Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, ds 160 vize başvuru onay sayfasını bulamıyoruz. Bunu almanın bir yolu var mı? Bulamazsak mülakata giderken bir sorun olur mu?

  • ⭐⭐

    @sinaanyilmaz https://ceac.state.gov/genniv/ adresinden görüşme yerinizi seçip retrieve application butonuna tıkladıktan sonra güvenlik sorularını cevaplayıp eski formunuza ait onay sayfası çıktısına ulaşabilirsiniz. bu belgeyi yanınızda götürmeniz gerekiyor.


  • @tufank çok teşekkür ederim hocam.


  • merhabalar, ds160 formunu doldururken kafama takılan bir soru var;

    b1/b2 tipinde başvuruyorum, şirket sahibiyim, "Person/Entity Paying for Your Trip" için Self mi seçmeliyim Present Employer mi tam emin olamadım. Sonuç itibariyle seyahat masraflarımı kendi şirketimden karşılayacağım. Kendi hesaplarımda şirket hesaplarım kadar hareket bulunmuyor genellikle şirket hesaplarım üzerinden ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Vizenin onaylanma durumuna hangi seçenek daha iyi destek sağlar? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @rhys Self olarak seçebilirsiniz, ben de öyle yaptım. Orada sorulan soru daha çok bir şirket tarafından yurtdışındaki konferans/etkinlik katılımları için çalışanın ücreti karşılama durumu ile ilgili. Şirket veya kişisel hesap hareketlerinizin ayrımı yok. Aylık toplam gelir kısmına , maaş / kira vb yaklaşık toplam aylık gelirinizi giriyorsunuz. Görevli sözlü beyanı esas alıyor genelde ama yine de yanınızda destekleyici belgeler bulundurabilirsiniz.


  • Merhabalar güncelleme yapmak istedim belki sizler için yararlı olur vizemiz onaylandı
    Yeni form doldurup yanıma aldım fakat güncellemedi memurlar
    Ben vize görüşmesine girdiğimde bilgi verdim kadın problem olmadığını söyledi zaten konuşacağız birazdan bunu dedi
    Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim
    İyi çalışmalar

  • ⭐⭐

    @nyrt tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. deneyimlerinizi ve mülakat detaylarını şu başlık altına yazmak isterseniz diğer kullanıcılara da faydası olacaktır, teşekkürler.


  • @nyrt
    Tebrikler. Hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @nyrt bu arada DS-160 formunu görevlinin güncellememesi şu iletideki duyurunun artık uygulanmaya başlandığını gösteriyor, bu bilgiyi verdiğiniz için teşekkürler. Bu nedenle AIS üzerinden 1 sefere mahsus olan DS-160 form numarası güncelleme hakkımızı görüşmeye yakın bir tarihe saklamak en sağlıklı olanı.


  • Merhabalar, ailem için tek tek form doldurdum. Babam için doldurduğum ve onayladığım formun çıktısını kontrol ettiğimde bazı soruların sorulmadığını görüyorum. "Work/Education/Training Information" kısmı için sadece iki soru sorulmuş. "Primary Occupation" ve "Were you previously employed?". Education ve Training kısmı ile ilgili hiçbir soru yok. Oysa annem ve kayınvalidem için doldurduklarımda bu sorular vardı. Atlamadığıma eminim çok dikkatli ilerledim. Bir sayfada işaretlenmemiş yer varsa zaten formu kaydedemiyorsun. Nasıl oldu anlamadım.
    Formu da onaylamıştım, ama para ödemesini henüz yapmadım. Yepyeni bir form doldursam sorun olur mu?

  • ⭐⭐

    @gozdelymn Bu hata sanırım browser ya da sistem kaynaklı. İstediğiniz kadar yeni DS-160 formu doldurabilirsiniz. Emin olduğunuz, görüşmeye girmek istediğiniz forma ait numarayı AIS üzerinden 1 sefere mahsus güncelleyebilirsiniz. (randevuyu iptal etmeye gerek kalmadan)


  • @gozdelymn
    Herkese aynı sorular sorulmayabilir. Yaş ile ilgili farklı sorular olabiliyor.

  • ⭐⭐

    @Ferhat-ŞENER böyle bir durumda bu sorular ekranda hiç yer almıyor. Örnekse 14 yaşından küçük çocuklar için. ( üst sınırda bu yaş kaç bilmiyorum net olarak ama 79 üstü olabilir)

    Sanırım burada sorulara cevap verilmiş olmasına rağmen kayıt altına alınmamış bir şekilde.


  • @tufank
    Sanırım aşama aşama ilerlemiş en son kontrol ettiğinde aşamaların eksik olduğunu fark etmiş "Babam için doldurduğum ve onayladığım formun çıktısını kontrol ettiğimde bazı soruların sorulmadığını görüyorum"
    @gozdelymn
    Karşınıza çıkan tüm soruları cevapladıysanız sıkıntı yok. İsterseniz tekrar doldurmayı deneyin eğer yok dediğiniz sorular geliyorsa @tufank dediği gibi sistemsel bir hata olabilir.


  • arkadaşlar merhaba. ds-160 formunu dolduracağım ancak kafama takılan bir kısım hususlar var yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1- national identification number : tc kimlik numaramız mı oluyor yoksa ABD’de Ulusal Kimlik Numarası mı ?

    2- present employer or school name burada çalışma bilgilerini gireceğim ancak ben devlet memuruyum yeni tayin oldum. tayin geldiğim son kurumu girince işe başlangıç kısmını çok yeni bir tarih göstereceği için işyerimi bakanlık yazıp bakanlığa girişimi mi yazmalıyım kafam karıştı

    3- son tahsilim üniversite ancak eğitim kısmında lise ve ortaokul bilgilerimizi de yazmamız gerekiyor mu ?

    4- Yapacağınız bu seyahatte sizi yanınızda başkası olacak mı diye soruyor. bir arkadaşımla planlıyoruz ama bu formda hayır işaretleyip birlikte seyahet edeceğimiz zaman bir sorun olur mu ?

    5- İkametgah adresimizi girerken "mahalle" "cadde" kelimelerini böylece türkçe mi yazacağız yoksa ingilizcesini mi yazmalıyız ?

    6- belirli bir seyahat planınız var mı sorusuna hayır desekte birtakım seyahat bilgileri girmemiz gerektiği için sizce hangisini işaretlemeyiz.

    7-bir de genel olarak ds160 formuna girdiğimiz bu bilgilerle vize aldığımızda ülkeye giriş sırasında sorun yaşayacağımız durumlar var mı ? örneğin amerikada 10 gün kalcam dedim ama o gidişimde daha uzun kaldım diyelim. veya seyahat adresimde değil başka otelde kalacağım gibi.. ds160 formu bilgileri bu anlamda vize sonrası dikkate alınıyor mu ?

    8-son olarak formu doldurup onaylayıp ödeme yapıp randevu aldığımda randevuya kadar ds160 formundaki bilgilerim değişirse en mantıklı izleyeceğim yol nedir bu konuda bilgi kirliliği var malesef.

    sorularım bunlar. cevaplarsınız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler 🙂


  • @hillnr

    merhaba

    1- TC kimlik no yazacaksınız.
    2- bilemiyorum.
    3- ben lise ve üniversite eklemiştim. ilkokul ortaokul gerek duymadım.
    4- hayır işaretleyebilirsin ancak arkadaşında formu dolduracaksa sizi eklememesi gerek. yani birlikte hareket edilmeli
    5- tüm cevaplarda ingilizce karakter kullanılıyor.
    6- plan yok diyip tahmini bir tarih girebilirsiniz.
    7-dikkate alınmamalı sonuçta 6. şıkta ki duruma göre planlı bir seyahat işaretlemeyeceksiniz. sadece vize görüşmesinde form da yazdığınız kalacak gün sayısını sorulursa olduğu gibi söyleyin
    8-form da değişiklik oluyordu. forumda bununla alakalı konular var. bulursam linki eklerim


  • Merhaba ,ben ds160 formumu retrieve edip guncelledim lise falan ekledim ufak tefek güncellemeler yaptım ,fakat daha önceden de güncellediğim için ais sistemine yeni ds numaramı ekleyemedim ,sormak istediğim eski ds 160 numaram silinmiş midir ?yani retrieve ettiğim için ?ais üzerinde yazan eski ds numaramı goturursem memurlar işleme alabilir değil mi ais üzerinde yazan eski ds numaramı ?


  • @sercanberb son yaptığınız güncelleme geçerli (tek sefer güncelleme yapılıyor) ais üzerinde hangi no yazıyorsa o geçerli olacaktır


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,

    Eşim adına formu ben doldurdum. Masrafları kim karşılayacak sorusuna self kendi karşılayacak dedim. Normalde masrafları ben karşılayacam çünkü eşim çalışmıyor. Bu büyük bir hata mıdır ? formu düzeltmeye gerek var mı ? randevu de aldım. Yeni form doldurup mülakat tarihinde memura versem kabul e eder mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum