ABD'deki Turk Youtuber tavsiyeleri
-
@saulgoodman alla alla fark etmemiştin sizden duydum
-
Can Çolpan'ın videolarını çok severdim üzüldüm şimdi duyunca, duyarsa selamimiz olsun kendisine.
-
Ayrıca sayın @burak-tayanc takipteyiz, video sayıları da artıyor, sevgiler.
-
Emrah ateş favorim
-
https://www.youtube.com/channel/UCOTVk1btTJPGNA9-on8of7w
Ahmet serdar eker diye bir youtuber kaliteli videoları var tavsiye ederim. -
@murat-taskin ne samimiyetsizliğini gördünüz can bey'in bilmiyorum ancak, çok değerli bilgileri boş muhabbet yapmadan bu kadar düzgün ifade edebilen başka birini hatırlamıyorum.
Şahsen üzüldüm kanalı kapatmasına. bilgileri değerli bulan ve bu yüzden takip eden insanlar için kayıp olmuş. Bir şekilde beğenmeyen insanların takip etmemek gibi bir seçenekleri varken, anlamsızca olumsuz yorumlar yapıp karalaması hoş değil. İnsanları anlamak gerçekten güç.
edit: @cancolpan kanalı tekrar açmanıza ve hatta yeni videolar gelecek olmasına çok sevindim. Gerek sizin, gerek @semavi nin verdiği magazinden, boş muhabbetten uzak değerli bilgiler. tabi kıymetini bilene.
-
@coder Gerekçesini yukarıda yazdım tekrar okuyun lütfen. Ben kendi düşüncemi yazdım sadece. Siz farklı düşünebilirsiniz. Ayrıca videoları kötü falan da demedim. Gayet faydalı ve başarılı idi.
-
https://www.youtube.com/channel/UCMLwVmzOd8PruCg8-xmEs0Q/videos
Pek aktif olarak video atmasa da sanırım bu forumdan olan Okan SERBES de videolar atıyor özellikle Lyft videoları -
@knnrn Yoruma kapatacaktı en güzeli. İnsanımızın medeniyet yolunca yürüyecek çok yolu var daha :(
Yapıcı olmak kaf dağı bize :( -
@murat-taskin Kızılderililere mal edilen bir durum ifadesi var lisede öğrenmiştim sanırım. Çok doğru izah etmiş anlatmaya çalıştığı kavramı. Kabaca şöyledi sanırım: "Birisi hakkında karar vermeden, gök yüzünde bir ay eskiyinceye kadar, onun makosenleriyle dolaş."
Ben çok fazla şey öğrendim Can'dan. Karşılaşınca samimi bir teşekkür edeceğim kendisine (bir büyüğe danışırken :) ) -
@caglaror ABD'deki Turk Youtuber tavsiyeleri içinde söyledi:
@murat-taskin Kızılderililere mal edilen bir durum ifadesi var lisede öğrenmiştim sanırım. Çok doğru izah etmiş anlatmaya çalıştığı kavramı. Kabaca şöyledi sanırım: "Birisi hakkında karar vermeden, gök yüzünde bir ay eskiyinceye kadar, onun makosenleriyle dolaş."
Ben çok fazla şey öğrendim Can'dan. Karşılaşınca samimi bir teşekkür edeceğim kendisine (bir büyüğe danışırken :) )Size katılıyorum çok güzel özetlemişsiniz durumu can bey siteyi takip ediyorsa teşekkürler..
-
Ben Can Çolpan’ı gayet samimi bulmuştum. Kanaatime dair birkaç dayanaktan söz etmek gerekirse, yaşadığı zorluk ve olumsuzluklardan çekinmeden bahsetmek, İngilizce seviyesini açıkça dile getirmek, ABD deneyimlerini artısıyla, eksisiyle anlatmak, kendi hayatının, evinin kapılarını - elbette belli ölçüde - hepimize açmak yeterince samimiyet göstergesidir.
Yorum ve e-postalara cevap vermedi mi, yoksa veremedi mi bilmiyorum. Vermek zorunda olduğunu da sanmıyorum. Bunları kendisinden henüz cevap alamamış biri olarak yazıyorum. Kim bilir ne sebeple, ne koşullarda cevap vermedi bilmiyorum ve vermedi diye onu asla yargılamıyorum.
İnternette yoruma ve geri dönüşe açık içerik yayımlamak gerçekten sabır istiyor., kendimden biliyorum. Hele gelişmekte olan ülke lisanlarında içerik yayımlamak galiba ilave sabır istiyor.
Can Bey’e buradan selamlar... Umarım kanalını yorumlara kapatarak yeniden açar.
-
Açıkçası bende Can Colpan’ın her videosunu içerik açısından bir amaca hitap eden ve mutlaka ihtiyacı olan birilerine yarayacak türden görürdüm. Sanırım tüm videolarını izlemiştim Türkiye’deyken. Oldukça kaliteli bir aile bence Colpan ailesi.
Şahsi düşüncem biraz kişiselleştirerek, yorumlara alınma konusunu yenemiyordu. Muhtemelen pes etti ama hakta veriyorum kendisine. Umarım tekrar devam eder. -
Can bey’in kanali işi samimiyet adi altinda viciklastirmadan amerikaya giden, gitme hazirliklari yapan herkese cok faydali olabilecek hem teorik hem de pratik bilgiler sunan ender kanallardan biriydi. Ne kadar dogru bilmiyorum ama baska bir kanalin paylstigi bir videonun altındaki tartışmada okudugum kadariyla sanirim kotu yorum ve hakaretle yetinmeyen densizin biri can bey’in isyerini dahi aramis. Keske kpatmasaydi ve devam etseydi yayınlarina ama sanirim bu derece insanlari rahatsiz etmek, insanlari hakli olarak bir takim kararlar almaya yöneltebilir.
Can bey’in kanali amerika fikrinin kafamda olusmasini sağlayan ilk iki kanaldan biriydi. Buralari okuyorsa eger , kendisine sonsuz tesekkurler diliyorum burdan. İnsallah paylasimlrini tekrar devam ettirme karari alir. -
can çolpanın videoları ilk çektiği zamanlar ile belli bir tanınırlığa ulaştıktan sonra farklılaştığını düşünüyorum. Kanalının kapandığını da siz söyleyince fark ettim zaten takip etmeyi bırakalı 6 ay kadar olmuştu. videoları hevesle çektiği ilk dönemin şöyle bir özelliği var, can çolpan ve ailesinin arkadaşı neredeyse hiç yoktu bu nedenle videolara ağırlık veriyordu. sonrasında bu youtube kanalınında yardımıyla belli bir çevre edindi. sonra bu edindiği çevre içinden kendisine bir arkadaş grubu oluşturdu. Zaten iş güç vs ile beraber kanalada vakit ayırmanın mantığı kalmadı. gittiği tatilleri bile paylaşan birinin çekilecek konu kalmadı demesi zaten anlamsız oluyor. Mesele şeyi hatırlıyorum yeni aldığı toyota highlander ı soruyordu takipçileri can çolpan arkadaşlar arabanın modeli ortada çok merak ediyorsanız netten arayın sorun ben sevmiyorum böyle şeyleri videoya çekmeyi diyordu, sonra bu sorular kesildi kimse ilgi göstermez oldu falan. bir anda instagramda japonyaya toyotaya araba için teşekkür edip aracın fotoğraflarını paylaşmaya başladı, görgüsüz diyeceksiniz ama evet öyleyim ne yapayım demeler falan. insanları küçük gören laflar etmeler, atılan özel mesajları saçma bile olsa ifşa edip kafa bulmaya çalışmalar. açıkçası videoları da yayınları da umurumda değil. kimse vazgeçilmez değil kimse bulunmaz hint kumaşı değil. 2019 yılına giriyoruz hemen her şeyde olduğu gibi bu konuda da alternatifler mevcut. onlarca youtuber var, bu forum var mesela.
bu konudan bağımsız söylüyorum bazı insanlara ihtiyacımız olduğunuz zannederken onlarında en az bizim onlara ihtiyacımız olduğu kadar bizlere ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım. youtube konusundan devam edersek onca saçma sapan söze rağmen yorum kısmında abi/abla diye her sözünüze destek veren yağcı takımı bulmak kolay değil...buna alışan insanında bundan vazgeçmesi kolay değil.
can çolpan'ın ilk başlarda kendi durumununda getirdikleri nedeniyle oldukça samimi ve yardımcı olmak amaçlı hareket ettiğini biliyorumfakat bu sonradan sonraya değişti. bunun sebepleri arasında adamın iş yerine mailler atıp, onu zor duruma düşüren insanlarda var(adı lazım değil), kullanıp selam vermeyenlerde. Yinede bu "ben oldum" tarzı tepeden bakan tavırları göstermesi hoş değildi ve bende aylar önce her yerden takibi bırakmıştım. isabet olmuş bugün kadar ki öğrettikleri için teşekkür ederiz kendisine.
-
Daha önce de yazılmış. Kadir Bey'in ( @semavi ) kanalı var, çok kıymetli videolar paylaşıyor. Serkan Yürekli Bey var, o da son derece bilgilendirici yayınlar yapıyor. Emrah Ateş var. Evrim Hanım'ın kanalı da çok güzel.
Can Bey için ayrı parantez açmak istiyorum. Ben de yıllar sonra Amerika'ya gitme hayali onların videolarını izlemeyle başladı. Çok çok emek harcanmış ve faydalı videolar izledik. Başta çok istekliydi. Sağolsun benim de bazı sorularıma cevap vermişliği var. Fakat son zamanlarda gerek takipçilerden gelen olumsuz yorumlar, gerek yeni video çekilmesi talepleri ve gerekse sorulan sorular (bu soruların bazıları saçma olabilir fakat bunu da takipçilerin öğrenme açlığına ve greencard çekilişi konusunda toplumumuzun yeterince bilgi sahibi olmamasına bağlıyorum), onu bu karara itti. Benim de severek takip etmeme rağmen eleştirdiğim bazı yanları vardı Can Bey'in ama, karşılık beklemeden yaptığı şeye saygı duyulması gerekiyordu. Bazı değerli forum üyelerinin dediği gibi farklı opsiyonları deneyip, videolarına devam edebilirdi veya o çoğu saçma yorumları görmezden gelebilirdi.
Aynı şekilde aynı zamanda forum üyesi olan ve hem Instagram hesabı olan ve hem de Youtube kanalı olan bir beyefendi vardı. O daha az dayandı olumsuz yorumlara. Video çekmemeye başladı ama daha sonra tekrar video çekmeye başladı. Doğru da yaptı kanaatimce.
Yani büyük konuşmamak lazım ama (benim video çekmek gibi bir niyetim yok:) ) böyle bir işe soyunuyorsa kişi, biraz görmezden gelip ve sabırlı olmak lazım diye düşünüyorum.
-
O kadar guzel anlatmissiniz ki Can Bey’i keske ben de izleseymisim dedim. Simdilik sadece İlkay Zaman i biliyorum. Ama tavsiyelerinizi aldim izleyecegim tesekkurler.
-
@paw-of-eagle ABD'deki Turk Youtuber tavsiyeleri içinde söyledi:
Daha önce de yazılmış. Kadir Bey'in ( @semavi ) kanalı var, çok kıymetli videolar paylaşıyor. Serkan Yürekli Bey var, o da son derece bilgilendirici yayınlar yapıyor. Emrah Ateş var. Evrim Hanım'ın kanalı da çok güzel.
Can Bey için ayrı parantez açmak istiyorum. Ben de yıllar sonra Amerika'ya gitme hayali onların videolarını izlemeyle başladı. Çok çok emek harcanmış ve faydalı videolar izledik. Başta çok istekliydi. Sağolsun benim de bazı sorularıma cevap vermişliği var. Fakat son zamanlarda gerek takipçilerden gelen olumsuz yorumlar, gerek yeni video çekilmesi talepleri ve gerekse sorulan sorular (bu soruların bazıları saçma olabilir fakat bunu da takipçilerin öğrenme açlığına ve greencard çekilişi konusunda toplumumuzun yeterince bilgi sahibi olmamasına bağlıyorum), onu bu karara itti. Benim de severek takip etmeme rağmen eleştirdiğim bazı yanları vardı Can Bey'in ama, karşılık beklemeden yaptığı şeye saygı duyulması gerekiyordu. Bazı değerli forum üyelerinin dediği gibi farklı opsiyonları deneyip, videolarına devam edebilirdi veya o çoğu saçma yorumları görmezden gelebilirdi.
Aynı şekilde aynı zamanda forum üyesi olan ve hem Instagram hesabı olan ve hem de Youtube kanalı olan bir beyefendi vardı. O daha az dayandı olumsuz yorumlara. Video çekmemeye başladı ama daha sonra tekrar video çekmeye başladı. Doğru da yaptı kanaatimce.
Yani büyük konuşmamak lazım ama (benim video çekmek gibi bir niyetim yok:) ) böyle bir işe soyunuyorsa kişi, biraz görmezden gelip ve sabırlı olmak lazım diye düşünüyorum.
Adım geçtiği için cevap vermek istedim...
Defalarca aynı şeyi anlatmamak için video çekmeye başladım...
Çalışma seklim müsait olduğu için çekiyorum arada...
Her zaman söylerim, burada bulamayacağınız şey gerçek arkadaşlar... Sosyal medya sayesinde gerçek arkadaşlarda edindik... Elimizden geleni yaptık onlar için, onlarda bizim için....
Yorumlara cevap vermeye çalışıyorum.... Henüz küfür yemedim ama eden ergenlerde çıkar... Geçen görgüsüz arabanı tanıtıyorsun bari temizle demiş birisi... Araba benim bile değildi :) izlemeden sallamış. Sonra anlamış ki silmiş.... Yani gereksiz insanlar olacaktır bunun gibiler mesela...
Diğer video çeken arkadaşları tanımıyorum. Onlarda kendi dogrularini anlatiyorlardir yuksek ihtimal... Kendimi youtuber olarak adlandırmiyorum açıkçası... Şuan çektiğim videolar sadece ihtiyaca yönelik olduğu için olsa gerek, kötü yorum almıyorum... Zaten girdiğinizde yorumları da görebilirsiniz ...
Gerekli gördüğüm şeyler olursa çekecegim elden geldiğince... Devam edip etmeme gibi bir kararim yok simdilik...
-
Vaktim oldukça herkesin kanalını takip etmeye çalışıyorum. Emekleriniz için teşekkürler, çok faydalı oluyor. Mayıs ayında güzel haberi alırsak artık ben de aranıza katılacağım. :))
-
Forumumuza üye mi bilemedim ama Facebook gruubmuzda üye ve aynı zamanda arkadaşlarımız olan, dünya tatlısı bir prensesin ve minnoş bir kedinin ebeveynleri olan Cisem ve Koray Bali çiftinin kanalına da göz atabilirsiniz. https://www.youtube.com/channel/UCaYkjPd2Uqv4m4vAtiiJhVA
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum