DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @usapanda geçmiş olsun. Şengen vizeli geziniz olsaydı belki farklı olabilirdi. Yaş ve evli/bekar durumunuz nedir?


  • Herkese merhaba,

    Nihayet benim de görüşme deneyimimi aktaracağım gün geldi çattı! Öncelikle sorduğum tüm sorulara hızlıca ve samimiyetle yanıt veren @tufank olmak üzere tüm forum üyelerine teşekkür etmek isterim.

    Vizeyi aldım. Görüşmem İstanbul'da oldu. Fakat özellikle altını çizmem gerekir burada okuduğum tüm deneyimler ve tüyolar yardımcı oldu diyebilirim.

    Profilimden bahsetmem gerekirse; evliyim 1 de çocuğumuz var fakat benim kendimce hatam ailemizi grup olarak açmak değil farklı ticket olarak açmaktı, bundan dolayı strese girmiştim. Acaba randevu tarihini iptal ederek yeniden grup mu oluştursam diye fakat hiç gerek yokmuş. Benim gibi aynı durumda olan varsa diye belirtmek istedim. Bu nedenle bugün görüşmeye ben yalnız girdim, eşim ve oğlumun görüşmesi bu ay sonunda olacak.

    Prosedürleri anlatmıyorum, bolca anlatılmış. Tüm süreç boyunca zaten görevliler sizi yönlendiriyor ve çok güleryüzlüler. Yalnız güvenlik kontrolünden önce avuç içine sürdükleri beyaz mendilimsi şey neydi aşırı merak ettim 🙂 Sordum, güvenlik için dediler. Hadi ya diyemedim tabi :))

    Çıktık 2. kata, bence en stresli şey görüşme gelene kadar ayakta o gereksiz sırada beklemek ve sizden önceki insanların ifadesini okumaya çalışarak strese girmek. Zaten yüz ifadelerinden kimin alıp almadığını hemen anlıyorsunuz. Bir oran vermem mümkün değil ama alan kadar alamayan da gördüm diyebilirim. Herkese de benzer sorular soruluyor fakat tüyo ne derseniz kesinlike DS-160 formunda yazdığınız bilgilere sadık kalmak, sözlüye tabi ediyorlar gibi düşünün.

    Toplam 4 gişe vardı. 3 tanesinde kadın görevli 1 tanesinde kel ve gözlüklü olan beyfendi vardı. Daha önceki deneyimlerde onun herkese ret verdiğini okumuştum, içimden de dua ediyordum Allahım inşallah bana denk gelmez diye derkeeen tabi ki bana denk geldi 🙂 Bu arada benden önceki kıza da ret vermişti. Onun profili duydugum kadarıyla iç mimardı, kendi şirketi vardı, yanında pusette bebeğiyle gelmişti ve turist olarak gitmek istediğini belirmişti. Yeterli profile sahip değilsiniz üzgünüm diyerek beyfendi ret verdi. Sıra geldi bana;

    Günaydın diyerek yaklaştım
    -Do you speak English?
    +Yes, but I prefer Turkish.
    -Ne amaçla gitmek istiyorsunuz?
    +Oğlumuzun sömestr tatiline denk gelecek şekilde ailecek bir gezi planladık.
    -Ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz?
    +Ocak ayının 20'sinde gideceğiz, toplam 2 hafta kalmayı planlıyoruz. Daha önce aldığım Amerika vizem var, görmek ister misiniz diye sordum, verin lütfen dedi ve 2007 yılında aldığım vizemin olduğu pasaportu gösterdim ve normalde eşim ve oğlumla randevu alacaktım ama benim hatam oldu onlara ayrı randevu aldım deyince önce anlamadı, tekrar ettim hııı ok dedi sadece.
    -Nereye gideceksiniz?
    +New York, oradan da Boston'a geçeceğiz. ( Normalde formda arkadasımın adresini yazmıştım ama kısa kısa yanıtlar verdiğimiz için bu kısmı hiç karıştırmadım)
    -Yakın zamanda yurtdışı seyahatiniz oldu mu?
    +Evet, İngiltere'ye bir seyahatim oldu (geçen sene olmasına rağmen ben yine de söyledim) Yunanistan, Gürcistan.
    -Yunanistan'a ne zaman gittiniz?
    +Geçtiğimiz Eylül'de. (Tüm bunlar olurken bir yandan tıkır tıkır bilgisayara hem işliyor hem de tekrar soru soruyordu)
    -Ne iş yapıyorsunuz?
    +Kendi işim, ticaretle uğraşıyorum. (Acaba imza sirküleri, vergi levhamı getirse miydim diye düşündüm beklerken stres olmuştum ama sormadı)
    -Eşiniz ne iş yapıyor?
    +İnşaatla uğraşıyor diyince mühendis mi diye ekstra sordu.
    -Onun kaç çalışanı var?
    +(Biraz düşünerek) 6 dedim ve hemen yine not aldı. Bence en can alıcı nokta burasıydı çünkü onun görüşmesi ay sonu demiştim ya ona da aynı soruyu sorup teyit edecek diye hissediyorum. Tekrar burayı güncellerim.
    -Tek çocuğunuz mu var?
    +Evet, 7 yaşında.
    -Teşekkürler, vizeniz onaylandı.

    Sonradan edit: Gelen iyi tatiller mesajına istinaden amacım turistik gezi değil, vize için gereken senaryo oydu. Hem GC başvurumuz var hem de uzun vadede E2 vizesine başvuracağım, mecburen bir B2 almak gerekiyordu.

    Bana sormasını beklediğim soru Amerika'da tanıdığınız var mı sorusuydu çünkü orada 1. derece akrabam var ve kendisiyle görüşmüyoruz bu nedenle buradan gol yer miyim diye korkuyordum ama hiç sormadı bile. Benzer durumda olan varsa örnek olsun diye bunu da belirtmek istedim.

    Ayrıca kulak misafiri olduğum ( zaten duymamak imkansız ve bence çok çağ dışı bir görüşme biçimi, neden ben herkesin özelini duyuyorum ya da benimkini duysunlar diye rahatsız oldum) bazı insanları da yazmak isterim;

    • Anne kız birlikte görüşmeye girdi, seyahat amaçlarını duyamadım ama kız çok sinirlendi ve bekar olduğum için yaa diyerek alanı terketti. Annesine vermişler fakat kız vize alamamış. Sen zaten bensiz nereye gidiyorsun diyerek söylenerek çıktı.
    • 4 kişilik bir aile üniversite ve lise öğrencisi 2 çocuğuyla turistik vize aldılar.
    • 1 bekar çalışan beyfendi turistik amaçlı vize alabildi, özel bir şirkette çalıştığını duydum.
    • Yaşlı bir teyze vardı, canım benim zor yürüyordu oğlumu ve torunumu görmek istiyorum dedi aldı.
    • Bekar, kendi işi olan bir kız da aldı. Daha evvel vizesi varmış 3 sene önce bitmiş, yenilemek istiyorum dedi. Spesifik bir tatil planı yoktu.

    Şahit olabildiklerim bunlardı, aklıma gelen olursa güncellerim.
    Buraya kadar okuyanlara da teşekkür ederim:)

  • ⭐⭐

    @zeynep34 vizeniz hayırlı olsun. İyi tatiller dilerim.

  • ⭐⭐

    @zeynep34 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Eşinize de görüşmesinde bol şans.


  • @zeynep34 tebrikler eşiniz ve çocuğunuz da skıntısız alır umarım bir e2 li macerası daha deneylimleriz hep birlikte hayrlı olsun

  • ⭐⭐

    @zeynep34
    Eşiniz de alır inşallah 🙏 Çok tebrik ederim, hayırlı olsun.
    @tufank bey emeğinize sağlık.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • @zeynep34 Hayırlı olsun. Senaryonuz bana çok tanıdık geldi 🙂


  • @Şeyma-Gültekin Hayırlı olsun Şeyma hanım tebrikler. ☺


  • @Onurfidan Teşekkür ederim darısı başınıza 🙂


  • @Şeyma-Gültekin Amin inşallah en kısa zamanda ☺🤙


  • @zeynep34 tebrik ediyorum. Özel olacak biliyorum Amerikada 1. dereceden tanıdığınız var mı sorusuna evet dediğinizi umarak onunla ilgili adresi açık mı yazdınız? aynı durumda olan tanıdığım için soruyorum🙏🏻 sadece eyaleti biliyor adresini bilmiyor


  • @Seda-Uysal-Avcı Merhaba, 1. derece yakın için adres bilgisi sorulmuyor yalnızca olup olmadıgı soruluyor. Baska bir soruda kalacak adres kısmında tanıdık var ise yazabilirsiniz. Mesela ben o kısma 1. derece akrabamı değil arkadasımı yazdım. Adres kısmına da yalnızca eyalet belirttim, adres yazmadım.


  • Herkese merhabalar 14 Kasımda gerçekleşen vize mülakatıma dair görüşme detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
    2 Arkadaş New york tatili planlamıştık arkadaşım benden 1 hafta önce girdi ve vizeyi aldı ancak onun almasının bana bir faydası olmadı ben ret yedim.

    Süreçten bahsetmem gerekirse;

    Klasik konsolosluğa giriş yaptım eşyalarım x-rayden geçti daha sonra asansöre doğru olan güzergahta yürümeye devam ettim.
    Asansörden 4 adet hanımefendi çıktılar bana günaydın dedikten sonra 11 numarada ki gözlüklü hanımefendi herkese ret veriyor ona gelmemeye özen gösterin dediler.Bende tepkisiz şekilde gülümseyerek asansöre bindim ve devam ettim.

    Klasik prosedür 1-Pasaport kontrolü 2-Parmak izi ve son olarak 3-Mülakat Sırası

    Sıra bana geldiğinde 11 numaralı banko boşaldı ve ben girdim sorulara gelecek olursak

    G: Nereye gideceksiniz?
    B: New yorka gideceğim.

    G:Kaç gün kalacaksınız
    B: 14 gün kalacağım.

    G:Ne iş yapıyorsunuz ve kaç çalışanınız var
    B:İnşaat işiyle uğraşıyorum 5 çalışanım var

    G:Yalnız mı gidiyorsunuz.
    B: Hayır x adlı arkadaşımla.

    G: Daha önce hangi ülkelere gittiniz?
    B: 11 ülke saydım 6 sı avrupa 5 i balkan (ekim ayı hollanda almanya yapmama rağmen)

    Klavyeye bir şeyler yazdı üzgünüm vizenizi onaylayamıyorum dedi. Profil yaş 30 kendi şirketim var akıcı şekilde ingilizce konuşabiliyorum.

  • ⭐⭐

    @aristocrat geçmiş olsun.


  • @aristocrat geçmiş olsun

  • ⭐⭐

    @aristocrat geçmiş olsun, genel profilinize baktığımızda aslında vize almaya uygun gözüküyor ama görevli bu konuda nedense ikna olmamış.


  • @aristocrat Geçmiş olsun mülakatı yapanlar çok farkediyor sanırım, size vermemeleride enteresan.


  • @aristocrat geçmiş olsun. Ankara'dan mı İstanbul'dan mı ret aldınız?


  • @tufank hocam bende şaşırdım açıkcası hayırlısı olsun diyelim.Sizede ayrıca teşekkür ederim hem özelden hem buradan sorulara cevap verdiğiniz için.
    @Onurfidan yanda ki saçı olmayan beyfendiye gelseydim alırdım diye düşünmedim değil 🙂 sağlık olsun benim İstanbula karşı ciddi bir antipatim oluştu mülakata Ankaradan girmediğim için pişman oldum.
    @fmaltun İstanbul hocam.

    Bu arada buradan mülakata yeni girecek arkadaşlara tavsiyede bulunmak istiyorum bence Ankara daha iyi bir seçim olabilir.


  • @aristocrat Herkes Ankara daha iyi diyo nedense


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

197
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum