@debbieLA77 yani bence CoS yapanlar ile %0,001 ihtimalle çekilişi kazanma hayali kurup o çekiliş sonunda %25 ihtimalle GC alabilme hayalini kuranları birbirine rakip olarak belirlediğiniz görüşünüzü kendinizde saklamınız daha az kalp kırıcı ve suçlayıcı olabilirdi. Forumda şu an CoS ve Aos sürecini takip eden yalnızca benim bildiğim 25 kişi var ve bunların yanında ben daha "toy" sayılırım. ABD'de sürekli oturma ve çalışma iznine sahip olmanın bir çok yolu varken bunların arasında en kolayı DV, iltica ve kağıt üzeri evliliktir. Cos ya da AoS süreçleri bunlara göre daha zor, maliyetli ve uzun sürelidir.
Kendimden örnek vereyim, hiç DV başvurusu yapmadım, yalnızca bu sene eşim zaten geldik artık buradayız diyerek başvuru yaptı, benim adıma başvuru yapmasını istemedim. ABD'de yaşama kararı alınca hemen harekete geçtim, daha ortada kesinliği olan hiçbir şey yokken, evimi arabamı birikimimi sattım, işimden ayrıldım ve geldim. Düşük bir ihtimal için hayal kurmaktansa, plan yapıp gerçekleştirdim. Böylelikle ihtimali milyonda birden yüzde altmışlara kadar getirdim. Bunu yaparken de ABD'nin Avrupa'da yaşayanlar için ayırdığı 12.000 kontenjandan faydalanması muhtemel yaklaşık 1.000 tane yurttaşımın kontenjanını çok düşündüğümü söyleyemem. Zira matematik de bunu gerektirir.
Eğer yarın bir gün siz de CoS ya da AoS yoluna girme cesareti gösterebilirseniz, ki canına tak edenler genelde bu şekilde davranıyorlar, yine görüşlerine ve tecrübelerine başvuracağınız kişiler bu forumda "sizin kontenjanınızı yemekle itham ettiğiniz" kişiler olacaktır. Ayrıca, B1 vizesini ABD'de kalmak için kullanabilenlerin oranı %5'i geçmez, kimse %60 da olsa bir ihtimal için ülkesine geri dönememe veya ABD'ye tekrar girememe riskini kolay kolay kabul etmez, benim çalışacağım sektöre yatırım yapmak için B1/B2 vizesi alarak ABD'ye gelenlerin büyük kısmı şirketlerini kurup banka hesaplarını açıp geri dönüyorlar. Hemen hepsi süreci Konsolosluk üzerinden devam ettirecekler.