Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.4k 275

• @TOK Tekrar merhaba. Hızlıca bir soru. Cover sheet'in ailedeki herkes için ayrı ayrı mı hazırlanması gerekir, yoksa 1 tane cover sheet herkes için yeterli mi?

• Merhaba, foruma yeni geldim ve aradığım cevaba yakın bir cevap gördüğüm için size yazmak istedim.
    Amerikada firmayla çalıştım eb-2 niw için. Sonrasında ı-140 onayı geldi.
    Şimdi nvc case number bekleyeceğim sanırım. Bu banamı gelecek (mail yada posta) yoksa firmayamı gidecek. Çünkü onlara vermiştim avukatlık sürecini.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• @Hilal-2 Ben bir cover sheet herkes için yeterli diye hatırlıyorum. Ama tabii diğer arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur. Ben dökümanları göndereli 2 sene oldu. Yanlış hatırlıyor olabilirim.

• @steve2021
    Merhaba, foruma yeni geldim ve ardsığım cevaba yakın bir cevap gördüğüm için size yazmak istedim.
    Amerikada firmayla çalıştım eb-2 niw için. Sonrasında ı-140 onayı geldi.
    Şimdi nvc case number bekleyeceğim sanırım. Bu banamı gelecek (mail yada posta) yoksa firmayamı gidecek. Çünkü onlara vermiştim avukatlık sürecini.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• @Hilal-2
    Tek bir cover sheet yeterlidir.

• @joewalker Merhabalar, NVC case number hem size hem de avukata mail olarak gelecek. Eğer NVC kısmını avukatla devam etmiyorsanız avukat sizden NVC'ye mail atıp avukatı case'den silmenizi isteyecek.

• @steve2021 cevabınız için teşekkür ederim.

• Teşekkür ederim.

• @TOK artik sanirim son sorum olacak cok ozur dileyerek 18yas alti 3 cocugum icin vukuatli nufus kayit ornegi olarak benim kendi edevletimden aldigim aile vukuatli nufus kayit ornegi bir tane koymam yeterli midir? Yoksa benimminden 3 tane yani ayni seyden 3 tane mi koymaliyim? Veyahut bu olmaz her bir cocuk icin gidip nufus mudurlugunden kendi adlarina ait vukuatli nufus kayit ornegi cikartmali miyim? Cokkk tesekkur ederim.

• Merhaba ben foruma yeni geldim. Eşim adına avukat aracılığı ile Türkiyeden başvuruda bulunuyoruz.
    Şunu merak ediyorum I140 onaylandıktan sonra Amerikaya giriş tahminen ne kadar sürüyor? Teşekkür ederim

• @Mcngz şu an tam olarak hiçbirimiz bilmiyoruz. Öngörümüz DQ olduktan sonra 22-24 ay minimum.

• @Hilal-2 her çocuk için ayrı ayrı olacak. benim dosyam sırf bu nedenle geri döndü. her çocuk için ayrı alınacak ve sağ alt köşede kırmızı mühür olacak.
    Ha şöyle bir durum da var, dosyayı inceleyen memurla alakalı bir durum. hiç çeviri yapmadan ve sadece e-devletten aldığı belgeler ile dosyası kabul edilen de var. risk almayın ve nüfustan mühürlü onaylı belge alın, tavsiyemdir.

• @Hilal-2
    18 yaş altı bireyler için vukuatlı nüfus örneği zaten çıkmıyor. sizin ve eşinizin ayrı ayrı olması yeterli

• @Hilal-2 Siz çocuklarınız için ayrı ayrı, mühürlü doğum belgesi koyacaksınız. O belge nüfus müdürlüğünden alınıyor.

• Ben kendi sürecimden bahsedeyim. Belgelerimi topladım ve gönderdim. Sonra kabul edilidi. Sonra bir arkadaşım belge sürecine girdi benden 15-20 gün sonra. Bende tecrübeli olduğum için o arkadaşla beraber, benim yaptığım gibi dosyasını hazırladık ve gönderdik. Ama Ondan ek belge istediler. hemde gönderdiğimiz belgeleri yeniden istediler. Bir kez daha kargo ile belge gönderdi. Çalışan memurlar ile de alakalı bir durum da var ortada.

• Bu arada diğer forumlarda gördüğüm kadarıyla AOS süreci baya hızlanmış durumda. Bizim IVP 'den kat kat daha hızlı ilerliyor. O-1 ile gidip bizim case'i AOS'a çevirmeyi planlayan var mı? Yada EB-1 başvurusu yapmayı planlayan var mı?
    Örneğin;
    Timeline: Work
    2022.07.05 I-140, 765, 131, 485 concurrent filings (Priority Date)
    2022.09.08 I-765 Approved (EAD)
    2022.10.26 I-140 Approved
    2022.12.10 I-485 “Case Transferred to Another Office”
    2022.12.13 I-485 “Case Was Transferred and A New Office Has Jurisdiction”
    2022.12.29 I-131 Approved (AP)
    2023.11.29 I-485 “New card is being produced”

• @GÖK Kendi durumumuz için 3-4 yıl dosya onayı ve IVP beklemektense H1b' li bir postdoc bulmayı veya kanada postdoc için gidip vize görüşmesini oraya taşımayı planlıyoruz.
    Bu konularda şimdilik çok detaylı bir araştırmam yok.

Daha önce görüştüğüm bir avukat B1/B2 ile gidip AOS yapmaktan bahsetmişti ama maddi olarak bizim için uygun değil pek.

• @TOK çok teşekkür ederim size. Ben gidip nüfus müdürlüğünden cocuklar için vukuatlı nufus aile yani bizlerin edevletten aldığımızın aynısı aldım onu koyucam. İçim rahat etemdi. Dieğr arkadaşlara da çok teşekkürler. Görüşürüz.

• @TOK uzgunum yine size ihtiyacim var sordugum tum kargolar bugun dos visa 44132 mercure circle po box 65446 sterling va 20166 adresine gonderebilmem icin buranin telini istiyor ve ben hicbir yerden bulamadim. Hatta bu yuzden gonderemedim paketimi bugun. Siz bunu nasil hallettiniz yani tel ne verdiniz ben dhl, ups, fedex ve ptt turpex ile gorustum hepsi istiyor. Lutfen yardimci olursaniz cok sevinirim. Tesekkur ederim.

• @GÖK peki biz Türkiyeden alıcaz greencartı dedik sonra B1 B2 ile amerika'ya gittiğimizde yer değişikliği yapabilir miyiz? Bir fikriniz var mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k