Merhaba,
Sizlere Chen avukatlık firması ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Benzeri bir tecrübe yaşayanlar varsa, düşünceleri benim için çok yol gösterici olacaktir.
Firma benim onlara sunduğum bilgiler üzerinden bir petition hazırladı. Malum olduğu üzere bu petition, akademik başarılara odaklanarak hazırlanıyor. Adaydan çalışmalarının özeti, önemi, atıflar vb. bilgiler isteniyor.
Dikkatimi çeken bir kaç nokta oldu: örneğin, yayınlara yapılan atıflar benden istendiğinde ben impact factor değeri en yüksek olanlara göre sıralayarak bir form doldurmuştum ama petition'da Chen avukatı bu sıralamayı çok dikkate almamış. Ayrıca, bazı yayınlardaki atıfları hiç kullanmamışlar. Neticede yüksek impact factor değeri olan dergilerdeki bazı "notable citations" kullanılmamış. Diğer bir tuhfalık, benden istedikleri çalışma özetlerinden hareketle, bu çalışmaların ABD'ye, bilime vb. katkılarının da sunulması bekleniyor. Lakin, hazırladıkları petition'da bu tür katkılar çok belirgin değil. Çalışma özetlerinde geçen "Kolmogorov–Smirnov" kavramı yerine "Quasar Knowledge Systems" diye bir şey uydurmuşlar ki evlere şenlik.
Bunların hepsini mesaj olarak ilettim. Kolmogorov–Smirnov için özür dilediler, diğerleri için de çok önemli bulmadılar ve eğer gerekli görürsem benden değiştirmemi istediler. Bu noktada biraz sürüncemede kaldım. Acaba Chen tarafından hazırlanan petition üzerinde kısmen de olsa bu tür değişiklik yapan oldu mu? Bu tür firmalar elbette hangi detaylara dikkat edilmesi konusunda çok bilgi sahibidir ve sürekli kendilerini ve hazırladıkları dosyalara güncelliyordur. Lakin Request for Evidence veya ret almak istemediğim için burada benzer bir durumlar karşılaşan var mı fikir almak istedim.
Teşekkürler