TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
Selamlar,
Ben ts2023 ü yeni duyanlardanım. Eşimle beraber şu an başvursak 1 ayda çıkma ihtimali var mı sizce? 3 ocağa az kaldı. -
@Seda-Uysal-Avcı Eğer 3 yıl sonunda uzatma imkanı verirlerse süper olur diye düşünüyorum. Bazı kişilerin kalıcı oturum (pr) şartlarına uygun profilleri olmuyor veya express entry için yeterli puan olmuyor gibi nedenler var.
Mutlaka ts2023 ile alınan 3 yıllık çalışma izninin süresi bitince değişik başvurular ile tekrar uzatılır kesin çözüm yöntemleri vardır. Çünkü herkes kalıcı oturum alacak diye bir şart yok. Zaten çalışma iznide bir nevi oturum izni gibi farkı yok. Geçerli oldugu sürece İstediğiniz gibi kanada içinde yaşanıyor ve çalışılıyor.
-
@Yunus-Tek neticelenme süreleri resmi sitede yazıyor ona göre kendi planlamanı yapabilirsin diye düşünüyorum.
03 Ocak son başvuru tarihi ve bu zamana kadar kanada içinde olman gerekiyor ts2023 başvurusu için.
3 yıllık çalışma izni alanlar bayağı şanslı ve bu destek programı nisan ayında başlatılmış bayagıda zaman gecti hatta 25 eylul son tarihti ama 03 ocak 2024 tarihine uzatıldı. Tekrar uzatılırmı belli değil. Normal şartlarda bu 3 yıllık oturum ve çalışma iznine sahip olmak bayagı zor ve uzun zaman istiyor. Ama bu ts2023 şansını fırsatın ve imkanın varsa degerlendir. Böyle fırsatlar her zaman gelmez -
Geç haberimiz olmuş şu an 102gün yazıyor :/
Sağlık olsun. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/check-processing-times.html -
@Yunus-Tek hali hazırda vize varsa super ama yeni bir basvuru yetişmez.
-
@Yunus-Tek, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
Geç haberimiz olmuş şu an 102gün yazıyor :/
Sağlık olsun. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/check-processing-times.htmlKanada vizeniz varsa, hızlıca gidip ts 2023 e başvurabilirsiniz.
Amerika vizeniz varsa kanada vizesi için nispeten olumlu etkisi var, usa vizesi olanlara 20 günde de sonuç çıkıyor ama bazen onlar da 3 ay sonuç bekliyor.
Halihazırda amerikadaysanız 7-15 günde de kanada vizesi alabilirsiniz.
Bunların haricinde vizenizin yetişmesi zor. Birtek 3 ocak kararı uzarsa şansınız olur. -
@ibrahimasar merhabalar, biometrics completed olduğu günden itibaren geçen süreyi baz alıyoruz değil mi hocam?
-
@negahkon merhabalar öncelikle hayırlısı olsun her şey gönlünüzce olsun :) size bir sorum olacaktı; biyometriği verdikten sonra 10 gün içinde mi açıklandı sonucunuz? Aktif Amerika vizeniz var mıydı? Süreçleri az çok düşünüyoruz. Herkesin farklı ama ne kadar çok deneyim o kadar fikir. 2 tane aktif Amerika vizem var düşünüyorum sonuç kısmını. Çok teşekkürler
-
Başvuru süresi için uzatma gelir umarım. Şansımı denemek istiyorum bu konuda.
-
@chemistontheroad daha önce 25 eylul 2023 tarihi son başvuruydu ama 03 ocak 2024 tarihine uzatıldı. Bundan sonra tekrar ikinci bir uzatma olur mu ihtimal az gibi. Zaten çok yoğunluk olmuş başvurularda ve bu nedenle toplu ret neticeler çıkıyor deniliyor. Bende başvuru yaptım ama halen netice yok :( Birçok arkadaşım gidip on beş gün içinde oturum ve çalışma izni aldı ama ben henüz başaramadım. Bakalım neler olacak
bende ayrıca amerika vizeside var ama bu ts2023 ile direkt başvuru sonrası 3 yıllık oturum ve çalışma izni verildiği için denemek istiyorum. Hiç kullanmasam bile en azından elimde dursun. Kanadada yaşayan bir kaç arkadaşım var onların yanına giderim.
-
@pirilparlak merhaba, biyometrik sonrası 40 gün sonrasında "vizeniz onaylandı" mailini aldık. Aktif Amerika vizemiz var evet.
-
@goksu siz turist vizesine mi başvurdunuz yoksa TS2023’e mi? Eğer turist vizesi ise ne zaman başvurdunuz?
-
@negahkon turist vizesi ama halen netice gelmedi 2 ayı geçti neredeyse. artık umudumu kestim asla ts2023 e yetişmez. 03 ocak son tarih. çıksa bile gerekli prosedür ucak bulma ve vize basımı gibi gerekli şeyler uzun sürer :( Şans yok bizde bir çok arkadaşım aldılar 3 yıllık oturum ve çalışma iznini ama ben halen alamadım. Bu fırsat asla bir daha gelmez kaçırdım yani. Bundan sonra artık öğrenci ve eğitim kayıt ile gidilecek gibi başka yolu yok
-
@goksu anladım ama umudunuzu kesmeyin bence. Ülkeye 2 ocakta girseniz, başvuru yapsanız bile okey. Hiç belli olmaz.
-
@negahkon son başvuru tarihine yetişmesi zor görünüyor hatta imkansız. Artık farklı alternatifleri değerlendireceğim. Eğitim amaçlı okula kayıt olabilir bundan sonra. Ama bu kadar kolay oturum ve çalışma izni alamam diğer alternatif yollar ile. Eğitim için minimum iki yıllık devlet okuluna kayıt ve eğitimi tamamlama şartı varmış en kötüsüde egitim masrafları okul kayıt ve mezun olana kadar bir sürü zaman ve konaklama ev kirası gibi yüksek bütçe gerekecek :( yani nereden baksam benim için üzücü durum
-
@goksu bazı şeyler nasiptir derler, çok üzülmeyin derim. çok da hayaller ülkesi değil gibi duruyor açıkçası. ciddi bir konut krizi var. ev bulmak ciddi bir sorun. bulsanız bile, tutabilir misiniz meçhul.. Ayrıca asgari ücret düşük bence, gözlemlediğimiz o ve hayat kazanılan ücrete göre bence pahalı. Buraya ayrılan bütçeyi Amerika'ya harcamak daha mantıklı gibi geldi bize. Her konuda Amerika daha mantıklı bir seçim olacaktır. Bence siz de oraya yönelin.
-
@negahkon size work permit çıktı mı ?
-
@gloria_flowers henüz çıkmadı.
-
@negahkon amerika mı daha iyi yoksa kanada mı ?
-
@gloria_flowers amerika ağır döver Kanada’yı :) her yönden(asgari ücret, ev bulmak, insanlar, ev almak, hayat şartları, alım gücü..vs :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum