Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
@Paniccio Basim sureciniz ulkeye girdikten sonra basliyor, 90 gun kurali odeme ya da ulkeye baslama islemlerinden hangisi daha sonra olduysa onu takip eden 90 gunu kast eder.
Siz ulkeye girmeden 90 gun gecmesinin bir anlami yok, ulkeye girmenizden itibaren baslayacak. Ya da girdikten sonra odeme yapsaydiniz, odeme tarihinden sonra baslayacakti.Takip edeceginiz link bu link evet, ama girdikten sonra bir kac hafta gecince degisiklikleri goreceksiniz, hemen degil. Ortalama 3/6 hafta gibi dusunebilirsiniz.
Iyi yolculuklar simdiden.
-
@lumos Teşekkürederim detaylı bilgilendirmeniz için :)
-
@ozzgedenizz tekrardan selamlar
eşim greencard'ını aldı fakat 90 gün gecmesine rağmen benimki hala ödeme alındı sayfasında gozukuyor. e request yapamıyorum çünkü case numberınız bunun için uygun değil diyor. hesabi verify yapmaya her calistigimda sistemden atiyor. online account almaya her calistigimda son stepte ana sayfaya donuyor. telefonla arayınca sesli asistan ilgili kimseye bağlamıyor, case status hakkında bilgi almak istediğimde ise ödemeniz alindi gözüküyor diyor. 10 günlüğüne abd ye gidip geri dondum. ssn i bile aldım fakat bu ise bir turlu çözüm bulamıyorum. yeniden hesap acmaya veya e-verify yapmaya sistem izin vermiyor. ilk adreste bizim de apartment no eksikti. telefonla bir sekilde canlı yardıma bağlanıp apt no ekletince esimin greencardi hemen gelmişti, kendim icin de dosya actirmistim fakat ona da cevap gelmedi. acaba sari zarf mi kayboldu benim de, bilmiyorum. bir sorun olsaydı ssn numaraları gelmezdi diye düşünüyorum. sikintili bir durum. -
@bilomod öncelikle gençmiş olsun. Hesap açmanız veya verify yapmanız e request ile alakalı değil. E request yaparken büyük ihtimalle yanlış yapıyorsunuz. Önceden doldurduğunuz form yani greencard için ödeme yaptığınız form os155a bunu seçiyor musunuz(size en başta sorduğu form numarası olarak seçeceksiniz doldurduğunuz tarih de ödemeyi ilk yaptığınız tarih olacak) ? Büyük ihtimalle bu yüzden hata alıyorsunuz. Bir de şu an hala gelmediyse belki biometrik istemişlerdir. Öncelikli olarak canlı chatten sorardım. Adresinizin başta yanlış olduğunu belki gelen maili alamadığınızı biometrik istediği olup olmadığını sorun. Eğer yok derlerse kesinlikle en kısa zamanda e request doldurun. Eğer yine dolduramazsanız bana özelden de yazabilirsiniz yardımcı olurum. Sarı dosyanız kaybolmuş olabilir ya da bizdeki gibi unutulmuş da olabilir. Yarın öncelikli olarak canlı chat ile konuşup formu tekrar doldurmanızı öneririm. Bir de ek olarak ssn ve greencard birbirinden çok ayrı şeyler maalesef birini almanız diğerini etkilemiyor.
-
@bilomod bir de üsteki iletinizi okudum sanırım uscis çalışanı sizin için kasım ayında bir bildiri yapmış zaten cevap gelmesi maalesef 1 ayı bulabilir. Öncelikli olarak canlı chate yazmanızı öneriyorum şu an. Onlar yolladıkları bu isteği de görebiliyorlar size bekleyin veya e request yapın tarzında bir tavsiyede bulunurlar.
-
@crazycells 220 dolar ücreti ödedim, hesabı ödeme sırasında açtım. hesabi verify etmeye çalıştım sürekli sayfa atti yeniden giriş yaptırdı sürekli. Amerika’ya girdim şimdi de deniyorum ama hâlâ aynı hatayı veriyor. giris yaptigimda inbox kutusu falan göremiyorum diğer arkadaşlar görebiliyor sanirm. Mülakata girmeden önce ds formunu açtırıp adresimi güncelledim ancak konsolosluk yine de eski adresimi yazmış ve ben bunu çok sonra fark ettim. 220 dolar ücreti yatırdıktan sonra Change adress kısmından Amerika giremeden adres değiştirme talebinde bulundum. Ülkeye girerken de memur sordu adresi değiştirmek istiyor musun diye evet dedim adresi yazdı tamam dedi sizce bir sorun yaşar mıyım ? Usps ofisine gidip ordan da mı güncellemeliyim? Yani önleme olarak olmuyor yapmadım mail geldi fiziki olarak burdan ofisten yapmanız gerekiyor diyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻 şimdiden teşekkürler 🙏🏻
-
Mülakata girmeden önce ds formunu açtırıp adresimi güncelledim ancak konsolosluk yine de eski adresimi yazmış ve ben bunu çok sonra fark ettim. 220 dolar ücreti yatırdıktan sonra Change adress kısmından Amerika giremeden adres değiştirme talebinde bulundum. Verify yapmadım site hata verdi sürekli. Suan ne durumdayım bilmiyorum :( Ülkeye girerken de memur sordu adresi değiştirmek istiyor musun diye evet dedim adresi yazdı tamam dedi sizce bir sorun yaşar mıyım ? Usps ofisine gidip ordan da mı güncellemeliyim? Yani önleme olarak olmuyor yapmadım mail geldi fiziki olarak burdan ofisten yapmanız gerekiyor diyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻 şimdiden teşekkürler 🙏🏻
-
@ayseleldas uscis canlı chatte yazın ve sorun eğer eski adresiniz görünüyorsa hemen ar 11 doldurun ama işlenmesi 1 ayı bulabilir. Eğer değişmediyse şu an yapabileceğiniz başka bir şey yok maalesef verify kısmında sistemde genel bir hata var.
-
@ayseleldas USPS ( ABD posta servisi) ve USCIS (ABD Vatandaslik ve Gocmenlik servisi) farkli kurumlar, sizin sadece USPS adresini degistirmeniz yetmez AR-11 formunuzu gondermelisiniz (online /osta yoluyla her ikisi de olur, online daha hizli) boylece USCIS'deki adresiniz de degisir. Hatta banka, MDV vb kurumlar icin adres degisikligini ilk firsatta yapmalisiniz, tabii yerlesince yapin, surekli degistirmeyin.
Change of Adress (AR-11) formunu online doldurmak icin tiklayiniz.
Verifying konususna gelecek olursak; USCIS sistemi maalesef bu sekilde hata verebiliyor ama bunun bir engel teskil etmesi soz konusu degil cunku ulkeye yeni geldiniz ve zaten adres degisikligini form ile bagimsiz yapabiliyorsunuz.
-
Bu ileti silindi! -
@ozzgedenizz canlı chat dediğiniz şey ne oluyor arattığımda zaman emma çıkıyor ama ona o robot gibi sorduğum sorulara cevap vermiyor yani bir sonuca ulaşamadım ordan adresimin nerde olduğuna dair. Eğer emma değilse canlı desteğin linkini atabilir misiniz rica etsem 🙏🏻
-
@ozzgedenizz, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
@ayseleldas uscis canlı chatte yazın ve sorun eğer eski adresiniz görünüyorsa hemen ar 11 doldurun ama işlenmesi 1 ayı bulabilir. Eğer değişmediyse şu an yapabileceğiniz başka bir şey yok maalesef verify kısmında sistemde genel bir hata var.
Canlı chat dediğiniz şey Emma mı acaba ona soruyorum ama cevaplayamiuor yani necilendiremiyorum. Eğer Emma değilse canlı chatin linkini atabilir misiniz ben bakıyorum ama bulamadım stresten mi gormemiyorum anlamıyorum
-
@lumos ar 11 formu dediğiniz şey usciste Change adress diye bir buton var ona tıklayınca adres a number falan soruyor parası mı acaba. Yani aynı yer mi eğer oraysa ben onu Amerika’ya girmeden doldurdum ve sudan view my submission a tıkladığımda Status : Request changed yazıyor. Yardımcı olabilir misiniz uscis kısmını hallettim mi yani suan geriye bir tek usps ye gidip ordan mı değiştirmek kaldı. Simden teşekkür ediyorum 🙏🏻
-
@ayseleldas emmaya I want to live chat diyeceksiniz neden diye size şıklar soruyor greencardı seçip bağlanacaksınız. Ama amerikaya göre çalışma saatlerinde çalışıyorlar. Pazartesi deneyebilirsiniz
-
@ozzgedenizz çok teşekkür ederim pazartesi günü soracağım 🙏🏻
-
Biz sonunda teslim aldik @ygunen, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
Bizim de kartlarimizdan biri 90 gunu gecmesine ragmen gelmedi.Bugun request olusturduk.En gec 1 aya cevap vereceklermis.Bir cok sey okuyorum.Sari zarfmi kayboldu? Biyometrikde mi sorun var tekrar isteyecekler?Sari zarf kaybolmussa basimiz cok agrir.Senatore kadan gidenler var.Zaten mulakati zar zor aldik.Burada da bu konudan dolayi stres yapmak istemiyorum
-
Merhaba,
Ekim 2023te Amerika'ya ilk girişimizi yaptık, sarı zarfları teslim etmiştik fakat eşimin greencard'ı teslim edilrken benim kartım gelmedi, 90 gün bekledikten sonra uscis'e kayıt oluşturdum. 1 ay sonra bugün gelen yanıtı aşağıda iletiyorum. Sitede benzer bir yazı gördüm ama yeterli bilgi alamadım:( Şimdi Türkiye'deyiz, Mayıs ayında bir kez daha girip yaklaşık 10 gün kalıp tekrar döneceğiz. Gitmeden önce hazırlıkları tam yapabilmek için beni yönlendirebilir misiniz? Pek rastlanılan bir durum değil sanırım.
"The status of this service request is:
A search of U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) records indicates that USCIS has not received your Department of State (DOS) issued Immigrant Visa (IV) Packet, which should have been submitted by the Port of Entry (POE) when you entered the United States. USCIS requires a completed IV Packet to process your Permanent Resident Card (PRC).
If you are in possession of your IV Packet, please mail the complete IV Packet to the following address:
USCIS
Attn: IV
2501 S State Highway 121 Business
Suite 400
Lewisville, TX 75067If you are not in possession of your IV Packet, you will need to schedule an appointment with your local Field Office by visiting the USCIS webpage at my.uscis.gov/en/appointment/v2. Once scheduled, you will receive confirmation of your appointment date and time as well as any other instructions for your appointment.
You will need to take the following to your Field Office appointment:
1.A copy of this letter
2.Proof of identity (This would be a passport or national photo identification issued by your country, drivers license, military photo identification or a state-issued photo identification)
3.A copy of your immigrant visa documentation, which would include all evidence you submitted to USCIS related to the underlying petition, and the documents that you submitted to the Department of State. This would generally include:
a.A copy of the underlying petition (I-130, I-140, etc.) with original signature and any supporting documentation submitted with the petition.
b.A copy of your birth certificate with translation, if applicable.
c.Derivatives supporting civil documents (birth certificate, marriage certificate, divorce decree, etc.) demonstrating the relationship to the principal beneficiary/immigrant, if applicable.Your local Field Office will reconstruct the IV Packet. If you have not received a response from USCIS within 90 days of your appointment, please notify us using the contact information below."
-
@Ozzyy sarı dosyanız kaybolmuş. Son zamanlarda bir kaç kişinin başına geldi. Mailde yazan adımları takip edin belgelerinizi toplayın randevuya gidin daha sonra kartınız basılacak.
-
@ozzgedenizz teşekkür ederim yanıtınız için, burada merak ettiğim birkaç detay var. Sarı zarf'ın içinde olan sağlık ile ilgili detayları yeniden vermiyorum değil mi? Mülakat gününde konsolosluğa sunduğumuz belgeleri toparlamak yeterli olur mu?
Bir de buradaki tam talebi anlayamadım
"a.A copy of the underlying petition (I-130, I-140, etc.) with original signature and any supporting documentation submitted with the petition." -
@Ozzyy benim başıma gelmedi ama buradan biri kendi başından geçenleri anlatmıştı telegram grubunda yanlış hatırlamıyorsam bu başlıkta da iletisi var kendisine sorabilirsiniz ama yazdığı mesaj belgelerle ilgili şu şekilde; “Gorusmeye giderken yanınızda birth certificate goturmenz gerekiyor bunu konsolosluktan alabilirsiniz yada e devletten ingilizce olarak istiyorlar bilginiz olsun konsolosluktan alirsaniz 10,50 dolar ayrica randevu ciktisi , greencard odeme ciktisi mail olarak gelen ve 2 adet fotograf 5x5 seklinde amerikan konsolosluguna mulakata giderken goturdugumuz gibi bu sekilde randevuya erken gidin benim ki 1:30 daydi 1 de iceri aldilar.”
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum