I-140 geri çekilmesi / sponsorun vazgeçmesi konularını araştırdım ve bazı önemli bilgiler buldum resmi siteden. Linki ve altını çizdiğim önemli noktaları içeren görseli aşağıya ekliyorum. Bu konuda açıklayıcı metinler yok, özellikle Consular Processing ile ilerleyenler için bu tip bir durumda ne olacağına dair bir açıklama bulmak zor. Ben kendi anladığım kadarıyla aşağıda yorumladım ama göçmenlik hukuku konusunda uzman birinin teyid etmesinde fayda var..

Özetle burada diyor ki:
İşveren / sponsor dilediği zaman I-140 dilekçesini geri çekebilir. Ancak I-140 onayı üzerinden 180 gün geçtiyse bu dilekçeyi iptal etmeyeceğiz ve Priority date( bizim için bu tarih LC'nin gönderildiği tarih oluyor) korunacak.
İş teklifinin geri çekilmesini onaylacağız ancak I-140 onaylı şekilde kalacak ( eğer hile veya yanlış beyan yüzünden geri çekilmediyse )
Başvuru sahibi kalıcı yasal oturum alabilmek için onaylı I-140 ile yeni bir sponsora geçebilir (AC21 I-485 J portability oluyor ve bu sadece AOS için geçerli) ya da adına yeni bir I-140 dilekçesi doldurabilir diyor.