Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • TS2023 ile alınan 3 yıllık oturum ve çalışma izni süresi bitince bu üç yılın sonunda nasıl uzatılır ? Uzatma yöntemleri nedir ?

    Not:

    • PR / Kalıcı oturuma basvurmanın dışındaki yöntemler nedir ?
    • 3 yıl süresince kanada'da düzenli çalışma hayatı olmasa veya hiç bir işte çalışmış olmasa sadece kanada'ya ara sıra ziyaretler olsa bu durumda nasıl uzatılır ?
    • Tüm alternatifleri ile süreyi uzatma yöntemleri nelerdir ?

  • @ultraking
    Net kesin bir neticelenme süresi yok TS2023 basvurularında.. Neticenin ne zaman çıkacagı belli olmuyor.

    Ayrıca onaylandıktan sonra posta ile adrese gonderilen orjinal work permit belgesininde ne zaman gelecegi belli olmuyor.

    Örnek : Kimine 10 gunde netice cıkıyor, kimide 2 aydan beri netice bekliyor. Ayrıca basvurup netice belli olmadan kanada dısına çıkanların kimi ret alıyor ,kiminede onay veriliyor. Nerden baksan net olmayan belirsiz bir proses gibi bir sey


  • @dlryz netice belli olmadan kanada dısına cıkmak zaten buyuk risk. Ve ret alma ihtimali cok yuksek


  • TS2023 ile 3 yıllık açık çalışma izni alınınca yıllık vergi beyanı yapılması zorunlu mu ?
    Çalışmasak veya kanada içinde olmasak bile vergi ödeme yükümlülüğü var mı ?
    1- Normalde bir firmada maaşlı çalışılırsak zaten bu vergi maaş ödemesinde otomatik ödeniyor mu ? Ayrıca bizim vergi beyanı yapmamıza gerek oluyor mu ?
    2- UBER / DOORDASH v.b. işleri yaparsak yıl sonu vergi beyanı gerekli mi ?
    Eger gerekli ise nasıl ve hangi statu ile yaplıyor.
    ( self-employment olarak mı yoksa bireysel olarak mı ? )


  • Benim de benzer soruların cevabına ihtiyacım var 🙂


  • @Erdi-Gultekin 3 yılın sonunda nasıl süre uzatılır herkesin merak ettigi bir konu.

    Esas en önemlisi PR / kalıcı oturum başvuru dışında hangi yöntemler ile uzatma oluyor. PR zaten en bilinen ve zor yöntem. Ama diger OWP / Open work permit uzatma yöntemleri neler olabilir ? Work permit sahibi olundugu surece zaten bir cok imkana ve kolaylıga sahip olunuyor. Dolayısıyla PR / kalıcı oturum alma hedefi yerine çalışma izni uzatma daha mantıklı gibi.

    Acaba TS2023 ile 3 yıllık oturum & çalışma izni alanlara bir sure sonra kolaylıklar ve uzatma imkanı cıkarabilirler mi ?


  • Merhaba Ukrayna vatandaşı eşim ve çoçuğumla Kanada’ya gitmeyi düşünüyoruz cueat programın süresi dolduğu için kaçırdık galiba .ts2023 için başvuru yapsam yetişir mi 4 Ocak 2024 sonmuş galiba bilgi sahibi bilgilendirseniz sevinirim teşekkürler


  • @hoping_theway Montreal service quebec de görüştüğümüz gönüllü Avukat bu konuda şunu söyledi: canada hükümeti son dakika da ve aniden yasa çıkarmayı seviyor yasal olarak bir yerde çalışmaya başlayın ve yıl sonu verginizi ödeyin 1 yıl ila 3 yıl içinde mutlaka bu izin ile ilgili bağlayıcı izin ya da PR kolaylık olacaktır deyip ukraynalılar için sağlanan izinlerden sonra 1 yıl sonunda aile üyelerine sponsor olabilir yasasını örnek verdi. Yani bir yere girip yasal olarak çalışmaya başlayıp her ihtimali düşünerek buranın tadını çıkarıp nimetlerinden yararlanacağız🙏🏻


  • Selamlar,
    Ben ts2023 ü yeni duyanlardanım. Eşimle beraber şu an başvursak 1 ayda çıkma ihtimali var mı sizce? 3 ocağa az kaldı.


  • @Seda-Uysal-Avcı Eğer 3 yıl sonunda uzatma imkanı verirlerse süper olur diye düşünüyorum. Bazı kişilerin kalıcı oturum (pr) şartlarına uygun profilleri olmuyor veya express entry için yeterli puan olmuyor gibi nedenler var.

    Mutlaka ts2023 ile alınan 3 yıllık çalışma izninin süresi bitince değişik başvurular ile tekrar uzatılır kesin çözüm yöntemleri vardır. Çünkü herkes kalıcı oturum alacak diye bir şart yok. Zaten çalışma iznide bir nevi oturum izni gibi farkı yok. Geçerli oldugu sürece İstediğiniz gibi kanada içinde yaşanıyor ve çalışılıyor.


  • @Yunus-Tek neticelenme süreleri resmi sitede yazıyor ona göre kendi planlamanı yapabilirsin diye düşünüyorum.
    03 Ocak son başvuru tarihi ve bu zamana kadar kanada içinde olman gerekiyor ts2023 başvurusu için.
    3 yıllık çalışma izni alanlar bayağı şanslı ve bu destek programı nisan ayında başlatılmış bayagıda zaman gecti hatta 25 eylul son tarihti ama 03 ocak 2024 tarihine uzatıldı. Tekrar uzatılırmı belli değil. Normal şartlarda bu 3 yıllık oturum ve çalışma iznine sahip olmak bayagı zor ve uzun zaman istiyor. Ama bu ts2023 şansını fırsatın ve imkanın varsa degerlendir. Böyle fırsatlar her zaman gelmez



  • @Yunus-Tek hali hazırda vize varsa super ama yeni bir basvuru yetişmez.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Yunus-Tek, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    Geç haberimiz olmuş şu an 102gün yazıyor 😕
    Sağlık olsun. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/check-processing-times.html

    Kanada vizeniz varsa, hızlıca gidip ts 2023 e başvurabilirsiniz.
    Amerika vizeniz varsa kanada vizesi için nispeten olumlu etkisi var, usa vizesi olanlara 20 günde de sonuç çıkıyor ama bazen onlar da 3 ay sonuç bekliyor.
    Halihazırda amerikadaysanız 7-15 günde de kanada vizesi alabilirsiniz.
    Bunların haricinde vizenizin yetişmesi zor. Birtek 3 ocak kararı uzarsa şansınız olur.


  • @ibrahimasar merhabalar, biometrics completed olduğu günden itibaren geçen süreyi baz alıyoruz değil mi hocam?


  • @negahkon merhabalar öncelikle hayırlısı olsun her şey gönlünüzce olsun 🙂 size bir sorum olacaktı; biyometriği verdikten sonra 10 gün içinde mi açıklandı sonucunuz? Aktif Amerika vizeniz var mıydı? Süreçleri az çok düşünüyoruz. Herkesin farklı ama ne kadar çok deneyim o kadar fikir. 2 tane aktif Amerika vizem var düşünüyorum sonuç kısmını. Çok teşekkürler


  • Başvuru süresi için uzatma gelir umarım. Şansımı denemek istiyorum bu konuda.


  • @chemistontheroad daha önce 25 eylul 2023 tarihi son başvuruydu ama 03 ocak 2024 tarihine uzatıldı. Bundan sonra tekrar ikinci bir uzatma olur mu ihtimal az gibi. Zaten çok yoğunluk olmuş başvurularda ve bu nedenle toplu ret neticeler çıkıyor deniliyor. Bende başvuru yaptım ama halen netice yok 😞 Birçok arkadaşım gidip on beş gün içinde oturum ve çalışma izni aldı ama ben henüz başaramadım. Bakalım neler olacak

    bende ayrıca amerika vizeside var ama bu ts2023 ile direkt başvuru sonrası 3 yıllık oturum ve çalışma izni verildiği için denemek istiyorum. Hiç kullanmasam bile en azından elimde dursun. Kanadada yaşayan bir kaç arkadaşım var onların yanına giderim.


  • @pirilparlak merhaba, biyometrik sonrası 40 gün sonrasında "vizeniz onaylandı" mailini aldık. Aktif Amerika vizemiz var evet.


  • @goksu siz turist vizesine mi başvurdunuz yoksa TS2023’e mi? Eğer turist vizesi ise ne zaman başvurdunuz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum