Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

• @Talking-Cats rica ederim ne demek bu forumda herkes birbirine yardımcı olmak için var (varız). Mülakat yerini oncesinde İstanbul sonrasında Ankara seçmeniz hiçbir sorun teşkil etmez içiniz rahat olsun. Gerekli koşulları sağladınız ve turist olarak gidip geleceğinize kanaat getirilerse hiç bir sebeb yok red almanıza. Ayrıca şu konsolokluk su gorevli daha çok red verir yada onay verir diye bir durumda yok tamamen sizin kendinizi ifade edebilmenize kalmış. Kargo olayı ise vize onayi almanız durumunda ev/iş adresinize pasaportunuzun gönderilmesini talep edebilirsiniz (ek ücret karşılığı) kargo istemez iseniz PTT kargodan kendiniz gidip almanız gerekecektir yani bu da sizin isteğinize bağlı. Umarım doğum gününüz size uğurlu gelir. Bol şans :)

• ⭐⭐⭐⭐

@Talking-Cats görüşme gününden önce teslimat adresini değiştirmezseniz bir daha değiştirme şansınız olmayabilir. Bu da görüşmeye Ankara'da girecekseniz, onay almanız durumunda pasaportlarınızı mutlaka oradaki PTT şubesinden teslim almanız anlamına gelir. İlgili PTT şubesinden başka bir şubeye yönlendirmesini sağlayamazsınız. Sizin adınıza başka birisi de teslim alamaz ( vekalet vermeden ). O yüzden bulunduğunuz şehirdeki size en yakın PTT şubesini seçmeniz avantajınıza olacaktır. görüşmenizde bol şans.

• Merhabalar
    Öncelikle kolay gelsin
    Eşimle birlikte Amerika turistik vize için yarın Ankaradan randevu aldık.
    Eşimin daha önce amerika vizesi olduğu için sadece evrakları ı istefiler onları da ben götüreceğim.
    DS160 belgesini daha önce 1 kere düzenleyip AIS numarasını güncelledik(Ankaradan randevu aldık form istanbul yazıyordu sistem uyarı verdi ve güncelledik)
    Dün benim belgeme baktığımda hiç seyahat yaptınız mı kısmını hayır olarak seçmişim fakat defalarca avrupaya giriş çıkışımız var(eşimin evrakları doğru) yeni bir ds belgesi doldurabilir miyim? Açıkcası yorumlardan biraz çekindim randevunuza alınmayabilirsiniz yazıldığı için öneriniz nedir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nyrt bu sistemsel bir sorundan kaynaklı olabilir, siz yazmış olsanız bir orada hayır olarak çıkmış duruyor.
    aynı sorun DS260 formunda da var çünkü.
    siz "hayır" seçtiğinize emin misiniz peki?

• Aslında yazıp kaydettim fakat çıkmayınca sistem kaydetmedi diye düşündüm

• ⭐⭐⭐⭐

@nyrt "create a new application" butonu ile mevcut DS-160 formu yeni bir forma aktarabiliyor, eğer bu yöntemi kullanarak form bilgilerini yeni bir forma aktardıysanız maalesef seçmeli ve koşullu alanların bir kısmı aktarılmıyor. bu bilgiyi daha önce forumda paylaşmıştım. "bazı alanlar hariç" yeni forma aktarılıyor şeklinde bahsetmiştik. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki alanda "No" mu yazıyor? Ben mesala seçimi yaptığım için bu bilgi aldığım çıktıda yer alıyor.

Screenshot 2023-10-31 at 09.14.15.png

dilerseniz yeni bir DS-160 formu doldurun ve bunun onay çıktısını görüşmeye götürün. AIS üzerinden güncelleme hakkınız dolduğu için içeride belgeleri teslim alan görevliye bu durumu belirtip güncelleme işlemini yapmasını talep edebilirsiniz. Güncelleme yapılmasa bile mülakatta pasaportlarınızı verdiğinizde seyahat geçmişinizi görecektir görevli ama tabi formda yer alması daha iyi olurdu.

• Formu düzenlerken bilgilerin bir kısmı eksikti elle tekrar düzelttim ama sistem o kadar aksak ki belki de kayıt edemedim yardımlarınız için çok teşekkür ederim
    sevgiler

• @ebaris86 çok teşekkür ederim :)

• @tufank çok teşekkür ederim bilgiler için :)

• Merhaba, ds 160 vize başvuru onay sayfasını bulamıyoruz. Bunu almanın bir yolu var mı? Bulamazsak mülakata giderken bir sorun olur mu?

• @sinaanyilmaz https://ceac.state.gov/genniv/ adresinden görüşme yerinizi seçip retrieve application butonuna tıkladıktan sonra güvenlik sorularını cevaplayıp eski formunuza ait onay sayfası çıktısına ulaşabilirsiniz. bu belgeyi yanınızda götürmeniz gerekiyor.

• @tufank çok teşekkür ederim hocam.

• merhabalar, ds160 formunu doldururken kafama takılan bir soru var;

b1/b2 tipinde başvuruyorum, şirket sahibiyim, "Person/Entity Paying for Your Trip" için Self mi seçmeliyim Present Employer mi tam emin olamadım. Sonuç itibariyle seyahat masraflarımı kendi şirketimden karşılayacağım. Kendi hesaplarımda şirket hesaplarım kadar hareket bulunmuyor genellikle şirket hesaplarım üzerinden ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Vizenin onaylanma durumuna hangi seçenek daha iyi destek sağlar? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@rhys Self olarak seçebilirsiniz, ben de öyle yaptım. Orada sorulan soru daha çok bir şirket tarafından yurtdışındaki konferans/etkinlik katılımları için çalışanın ücreti karşılama durumu ile ilgili. Şirket veya kişisel hesap hareketlerinizin ayrımı yok. Aylık toplam gelir kısmına , maaş / kira vb yaklaşık toplam aylık gelirinizi giriyorsunuz. Görevli sözlü beyanı esas alıyor genelde ama yine de yanınızda destekleyici belgeler bulundurabilirsiniz.

• Merhabalar güncelleme yapmak istedim belki sizler için yararlı olur vizemiz onaylandı
    Yeni form doldurup yanıma aldım fakat güncellemedi memurlar
    Ben vize görüşmesine girdiğimde bilgi verdim kadın problem olmadığını söyledi zaten konuşacağız birazdan bunu dedi
    Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim
    İyi çalışmalar

• ⭐⭐⭐⭐

@nyrt tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. deneyimlerinizi ve mülakat detaylarını şu başlık altına yazmak isterseniz diğer kullanıcılara da faydası olacaktır, teşekkürler.

• @nyrt
    Tebrikler. Hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@nyrt bu arada DS-160 formunu görevlinin güncellememesi şu iletideki duyurunun artık uygulanmaya başlandığını gösteriyor, bu bilgiyi verdiğiniz için teşekkürler. Bu nedenle AIS üzerinden 1 sefere mahsus olan DS-160 form numarası güncelleme hakkımızı görüşmeye yakın bir tarihe saklamak en sağlıklı olanı.

• Merhabalar, ailem için tek tek form doldurdum. Babam için doldurduğum ve onayladığım formun çıktısını kontrol ettiğimde bazı soruların sorulmadığını görüyorum. "Work/Education/Training Information" kısmı için sadece iki soru sorulmuş. "Primary Occupation" ve "Were you previously employed?". Education ve Training kısmı ile ilgili hiçbir soru yok. Oysa annem ve kayınvalidem için doldurduklarımda bu sorular vardı. Atlamadığıma eminim çok dikkatli ilerledim. Bir sayfada işaretlenmemiş yer varsa zaten formu kaydedemiyorsun. Nasıl oldu anlamadım.
    Formu da onaylamıştım, ama para ödemesini henüz yapmadım. Yepyeni bir form doldursam sorun olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@gozdelymn Bu hata sanırım browser ya da sistem kaynaklı. İstediğiniz kadar yeni DS-160 formu doldurabilirsiniz. Emin olduğunuz, görüşmeye girmek istediğiniz forma ait numarayı AIS üzerinden 1 sefere mahsus güncelleyebilirsiniz. (randevuyu iptal etmeye gerek kalmadan)

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    66 Bakış
    S
    Selamlar, forum içerisinde araştırdım ancak soruma tatmin edici bir cevap bulamadım. J1 vizesi ile ABD'de bulunmaktayım. Çalışma programım 2 gün önce bitti ancak bir süre daha ABD'de kalmak istiyorum. J1-Waiver kuralını kaldırttım. ABD içerisinde nasıl turist vizesine başvurup statü değiştirebilirim? Cevap veren zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    E
    Merhabalar ds160 doldurduk henüz bir schengen seyahatimiz yok eşimle, ancak mülakata gittiğimiz tarihte bir fransa ve londra seyahatlerimiz olacak nasipse, bunları konsolosluk pasaporta bakmayacağı takdirde göremeyecek, fransa seyahatimize de daha 5 ay var, nasıl bir yol izlemeliyiz? Bilgisi önerisi olan varsa çok memnun olurum
  • I 94 formu ile oturumun uyumsuzluğu?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    6
    0 Oy
    6 İleti
    496 Bakış
    sChAdOwS
    @crazycells [image: VRMnIq.jpg] kez bakınca jun 2020 olduğunu gördüm. Benim hatam kusura bakmayın
  • Turist vizesiyle gelip evlenmek

Kilitli Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Aragorn, içinde söyledi: Turist vizesiyle gelip evlenmek Arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim ileriye dönük planlarım var ve şu an yazılımın en iyi olduğu yer Amerika ben de orda evlenip orda çalışmayı düşünüyorum bankada 13000 dolarım var 4. Yıla kadar biriktirecem diplomamı alıp amerikaya turist vizesiyle gidip orda evlenmeyi düşünüyorum ve orda çalışmayı istiyorum sizce Oluru var mıdır bunun biraz uzun oldu ama kusura bakmayın Turist vizesini surada belirtilen nedenlerle alabiliyorsunuz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇?page=1 maalesef "evlenmek amaciyla" turist vizesi basvuru yapamazsiniz, ayrica Turist vizesiyle calisip para kazanmaniz da yasal bir durum degil.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k