Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @anyela hayır gerekmiyor.


  • Merhabalar,
    Bilgisi ve tecrubesi olanlara bir sorum olacak;
    2022 Green Card talihlisiyim, ilk girisimi Subat 2023te San Fransico'ya gerceklestirdim ve 1bucuk ay sonra 5 yildir yasadigim sehir Budapesteye geri dondum(kalici oturum sahibiyim). Burda evlilik teklifinde bulundugum kiz arkadasim(Macar vatandasi) ile 2024 Ocak ayinda Amerikaya tasinmak istiyoruz. Niyetimiz varistan sonra evlilik yoluyla kendisi icin de green card'a basvurup ayri kalmadan bu sureci atlatip Amerikada hayatimizi kurmak. Kendisinin turist vizesi ile gelmesi ve orada evlilik ile sureci baslatmamiz akabinde kalisina engel olacak bir durum soz konusu mudur? Daha once arastirdigim kadariyla bu yolun mumkun oldugunu gorup planimizi bu yonde yapmistik fakat daha sonra okudugum yazilarda kendisinin turist vizesi ile gelecegi icin evlilikte supheli duruma dusecegi ve red yememizin mumkun oldugu ve vize suresi doldugunda geri donmesi gerektigi. Konu hakkinda tecrubelerinizi paylasmanizi rica ederim.
    Yanitiniz icin simdiden tesekkur ediyorum


  • Diğer bir senaryoyu da sormak isterim.
    Burdan evlenip gidersek ve Adjustment of Status ile eşim için green carda başvursak, Amerikada turist vizesi akabinde surec boyunca sorunsuz kalmaya devam edebilir mi?

  • ⭐⭐


  • Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Biz kız arkadaşımla ocakta evlenmeyi planlıyoruz, asıl talihli benim rus vatandaşı olan eşim. Evlendikten sonra ds formunu göndermek ve beraber mülakata girmek istiyoruz. Öyle daha iyi sanırım (gc aldıktan sonra evlenmektense). Yalnız dosya numaramız epey yüksek, 24 binlerde ve 2024 eylül ayına kadar zamanımız var. Sorum şu ki ds formunu ocaktan sonra göndermek sıkıntı yaratır mı? Geç gönderince olumsuz bir durum yaşar mıyız? Şimdiden teşekkür ediyorum.
    Bir de lütfen ds formunu göndermek için en uygun zamanı bildirebilir misiniz?


  • Selamlar herkese, bu konuda bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim.green kartimi agustos sonunda aldim henuz sponsor olacak kosullari yerine getiremiyorum.esimin bir arkadasi h1b vizesiyle gelmis ve suan greencard surecinde henuz greencardi eline gecmemis yalniz w2 lu bir iste calisiyor 1 senelik tax return u bulunuyor.greencardi elinde olmadan bu sartlar ile esime sponsor olabilir mi?
    @crazycells @gucarslan


  • Merhabalar kolay gelsin.
    İnternetten tanıştığım bir kız.
    Başta dolandırıcı olduğunu düşünsem de gel zaman git zaman hoş bir ilişki içine girdik.
    Ve evlenmek istedi önce beni oraya gitmemi istedi.
    Zor olacağını söyledim kendisi buraya gelmek istedi ama ciddiye almadım ben ama şimdi bayağı bayağı
    ciddi evlenmek istiyoruz gerçekten ama henüz buluşmadık buraya gelecek bir kaç ay içerisinde ve evlilik için geleceği için gereken belgeleri de getirecek, biz burda evlensek bile ben hemen gidemeyeceğim Green kart süreci malum uzun sürüyor.
    Onun orda benim burda bir hayatım var.
    Bu süreçte biz gerçek bir evlilik istiyoruz.
    Bü süreçte ayrı ülkelerde mi yaşayacağız?
    Nikahtan sonra mülakat sürecine kadar o göçmen başvurusunu yapana kadar bekleyeceğiz mi ?

  • ⭐⭐

    @Eser-0 Acik soylemek gerekirse Ankara icin oldukca gec kalmissiniz, bence hemen simdi bu mesaji okuyunca hatta doldurmanizi siddetle tavsiye ederim formunuzu. Evlenince de esiniz icin doldurup, mulakat aldiktan sonra kendi formunuzu guncelleme talebi yapmalisiniz.

  • ⭐⭐

    @Eser-0 Cok uzgunum ama, aslinda Eylul 2024 sonuna kadar vaktiniz de yok bu arada, bu vize basimi icin son suredir, mulakatlar haftalar once dagitilir yani Eylulun son haftasi icon bile sizin Agustosta mulalata hazir olmaniz gerekir. Klasi ki, mulakat daveti almak da yetmiyor (ki gecen sene Eylulun ilk haftasi mulakat alan bir cok kimseyi kapidan cevirdiler '...vize kotasi doldu...' diye. Bu surecte kontrol edebileceginiz tek parametre formu doldurma tarihiydi.

    Eger dosya tasiyabiliyorsaniz, baska ulkede calisma, oturma izniniz, vatandasliginiz varsa hic beklemeyin tasiyin. Tabii gec form gonderimi sadce Ankara icin bir problematik degildir, kalabalik konsolsoluklarda da sisteme gec girmek (=gec ds-260 formu doldurma tarihi) sorundur o yuzden tasima yapacaginiz yer bile kalabalik olmamali ki sira versin size.

    Kolayliklar ve simdiden mutluluklar.

  • ⭐⭐

    @tugo Maalesef esinize sizin ya da dvatandaslik, kalici oturum (gc sahibi olma) gibi kosullari saglayan anne, baba, kardes (sizin de yakinlariniz dahil) disinda biri aile sponsorlugu baglaminda sponsor olamaz.

    Lutfen bu basliga bakiniz.


  • @lumos bahsettigim finansal sponsorluk aile sponsorlugu degil

  • ⭐⭐

    @tugo (son edit) Anladim, sorunuz bu baslikta olunca bana da garip geldi. Bu durumda, isterseniz diger sponsorluk basliklarina bakin mutlaka ama surasi kesin ki LRP ya da vatandas olmasi sart sponsor olabilmek icin, Bol sans.

  • ⭐⭐

    @Eser-0, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Biz kız arkadaşımla ocakta evlenmeyi planlıyoruz, asıl talihli benim rus vatandaşı olan eşim. Evlendikten sonra ds formunu göndermek ve beraber mülakata girmek istiyoruz. Öyle daha iyi sanırım (gc aldıktan sonra evlenmektense). Yalnız dosya numaramız epey yüksek, 24 binlerde ve 2024 eylül ayına kadar zamanımız var. Sorum şu ki ds formunu ocaktan sonra göndermek sıkıntı yaratır mı? Geç gönderince olumsuz bir durum yaşar mıyız? Şimdiden teşekkür ediyorum.
    Bir de lütfen ds formunu göndermek için en uygun zamanı bildirebilir misiniz?

    Ds260'ı göndermek için çok çok geç kalmışsınız. Şu an iki handikapınız var. Biri yüksek CN diğeri geç submit.
    Siz formu hemen dolduracak evlenince de eşinizi ekletecektiniz. Ankara'nın performansı her yıl kötüye gidiyor, geçen yıl 15 binlere kadar gelebildi. Sayın @lumos a katılıyorum, bu mesajı okur okumaz formu hemen doldurun, gönderin ve dosyanızı kazanan sayısı az olan bir konsolosluğa taşımak için uğraşın.


  • @lumos merhaba, cevap için teşekkürler. Zaten ankara da yapmayacağız mülakatı, evlenip balayı bahanesiye fransaya schengen alıp ordan Varşovaya gitmek ve orda mülakata girmek istiyoruz. Bunun sebebi rus vatandaşlarının polonyaya direkt girişinin yasak olması. Müstakbel eşim rus vatandaşı ve asıl talihli kendisi. Rus vatandaşları da Varşovada giriyormuş mülakata genellikle eşim bana öyle söyledi o yüzden biz de oraya gidicez hayırlısıyla. Yazdıklarınınzdan sonra İçim karardı biraz 😞 polonyadaki konsolosluk da yoğun mudur acaba orası için de mi geç kaldık 😕 bir de şöyle bir sıkıntımız var evlendikten sonra eşimin soyadı aynı kalsın evrakları değiştirmeyelim diye (asıl talihli kendisi olduğu için) ocakta çıkması muhtemel olan bir soyadı kanununu bekliyoruz. Bu kanun sayesinde sadece kızlık soyadını kullanmaya devam edebilecek kadınlar evlendikten sonra. Çok karmaşık bir süreç içindeyiz acele davranmamız lazım. Evlilik, soyadı, schengen, mülakat derken işin içinden çıkamaz bir duruma düştük. Ücretli danışmanlık tavsiye eder misiniz bu süreçte bize rehberlik edip yardımcı olabilecek

  • ⭐⭐

    @Eser-0 Merhaba, cumlenizden talihli sizsiniz gibi anladim, virgul olmayinca sanirim her iki anlam da cikiyor.

    Ucretsiz olarak burada bilgi paylasimi yapiyoruz bir danismanliga da ihtiyaciniz olmaz esasinda yeter ki sureci yakindan gakip edin. Para karsiliginda alamayacaginiz destek bu forumda, yeter ki usanmadan okuyup takip edin.

    Mesajima ithafen sunu soylemek isterim ki, genel olarak amacim korkutmak degildir tabii ki, durust ve yardimci olmaktir. Saniyorum Turkiye'den talihli olmanin (her ne kadar esinizin Varsova hakki olsa da) oldukca buyuk bir dezavantaj oldugunu iyice vurgulamak lazim. Schengen en buyuk sorun! Bu nedenle onceligi esasinda, Rusya'dan kazananlara baksa da, Ukrayna kazananlarina Polonya ikameti olanlara veren Varsova Konsoloslugu Ankara'dan daha yuksek kapasitede calissa bile oranin da yogun ve kalabalik oldugunu bilmenizi isterim. Sistemde dosyanizin hazir olmasi icin formunuzun olmasi lazim ve hala sizin isleme gecmemis. Bu su demek, dosya numaraniz bultende mulakat alabilir oldugunda siz sizden daha once formu doldurmus ve yuksek dosya numarali birine gore geride kalabilirsiniz. Bu arada, bilgi dogru ve guncel oldugu surece isim, evlilik oncesi soy isim gibi detaylar mulakat gunu bile guncellenir, ben hala formu doldurma konusunda gec kalmamaniz gerektigini dusunuyorum.

    Schengen gecmisinizi ve bireysel detaylari bilmiyorum ama balayi icin almaniz guc olabilir, Schengen vizesi maalesef bu surecte en sikintili adimlardan biri, onlarca kisiyle deneyimledik bunu. Basvuru randevusu bile karaborsaya dusmus durumda. Schengen vizesi baglaminda tum Turkiye icin gecerli bu dedigim, o nedenle emin olmadan ki mulakat gununuz konusunda emin olamazsiniz, B, C,D... planiniz olsun. Bu konuda da tavsiyem eger uzun vadeli alma sansiniz yoksa, mulakatinizi alinca o baglamda Schengene basvurmaniz cunku en dogru yontem o olur.


  • @lumos ilginiz için çok teşekkür ederim. Bir tek bu sitede nefes alabiliyorum şu sıralar çünkü sürecimiz çok karmaşık ve oldukça zor görünüyor. Bilgi eksikliğimiz çok fazla. Velhasıl cevabınızdan anladığım kadarıyla önce evlenip ds formunu gönderip gc mülakat tarihi almalıyız. Sonra da mülakat tarihine göre schengen vizesi almalıyız. Özetle bu. Doğru mu anladım?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ReLoad ReLoad 
  • ⭐⭐

    @Eser-0 Aslina surekli yazdigimiz adimlar... Ozetle, siralama soyle; (1) Once formu doldurun, (2) sonra evlenin, (3) esiniz sizi nikahtan sonra 'add applicant' yapsin ve kendi formunu mulakat gelmeden ellemesin. Sonra mulakat bekleyin, (4) mulakat gelince esiniz evli oldugunu guncellemek icin konsolosluga haber versin.

    Schengen icin maalesef dedigim gibi surec cok bireysel o nedenle bir siralama yapamayacagim. Ama en azindan Ocak ayini ve verilerin aciklanmasini hatta bultende aktif olmayi bekleyin, cunku mesela ilk vizenizse ret alma ya da tek girisli ancak bir kac gun alma durumu olabilir. Hatta daha once vizeniz olsa bile bu ihtimaller var. Ya simdiden baslayin Schengen hazirliklarina pasaportlarinizi doldurun. Ya da mulakat alinca basvurun bir yere... Tabii Schengen surecine hakim olmalisiniz. Randevu sistemi dedigim gibi hep problem.


  • @lumos Teşekkürler cevap için. İlk kısımla alakalı olarak: Anladım, daha fazla beklememek adına önce eşimin (asıl talihli) bilgilerini girip formu doldurup göndereceğiz. Sonra evleneceğiz ama gönderdiğimiz forma nasıl add applicant yapacağız, zaten göndermiş sayılmıyor muyuz? 2. Sorum mülakat tarihi geldiğinde konsolosluğa haber verip evlilik durumunu güncellediğimizde mülakatın daha ileri bir tarihe ertelenme ihtimali ortaya çıkar mı? Çünkü add applicant yapacağız ve bu sefer en baştan benim bilgilerimi gireceğiz ve tekrar göndereceğiz.

    Schengenle alakalı olarak da araştırmaya devam edeceğim şuan önceliğimiz ds formunu mümkün olduğunca erken göndermek.

  • ⭐⭐

    @Eser-0 Bey, anladigim kadariyla siz surece henuz oldukca yabancisiniz. Onemli olan asil talihlinin formu, ona ellemiyorsunuz gonderdikten sonra, mulakat alinca sadece esiniz artik evli olarak bilgilerini guncelleme talep edecek, bu da bazen konsolsoluk tarafindan gereksiz bile bulunabiliyor (bizzat yasadim ve onlarca ornege bizzat sahit oldum).

    Sizce size sorunlu bir cozum onerir miyiz? Mulakata aldiktan sonra diye altini cizerek acikliyorum ozellikle, bu talihlinin durumunu degistirmez. Bir insan dogum da yapabilir, o vakit bebek dogduktan sonra eklenir ama talihlinin formu ozellikle kalabalik olan
    konsolosluklarda giren kimseler tarafindan sonra guncellenir. Bu o kadar degerli bir stratejik bilgi ki... Baska yerde olmadigina emin olabilirsiniz. Tabii karar sizin.

    Add applicant CEAC sisteminde gorunecek, hatta gorunmese bile sorun degil mulakat alinca bunu belirtmeniz yeterli.... Add applicant deyince baska kisi icin form dolduruyorsuz, isteseniz de submit edilen bir formu kendiniz zaten acamazsiniz sistemde, bu islem dosyaniza, formunuza degil, yeni kisi eklemektir. Dedigim gibi talihlinin formu mulakat aldiktan sonra guncellenir. Mulakat ertelenmez, ama eger siz kendinizi eklemezseniz o zaman mulakat size gelmez sadece esinize gelir o zaman is karmasiklasir.

    Lutfen forumda arama yapmaya calisin, onceki yazismalari, kisilerin yazdiklarini ve mulakat deneyimlerini okuyun, biraz surece hakimiyet kazamaniz faydaniza olacaktir.

  • ⭐⭐

    @Eser-0 Bir ek daha yapayim.

    1. Esinizin DS-260 formu (bunu hemen doldurun, daha fazla beklemeyin). Bu formda esinizi bekar olacak,
    2. Nikah islemi gerceklesecek 🎉 🥂
    3. Sizin DS-260 formunuz CEAC sisteminden doldurulacak (add applicant). Sizin formda evli oldugunuz vs. her biulgi guncel olacak.
    4. Mulakat alinacak.
    5. Konsolsoluga haber verilip esinizin DS-260 formu acilacak ve bekar bilgisi degistirilip evli oldugu bilgisi girilecek. Bu asamada konsolsoluk '..soroun degil guncellemnize gerek yok...' da diyebilir. Yeni form da acabilir. Onemli olan ikinizin de mulakat mektubunda adinizin olmasi.

    Rast gele...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum