posta yoluyla gonderiliyor.


  • @Seda-Uysal-Avcı open work permit alındıktan sonra çalışmak için TEER 3 kategorisinde yer alan NOC kodlu bayağı bir iş dalları var.

    Mesela bakers ( pastacılık ) veya sinema tiyatro gibi sanatsal meslek grupları aktörlük, ressamlık gibi daha önce tecrübe ve deneyim gerektirmeden kısa bir kursa gidilip çalışırken ögrenip deneyim kazanabileceğiniz meslek grupları. Eğer yorucu olmayan zevkli bir işte çalışmak istenirse ve neticede kalıcı oturum başvuru için kanada tecrübesi gerekiyorsa bu işler harika olur. Hemde sosyal çevre arkadaş edinme ve en önemlisi kişinin yorulmadan sosyal bir ortamda çalışması demek.


  • @Unseen
    *standart bir süre yok o nedenle başvurudan sonra netice farklı sürelerde çıkabiliyor söylentisi var.
    *paper başvuru herkes için geçerli olmuyor diye duymuştum. Belli şartları taşımanız gerekir. ( örnek : engellilik durumu veya internete erişim sorunu gibi )
    *önce online onay mesajı sonra adrese posta ile zarf içinde work permit belgesi geliyor. Bunun içinde standart net bir süre yok deniliyor.


  • @pirilparlak Bu sorunun cevabını arıyorum bende. Bir memur bakıyor ise online sistemde duracaktır diye düşünüyorum.


  • @xkira7 Xmas tatillerinde ircc memurları sanki çalışmaz diye düşünüyorum. Yani online başvuru yapılır ama başvuruları Xmas tatili boyunca incelemeyebilirler ve neticelenme sürelerini etkiler gibi düşünüyorum. Diğer aslında düşünülmesi gereken konu hava şartları. Kış ayında çok soğuk deniliyor kanada için bir yaz veya sonbahardaki gibi dışarıda zaman geçirme kolay olmayabilir Kişinin yaşamını ve konforunuda etkileyebilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum