DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @Mcngz şu an tam olarak hiçbirimiz bilmiyoruz. Öngörümüz DQ olduktan sonra 22-24 ay minimum.


  • @Hilal-2 her çocuk için ayrı ayrı olacak. benim dosyam sırf bu nedenle geri döndü. her çocuk için ayrı alınacak ve sağ alt köşede kırmızı mühür olacak.
    Ha şöyle bir durum da var, dosyayı inceleyen memurla alakalı bir durum. hiç çeviri yapmadan ve sadece e-devletten aldığı belgeler ile dosyası kabul edilen de var. risk almayın ve nüfustan mühürlü onaylı belge alın, tavsiyemdir.


  • @Hilal-2
    18 yaş altı bireyler için vukuatlı nüfus örneği zaten çıkmıyor. sizin ve eşinizin ayrı ayrı olması yeterli


  • @Hilal-2 Siz çocuklarınız için ayrı ayrı, mühürlü doğum belgesi koyacaksınız. O belge nüfus müdürlüğünden alınıyor.


  • Ben kendi sürecimden bahsedeyim. Belgelerimi topladım ve gönderdim. Sonra kabul edilidi. Sonra bir arkadaşım belge sürecine girdi benden 15-20 gün sonra. Bende tecrübeli olduğum için o arkadaşla beraber, benim yaptığım gibi dosyasını hazırladık ve gönderdik. Ama Ondan ek belge istediler. hemde gönderdiğimiz belgeleri yeniden istediler. Bir kez daha kargo ile belge gönderdi. Çalışan memurlar ile de alakalı bir durum da var ortada.


  • Bu arada diğer forumlarda gördüğüm kadarıyla AOS süreci baya hızlanmış durumda. Bizim IVP 'den kat kat daha hızlı ilerliyor. O-1 ile gidip bizim case'i AOS'a çevirmeyi planlayan var mı? Yada EB-1 başvurusu yapmayı planlayan var mı?
    Örneğin;
    Timeline: Work
    2022.07.05 I-140, 765, 131, 485 concurrent filings (Priority Date)
    2022.09.08 I-765 Approved (EAD)
    2022.10.26 I-140 Approved
    2022.12.10 I-485 “Case Transferred to Another Office”
    2022.12.13 I-485 “Case Was Transferred and A New Office Has Jurisdiction”
    2022.12.29 I-131 Approved (AP)
    2023.11.29 I-485 “New card is being produced”


  • @GÖK Kendi durumumuz için 3-4 yıl dosya onayı ve IVP beklemektense H1b' li bir postdoc bulmayı veya kanada postdoc için gidip vize görüşmesini oraya taşımayı planlıyoruz.
    Bu konularda şimdilik çok detaylı bir araştırmam yok.

    Daha önce görüştüğüm bir avukat B1/B2 ile gidip AOS yapmaktan bahsetmişti ama maddi olarak bizim için uygun değil pek.


  • @TOK çok teşekkür ederim size. Ben gidip nüfus müdürlüğünden cocuklar için vukuatlı nufus aile yani bizlerin edevletten aldığımızın aynısı aldım onu koyucam. İçim rahat etemdi. Dieğr arkadaşlara da çok teşekkürler. Görüşürüz.


  • @TOK uzgunum yine size ihtiyacim var sordugum tum kargolar bugun dos visa 44132 mercure circle po box 65446 sterling va 20166 adresine gonderebilmem icin buranin telini istiyor ve ben hicbir yerden bulamadim. Hatta bu yuzden gonderemedim paketimi bugun. Siz bunu nasil hallettiniz yani tel ne verdiniz ben dhl, ups, fedex ve ptt turpex ile gorustum hepsi istiyor. Lutfen yardimci olursaniz cok sevinirim. Tesekkur ederim.


  • @GÖK peki biz Türkiyeden alıcaz greencartı dedik sonra B1 B2 ile amerika'ya gittiğimizde yer değişikliği yapabilir miyiz? Bir fikriniz var mı?


  • Merhaba,

    Sizlere Chen avukatlık firması ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Benzeri bir tecrübe yaşayanlar varsa, düşünceleri benim için çok yol gösterici olacaktir.

    Firma benim onlara sunduğum bilgiler üzerinden bir petition hazırladı. Malum olduğu üzere bu petition, akademik başarılara odaklanarak hazırlanıyor. Adaydan çalışmalarının özeti, önemi, atıflar vb. bilgiler isteniyor.

    Dikkatimi çeken bir kaç nokta oldu: örneğin, yayınlara yapılan atıflar benden istendiğinde ben impact factor değeri en yüksek olanlara göre sıralayarak bir form doldurmuştum ama petition'da Chen avukatı bu sıralamayı çok dikkate almamış. Ayrıca, bazı yayınlardaki atıfları hiç kullanmamışlar. Neticede yüksek impact factor değeri olan dergilerdeki bazı "notable citations" kullanılmamış. Diğer bir tuhfalık, benden istedikleri çalışma özetlerinden hareketle, bu çalışmaların ABD'ye, bilime vb. katkılarının da sunulması bekleniyor. Lakin, hazırladıkları petition'da bu tür katkılar çok belirgin değil. Çalışma özetlerinde geçen "Kolmogorov–Smirnov" kavramı yerine "Quasar Knowledge Systems" diye bir şey uydurmuşlar ki evlere şenlik.

    Bunların hepsini mesaj olarak ilettim. Kolmogorov–Smirnov için özür dilediler, diğerleri için de çok önemli bulmadılar ve eğer gerekli görürsem benden değiştirmemi istediler. Bu noktada biraz sürüncemede kaldım. Acaba Chen tarafından hazırlanan petition üzerinde kısmen de olsa bu tür değişiklik yapan oldu mu? Bu tür firmalar elbette hangi detaylara dikkat edilmesi konusunda çok bilgi sahibidir ve sürekli kendilerini ve hazırladıkları dosyalara güncelliyordur. Lakin Request for Evidence veya ret almak istemediğim için burada benzer bir durumlar karşılaşan var mı fikir almak istedim.

    Teşekkürler


  • @GÖK

    O-1 şartları da oldukça fazla, üniversite vb. sponsorluk bulmak (diğer meslek türlerini bir kenara bırakırsak) gerekiyor. Dependent çalışamıyor, çok fazla belge isteniyor (muş).

    İmkan olsa O-1 (ya da H1B) vizesindeyken, NIW başvurusu yapmak en iyisiymiş gerçekten, ABD dışında bu bekleme süresiyle süreç yıpratıcı.


  • Merhaba, ı-140 onaylandı ve nvc number bekliyorum. Sonrasında ds260 formu ve visa processing işlemi var anladığım.
    İnterviewden viza onayı olursa 6 ay içindede Amerikaya giriş yapılmalı diye biliyorum.
    İnterviewe 2024 ün sonuna denk getirebilirmiyiz yada 2025 ocak gibi.
    Ds260 formunu geç doldurmak gibi. Ama hiç bildiğim bişey değil. Süreci uzatabilirmiyiz yani.
    Çocuğum okulunun bitmesine denk getirmek istiyorum.
    Teşekkürler.


  • @Mcngz
    bir avukat ile görüşmeme göre; bunu yapabilmek için minimum 3 ay gibi bir süre orada kalmış olmanız gerekiyor. Süreyi net hatırlamıyor olabilirim daha uzun veya biraz daha kısa olabilir ama turist vizesi ile otel veya airbnb gibi konaklama seçenekleri olacağından epey maliyetli.


  • @joewalker
    vize süresi buradan bildiğim kadarıyla 2 yıl civarı gibi. Henüz DS-260 doldurmadıysanız bu istediğiniz tarihlerin ötesinde olacaktır muhtemelen.


  • @chemistontheroad teşekkürler.


  • @chemistontheroad
    Teşekkürler.


  • @dandanakan01
    Bende aynı firmayı kullandım. Memnun kaldım. Muhtemelen alanlarımız farklı ama aslında bemim onlara verdiğim bilgiler den farklı birşey görmedim. Atıfların ve makalelerin %lik değerlerini yazmışlardı. Hangi dilimde dergiler olduklarını. Bunun için ekstra başka bir uzman kullandıklarını biliyorum.
    Çok göze batan bişey olmazsa sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Neticede dosyanızı sıradan bir kişi değerlendiriyor. Sisün alanınızdan biri hakemlik yapmıyor. Düşüncem bu ama önemli olan sizin içinize sinmesi.
    Şimdiden kolay gelsin.


  • @Hilal-2 Ben hiç telefon numarası vermedim. Sadece kendi numaramı verdim. Oranın 0800 lü hattını verin bence sorun olmaz


  • @joewalker zaten şimdi doldursanız bile sıra gelmesi 2025i geçer. Bence vakit kaybetmeyin. Süreç zaten yavaş ilerliyor.


Benzer Başlıklar

  • 1228
  • 1
  • 15
  • 935
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

42.9k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum