Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Epic games bedava GTA 5 verdiğinde 14mb indirme hızım ile 95 GB indirmek için tam 2 gün beklemiştim, gece kalkıp bilgisayara bakıyordum internet kesintisi vesaire var mı diye 😀


  • @EasternStar Anne babaya greencard başvuru süreci Uscis ortalaması 14 ay şuan. Çoğu zaman ABD vatandaşlarinin eşlerinden bile önce bittiğini gördüm sürecin. Tanıdığınızın normal dışı bir durumu olabilir.


  • @kadargo Muhtemelen öyledir, bana da çok makul gelmedi.

  • ⭐⭐

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @hdemircanusa, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @SUAT-GUNAY Abi bilmiyorum ama bütün şansını burada kullandılar , Muhtemelen gitmişlerdir hanımefendinin CN çok düşüktü

    Evet, geldik, yerleştik. Tüm şansımı çekilişi kazandığımda bitirdiğime hiç inanmadım. Geldiğim ilk aylar biraz tökezleme yaşandı şansımda ama sonra topladı, kendine geldi.

    1.5 yıl oldu yerleşeli. Forumda uzun zamandır tecrübe yazısı paylaşmıyordum ama bugün-yarın paylaşayacağım. Paylaştığımda okuyup siz karar verin bakalım bütün şansımı kullanmış mıyım kullanmamış mıyım 🙂

    And it’s launched 🚀

    1.5 yılımı “kısaca😅” paylaştım. Okumak isteyen olursa:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4926/abd-ye-yeni-taşınmış-göçmenlerin-i̇lk-aylardaki-deneyimleri/1173


  • @Atlantis00, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Gc kazandıktan sonra Amerika'da 5 yılın sonunda vatandaşlık alındıktan sonra Amerika'da benim gibi kalmayı düşünmeyenler var mı? Arkadaşım da gitti yasal olarak sonrasında şu an kaçak olarak kalıyor vatandaşlık aldıktan sonra İtalya'ya gitmeyi düşünüyor.

    Tanidigim avrupali arkadaslarimin hayalinde bile Amerika'da yasamak varken burdan oraya gitmek bana kalirsa ferrariden inip sahine binmek gibi. istek ve ihtiyaca gore degisir. basit bir hayat yasanmak istiyorsa, sosyal devleti arkama alip hastaneye okula ucretsiz gideyim derdin varsa veyahut cocuk okutmak istiyorsan avrupa daha mantikli. (bana kalirsa amerikanin egitim sistemi gercekten cok kotu, daha bulundugu eyaleti birak kitayi haritada gosteremeyecek bircok amerikan ile karsilastim ve dunya haritasinin ne demek oldugunu bile bilmiyorlardi, tek bildikleri google maps. tabii ki dunyanin en iyi universiteleri burada olabilir ona sozum yok ama genel olarak egitim konusunda sinifta kalmis bir ulke ve bunu ben tek demiyorum cevremdeki amerikanlar dahil herkes soyluyor) ama adalet sistemi olsun parasi olsun yasam standartlari olsun amerikayi degismem. en basitinden her ne kadar ispanyolca barindirsa bile sadece dunyanin dili olan ingilizceyi kullaniyor olmasi bile amerikada yasamak icin bir secenek. kimsenin cocukluktan itibaren italyancaya maruz kaldigini sanmiyorum ama herkesin ingilizceye az bucuk kulak asinaligi vardir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaanvercetti sorun şu eğer kendisi ilgileniyorsa dünya ülkeleri ile ilgili olarak araştırma yaparlar. Ancak dediğin gibi büyük çoğunluğu dünya da sadece amerika ülkesi var başka ülkeler yoktur gibisinden sadece kendi ülkesini biliyor o kadar.

  • ⭐⭐⭐

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @hdemircanusa, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @SUAT-GUNAY Abi bilmiyorum ama bütün şansını burada kullandılar , Muhtemelen gitmişlerdir hanımefendinin CN çok düşüktü

    Evet, geldik, yerleştik. Tüm şansımı çekilişi kazandığımda bitirdiğime hiç inanmadım. Geldiğim ilk aylar biraz tökezleme yaşandı şansımda ama sonra topladı, kendine geldi.

    1.5 yıl oldu yerleşeli. Forumda uzun zamandır tecrübe yazısı paylaşmıyordum ama bugün-yarın paylaşayacağım. Paylaştığımda okuyup siz karar verin bakalım bütün şansımı kullanmış mıyım kullanmamış mıyım 🙂

    And it’s launched 🚀

    1.5 yılımı “kısaca😅” paylaştım. Okumak isteyen olursa:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4926/abd-ye-yeni-taşınmış-göçmenlerin-i̇lk-aylardaki-deneyimleri/1173

    Bu konu haricinde başka konu okumama kuralımı 3. kez (sanırım) esnetip yazını okuyayım bakalım. 😁

  • ⭐⭐⭐

    @EasternStar ya avukat bu aileyi oyalıyor vs olabilir yada çocuğu pek takmıyor olabilir, anne baba vizesi o kadar uzun sürmüyor çünkü

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @kaanvercetti Ne kadar hayallerimizin ülkesi olsa da Amerika çoğu şeyde sınıfta kalmış bir ülke. GC çekilişi keşke Almanya, İtalya vb. ülkelerde olsaydı da sadece Amerika'ya mecbur kalmasaydım çok isterdim. Allah korusun Amerika'da hastanelik bir duruma düşerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atlantis00 amerika da sağlık olayında adımları doğru atarsan ozaman cebinden çok cüzi para çıkıyor ondan bu kadar gözünde büyütme


  • Ne kadar zamandır bu ülkeden gitme hayali kuruyorsunuz ve şuan da bulunduğunuz durum nedir arkadaşlar? Bahsettiğim şey hedefinize yönelik tam kararlı bir şekilde ilerlemenizi sürdürüyor musunuz yoksa umudunuzu kaybetmek üzere misiniz.Alternatifiniz var mı orası olmazsa burasi olur gibi veyahut illa amerika mı diyorsunuz? Düşüncelerinizi ve genel anlamda ne hissettiğinizi(gelecekle alakalı)merak ediyorum açıkçası.

  • ⭐⭐

    @Birgariphayat lisenin başından beri yani yeni yeni bilinç kazanmaya başladığım dönemden beri gitmek istiyorum takriben 6 sene öncesine denk geliyor hala gidemedim yaw 🙂 Work And Travel deneyelim dedik yaştan kaldık şirketler beni kabul etmezmiş. Umudumu asla kaybetmedim eninde sonunda gideceğimi biliyorum çünü imkan dahilinde kafama koyduğum şeylerin gerçekleşmesi çok uzun sürmüyor 🙂 Greencard veya diğer vizeler olmadı, mezun olunca iş başvurularımı Amerika odaklı yapmayı planlıyorum. Bu yönden de bir planım var. Bir de yalnızca Amerika'yı istiyorum. Amerika'nın insanı özgür bıraktığı ortamını seviyorum. Sosyal devlet istesem zaten hiç düşünmem direkt Kanada'ya giderim. Bir kere Avrupa'nın kültürünü sevmiyorum. Nedir bu kültür? Suburban kültürü mesela. Why do American cities sprawl while European cities are compact? diye geyik çeviriyor insanlar boşuna değil emin olun 🙂 Bir yazı paylaşmıştım burada, çoğu ülkede çalışmış bir abimizin tecrübesi idi iş yaşamından bahsetmişti, Avrupa'da patronla arasını iyi tutan kariyer yaparken, Amerika'da yalnızca verimli çalışanın kariyer yaptığı bir kültürü olduğundan bahsetmişti. kesinlikle bu yüzden bile Sadece Amerika! Diyebilirim.


  • @Birgariphayat Açıkçası benim hiç öyle bir hayalim yoktu taaaki 2020 ye kadar falan önceden herşey güzeldi bence 2018 e kadar normaldi , hiç hayal kurmadım gideyim başka yerde hayat kurayım diye sadece gezip görmek vardı.


  • @Birgariphayat lise birden beri. yani 2014-15 senesine denk geliyor. o zamanlarki ergen aklımla sadece istiyordum. en ufak çabam bile yoktu. o yaşta ne yapılabilir diye düşünmeyin, ingilizce öğrenebilirdim onu bile yapmadım. üniversiteye geçip 20 yaşını gördüğümde şu ingilizce işini halletmeliyim dedim. ders alıp, ders çalışmaya başladım. erasmusa başvurdum. covide yakalndım ve yerime oturmak zorunda kaldım. eh öğrenciyim, para çok yok, aileme swat'ı anlatmıştım, siz bana para vereceksiniz ama ben üç ay sonra size iade edeceğim diye. e hadi git dediler ve amerikaya gittim. bayıldım. mezun olduğum için aynı programa tekrar katılamadım. greencarda başvurdum. çıkmadı. bu sırada işe girdim. para briktiremiyorum ama olsun akamasa da damlıyor. tekrar turist vizeleriyle bir yerlere başvurmak istiyorum. greencarda devam tabii. ama kaçak olarak yaşayabilecek biri değilim. bi ara irlanda dil okulu istemiştim ama aileme destek olmam oradan çok zor, askıya aldım. güzel esasen. altı ay yarı zamanlı çalış, iki ay tam zamanlı. bu sırada farklı ülke tecrübesi. kore olabilir mesela. 6 aydan sonra çalışma izni veriyormuş diye duymuştum ama o ilk altı ay geçinmesi sıkıntı. bazı avrupa ülkeleri yüksek lisanstan sonra çalışma izni veriyor ama kabul alman ve okul ücretini ödemen lazım tabii. esasen on beş bin dolar olsa ve bazı şeyleri göze alabilecek pozisyonda olsam yaparım bunları.

    edit: önceliğim hep amerika. gözümü orda mı açtım nedir?

  • ⭐⭐

    Bu sene ortam aşırı sessiz herkes pusu da. 😃 Üstümüz de bir ölü toprağı var.


  • @celica Wat konusunda yaşa takılma olayını bende yaşadım.İnsana gerçekten çok koyuyor.Yol gösteren yoktu şunu şöyle yap diyen yoktu...Tamamen internetten şans eseri denk gelme sonucu öğrendim,netice de geç kaldım.Bir diger hususta sizin aksinize istediğim şeyleri kader pek karşıma çıkarmaz;ne dersiniz belki birgün bizim de şansımız açılır🙂


  • @Onurfidan 2018 zamanlarinda giden bütün şansını kullandı hocam.O zamandan sonra işler çok değişti


  • @lavender Gezip görme şansında bulunmuş olmanız size gelecek için umut aşılıyor olmalı.Belki de hayat istediklerimizi bize vermek istiyordur ama bunun için önce yapabileceğimiz fedakarlığı merak ediyordur ne dersiniz? Kendini nereye ait istiyorsa orda yaşamalı insan.Umuyorum ki bu forumda ki birçok insan hayallerine eninde sonunda kavuşacaktır.Yeter ki istemeyi bırakmasın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @diablo_ercan benzin dökülmesini bekliyor herkes harlamak için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Amerika da sadece 10 dolara sürüş eğitmeninden ders alabilirsiniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum